måndag, april 15, 2024

8-14 april

Tyvärr vaknade jag även på måndagen med huvudvärk men eftersom jag skulle ha utvecklingssamtal med en kollega på lunchen så jobbade jag på kontoret ändå. Vi lunchade på Green Mango och det var jättegott (Thai) och ett bra samtal. 

Masaman curry

Huvudvärken lättade tack och lov på eftermiddagen så det var skönt! 

När jag kom hem så pillade jag lite med bloggen. Under tiden lagade Joakim middag vilken bestod av ugnsstekt rostbiff med råstekt potatis och marsalasås. Jättegott! Vi la oss tidigt pga trötta och jag somnade mitt i ett avsnitt av Robinson. 

På tisdagen jobbade jag hemifrån och det var fullt upp. Gick ut en runda med Spike som verkar lite piggare nu. Vi sköljer hans öra varje dag och droppar i "Betnovat". Så kanske har det hjälpt mot hans öroninflammation. 

Ute med Spike

Till middag blev det rostbiff igen. Jättegott. Något vi gör nu är att vi oftare äter vid matbordet, för det är mysigt att sitta där och titta ut över havet på fåglar, båtar och moln! 😃 

I helgen konstaterade vi att vi inte kan ha balkonglådorna. De kan inte sättas fast på något bra sätt. Och när jag satte mig på balkongen upptäckte jag att alla hus mittemot ser rakt på en där man sitter. Och det är ju lite jobbigt om man tex vill sitta och sola. Så ett skydd runt räcket vore bra. Ska höra med grannen var de har köpt sitt...Jag beställde superbilliga tygkrukor som vi ska testa om de funkar att använda tillfälligt i år tills vi har kommit på någon bra lösning. Jag vill plantera NU! Så många blommor överallt och vi älskar ju båda blommor! Så nu vill jag att våra tygkrukor ska komma så att vi kan testa dem. Vi hade tänkt ha lite högre krukor och bygga något själva, men det blev så jobbigt och dyrt så det får vänta. Och att köpa färdiga krukor var också väldigt dyrt. Så hoppas på att dessa nu fungerar! 

På onsdagen var det jobb på kontoret och revision av våra svenska bolag och norska filial. De är himla trevliga, revisorerna. Vi åt lunch med dem (tre kollegor följde också med), på Pnenombra. Det var gott! Den ena revisortjejen berättade att hon sagt upp sig och ska byta jobb. Och så sa hon att det var oss hon skulle sakna mest, gulligt! De finska revisorerna som vi också ska avsluta samarbetet med sa också att de skulle sakna oss, hehe. Efter maten fick vi jättegoda nyskördade italienska mandariner.

Mums!

Jag la om min sommarsemester. Den kändes inte som att den låg så bra i tiden och var väldigt splittrad. Så jag hörde med alla vem jag skulle vara backup för osv. Och sen la jag en mycket bättre semester som blir 4 sammanhängande veckor. Så får jag försöka att dra ner på mina privata ambitioner då, det är både Elliotts och min egen födelsedag... Så inte semestern går åt till att fixa och hålla på. Det blir lätt så 😊. Och på onsdagsfikan hade en kollega bakat en jättegod red valvet tårta! 

inte bästa bilden, men den var supergod!

När jag kom hem från jobbet hade Joakim hade tänt ljus och ställt salta pinnar och ett glas vatten till mig. Mysigt! Älskar "varva ner" stunden jag har nu efter jobbet. Kanske kommer den att leda till att jag kommer ikapp bloggen också? 

Det var fint ute på kvällsrundan

På torsdagen såg jag en samling nyckelpigor på en sten på morgonrundan. Söta! 

nyckelpigesamling

Denna dag var de fyra revisorer som kom. De var bara två dagen innan. Denna dag hade vi summeringsmöte och lunch på "Bonne Vie". Trevlig lunch och jättegod schnitzel. 

Mumsig schnitzel

Efter jobbet var jag förbi Möllan och handlade på Asian Trading.

fint vid Möllan

När jag kom hem hade jag paus och sen åt vi Spagetti Carbonara som Joakim lagat. 

Elliott var nervös för han skulle ha nationellt prov i kemi och eftersom man inte vet vad som kan komma på provet var han tvungen att kunna hela kemiboken. Så heeeeela kvällen förhörde jag honom i kemi och lärde mig själv en himla massa!!! Jäkligt mycket de skulle kunna. Vi höll på till halv elva nästan... Sen var det nattinatti.

Jag vaknade typ halv fem på fredagsmorgonen. Så jag satte mig att jobba direkt hemma, för skulle skjutsa Elliot till sitt nationella prov kl 09. På kontoret var jag ovanligt pigg trots att jag varit uppe så tidigt. 

Vi gick ut med revisorerna på lunchen och skulle gå på ett ställe med kantonesisk mat, men vi hade inte bokat bord och fick ingen plats. Vi gick runt på flera ställen men alla var fullsatta och de som brukar ha buffé hade inte buffé denna dag. Så till slut hamnade vi på Triangeln och Rosegarden. Jättegott var det! Speciellt deras friterade banan 😊.

Jag fick så många frågor och massor av material att ta fram under eftermiddagen! Det var körigt! Sen meddelade verkstaden att min bil var klar så jag åkte för att hämta den efter jobbet, samtidigt lämnade jag hyrbilen men hade glömt att tanka den.  Suck! Så fick åka och tanka den innan jag kunde lämna och hämta min egen bil. Då hade jag ändå tänkt på det flera gånger att jag skulle tanka den. Jaja. Så skönt att få tillbaka den egna bilen igen!!! 

När jag kom hem hade Joakim förberett och fixat massor inför morgondagens thailändska vårrullar. Vi planerade hur vi skulle lägga upp det hela med tillagning och så. För på lördagen hade vi bjudit in mina föräldrar på middag 😊

På lördag förmiddag bakade jag en äpplepaj som jag inte gjort förut. Den skulle ätas kall och ha ett krispigt havretäcke. 

Krispigt täcke på äpplekakan

Medan jag ändå höll på gjorde jag scones också som vi åt till frukost med Elliott. Det var gott! 

lite scones

Spike sitter alltid fint i hissen nu 💕

Vi förberedde tilltugg som räkröra och spett med minimozzarella och skinka. Elliott och jag rullade vårrullar och Joakim friterade dem. Vi gjorde dippsås och gurksallad och när jag smakade av så smakade det konstigt och det visade sig att fast sesamoljan luktade väldigt gott och inte skulle gå ut på ett tag så smakade den härsket och jag är extremt känslig för härsken smak. Så cyklade till Coop och handlade. Fick tag på vad jag skulle och hem igen. Nu var det rätt tight med tid innan mina föräldrar skulle komma så vi skyndade på med att göra om både inlagd gurka och sås, hehe. 

Mina föräldrar kom och det var supermysigt att ha dem här! De hade med sig jättefina blommor! 

Jättefina rosor!

Vi åt förtugget vid soffan och tittade på bildspel med gamla bilder.

förtugg

Sen satte vi oss och vid matbordet och åt vårrullar med såser och gurksallad, inte en enda bild på det har jag dock... Vi hade en jättetrevlig kväll och spelade kort. Till efterrätt åt vi äpplekaka med vaniljsås. Den var väldigt söt men god! Och sen var vi mätta! 

Dagen efter blåste det som sjutton! Spike älskar när det blåser. Så han var glad på morgonrundan.
Blåser ute!

Skönt tycker spike!

Jag minns banne mig inte vad vi hittade på denna söndag. Tror att vi var trötta och inte gjorde någonting förutom kolla TV och gå hundpromenader. Men jag vet inte? 

Vi beundrade i alla fall alla fina blommor vi fått!

Piontulpan!

Inga kommentarer: