måndag, april 08, 2024

1-7 april

Den första april var det helgdag, annandag påsk. Och jag vaknade med huvudvärk precis som dagen före, vilket var himla trist då det var dags för Spikes första prova på viltspår!

Vi tog oss ändå dit och det var bara 3 hundar, så vi kunde börja direkt och det gick snabbt. Så det var ju skönt när det nu var som det var. Det var jättekul att se Spike spåra! Först fick de ett provspår och det vet jag inte om han fattade. 

Kollar när den lilla havanaisen ska gå sitt spår

När det var vår tur så fick jag en rådjursklöve i ett snöre och drog det längs marken så det blev ett långt spår. Sen la jag klöven i slutet av spåret. Det var ca 20 meter bara. Sen en stund senare gick vi dit med Spike som direkt fattade och gick med nosen i marken precis den väg jag dragit klöven. Så coolt att se! Sen blev han jätteglad när han hittade den. Och hon som håller i kursen lät honom tugga på den och det var nog det godaste han varit med om! 

Mumsig klöve!

Sååå glad var han. Ville inte lämna ifrån sig den. Morrade tom när vi skulle ta den, hehe. Så då fick vi ge köttbullar i utbyte (som var det vi hade med som belöning) för att han inte ska tycka att man straffar honom genom att ta den från honom 😀. Hon som hade kursen sa att han var jätteduktig med nosen. 

Efteråt skulle det vara spårtävling och egentligen hade vi tänkt stanna och kolla Märtha och Dylan som skulle tävla! Men jag hade för ont i huvudet och vi blev klara så snabbt, så vi valde att åka hem. 

Och eftersom hela söndagen bara gick till att ha ont i huvudet och må kasst så blev ju inget gjort hemmavid. Vi tog det mest lugnt. Fast vi duschade av Spike också, för den där rådjursklöven luktade inte så trevligt och det gjorde inte Spike heller efter att ha tuggat på den 😱.

Spike vilade sen resten av dagen

Jag är så sugen på att få upp balkonglådorna (om det går med detta konstiga räcke) så det ville jag egentligen ta tag i. Hoppas att det går, för det kostar så himla mycket om man ska köpa eller göra egna krukor... Alla skruvar på balkonglådehållarna hade rostat så vi har sprutat något medel på dem så att rosten försvinner och de smörjs. Så kan vi skruva upp dem och testa på detta räcket sen. 

På tisdagen var det dimma på morgonrundan. Vilken skillnad mot när det är sol.

Alldeles grått och disigt

Åsa och jag har bestämt att vi ska ha fototema i april, att ha koll på gult och grönt! Så vi får lite inspiration till att ta fler bilder. 
Därför blev det en gul bild här! Och nu var dimman borta

Sen åkte jag till jobbet och där var det full rulle. Vi hade tisdagsmöte och jag lunchade med Åsa och vi gick till Kohai och åt sushi, vilket var supergott och kul, inte så ofta vi är ute och lunchar inte! 

Mums!

Vi har bestämt att försöka skapa en ny rutin hemma, att jag när jag kommer hem ska sitta 30 min i lugn och ro och kanske blogga, läsa eller göra vad jag vill så jag får en paus efter jobb och innan det är dags för mat och annat. Det tror jag blir toppen! 

Det började i alla fall fantastiskt, för då jag kom hem hade Joakim tänt ljus i arbetsrummet och dukat fram lite oliver, nötter och godis och ställt in en tekanna. Så det kändes superlyxigt att bara gå in och ta det lite lugnt efter en stressig dag! Till middag åt vi lasagne (som vi tinat från frysen) och så började vi titta på en ny serie med Elliott. Three body problem på Netflix. 

Natten till onsdagen sov jag superdåligt, förstår inte varför? Så jag var något trött när jag steg upp. Gick en morgonrunda med Spike. Idag var det ingen dimma men desto fler moln. 

Samma sikt fast utan dimma

Gula påskliljor i rabatterna

Här går vi

Skjutsade Elliott till skolan och åkte sen till kontoret. Vi hade onsdagsfika, vilket är en himla bra onsdagsgrej! Väl hemma efter jobbet fick jag återigen en kopp te och lite gott och kunde sitta i lugn och ro. Härligt! Vi åt falukorv och makaroner till middag. Det var gott! 

På torsdagsmorgonen hade Elliott jätteont i magen och fick stanna hemma från skolan. Jag tog en liten promenad med Spike men hade glömt bajspåsar, så fick gå ut igen efteråt och plocka upp. Tog upp efter några andra hundar också eftersom folk verkar ha lite svårt att plocka upp efter dem... Sen åkte jag till kontoret. 

På lunchen träffade jag mamma på Katarinas! Lika mysigt som alltid! Latte och bulle med ost blev det idag. Det var gott! Och vi fick jättefina blommor av mamma!

Blommorna vi fick fast ståendes på bordet därhemma 😊

Tiden rusade iväg som alltid när man har trevligt. Moster Annika kom och plockade upp mamma då de skulle fika sen. Så jag hälsade på henne och på söta Bacon som satt i bilen! 

När jag kom hem hade Joakim fixat oliver, salta pinner, jordnötter, te och tända ljus igen. Så himla trevlig grej! Denna dag läste jag i en veckotidning jag fick av mamma och det var mysigt! 

På fredagen var jag uppe med tuppen för att lämna in bilen på verkstaden redan kl 07. Sen jobbade jag på kontoret. Jag hade vaknat med huvudvärk och mådde jättekonstigt illa, det var så redan på natten. Så jag funderade på att ställa in en lunchträff jag hade med Helene. Men jag gick dit och det var trevligt! Jag tog lite ramlösa och en kaka. Sen gick jag tillbaka och jobbade tills det var dags att åka hem. Mådde lite bättre där på seneftermiddagen tack och lov!

På kvällspromenaden var det riktigt ovädersliknande moln! 

Väldigt speciellt ljus!
Spike strosade på

På lördagen vaknade jag med huvudvärk (igen) och mådde inte alls bra. Det var en kass dag. När vi dammsuga så gick dammsugaren sönder. Inte kul. Den är iofs säkert 20 år gammal, men ändå! Bästa dammsugaren ever. Så vi beställde en ny, hittade en billig och vi får hoppas att den är bra! 

Det enda vi gjorde denna dag var att hämta dammsugaren och konstatera att balkonglådorna inte kommer att gå att sätta upp på denna balkongen. Vilket ju var trist. 

Det var varmt och fint väder, men det var inte njutiningsbart... pga huvudvärk. Elliott kom till oss denna lördag, tack och lov hade han ätit så mycket lunch med Michael att han inte ville ha någon kvällsmat. Joakim och jag åt lite rester och sen blev det ostbågar och chips till ett avsnitt av Three body problem.

På söndagen var det same same... vaknade med huvudvärk. Så trött på det. Det kan bero på att jag tar progesteron nu? Eller på spänningar i nacken? Eller något annat? Who knows! Inte är det kul i alla fall. Jag vilade och tog tabletter. Vi åt gemensam frukost och sen fick Spike en promenad. 

Snygging!

Han vill ju mest stå och inte gå och vi kom på att det var så förra gången han hade öroninflammation... så vi kollade hans vänsteröra och jajamen, fullt med gojs och han verkade ha ont. Lilla gubben! Ska ringa veterinären på måndag och höra om vi kan köra samma kur igen, har kvar sen förra gången. 

Sen kollade vi på tv. Fick serien Vigil rekommenderad från mamma som sa att pappa tyckte den var bra! Oj så spännande den är! Jättebra!

Elliott var på Pokemonäventyr i Alnarpsparken med Michael en sväng. Jag cyklade och handlade och när jag kom till affären visste jag inte var jag var 😲. Det tog någon sekund innan jag kom på att "just det, jag är ju här". Tala om att vara lite överstressad... får försöka rätta till det där så det inte blir värre... 

När Elliott kom hem så lagade vi mat tillsammans, en vietnamesisk kötträtt med citrongräs och ingefära som faktiskt blev väldigt god. Det skulle vara kalla nudlar till men vi konstaterade att det hade varit godare med varma. 

På kvällen var det konsert! Och då hade huvudvärken äntligen släppt så vi kunde gå dit! Vilken tur! Det var på Plan B och vi såg Jesus & Marychain och det var såååååå bra! Verkligen röjigt och man kom in i det direkt. När man är på en sån konsert vill man gå på fler alltså! Älskar det. Vi träffade Åsa och Jörgen som också var där. 

Jesus & Marychain

De spelade min favoritduett också och det visade sig att det var Nina från Cardigans som sjöng med dem. Jag såg henne gå mot scenen innan på kvällen, men ändå fattade jag inte att det var hon som sjöng. För jag såg ingenting, för alla är så långa! Så det fick jag veta senare. Konserten började sent för att vara en vardag, så det blev lite sent att lägga sig en söndag... 

När vi kom hem så gick jag in och skulle säga till Elliott att vi var hemma igen (han hade passat Spike). Då tittade han på mig och frågade om jag kommit in efter att ha varit ute med Spike? Han hade inte ens märkt att vi varit borta några timmar 😁. Hehe.

Inga kommentarer: