söndag, april 28, 2024

15-21 april

Denna måndag vaknade jag tidigt, tittade ut och såg att det var fint väder! Så då cyklade jag äntligen till kontoret. Det gick så bra! Och jag var där först av alla. Ingen av de som brukar vara där tidigt kom denna dag pga sjukdom och VAB. Så jag var själv i mer än en timme innan någon annan dök upp! Ovanligt! På lunchen hade jag utvecklingssamtal med en kollega. Vi gick till Damas och åt lunch och det var så gott! Jag åt alldeles för mycket! Var så mätt så mätt hela eftermiddagen. Men gott var det och kul och bra med dessa samtal tycker jag. Känns ibland lite orättvist att jag ska få en lunch varje gång och mina kollegor bara en var... Men hur skulle man annars lägga upp det? 😊

När jag kom hem hade Joakim tänt ljus i "mitt" rum och jag kunde sätta mig där och ta det lugnt. Så himla skönt. Dessutom hade vi kvar lite champagne från när mina föräldrar var här. Och Joakim hade köpt en bit gorgonzola till mig. Så det var supermysigt. Speciellt efter den lite kämpiga cykelturen hem, för jag cyklade en ny väg som blev lite längre pga att jag cyklade fel och sen var det dessutom motvind. 

Gott när jag kom hem!

Chefen hade med sig ramslök till jobbet, som man fick ta av. Så det tog jag med hem och gjorde en pesto på, med valnötter, mandel och parmesan. Plus såklart citron. Den blev lite besk, men annars var den jättegod! Så det åt vi med spagetti. Jag hade tänkt göra den på solrosfrön, men det paketet hade varit öppnat lite för länge, även om det inte hade utgångsdatum förrän i augusti så luktade de förfärligt härsket , så jag slängde dem. Men mandel och valnötter som jag tog istället blev gott!
Spagetti och pesto!

Jag var sjukt trött i huvudet och vi la oss supertidigt och jag tror banne mig jag somnade vid halv tio, efter hundpromenaden som vi gick gemensamt. 

På tisdagen följde Spike med till kontoret! Känns som att det var evigheter sen! Så mysigt att ha honom med! Jag ringde också veterinär och beställde tid för att kolla hans öron, då det inte verkar ha blivit helt bra av den kur vi kört nu i över en vecka. Lilla gubben, så himla dyrt bara att gå till veterinären. Men inte ska Spike behöva ha ont! Så det får bli som det blir med det...

På jobbet var det fullt upp och tisdagsmöte med frukost och sen nordiskt ledningsmöte på eftermiddagen och jag presenterade resultatet (på engelska) för helåret och jag kände mig inte speciellt sammanhängande och hittade inte orden... men de förstod nog ändå, hehe.

Det var lugnt och skönt vid vattnet på kvällspromenaden med Spike. 

Lugnt och rofyllt

På onsdagen cyklade jag till kontoret, det var fint men kallt som sjutton! Men ändå jätteskönt. Cykelturen gick ovanligt fort, tror jag hade medvind eller något? Så jag var tidigt på kontoret igen! På lunchen var jag med en kollega på utvecklingssamtal. Vi var på "Torsten smakar mera" på Triangeln.

Där åt jag deras dagens som var ryggbiff

Jobbade sen tills det var dags för träff med tjejerna på Siesta för lite afterwork! Cyklade dit och vi satt ute. De hade väldigt bra värmare så det var riktigt varmt och skönt utomhus. 

AW med de här snyggingarna!

Jag var så mätt sen lunchen så jag tog en osttallrik medan de andra åt riktig mat. 
Osttallriken

Ingrid var trött och gick hem när vi ätit klart! Åsa, Becka och jag gick in om Slottsparken (för där var så fint) 

På väg...
Fint i parken
Finfint kvällsljus på husen

Sen gick vi till Care/Off coctailbar. Där var det mörkt inne och jag drack en väldigt söt och god cocktail. Den var jag så nöjd med, tog dock slut på ett killevipp!

Liten men naggande god!

Så sen tog jag en alkoholfri jättegod drink också. Vi pratade och det var mysigt och vi pratade om vad vi ska hitta på i Nice, det är bara 3 veckor tills vi ska resa dit och Becka ska visa oss runt. Så kul! 

Sen cyklade jag hem och då var det mörkt! 

Fint vid parken

Och jag valde en lite tokig väg, tänkte jag kunde cykla längs havet för det var så fint rosa himmel där, men det var ju alldeles folktomt och lite läskigt faktiskt! Så det gör jag inte om! Så jag cyklade fort som attan och var helt svettig och slut när jag kom hem, hehe. Sen var jag ganska uppvarvad och hade svårt att somna. Så det blev väl sisådär med sömnen

När jag steg upp såg jag ut som kom och hjälp mig med ringar under ögonen och ja, jag vet inte vad. Denna dag hade vi slutrevision och det var lunch och möte med VD och ägare. Dock var den ene sjuk och fick bara vara med online. 

Jaja, hur som helst så kom jag lite senare denna dag pga att jag var hos veterinären med Spike. Först körde jag Elliott till skolan, han hade ont i magen men gick ändå dit för det var nationellt prov i engelska denna dag. Sen gick Spike och jag en liten promenad innan hans veterinärbesök. 

Förra veckan såg jag ju en samling nyckelpigor, denna dag såg jag en samling skalbaggar! 

Vet inte vad det är för några, men fina är de!

Spike var jätteduktig när vi väntade på att få komma in. Satt fint och allt! Men sen ville han absolut inte in i besöksrummet. Flämtade som besatt... men det gick bra ändå.
Väntar fint på sin tur

Spike blev kollad i öronen hos veterinären, de såg att han hade haft inflammation men att det såg mycket bättre ut nu. Så vi ska fortsätta skölja hans öra och sen droppa medel varannan dag i fem dagar. Sen göra rent en gång i veckan med öronskölj framöver för att undvika att det kommer tillbaka. Jag ångrade att vi inte väntat längre med besöket, det blev så himla dyrt, men det var ju ändå skönt att veta att det gått över med det vi behandlat med. Men nästa gång kanske vi kan sköta det själva och slippa gå dit, nu när vi vet att det fungerar.

När jag kom till kontoret höll jag på med skattefrågor för Finska bolaget ända tills revisorerna och vår VD kom. Då skulle vi ju ut på lunch och sen ha mötet. Lunchen var jättetrevlig, vi gick till Operagrillen. Tog majskyckling och de hade ett så sjukt gott krispigt skinn som låg bredvid. Mums alltså! 

Sååå gott! Lyxigt...

Fina rosor på bordet

Revisionsmötet gick super och de var så nöjda med allt och hade ingenting att anmärka på. Vi levererar bra underlag, de sitter bra vid våra stolar, tyckte att de var så väldigt sköna att de kommenterade det... hehe. De jobbar ju på olika ställen och inte alla har bra arbetsplatser för dem. Jaja, nu var det kanske inte det vi blev bedömda för. Men det var kul att allt gått bra och alla är nöjda och att eko fick beröm från ledningen för vårt arbete. 

Sen fick vi på eko fick nya datorer idag! Kul! Våra gamla ska användas till andra som jobbar i PGM. Så nu ska man bara få rätt på den, men det brukar inte vara så problematiskt. Lite saker man ska installera om och så för att få det att fungera som på den förra. 

Hur som helst, efter mötet så var det tid för mig att samla ihop allt material till koncernredovisningen och det gick bra. 

Eftersom jag varit så trött tog jag ledigt på fredagen. Det var himla skönt! Det var väldigt välbehövligt. Att ladda lite ny energi :-). Hela dagen regnade det, det var ju bra när man ändå skulle ta det lugnt. 

Jag såg att det var en fin solnedgång och tänkte att jag skulle skynda ut med Spike och gå till ön för att titta! Men Spike skulle nosa överallt och stanna och konstra, så vi hann inte, hehe. Solen hade redan gått ner... men lite kul var det att se bakom molen att det regnade lite här och lite där i Köpenhamn. 
Det enda som var kvar av solnedgången....
Spike var nöjd!

På lördagen fyllde Joakims mamma år och det hon önskade sig var att få komma hem till oss och gå en runda i våra kvarter. Hon är uppvuxen i Limhamn och har inte gått runt här sen de byggde hus på ön. Det har ju hänt mycket här. Dagen innan regnade det ju hela tiden så vi var lite oroliga att det skulle vara dåligt väder. Men när lördagen kom var det i och för sig väldigt kallt och blåsigt, men ändå lite sol. 

Joakims mamma kom vid 12 och vi hade gjort lite mozzarellasallad som vi åt innan vi gick ut. 

Lite mozzarella
Sen gick vi ut med Spike och tog en promenad först längs kajen och sen mot Dragörkajen och Mastio. Det var jättejättemycket folk utanför Limhamns glassmejeri, sååå lång kö! Vi gick bara förbi och sen gick vi hemåt igen. Jag hade bakat nötkakor på morgonen, så vi gick upp i lägenheten och fikade på nötkakor och på havreflarn som Joakims mamma hade haft med sig. 
Kakor
Sen tog hon färdtjänst hem och Joakim och jag hade funderat på att handla lite jord och testa tygkrukorna på balkongen som vi äntligen hämtat. De såg lite klena ut så undrar om det kommer att fungera.... men vi orkade inte. Så vi tog det lugnt istället. 
När vi gick kvällsrunda så var det helt otroligt fint ute! Kan inte hjälpa det, det kommer att bli många foton på himmel och hav här i bloggen nu när man har det så nära! Det är nya vyer varje dag! 
Solnedgång bakom husen
Snygginghund på kajen
Så himla fint!

Nejlikorna vi fått i en bukett från mamma står fortfarande! Nu i en lite mindre vas. 
långlivade fina nejlikor!

På söndagen tog vi det väldigt lugnt på morgonen. Vid två-tiden var det dags att lämna Spike hos Michael, hämta Elliott och sen mina föräldrar och köra till Lund för att fira födelsedag! 
Vi kom dit och började med att spela boccia. Det var jättemysigt! Solen sken och det var riktigt skönt fast det var jättekallt! Vi spelade tills solen gått i moln och det blev kallt. 

Sen gick vi hem till Martin och Megg där vi blev bjudna på Hot Pot! Mycket gott när det väl börjat koka! Och jag upptäckte en jättegod chilipasta med jordnötter i och en jättegod kimchi! Sen spelade vi spel och kort och så fick vi efterrätt! Jättegod kladdkaka och glasstårta med jordgubb och maräng.  

Hem kom vi sent! Halv elva blev hon innan vi var hemma... lite väl sent för att vara vardag. Så kan det bli! Men det var trevligt! 

Inga kommentarer: