måndag, april 01, 2024

25-31 mars

Denna vecka hade Elliott påsklov och det firade vi med att åka hem till mina föräldrar efter jobbet på måndagen. Där bjöds vi på en massa gotter! 

Gott och blandat!

Sen till middag fick vi minivårrullar med dippsåser och rostad blomkål. Supergott! Jag älskade verkligen ena dippsåser, skulle kunnat dricka upp hela! Men det gjorde jag inte, hehe. 

Middagstime!

Sen spelade vi kort och det var kul! Vi hann dock inte spela klart, då en runda varade i evigheter (vilket i sig var lite roligt). Vi fick även kaffe och SUPERGOD rabarberpaj med glass till. Väldigt mätta och belåtna tog vi oss sen hem! Vi gick en liten kvällsrunda med Spike innan vi la oss. 

Jättefint var det ute
Månen lyste upp himlen bakom husen

På tisdagen efter jobbet hade vi fika istället för middag till kvällsmat och det var gott! Vi lyssnade på musik och sen gick vi kvällis med Spike. 

På onsdagen hade vi fika på jobbet, trevligt det där med fika varje onsdag! Vi bjöds på budapestrulle som var ovanligt god! 

Mums!

När jag kom hem åt vi lasagne som vi fått av Joakims mamma. Och sen hade jag bokcirkelträff med tjejerna på webben. Alla hade läst ut boken och det var kul att "ses" 😀

På torsdagen fyllde moster Annika år och vi var ditbjudna. Michael passade Spike. Mina föräldrar och Olle hade redan kommit när vi kom. Och det var massor med gotter framdukade! Och väldigt påskpyntat vilket var kul. Vi har inget påskpynt alls hemma. Men det är ju färgglatt och trevligt! Så det borde man ju ha! Får bli nästa år!

Gotter
Mera gotter!

En stund senare kom kusin Ludde och hans fru med deras SUPERSÖTA bebis som jag träffade för första gången! Han var knappt 6 månader gammal och SJUKT SÖT! Och glad! Log hela tiden kändes det som! Jag fick hålla honom direkt och wow, så mysigt! 

Vilket charmtroll!

Han fick lite presenter, en tuggring av mamma som han älskade och en ko-snuttefilt av oss. 

Tuggringen var mycket uppskattad

Vi bjöds på massa grillat, lammkotletter, lammracks och grillspett. Till det potatis, potatisbakelser, såser, sparris och sallad. Gottegottgott! 

Bacon låg och var söt! Så mjuk att klappa!

Vi spelade bingo och Olle vann två och Joakim en omgång. Sen åt vi tårta! Två olika. 

Passionsfrukt
Hallon

Mycket mumsiga! 

Här är födelsedagsbarnet!

En stund senare åt vi även ostar! Mycket mätta åkte vi sen hem. Elliott fullpackad med påskägg och gotter som han fått 😊.

På fredagen var det påskledigt och vi hade stora planer på att hinna med lite där hemma. Så som att kolla om balkonglådorna skulle kunna fungera ändå här på balkongen trots så konstiga räcken. Vi städade (för det behövs alltid, förstår inte hur mycket damm, skräp och annat som kommer trots att Joakim städat och torkat golven i veckan). Galet! Vi skyller det på Spike. 

Vi gick även en tur till hundfältet på förmiddagen, vi tänkte att det skulle vara trevligt. Men det var sjukt många hundar där just denna lördag! Och en hund var så ENVETEN och hängde Spike i hasorna hela tiden och andra hundar hängde på så tillslut var Spike inträngd i ett hörn och satte svansen mellan benen och tittade olyckligt på oss. Så då hämtade vi honom och gick ut från rastplatsen. 

Släppte honom en bit bort istället,  där det inte var några hundar (uppe på kullen) men då fick ena envetna hunden syn på honom och satte fart efter. Och den hunden gick inte att få bort! Så jobbig!!! Och ägaren fanns ingenstans. Kom inte heller efter 10 min eller vad det tog när vi försökte få bort den från oss... den kunde följt med oss hem utan att ägaren skulle märkt något.... Suck. Så det var lite trist. Men till slut gav den upp, när vi typ var nere vid vägen där det kör bilar... 

Pausar lite på hemvägen

Elliott kom på eftermiddagen och hade ätit sen lunch med Michael så han var inte hungrig på kvällen, Så Joakim och jag åt själva. Sen åt vi alla lite snacks och såg klart filmen "Whiplash" som vi börjat titta på med Elliott någon dag tidigare. 

På lördagen startade vi med en god gemensam frukost. Sen åkte Joakim och jag och handlade medan Elliott var hemma med Spike. Handlar man så kan man räkna ut med tårna att då går hela dagen! Man ska ett ärende eller två och plötsligt har det gått flera timmar. Men så bra på att räkna med tårna var inte vi... så vi blev väldigt förvånade när vi inte var hemma förrän vid 15.30 och det var dags att gå ut med Spike. Elliott hängde med och vi gick till hundfältet och släppte honom. OJ så glad han blev Spike. Sprang och sprang. Det var knappt en enda hund där, det är så vi vill ha det, hehe. 

Skönt när fältet är tomt och Spike kan springa loss

Fick en pinne att springa med

På söndagen tänkte Joakims mamma titta förbi med påskägg till Elliott. Och självklart skulle jag vakna mitt i natten med jätteont i huvudet. Och på morgonen var det inte ett dugg bättre, då mådde jag illa också. Och jag kunde inte komma ur sängen förrän vid 10. Joakims mamma skulle egentligen komma kl  12 då hon beställt färdtjänst... så det var ju lite tight och vi funderade på att ställa in det hela. Men så hjälpte tablett nr två lite, så då sa vi att vi kör ändå. Och gjorde iordning lite snittar (hade handlat dagen innan). Och vi skulle ut med Spike som självklart fick bajs i pälsen och behövde duscha... alltid vid så passande tider. Det fick Joakim ta hand om för jag hade för ont i huvudet. 

Nåväl, Joakims mamma kom och det var trevligt och gott med snittarna och vi fick påskägg allihop 😀. 

två snittar till mig

Vi fick också en jättefin bukett tulpaner i olika färger. När vi ätit klart och även ätit vars en bakelse så åkte hon hem och jag gick och la mig, för huvudet var inte mycket bättre inte. Synd att det skulle vara så just denna dag.

Inga kommentarer: