fredag, mars 08, 2024

Revisionsvecka 4-8 mars

Jag bestämde mig för att cykla på måndagen. Jag tänker cykla när jag har möjlighet. Och denna måndag var det fint väder och jag cyklade längs med havet. 

Jättefint!
Det var dock motvind och uppförsbacke, så detta är inte en väg jag ska välja framöver. Den var dessutom längre än den jag cyklade senast. Hem gick det dock som en dans! Hade medvind...😊

Under dagen fick jag en bild på Spike från Joakim när de var på morgonrundan.
Stilig vovve!

Det var jättefint hemma när jag kom hem, Joakim hade storstädat och tänt ljus. Mysigt! Jag lagade vegetarisk lasagne till middag och den blev god, vi hade sallad till. 
Lasagne

Tittade sen på TV och lyxade till det med ostbollar och lakrits mitt på måndagskvällen....

På tisdagen jobbade jag på kontoret. Jag skulle luncha med mamma men hon hade tagit fel på dag, men som tur var satt hon redan på bussen in till stan, så vi kunde luncha ändå fast lite senare! Det var mysigt och jag festade till det med en semla och latte! Jättegott! 
Mums!

När jag kom hem var Elliott hemma efter att ha varit 3 dagar hos Michael. Spike hade blivit så lycklig och gosat en massa med honom. Och när jag kom hem låg Spike i soffan och gosade med Elliott med magen i vädret... 
Dålig bild men man ser ändå hur han myser

Joakim hade ätit sen lunch så han var inte hungrig, så då passade Elliott och jag på att äta ostfondue med baguette (för det är inte Joakims favoriträtt om man säger så). Sen lärde jag mig en massa om Islam för att kunna förhöra Elliott och det höll vi på med i säkert en timme. Han skulle ha prov dagen efter. Det är kul att öva läxor med Elliott tycker jag. Han kan så mycket också! Efter det var det dags för kvällis med Spike och nattinatti tidigt då vi var trötta. 

På onsdagen var det finsk revision och vi var och åt med dem på lunchen. På eftermiddagsfika överraskades vi med prinsesstårta på kontoret! En lyxig dag! 
Och som om inte det var nog så på kvällen var jag och chefen ute med de finska revisorerna och åt på Atmosfär. Det var sjukt gott! Alltså jättejättegott!!! 
Anka med krispigt skinn, supergod sås o kålsallad

På torsdagen var jag trött, vaknade 04 och kunde inte somna om hur jag än försökte. Gick ut med Spike framåt sjutiden och det var frost och lite halt ute.
Spike nosar på intressanta spår

Spike står och är snygg i solljuset som just börjat titta fram

Sen skjutsade jag Elliott till skolan och åkte till kontoret. Där hade vi fortfarande de finska revisorerna och denna dag var hektisk med många frågor och jag hade en massa andra grejor att göra också så dagen gick otroligt fort! Vi åt på "Damas" på lunchen och de hade mycket bättre buffé nu än förut.
Jag åt alldeles för mycket kan jag säga

Efter jobbet hämtade jag med mat till Elliott medan Joakim och jag åt matrester från dagarna innan. Jag kom hem rätt sent så när vi ätit gick vi en kvällsrunda med Spike vilket var jätteskönt. Vi satte oss med honom på kajkanten en stund och pratade och tittade på fåglar och hav... Väldigt nice! Spike gillar också att sitta och chilla. 

 På fredagsmorgonen när jag vaknade var det såååååå fin utsikt från fönstret! När man ser den vill man bara gå ut och njuta av lugnet. 
När jag steg upp såg det ut så här

Det var alldeles vindstilla när jag gick ut med Spike
Vattnet helt lugnt

Spike spanar

På fredagen var det sista dagen med de finska revisorerna. Denna dag åt vi lunch på "La Bonne vie" och det var gott. Långbakad ryggfilé tog jag. Lite konstigt kalla och hårda potatisar, men annars var det bra.  
Lunch nummer 3 med de finska revisorerna

Vi hade inte så många samtalsämnen kvar, hehe. Men alla ansträngde vi oss för att hålla igång konversationen. Och de är verkligen supertrevliga. Men inte superlättpratade. 

När jag kom hem så cyklade jag och handlade precis när Solen gick ner. Så då kunde jag inte låta bli att cykla ut till ön först och titta på solnedgången. Så himla fint!! 

Solnedgång från ön

På kvällen tröttnade vi på de svarta ringarna runt luftintagen. Det är alltså så här luften ser ut som kommer in i vår lägenhet. Samma runt alla luftintag. Det var rengjort för 2 veckor sen... Lite scary!

Ska det se ut så här efter två veckor?

På kvällen gick Joakim och jag gemensam runda med Spike, det gör vi ofta på kvällen nu. 

Då var det så här fint vid vattnet. 

 Imorgon ska jag till Stockholm med mamma och moster Annika och se Änglagård. Det ska bli kul!

Inga kommentarer: