måndag, mars 18, 2024

13-17 mars

På tisdagen den 13 mars var Spike inte så sugen på att gå ut och gå. Det är han inte någon morgon, hehe. Men ut gick vi och lite då och då tvärstannade han och tittade på mig. 

Här stod han stilla en lång stund...

Så det blev en kort runda.
Sitter fint i hissen

Efteråt åkte jag till kontoret och jobbade, hade fullt upp som vanligt. Åsa kom tillbaka efter sin ledighet, kul att ha henne där igen!

På onsdagen lämnade jag Elliott på skolan och just när jag droppat av honom ringde kvinnan som skulle hålla i hjärt- och lungräddningskurs på kontoret. Hon stod utanför garaget och ville bli insläppt. Hehe. Hon var tidig, skulle kommit en halvtimme senare egentligen. Men jag som var i andra änden av stan sa att jag skulle komma så fort jag kunde. När jag kom fram så hjälpte jag henne upp med massa tunga dockor som vi skulle "rädda" 😀. 

Kursen var superbra, känns mycket tryggare nu. Att veta vad man ska göra när någon får hjärtstopp tex. Och vi fick testa att göra kompressioner, blåsa in luft, sätta igång hjärtstartare mm. Verkligen sååå bra! 

På kvällen fick Joakim ett paket från sin bror med posten (en försenad 50års present) och där låg även en leksak till Spike. Kärt!

Söt boll till Spike!

På torsdagen började jag dagen med att dra ut min sista visdomstand. De gav mig lugnande inför det så jag kunde inte köra hem efteråt, men fick skjuts av Michael. När jag kom hem så somnade jag. Sov någon timme och sen jobbade jag på eftermiddagen. Men så började det plötsligt blöda igen, så då la jag mig att vila. 

Sen pratade jag med mamma och frågade pappa om han kunde tänka sig att skjutsa mig till kontoret för att hämta min bil. Och det kunde han, så det var snällt. Han kom och hämtade mig och hängde med upp på kontoret för jag hade lite kärnmjölk till honom där som jag glömt ta med hem, sen gick vi ner och jag kunde köra hem bilen. Super! 

På fredagen gick Spike och jag en tidig morgonrunda. 
Spanade lite

Vi gick längre än vi brukar, tänkte jag skulle kolla hur det var ute på ön. 
Där var fint!
Spike var glad

När vi kommit en bit började det värka där tanden suttit, så jag tänkte att det nog var bäst att vi gick hem igen. 
Nosar, nya dofter överallt!
Spike älskar att gå på kanten

Jobbade och Spike sov sött i sängen bredvid.

Sov sött bredvid när jag jobbade

Vi hade vietnamesiska vårrullar till kvällsmat, det var gott! Jag hade glömt hur gott det var! 
Lite att fylla rullarna med

På lördagen var jag på morgonrunda med Spike. 
Gullis!!!

Vi gick en eftermiddagsrunda vid strandängarna

Tittade upp mot himlen

På lördagen var vi på hundfältet. Det tyckte spike var kul!
På fältet

En liten film på när han strosar och springer kommer här också.

På söndagen träffade jag Helene och vi tog en fika och tiden bara rusade! Det var längesen sist och jättekul att ses. När jag kom hem tog jag en lång eftermiddagsrunda till ön med Elliott och Spike.
Vi hittade en hundrastplats. Det kom några med en hund och jag sa lite ursäktande att det är möjligt att Spike kommer att skälla, men att han är snäll.  När de släppt in sin hund så skällde den typ hela tiden. Spike sa inte ett pip! 😀

I hundrastgården
Elliott gick före med Spike när jag stannade för att fotografera en fågel

Elliott och jag gick längst ut på piren. Där messade vi till Joakim som var hemma sjuk. Sa att han skulle kolla i kikaren och så vinkade vi från piren, hehe. Det var väldigt jobbigt underlag på Piren, för Spike. Stora och vassa stenar och annat bråte. Så vi fick gå försiktigt. 

På eftermiddagen fikade vi på en mjuk pepparkaka som jag bakat innan. Vi åt den med vispgrädde till.

Spike ville också smaka!
Han fick lite grädde

På kvällen gjorde vi pizza med färdig deg. Det var jättegott! Älskar sardeller som blivit lite krispiga i ugnen! Nedan var min pizza, de andra gjorde sina.  

Hemmagjord pizza

Inga kommentarer: