söndag, januari 14, 2024

8-14 januari

På måndagen var jag hos företagläkaren och sen jobbade jag på kontoret. Första dagen jag träffade Åsa på väldigt länge. Så det var skoj. 

Så här fint lyser min slinga i fönstret

På kvällen åt vi pasta med sardeller, grönkål och vitlök. Jättegott! 

På tisdagen var jag på kontoret och vi hade tisdagsmöte med frukost. Gottegottgott. Sen slutade jag tidigare för mamma, Elliott och jag gick på bio på Spegeln och såg "Monster". Den var jättebra! Trodde det skulle vara sköna fåtöljer även i denna salong, men det var inte samma som i Bar Deco. Det är mycket mysigare och skönare i Bar Deco salongen. Men det var ändå mysigt!

Fina lampor i salongen

Jättegoda tapas och bra film! Jag var nyfiken på om Elliott gillade filmen då den var ganska vuxen, långsamt filmad och ca 2 timmar lång. Han tyckte den var jättebra! Så det var skoj ju! 

Jag tog kvällsturen med Spike. Det var skönt ute. jag var väl påpälsad. Det var ett ljussken över kalkbrottet som jag tror kan ha varit månen som lyst upp... 

Fint var det

På onsdagen vaknade jag tidigt och bestämde mig för en mjukstart på dagen. Så jag mediterade, masserade mina fötter och gjorde några gympaövningar innan jag steg upp och gick ut med Spike. Jag var helt stressad i huvudet när jag vaknade, men efter meditationen så var det lugnt och skönt i huvudet igen. Så det är nog ett bra sätt att starta dagen på.

Vi var på sjukhuset med Elliott och hans mage och nu tror de att det är någon funktionsstörning, som man tydligen kan få, där hjärnan säger att det gör ont så fort tarmarna rör på sig. I vanliga fall sorterar hjärnan bort den smärtan, men i hans fall gör den inte det tror de. Så nu ska han remitteras till en smärtklinik. Så får vi se vad det innebär då... Stackars gubben. 

Efteråt jobbade jag på kontoret och vi hade fika och det var gott! 


På torsdagen var det dags att operera ut två visdomständer. Det var lite bök med den nedre kindtanden och rätt många stygn. Men den som satt där uppe gick ut snabbt och lätt. Jag bestämde mig för en vilodag så att det skulle få läka ifred. Jag kunde ändå inte prata för det var inte så lätt att gapa. Joakim tog hand om mig och jag fick soppa som jag åt med sugrör :-). Nu är det bara att hoppas att det inte blir infekterat. Och att det läker fort! Fick jättefina tulpaner av Joakim. 
Fina tulpaner
Krispiga och speciella i formen

På fredagen jobbade jag hemifrån hela dagen. Det gick fint. Jag hade ont käken och var svullen men det kändes inte så mycket för jag tog värktabletter. Joakim gjorde jättegod soppa till mig (dashi + japansksoja) som jag åt med sugrör. Att tugga var uteslutet 😊.

På lördagen kände jag mig lite yr och svajig på morgonen. Så jag tog det vääääldigt lugnt hela dagen. Vi tittade på TV och packade någon kartong och så dammsög jag och det blev jag oväntat trött av... så sen blev det bara vila.
GulleSpike var i Elliotts rum

Och soppa. Joakim fixade stekta räkor med vitlök och sambal till kvällsmat som han och Elliott åt. Jag provade att äta lite också, gick att tugga så åt 1,5 räka men sen kände jag hur det började värka i käken. Men på kvällen åt jag lite Vienetta. Jättegott! Joakim tog alla hundpromenader denna dag med... 

På söndagen skulle jag träffa Helene men hade vaknat med jättevärk i överkäken på natten, så ställde in det. Det stramar lite i stygnen när jag pratar och så var jag väldigt trött. Låg och drog oss framför morgonTV men steg upp vid halvtio och såg att det var soligt och fint ute. Så jag tänkte jag skulle ta en morgonrunda med Spike. Jag ringde mamma och hörde om hon ville följa med på en tur och så lämnade jag hennes försenade födelsedagspresent (fotokalender) som nyss kommit. Vi körde till hundfältet och Spike fick springa en liten stund. Han var lite galen och det var många hundar så vi tog oss sen till Coopgaraget och gick en promenad i våra kommande bostadskvarter. Det var jättefint ljus och skönt att gå om än kallt! 
Fina fåglar längst ut som man knappt ser 😀

Spike var lite uppjagad men skällde i alla fall bara på två hundar och blev tyst ganska fort. Jag får ha godare godis med nästa gång. Oj vad vi kommer att behöva träna honom innan vi flyttar dit, så att vi kan gå bland alla dessa vovvar! Jag kände att jag fick lite ont av att prata, eller framförallt av att le/skratta, hehe. Så när vi gått klart lämnade jag av mamma hemma och körde hem och sa att jag nog inte ska prata så mycket mer idag, hehe. 

När jag kom hem fixade jag en ägg o kaviarmacka till Elliott. Joakim och jag tittade på en rolig film, precis lagom lättsam. Om en tjej som fick en hund på halsen och det var en supersöt mops. Sen var Elliott hungrig igen så jag gjorde krustader med trattkantarellstuvning i. Smakade lite själv också. Och sen tog jag med Spike när Elliott skulle gå till Michael så hade vi sällskap en bit på hundpromenaden. Då var det inte alls lika roligt väder längre.  

Och nu är det kväll och imorgon är det jobb igen! Och jag är ikapp i bloggen, tjohoo!

Inga kommentarer: