torsdag, februari 15, 2024

Flyttlasset har gått och Joakim har fyllt 50!

Min ikapphet på bloggen föll ner i ett hål (igen). Jag har inte hunnit uppdatera för det har gått i ett. Vi har packat och flyttat kartonger, spacklat och tvättat väggar i gamla lägenheten, flyttat till ny lägenhet, försökt hinna packa upp alla 80+ kartonger, jag har jobbat med årsbokslutet som är fullt pågående och sen utöver det allt vanligt man gör däremellan. Ja och så har vi firat Joakim som fyllt 50 år! Det har varit slitigt men gått bra tack vara bra planering! Både kring flytten och årsbokslutet på jobbet. Skönt! 

Vi höll på från 07 på morgonen till 01 på natten under typ hela flyttveckan. Först med att packa klart. Vi fick nämligen plötsligt tillgång till lägenheten några dagar tidigare än tänkt och då kände jag att när vi väl fick tillgång till lägenheten skulle vi vilja vara där... så jag ringde flyttfirman som hade en dag ledig och det var 5 dagar tidigare än vi egentligen planerat. Så vi funderade på om det var möjligt, kom fram till att det nog skulle gå och ringde tillbaka och bokade det. Sen fick vi bråttom minsann! Sen med att packa upp... och däremellan har jag jobbat. Men tog 2 dagar ledigt för flytten. 

Vi fick tillgång till vår nya lägenhet och oj vilken utsikt det var när vi kom upp första gången! Kom inte ihåg att det var så fint! Kändes härligt! 

utsikt från tom lägenhet

Vi flyttade en hel del kartonger själva, med sånt vi kunde packa upp direkt (köksgrejor) och med det som var ömtåligt. Sen var det såååå skönt att ha flyttfirma och de var schyssta och tog alla grejor som skulle slängas både i lägenheten och på balkongen och körde iväg med till tippen. Vilket sparade oss mycket hårt arbete! Sååå tacksam för detta. Vi bjöd dem på fika, de fick önska vad de ville och de ville ha cola och fikabröd, hehe. My kind of fika!

Nu är vi på plats och det känns både större och skönare! Och utsikten är inte att leka med! När det är mycket moln och omväxlande väder så är det jättehäftigt att titta ut och se hur det rör sig. Och vi har bara ca 5 min promenad till hundfältet, vilket gör att vi kan släppa Spike fri vilket gör honom glad! Tvätten luktar gott när man tvättat! Amazing! Vår tvätt i förra lägenheten luktade gammalt mugg och surt. Hur mycket vi än rengjorde maskinen osv. Så det är sååå skönt att få en väldoftande tvätt igen! 

Vi har packat upp nästan alla kartonger, men saker står överallt! För vi har inte satt upp några hyllor på väggen eller sånt än. Och vi har så mycket saker, trots att vi rensat och rensat! 

Mina föräldrar var och hälsade på i lägenheten samma dag som flyttlasset gått och de bjöd oss på Magganpizza från Mastio. Supergott! Vi åt vid matbordet, som vi lyckats röja plats vid. När vi ätit klart åkte mina föräldrar till sitt och vi fortsatte med att packa upp kartonger till långt in på natten. 

Dagen efter kom Olle och mamma förbi och tittade in snabbt. Denna dag hade vi kvar säkert minst 40 kartonger i vardagsrummet som skulle bort innan kl 15 då soffan skulle levereras och ställas just där dessa kartonger stod. Hehe. Det var svettigt men vi lyckades packa upp alla! 

Kartonger vi fick packa upp snabbt!

Och soffdelarna kom. Men då såg vi att soffkuddarna skulle ut från sina paket och ligga i 72 timmar och lufta upp sig innan man kunde sätta på överdragen. Så vi hade ingen soffa på 3 dygn 😀. 

Soffdelar på köksbordet, inte så tomt längre. Haha.

Dagen efter kom Elliott och Michael hjälpte honom att skruva ihop skrivbordsstolen och hjälpte oss få rätt på router och wifi. Annika och mamma tittade också in samtidigt. Kul! 

Spike har varit så duktig! Det var lite synd om honom i början när det stod kartonger överallt. Han stod bara och väntade mellan kartongerna, för han visste inte hur han skulle ta sig förbi. Och vi såg inte alltid honom, så han fick stå där och vänta, hehe. Han säger ju inte till! Gullevovven. Men till slut kände han att Elliotts säng var hans trygga plats. Så där låg han mestadels när vi höll på och fixade! Och när Elliott kom hem och sov så var han så glad och låg hos honom hela natten 😊. 

Det har varit snöigt och blåsigt och kallt! Spike gillar det dock!

Spike i blåsten

En liten summering innan flytten:

Elliott och jag var hos en irisdiagnostiker/homeopat för att se om hon kunde ha någon input kring hans magproblematik. Det hade hon. 

En dag var vi på Pinchos för det hade vi gett Elliott i julklapp. Det var jättegott och mysigt! 

Mini burrata
mini getosttoast
supergod glass!

En dag var vi hos mina föräldrar på kvällsmat och bjöds på jättegod tonfisksallad och spelade kort! Det var kul! Vi fick även massa goda ostar.

Ost!!!
Och vi fick en fin bukett tulpaner med oss hem! Då bodde vi fortfarande i gamla lägenheten. 
Fina tulpaner!

Det har varit mycket snö
Stilig hund på promenad i snön
Springer loss i Sibbarp
Pausar i snön

Efter flytten:

En dag var jag på IKEA för att köpa en matta till Elliotts nya rum och lite annat som behövdes och när jag kom till kassan och skulle betala upptäckte jag att hälften var mina saker och hälften någon annans 😮. Någonstans på vägen måste jag ha tagit fel vagn! Det var INTE kul. För jag var så varm och svettig och fick springa runt i evigheter för att hitta min egen vagn. Men jag lyckades hitta den tillslut! Haha. Så typiskt mig! Så mycket onödig tid att slösa när man redan har tidsbrist 😝.  

Jag passade också på att äta en schnitzel där. Den var jättegod. Kan ha varit för att jag var väldigt hungrig. 
Gott!
Vi tog också med Spike till gamla lägenheten när den var tömd, så han skulle förstå att vi flyttat därifrån nu. 
Köket städat och tömt

Sovrummet städat o tömt

Spike verkade fatta och ville inte vara kvar i lägenheten. Hehe. Och oj så skönt att allt är städat och klart där nu! Hejdå lägenheten som vi trivts väldigt bra i förutom kylan och att det var för litet.

Joakims 50-årsfirande

Vi åkte till Köpenhamn dagen före Joakims födelsedag och tog in på hotell över natten. Innan dess lämnade vi Spike hos Michael (där han hade sovit som en stock och knappt rört sig ur fläcken, helt utmattad av flytten, hehe. Så han var typ på Rehab). 

Vi började med att checka in på hotellet. 
Mysiga innergården

Sen var vi hungriga och gick till ett ställe som Elliott brukar gå till där de har Shawarma. Det var gott! 

Lustigt moln som tornade upp sig på vägen dit

Det blev kanske inte bästa kvällen för Joakim i Köpenhamn, för han blev magsjuk (troligtvis av minisalami). Så Elliott och jag fick gå ut och äta själva. Vilket var synd ju eftersom det var Joakim vi skulle fira... men det var mysigt med lite qualitytime med min son.

Elliott åt stekta räkor

Dagen efter sjöng vi för och gav presenter och blommor till Joakim och han blev glad! Han mådde lite bättre då som tur var. 

Blommor och present på lilla sängbordet

Sen åt vi hotellfrukost! Jag älskar hotellfrukost!

Mums!!!

De hade honung från en honungskaka. Kul!

Här rinner det honung

En gång när vi var i Köpenhamn såg vi "vår frelsers kirke" och Elliott och jag ville gärna klättra upp där. Men då var det fullbokat och fullt med folk. Så nu hade jag köpt biljetter i förväg. Och vi vågade oss på att klättra upp! 

bild på kyrkan, hämtad från nätet

Det var läskigt! Tänk att det hållt i 300 år! Stentrapporna var slitna. Kyrkklockan gigantisk och säkert flera ton tung! Galet att man kunde bygga så högt med så tunga grejor för så länge sen!

Gammal hiss! Den fick man inte åka
Det låg fallna änglar här och där
Elliott på väg upp över klockan

 När vi kom ut på taket var det läskigt, för det var full storm! Så vi nöjde oss med att gå några steg åt sidan och beundra utsikten. Oj vad det blåste!

Utsikt från "taket"

Elliott fotograferar

Klättrade absolut inte hela vägen upp på utsidan av taket, vilket vissa andra gjorde...  Kändes som vi skulle blåst av taket då :-D. 

Vi åkte om Flyvegrillen på hemvägen för en klassisk fläsksteksburgare och sen skyndade vi hem och hämtade Spike som Michael passade. 

Vid 16-tiden kom Joakims mamma och firade Joakim med blommor och present. Det var trevligt! 

Fina blommor

Vi åt "buns" och sen en chokladpralin till efterrätt. 

små goda praliner

När hon åkt hem körde vi till lägenheten och spacklade och målade och sen till mitt kontor och hämtade Joakims matta som jag haft där men som vi nu ville ha här hemma. 

På lördagen dagen därpå blev det stressigt. Då skulle Joakims pappa med fru och hund hälsa på redan kl 12. Och självklart skulle Spike få bajs i pälsen och behöva duscha... Första duschningen i nya lägenheten och det var trångt!!! Spike ville hela tiden trycka sig mot duschdörrarna som öppnade sig och ja, herregud, det var verkligen ingen lätt historia att duscha honom här. Sen behövde han fönas och fixas... 

En stund senare kom de och deras vovve började med att kissa på mattan vi just lagt dit, hehe. Då är det jämnt sa jag (för Spike kissade på golvet hos dem när vi var där i somras). Vi ska ändå försöka tvätta mattan, så det var bra vi inte redan hade gjort det i alla fall. Kul att de kom och grattade Joakim! Vi åt smörrebröd och gick en liten hundpromenad innan de åkte hem igen.

På söndagen åkte vi till lägenheten och fixade. Vi slipade och spacklade och tvättade väggar och målade i gamla lägenheten, fattar inte hur mycket märken man har gjort i den alltså! Såååå många överallt. Och hål i väggarna... men nu börjar den se bra ut! Tack och lov. Och vi rensade i förrådet. Och sen lämnade vi Spike hos Michael för vi hade bestämt tid med mina föräldrar att fira Joakim med att äta på Rådhuskällaren. Det fick Joakim i present av dem. Och vi hämtade dem och åkte dit och jag var sååå hungrig och herregud vad gott det var! Jag åt hur mycket som helst! Så himla gott faktiskt. 

Mums!!!
Fick med pappa på en selfie mitt i maten

När vi ätit klart åkte vi hem till oss och spelade kort! Det var kul! Och Joakim fick jättefina blommor och presenter som han blev jätteglad för!

Fint paket med gott speciellt te i! 

 Strax före nio skjutsade vi mina föräldrar hem och åkte för att hämta Spike hos Michael. Sen till lägenheten för att måla det sista och ta bort de sista grejorna som var kvar. För dagen efter skulle städfirman komma redan 08 på morgonen...

Många fina blommor fick Joakim! Så himla härligt med blommor i lägenheten!

Blandbukett
Tulpaner
Flera tulpaner!

På måndagen (12 febr) jobbade jag på kontoret. Strax efter lunch ringde städfirman och var klara. Så jag åkte till lägenheten och inspekterade. Det såg bra ut! Sen till kontoret igen för hade möte plus väldigt mycket att göra och jag kände att jag låg efter efter flytten...

På tisdagen jobbade jag hemifrån och på lunchen åkte vi till lägenheten och körde med förrådsgrejor till tippen. Jag hade glömt min väska på kontoret dagen innan så jag hade inget körkort. Då fick man inte komma in... och Joakims fungerade inte för han har inte körkort utan bara ID. Men en snäll man släppte in ändå!!! Puh! Så att vi kunde kasta det vi skulle. Sen tillbaka till jobbet. När jag jobbat klart så åkte jag och hämtade Elliott för vi skulle till tandläkaren. 

Det är ju Camilla som är tandsköterska och det var kul att träffa henne! Inga hål hade Elliott och allt såg fint ut så det var skönt! Och efteråt åkte vi till kontoret för att hämta min väska och då passade vi på att gå till Katarinas och köpa med oss fastlagsbullar hem, det var ju ändå fettisdag! 

På onsdagen var det alla hjärtans dag. Elliott mådde inte bra - han hade blivit yr på kvällen och allt snurrade hela natten och på morgonen. Men sen lättade det och han fick istället huvudvärk på ena sidan... konstigt. Och han hade mer ont i magen än vanligt. Så det var synd om honom. Jag åkte och lämnade lägenhetsnycklarna så äntligen är vi av med vår gamla lägenhet och kan fokusera på vår nya! Åkte till kontoret på eftermiddagen. Vi fikade på fastlagsbullar, tjohoo! 

Hjärtbulle på alla hjärtans dag!

Och jag hade möte hela eftermiddagen. Jobbade till sent och hämtade med gyros från Möllan hem. Det var gott! Sen jobbade jag hela kvällen till jag verkligen inte orkade mer och ögonen gick i kors... men blev nästan klar med alla rapporter till styrelsen. Så det var mödan värt!

Vaknade på torsdagen och var sååååååå sjuuuuukt tröööööött!!! Galet trött! Ut med hunden, upp och hämta Elliott och åka till skolan. Kom till kontoret, skrapade upp benet på ett soffbord som jag sprang på... ja, det började helt enkelt inte så bra. Sen var det utvecklingssamtal med Elliotts lärare på eftermiddagen och en timme innan jag behövde köra visade sig att vi hade bokat en sak fel i bokföringen och vi behövde boka upp lite mer på förra året... så då fick jag göra om alla rapporter igen! Vilket tar sån tid och måste rättas överallt och jag trodde inte jag skulle hinna men hann precis bli klar och hann precis i tid till utvecklingssamtalet. Det var bara det att där var ingen lärare... han hade glömt bort att vi skulle träffas.

Men en lärare hjälpte oss att hitta honom, så vi fick prata med honom ändå, hehe. Jag som hade stressat dit, helt i onödan! I alla fall så var det ett bra samtal och Elliott har bra betyg trots att han är borta så mycket och läraren sa att han är jättebra på matte, löser tal som ingen annan i klassen klarar av. Det var kul att höra! Så han kommer att få bra betyg som det ser ut nu och bör inte vara problem att komma in på Natur. Så det var ju skönt att höra. Och bra jobbat av Elliott att fixa alla ämnen trots sin höga frånvaro. 

Nya stället:

Det är så kul att gå runt i nya kvarter. Och här är lite mer djurliv. 

Bruna gäss???

Vi har bara en kort promenad till hundfältet, så Spike kommer att få det så bra! Mitt mål är att stiga upp tidigt och ta en morgonrunda till hundfältet med Spike innan jag ska till jobbet. Dit har jag inte kommit än. Jag vet inte vad det är som tar sån tid på morgonen men jag är alltid alldeles sen! Kanske för att jag ska smörja in alla eksem med salva... hehe. Eller förmodligen för att jag stiger upp för sent? 

Spike lös på hundfältet

Jag njuter verkligen av att bara gå ut och ha hav och himmel så nära! Känns inte alls jobbigt att gå ut på hundpromenad utan bara skönt! och det även om det blåser och regnar. 

Spike spanar ut över vattnet


Så skönt att gå här!

Den där vita lampan var Spike nyfiken på

En morgon premiäranvände vi ugnen och bakade scones. Det var gott! Ugnen verkar toppen!
Sconesfrukost

1 kommentar:

Petra sa...

Ni ser verkligen ut att ha en fantastisk utsikt från nya lägenheten!