måndag, december 04, 2023

27 november - 3 december

Andra veckan  (27/11-3/12)
På måndagen var jag på jobbet som vanligt. Och vi hade dansk revision med tre danska revisorer på plats. Så på lunchen gick vi ut och åt med de danska revisorerna. 
Getostsallad blev det för mig och den var god!


När jag kom hem hade Joakim köpt jättefina tulpaner och dukat fram bubbel och gorgonzola som försenad namnsdagspresent 😍. Så kärt! 
Tjusiga tulpaner
Mums!!!

Vi bestämde oss för att tacka ja till lägenheten! Det som gjort att vi tvekat är att det är hög hyra. Men vi tänker att ska vi bo i hus sen kommer det att vara ännu mycket dyrare... så då är det bra att testa innan så att vi klarar av den hyran innan vi kanske köper ett hus. Och så skönt att vi får två toaletter (wohoo) och ett rum till. Spännande!

Vi hade linas matkasse igen denna vecka och oj vad det var gott denna gång! Speciellt bang-bang kyckling med Ponzusås! 

Mamma och jag var på Katarinas och fikade. Det var lika trevligt och mysigt som det alltid är! Och vi har kommit på att det är varmare på ena sidan än andra där inne, så nu vet vi vilka platser som är bäst, när vi har möjlighet att välja. 
På denna plats såg man julgranen där utanför

När jag kom tillbaka till kontoret hade vi onsdagsfika, hehe. 
onsdagsfika på kontoret

Efter jobbet skulle jag hämta ett paket i Limhamn och där var det juligt och fint!

Det börjar bli julfint i Limhamn

På torsdagen hade det snöat och på morgonen efter att ha skjutsat Elliott till skolan och innan jobbet tog jag med Spike på en tur i Sibbarp. 
Spike älskar att springa!

Det var alldeles tomt där vi gick och så fint med snön!

Han var full av snö!
Och här en liten film på hur han älskar att böka ner nosen i snön! Man får verkligen hoppas det inte ligger något vasst där under alltså... Gosegubben!
                                                
Egentligen skulle jag åkt till Norge denna dag, men de hade blivit sjuka på norska kontoret så det blev inställt. Skönt tycket jag då det är så mycket annat att fixa med ändå. Vi ska åka till våren istället. 

På fredagen hade vi afterwork på kontoret! Kombinerat med julpyntande och att klä granen. Man skulle ha på jultröja också helst. Men jag var på läkarbesök innan och kom inte förrän det nästan var slut och hade ingen jultröja... Men det gick bra ändå och var väldigt trevligt 😀 

Några kollegors jultröjor vid selfietagning

Jag tog tåg o buss hem, det var fint vid Arenan

På lördagsmorgonen skjutsade jag mamma till Entré för röntgen. Det var trevligt! Medan hon var där inne åkte jag upp om kontoret och de hade städat undan fint efter AWn. Men det låg en massa glasskärvor på golvet efter något krossat glas, så jag dammsög upp det så det skulle vara hundsäkrat till måndagen. Tömde diskmaskinen och satte in lite glas och hämtade de jobbgrejor jag egentligen åkte dit för innan jag körde tillbaka till Entré och plockade upp mamma igen 😊.

Till middag åt vi gnocchi med de rester vi hade hemma, bladspenat, skinka och parmesan.

Jättegott var det!

På lördagen den 2 december hade Spike varit hos oss i exakt 3 år! Finaste vovven! 
På väg hem till oss! Lång biltur...
Svårt att tro att denna sötnosen kunde göra en så slut!

Första lekisen hemma

Vid tretiden hade jag bestämt hundträff med tjejen som vi besökte i hennes koloni (som gillade Spike och nu skaffat egen valp av annan sort) och vi skulle ses på Sibbarps handikappsbad. Spike och jag var där, men ingen kom... Så vi gick en liten runda ändå. Jag försökte få tag på henne, men hon svarade inte. 
Väldigt mycket moln!
Mycket fint att gå där som vanligt
Spike träffade en vovve att busa med

När vi var på väg hem så ringde hon upp (hon var på hundkurs) och trodde att vi bestämt en helt annan dag...  Så det var ju synd! Spike och jag fick en skön runda i alla fall och vi bestämde att träffas en annan dag istället 😀. 

På söndagen hade vi en första adventsfika! Och mamma hade köpt en jättefin pepparkaka (när vi fikade) som Elliott fick nu! Han blev väldigt glad för den 😊. 
Fiiiiin pepparkaka
Och vi gav varandra några adventsjulklappar.
Elliotts klappar

Resten av dagen packade vi och rensade och höll på. 


Inga kommentarer: