måndag, december 25, 2023

18-24 december

Julveckan tog jag tydligen i stort sett inga bilder... Men på måndagen var jag i alla fall fortfarande i Stockholm. Jag sov bra hos Gittan och vaknade jättetidigt. Läste igenom allt material inför dagens styrelsemöten och kände mig ganska väl förberedd. Strax innan jag skulle gå till kontoret steg Gittan upp och vi drack vars en kopp te innan jag tog t-banan till kontoret. 

Jag hann knappt komma innanför dörren förrän jag kastades in i Stockholmskontorets morgonmöte! Hann ta lite kaffe efteråt och sen var det dags för styrelsemöte. När det var klart gick vi ner och åt lunch på ett ställe i närheten. Alla tog friterade risottobollar så det gjorde jag med. De var inte speciellt goda, så jag åt bara den goda bakade fetaosten som var till. 

När vi kom tillbaka till kontoret var det dags för en skål med alla våra kontor. Vår VD spexade till det lite och klädde ut sig som Hooja. Efter denna skål var jag på ytterligare ett styrelsemöte och när det var klart tog jag taxi till Bromma. Där mådde jag väldigt skumt, nästan så jag mådde lite illa. Det var jobbigt. Jag var där alldeles för tidigt också! Så jag fick sitta och vänta i evigheter. Men det var skönt med en så liten flygplats, vill alltid åka via Bromma framöver. Flyget hem var skumpigt och turbulent, så det gjorde inte mitt mående bättre. Dessutom hamnade jag framför en man som satt och hostade och snorade hela tiden... fick nästan lite panik...  Och så fort vi kom upp i luften bad jag att få sitta någon annanstans och placerade mig längre bak i planet. 

Bilen stod parkerad på Sturup och det var smidigt att köra hem, även om det var helt mörkt. Så skönt sen att vara hemma igen. Kändes som att jag hade varit borta i evigheter 😊

På tisdagen jobbade jag hemifrån tills det var dags för lunch, hade lunchträff med Åsa, Becka och Ingrid. Vi var på en indisk restaurang på Lilla Torg och det var trevligt och kul att ses! Tror inte att någon av oss tyckte att  maten direkt var något att hurra för.  
Det var en fin julkula på lilla torg 

På onsdagen hade jag provtagning hos företagshälsovården på morgonen. Innan jag åkte dit så stod jag i köket och såg min burk levaxin. Oj, jag har ju inte tagit den tänkte jag och stoppade in en tablett och tog vatten och svalde. Och precis när jag svalt kom jag på att jag ju inte skulle ta den, för jag skulle ju på provtagning... bara för sköldkörteln... så det var ju lite drygt! Fick åka dit och säga att jag inte kunde ta provet... suck! Fick en ny tid i januari. Efteråt åkte jag till kontoret och jobbade. På eftermiddagen hade vi julklappsfika och julklappsutdelning! Mysigt, gott och jättebra julklappar! Jag skulle från början haft semester hela veckan, men så blev det styrelsemöte i Stockholm på måndagen och så julklappsutdelning på onsdagen, så jag jobbade mån-ons. Och min kollega tyckte synd om mig och köpte därför en klenät från Katarina till mig för denna fika. Gulligt! 😍

Sen var det semester torsdag och fredag och jag kommer banne mig inte ihåg vad jag gjort dessa dagar? Gissar att jag letat julklappar till julklappsspelet, packat lådor och sånt? Jag försökte också ta kort på Spike med tomteluva på! Det var inte jättepopulärt, men det gick till slut! 
Sötisvovven redo för julkort!
Så här snygg blev han! 

Vi hade lite julfika, Joakim och jag! Nyttiga som vanligt! Daimtårtan var så god, det var evigheter sen jag åt det och jag var så sugen på den.  
Mums!

Jag försökte få ihop julkorsordet till Elliott. Hade påbörjat ett men så plötsligt var allt bara borta och jag fick börja om. Men jag orkade verkligen inte börja om. Så letade vidare och hittade till slut det jag hade påbörjat. Puh! Vi var på Emporia och letade julklappar till Elliott och till julklappsspelet. Och dagen före julafton blev vi inbjudna till träff med delar av Pellefamiljen hos mina föräldrar.  
Bara jag och Spike kunde vara med då Elliott och Joakim var krassliga. Mamma hade gjort smörgåstårta och det var massor av goda tilltugg! Det var Pelle, Lotta, Ale och Malva som var där och det var hur trevligt som helst! 

Mumsig smörgåstårta 

När jag kom hem igen vid halv niotiden på kvällen så kokade jag knäck, en ny omgång då den första blev alldeles för mjuk och den andra alldeles för hård. Jag hade redan på förmiddagen gjort nötchokladkolarutor (och knäck som inte blev bra). 

På söndagen var det julafton! Vi gömde julklappar och gjorde iordning inför när Elliott skulle dyka upp. Han var hos Michael då han är med oss på julaftonskvällen. Elliott kom vid tvåtiden och fick sitt årliga jul-korsord.
Löser korsord

Han blev jätteglad för sina julklappar och när vi var klara med detta minifirande så åkte vi för att hämta upp mamma och körde till Lund för att fira jul hos moster Annika. 

Där bjöds vi på goda förtugg, chips och gotter. Spike var ganska vild till att börja med, men sen lugnade han sig. De dukade fram julmaten och det var jättegott och trevligt! Efter maten så blev det bingo! 
Med vinster och allt! Hehe. Och sen var det dags för julklappsspelet. 
julklappar till spelet

Det var kul och vi fick roliga julklappar! Efter detta lilla spel hade vi även vars en 100-kronors klapp.
Ris a la malta och ostar avslutade denna fina jul och vi åkte hem mätta och belåtna vid elvatiden.

Inga kommentarer: