söndag, november 19, 2023

6-12 nov

På måndagen kände jag mig inte längre sjuk. Så skönt! Det var full rulle på jobbet och långt tills besiktningen av huset, då den blev inbokad först på fredagen. Jag fick en blomma av mamma när vi fikade senast och den hade jag tänkt att ta hem. Men jag blir så glad av att ha den på kontoret så den får stanna där.

Blir glad när jag tittar på denna blomma

På tisdagen var fullt upp på jobbet och jag hade bokat däckbyte mitt på dagen. Det gick supersnabbt. Hjulhuset håller alltid tiderna och det fungerar så bra. Åkte tillbaka till kontoret efteråt. 

Hemma drömde Joakim och jag om allt man kunde göra i huset och trädgården. Fast vi inte egentligen vårar, för man vet ju aldrig vad som händer. Men vi har så många idéer och planer och det kändes så kul att få drömma lite! 

På onsdagen var jag på företagshälsovården och där hade mina prover kommit tillbaka. De såg fina ut förutom skönldkörtelvärdet, som visade på för låg produktion av sköldkörtelhormon, så vi justerar levaxinet med risk för att jag inte kommer att kunna sova igen. Vi justerade ner det tidigare pga att jag inte kunde sova så bra...  Jag hann nästan i tid till tisdagsmötet på kontoret. 

På lunchen åkte jag och lämnade bilen för biltvätt in och utvändigt. Under tiden satte jag mig på Espressohouse och jobbade. När jag var klar var det direkt till bankmöte på Gustav Adolfs Torg. Ett bra och trevligt möte, med kaffe och kaka 😀 och intressant information. Tillbaka på kontoret hade vi missat onsdagsfikan... men det fanns kvar äppelpaj med toscatäcke som en kollega bakat. Så himla god! 

Sen var det torsdag och jag jobbade på kontoret på förmiddagen. Då var sötis-Märtha på besök! 

Så himla söt!!!!
Hon gillade att ligga i korridoren utanför Åsas rum

Vid elva körde vi in till Köpenhamn, chefen och jag. Och mötte upp vår VD och danska kontorschefen för ett möte på Deloitte. Där fick vi jättegoda smörrebröd och hade ett trevligt möte. 

Mumsigt hos Deloitte

När vi avslutat det körde jag oss alla in till det danska kontoret där vi hade möte igen. Bland annat ett besök av skivbolaget City Slang. Och sen mera möte efter det. Det var intressant och bra! När vi var klara skulle de andra gå ut och äta. Jag åkte direkt till Malmö för jag skulle på konsert och se Vasas Flora och Fauna. Hann inte äta något. Så på konserten fick jag köpa chips och en liten skål med ostbitar. Det blev min middag. Det var några fler kollegor som var där, så det var kul att träffa dem. Konserten var helt OK. Inte så bra som jag trodde den skulle vara. 

Vasas flora och fauna

Men det var en jättegullig tjej de hade som förband! Elvira Alfaro. Hon sjöng sååå fint! Nästan lite meditativt! Lyssnade på hennes EP sen men den var inte alls lika bra som det var när hon sjöng live. 

På torsdagen hade vi fått ritningarna på huset från Oxie kommun och jag granskade dem noga under natten till fredagen då jag ändå inte kunde sova.

På fredagen var jag ledig. Då skulle Tomas Ledin komma till kontoret, så det var ju jättesynd att jag missade det! Fick höra efteråt att han varit väldigt trevlig och pratat massor. Och att han var så nöjd med oss på Playground. Jaja, så kan det bli. Istället skulle vi på besiktningen av huset! Vilket vi verkligen längtat efter så man kunde få veta om husdrömmen kunde bli besannad eller inte. 

Besiktningen tog nästan 4 timmar och var väldigt intressant och bra. Jag har lärt mig såååå mycket. Det hade jag redan innan (pga läst så mycket om hus och allt). Dock luktade det i hallen även denna gång och ganska påtagligt. Jag kände det hela tiden vi satt i köket och även sen när jag kom hem. Och när vi luktade på våra kläder så luktade de typ källare / sommarstuga... 

De hade en väldigt fin katt

Jag kollade upp grundkonstruktionen på plattan på marken under natten. Och det var tydligen en riskkonstuktion. Pga att det inte är isolering under plattan vilket gör att de alltid är fuktiga och kalla. Jag pratade med besiktningsmannen om just det, pga att jag kände att golvet var så himla kallt när vi var där. Och han sa att det får man leva med i sådana hus. Jag minns med fasa hur kallt det var på golvet på Fisktärnevägen där jag bott i hus på torpargrund. Så vill jag inte ha det igen. Precis som det är så sjukt kallt i vår lägenhet nu... Men man kan ju leva med det om allt annat är bra. 

På lördagen pratade Joakim och jag ordentligt om det hela, vi kollade upp vad alla saker skulle kosta att fixa till osv. Vi hade inte gett upp än, men fortsatte fundera och kolla upp osv. Sen fick jag bråttom att leta presenter och blommor. För vi skulle fira Helene med att äta middag och gå på bio. Men sen ringde Helene och hade så stressigt så vi bestämde att det bara blev bio istället. Joakim var sjuk så jag mötte upp Helene och Torkild vid Panora och vi såg en sååååååå fin film! 

Jag verkligen njöt av filmen. Jag älskar koreanska språket, så himla fint, den var så mysig och bra! Även Helene och Torkild tyckte mycket om den. Helene blev jätteglad för sina presenter som hon fick när vi efteråt gick till ett ställe och tog lite dricka innan vi åkte hem. 

På söndagen var det fars dag och jag jobbade på förmiddagen, var ute och letade present, bakade traditionsenliga nötkakor till pappa, gjorde ett foto-kort och sen åkte Joakim, Elliott och jag hem till mina föräldrar och firade fars dag. Mamma dukade fram supergott smått och gott! Sen åt vi kreolskans och det var så gott! Vi spelade kort och hade det bra! 

Kortspelande!

Spike åt en massa gurka. Han lyckades också äta ett halvt nikotintuggummi, så vi blev lite oroliga men ringde en veterinär (gratis via djurförsäkringen) och det var ingen fara med det, så liten mängd. Så det var ju skönt!

Inga kommentarer: