söndag, november 19, 2023

31/10-5/11

På måndagen efter jobbet hämtade jag mina föräldrar och sen Joakim och vi åkte för att titta på huset i Oxie. Jag tyckte ju väldigt mycket om det och när vi åkte därifrån visade sig att det gjorde vi allihop 😊. Vi följde med in till mina föräldrar och pratade om det hela en stund. Och efter det var det intensivt och såååå nervöst! Vi till och med budade på det redan på kvällen, då det redan inkommit ett bud under visningen. Till middag blev det bland annat calamares. 

Lite bläckfiskringar

Det som är konstigt är att vi aldrig tänkt på att bo i Oxie, eller att Oxie ens finns! Visst har jag sett något hus där då och då. Men efter så många års letande så har jag inte känt att vi någonsin kommer att hitta något vettigt hus med bra läge till ett ok pris. Så därför övergick vi till att även titta på kolonilotter. 

På tisdagen skulle jag skjutsat pappa till tandläkaren, men han mailade att han tagit fel på tiden, och han messade också och för säkerhets skull hade han också kommit hem till oss och klistrat en lapp utanpå fönstret 😀 Gulligt! 

Så att jag inte skulle missa 😊

Budgivningen fortsatte och jag var nervös hela dagen. Lunchade med mamma på Katarinas och jag tog mumsig kardemummabulle med latte. Mysigt! Sen gick vi ett varv på Normal också. 

Detta hus har alla kriterier vi önskat. Gjuten platta, hyfsat nytt tak, inte mycket att fixa invändigt, nära pågatåg, buss och bara 15 min med bil till Elliotts skola! Och så precis utanför en park.

På onsdagen skjutsade jag pappa till tandläkaren på morgonen, sen åkte jag till företagshälsovården och tog blodprover mm. Sen direkt till kontoret där vi hade delårsrevision och möte. Mitt i mötet ringde mäklaren, men jag fick snällt vänta med att ringa tillbaka tills vi var klara. Hann prata med honom precis innan lunch och han sa att budet var accepterat. Jag ringde mamma och Joakim för att berätta innan vi skulle iväg på lunchmöte med revisorerna. Åsa var också med på luchen denna gång, vilket var kul! Vi var på Osteria di la och jag tog fläskstek, mycket gott!

Mumsig fläskstek

När jag kom tillbaka var det dags att lämna lånelöfte och ringa bolånekillen mm. En kollega berättade att han varit med om att trots att han fått accepterat sitt bud, så ringde mäklaren en timme innan de skulle skriva avtal och sa att säljaren fått ett högre bud som han accepterat. Och så fick inte min kollega sitt objekt... Så jag var lite orolig att det skulle hända oss! 

Jag var och handlade efter jobbet och i affären ringde mäklaren. Jag svarade nervöst! Han sa att de andra som bjudit på huset lagt ett högre bud. Hjälp tänkte jag! Men sen sa han att säljarna kände att de hade lovat oss så därför fortsatte de med oss i alla fall. Puh!!! 

På torsdagen var det fortfarande delårsrevision och ganska körigt! Dagen gick fort! Vi kom upp på det galet rosa kontoret, jag skojar inte. Det var rosa överallt!!! Mattan, soffan, lamporna, pennorna, stolarna, you name it! Lite kul! 😄. Vi fick kaffe och då frågade han vi ska köpa huset av om jag möjligtvis jobbar på Playground. Det visade sig att en av mina kollegor i Sthlm är hans syster! Det var väl konstigt!? 😀

Efteråt köpte vi med oss Vienetta, blommor och marsipanbröd och åkte hem till mina föräldrar och firade och pratade. Men helt vågar vi inte fira. Det är fortfarande besiktningen kvar...

På fredagen jobbade jag halvdag. Andra halvan av dagen kastade vi skräp från förrådet i en container som MKB ställt här någon dag. Bäst att passa på innan den blir full. Vi har aldrig lyckats förut! Då har den varit helt full innan vi fått tummarna loss. Men nu gick det bra! 

Jag hittade fina kläder från när Elliott var liten

Elliott kom hit och hade ont i magen. Stackaren... Han har det hela tiden... i stort sett utan uppehåll 😥. 

På kvällen åkte Joakim och jag för att se Winnerbäck på Arenan och han var SÅÅÅ bra! Ljudet var tyvärr väldigt dåligt. Som tur var märktes det inte på de akustiska lite lugnare låtarna. Om det varit bra ljud hela tiden hade konserten varit magisk. Det hade gjort jättefina arrangemang av de gamla låtarna. Och de nya är ju så bra! 

Fin ljusshow hade de också

På lördagen åkte Elliott och jag för att titta på huset för han hade inte varit inne i det utan bara sett det på bilder. Vi bjöds in och fick gå runt och titta. Jag fick veta alla växter i trädgården. Elliott tyckte också mycket om huset. Så det var kul! Jag kände dock en lite "konstig" lukt i hallen. Men hoppas att det inte är något med det. Lite mögel/källarlukt. Vi körde också runt lite i Oxie och kollade var pågatågen går och var centrum låg. Sen körde vi hem igen. 

Jag skulle träffa Annika på eftermiddagen, men hennes tåg blev försenat så det blev en snabbträff. Skjutsade henne till Sturup sen. När jag kom hem var jag heeeelt slut och hade ont i halsen.

På söndagen skulle jag ha träffat Judith (som jag mötte i joggingspåret som ville passa Spike men som sen skaffade egen valp). Vi skulle ses i Sibbarp och gå en runda. Men jag vaknade med ont i halsen och lätt förhöjd temperatur och kände mig allmänt sjuk i kroppen så jag ställde in det hela. Och vilade och försökte kurera mig med coldzyme osv. Så det ska gå tillbaka. Åkte in om kontoret och fixade en sak men annars tog jag det bara lugnt. 

Jag hittade en frukost jag tänkte kunde vara god.

Låter gott! Får testas!

Inga kommentarer: