måndag, november 20, 2023

13-19 november tillbaka på ruta ett

Jaha, denna vecka har gått åt till grubblande och funderande och tillslut ett beslut att inte köpa huset som vi skrivit kontrakt på. Så det var ju snopet. Där trodde man att det vänt och att nu äntligen skulle vi bo i hus. Och så nähä, det ska vi inte. Och även om det känns helt rätt så känns det också supertråkigt. 

Vi skrev till mäklaren och till säljarna och de var förstående och inga sura miner någonstans. Så det var ju skönt. Men oj så många sömnlösa nätter vi haft och så mycket hopp och sen förtvivlan. Så det har varit upp och det har varit ner... Men det känns som att det var ett bra beslut.

Så nu sitter vi här i vår iskalla lilla lägenhet och gillar läget. Det kunde varit värre! Det är bra på många sätt. Men för litet och för kallt. Tack och lov för vårt värmeelement och filten. Nu är det ca 19 grader inne och typ 16-17 grader på golvet. Och det är inte ens vinter än...

På måndagen jobbade jag på kontoret som vanligt. 

På tisdagen var jag också på kontoret och på lunchen träffade jag mamma. Vi gick till Katarinas och de hade slut på grönsaker så vi kunde inte ta den sedvanliga bullen med ost och grönsaker, hehe. Mamma tog en grillad macka och jag tog en kaka. Jättegott och trevligt var det! Vi var dock ganska frusna efteråt, för det är så kallt inne på Katarinas 😀. 

Mumsig fika

På onsdagen var det fina moln på himlen på morgonrundan. 

Roliga plottriga små moln
Mysigt med promenad när solen går upp

Jag åkte till kontoret och vi hade trevlig eftermiddagsfika! Vi var inte så många där denna dag. På kvällen hade jag healingmassage. Den var helt fantastisk. Så bra alltså! Väldigt glad att ha upptäckt denna. När jag kom hem hade Joakim pysslat och gjort tapenade mm. Han dukade fram tre olika sorters bruschetta. Såååå gott! En med sardeller, en med tapenade och en med skinka, valnötter, tomat och fänkål. Kändes väldigt lyxigt att komma hem till. 

Sååå god med sardeller, kapris mm
Också supergod med hemmagjord tapenade

På torsdagen jobbade jag hemifrån. Jag var så trött så trött så trött... Sover som en kratta om nätterna igen. Men får hoppas det blir bättre. Jag kammade igenom hela Spike. Så många tovor. Han är så tålmodig och duktig! Och han blev fin efteråt! Duschade honom gjorde vi också. Och fönade honom torr. En riktig spadag för Spike, inte för att han tycker det är mysigt precis, hehe. 

På kvällen hämtade vi Joakims mamma på Mobilia, hon hade beställt färdtjänst men den kom inte och hon hade väntat i evigheter och var helt frusen. Vi skjutsade henne hem och jag passade på att klippa hennes hårtoppar. Hon var så glad över att hon ska åka till Paris över julen och få träffa sina barnbarn! Vi fick vars en kopp te och så fick jag adventspresenter att ta med hem, så snällt 😊. 

Börjat öppna den ena, de andra får vänta tills advent

Joakim och jag hämtade med mat på vägen hem. Elliott hade önskat kycklingtallrik från Emporia. Det fick han. Han var hängig och hade ont i magen. Tycker så synd om honom. Han hade pratat med skolsystern på måndagen och det hade gått bra. Kanske ska han få slippa vissa tidiga lektioner (i de ämnen han har bra betyg i), så han inte behöver ha så långa dagar i skolan. Och så ska de försöka se till att han får hemuppgifter för dessa istället. Så det hoppas vi på. Vi får se hur det blir.  

Jag jobbade hela kvällen, för hade lite för mycket att göra för att hinna med på dagtid. 

På fredagen jobbade jag hemifrån. Det hade regnat hela natten! Lekplatsen var mer lik en sjö. 

Lekplatsen!

På eftermiddagen var det begravning (urnsättning) för min väninnas pappa, jag har aldrig varit på någon sådan förut. Det var en liten och intim tillställning. Väldigt vackert och sorgligt. Men fint. Och fina blommor som alla hade med sig plus några kransar. Jättefint att ha fått vara med på denna. Efteråt bjöds vi på fika på ett café i närheten. 

På lördagen hade jag inte sovit på natten (igen) och nu tog det ut sin rätt. Jag var helt illamående och trött när jag vaknade. Låg kvar i sängen till mitt på dagen. Pratade med mamma i telefon också där på morgonkvisten också vilket var trevligt. Sen försökte jag få rätt på mig med meditation... och ja, det blev faktiskt lite bättre! 

På eftermiddagen städade och tvättade vi. Det har vi inte gjort på alldeles för länge! Och jag gjorde riktigt rent i Elliotts rum, drog fram och dammsög bakom byråer osv. Och vi satte ut massa grejor i förrådet. Så det var jätteskönt! Sen tog vi det lugnt på kvällen och tittade på serier. 

På söndagen var jag också jättetrött men hade i alla fall sovit på natten.  Jag åkte och kollade en koloni på Sibbarp. Den var ganska nice! Men det spöregnade verkligen! Så det var svårt att kolla hur det såg ut utanpå. Jag tog några bilder. Där var inget kommunalt avlopp, men det skulle eventuellt bli inom något år. 

en kolonilott som inte var helt fel

Så jag får boka en titt igen och höra med mina föräldrar om de också vill följa med. Efter denna titt åkte jag till Emporia och träffade Camilla och Jörgen. Vi fikade på Espressohouse.

Kaffe och saffransbulle

Det var trevligt! Sen handlade jag och åkte hem och höll kväll. En lugn sådan där vi tittade ikapp Robinson och nästan ikapp Så mycket bättre. 

Inga kommentarer: