måndag, oktober 30, 2023

23-29 oktober

Detta var en vecka med mycket aktivitet! På måndagen jobbade jag hemifrån, skulle på Öron Näsa Hals tvärs över gatan därhemma på förmiddagen, så kändes inte lönt att åka till kontoret. Där kunde de återigen konstatera lite nedsatt hörsel på vänstra örat. Så de ville veta om jag haft det förut också eller om det är nytt. Men jag kan inte komma ihåg när eller om jag gjort hörselundersökning i vuxen ålder? Så jag ska dit om ett halvår och testa igen. 

Vi åkte till Emporia på lunchen för att uträtta några ärenden och då passade vi på att äta lunch där. Ett ställe vi inte varit på förut. Supergott och fräscht. 

Jag tog en bowl med friterad halloumi

Efter jobbet på provade jag på en ny sorts massage på Harmoni i Limhamn. Den var bra och spännande då det även var healing, akupressur och en kort meditation. Efteråt kände jag mig väldigt påfylld med energi. Och jag frågade om de kanske har meditationer också? Men det hade de inte. Däremot hade de en annan typ av kurs (med blandat meditation och annat) varannan tisdag. En hade hoppat av så det fanns en plats för mig om jag ville gå. Så jag bokade in mig på den 😀. 

När jag kom hem friterade Joakim brie till oss. Jättegott! Var länge sen!

Mums! Inte så bra bild men det var gott!

På tisdagen var jag på kontoret och när jag kom hem slängde jag snabbt i mig lite mat. Skulle ju på den där kursen! Mamma hade skickat en länk på ett hus i Strandhem. Så jag kollade på det och det skulle vara visning klockan 17.30, väldigt tight då jag skulle på kursen kl 18. Men jag skyndade iväg och tittade. Det låg ju bra där i Strandhem som är ett lugnt gammalt koloniområde där stugorna är ombyggda till hus. Men jag kände direkt jag kom in i huset att det luktade gammalt och muggigt. Och sen var det rätt trista rum och alldeles för litet. Kändes inte bra helt enkelt... 

Vet inte om bilden speglar känslan... men lite dystert hus.

Skyndade till kursen och hann precis i tid! Det var tre personer till förutom ledaren. Och jag har aldrig träffat dem förut. Men det var spännande. Började med en vägledd meditation, sen fick vi vars ett foto av varandra och så skulle man säga vad man fick för känsla och förmedla det och så skulle mottagaren bekräfta om det stämde in på personen i fråga eller inte och så fick vi lägga en liten kortläggning för varandra. Det är ju det här jag saknat!!! Det ger mig så mycket att gå på den typen av kurser. Så jag var glad att jag gick dit!

På torsdagen var jag på kontoret och sen var det full fart hem till mina föräldrar, de skulle följa med på kolonistuge-titt. Jag hade bokat in hela 4 visningar på samma område inom loppet av 1,5 timme. Och det var ganska så kallt, hehe. Men det var kul att titta! Två var fina, en var eventuellt tänkbar, en gul mysig stuga. Men bäst var nog fortfarande den första vi tittat på! Bilderna nedan är från Hemnet. 

Den gula mysiga stugan
Den gråa nybyggda stugan som vi tittat på någon vecka tidigare

Det var helt mörkt när vi gick till bilen efteråt. Vi bestämde att åka till Bhua Thai och hämta med oss mat hem till oss, där Elliott också var. Trevligt! Maten var verkligen supergod! 
När vi ätit klart spelade vi kort! Det var jättekul! 

Kortspelande med fina föräldrar 🥰
Fick en jättefin bukett av mamma

På fredagen hade Elliott ont i magen men jag skjutsade honom till skolan, sen lämnade jag in prov åt honom på vårdcentralen och efteråt tänkte jag att jag lika gärna kunde ta en promenad med Spike på strandängarna.
Spike fick vara lös en liten stund
en fågel flyger upp när vi kommer förbi
Himlen speglar sig i vattnet på ängen

Efteråt åkte Spike o jag till kontoret. Det tyckte han om! Hälsade på alla och var så glad så! 
Han tog sig en vilopaus på eftermiddagen, jag hade webmöte

På lördagen var jag uppe tidigt för jag hade bokat in oss att testa vallning med Spike i Kristianstad. 
Spike var nyfiken på fåren

Spike och jag fick prova på först av alla. Det var ju inte precis så att han var intresserad av fåren när vi kom in i hagen direkt, hehe. Han gick runt och nosade och åt fårbajs och hade fullt upp med det. 
Vad gör jag här undrar Spike?

Men andra gången han testade så tittade han på fåren vilka var det gulligaste jag sett på länge! 
Hur söta? Spike äter bajs i bakgrunden, hehe.

De hade full koll, visste precis vad som skulle hända. De gick så sött i flock och flyttade sig efterhand som Spike närmade sig. 
Spike vallar får...
Man fick vänta en massa medan de andra vallade. Då satte de flesta sina hundar i bilen. Men inte jag. Spike fick vara med mig hela tiden. Och han var jätteduktig och satt eller låg fint. 
Duktig vovve!
Åtminstone tills de dukade fram fika! Det var kanske inte det smartaste att ha fika på en låg bänk med alla hundar där, hehe. För det var inte bara Spike som nappade åt sig en bulle, eller nästan fick tag på en i alla fall. 
Gott var det med fikabröd och kaffe!

Det var superfint väder! Det började kl 10 och vid lunchtid var det dags för grillad korv och burgare! Mysigt! De fixade allt. När vi stod där och åt så kom Spike uppfödare också. Så kul att träffa henne och vovvarna också. Spikes pappa Mac kom ut och hälsade snabbt, men han fick sitta i bilen sen. Fortfarande fint väder under grillningen, solen sken så det kändes inte så kallt som det var (4 grader). 
Sötisen

Jättefin miljö och vackra höstfärger på skogen runtomkring. Jag lyckades tydligen inte fotografera det. 
Men den här bilden ser man det liiite på

Spike fick valla två gånger till när vi ätit korv. 
Vallar igen
Det blev man trött av!

De kom med ett helt fat korvbitar till hundarna också. Spike var väldigt sugen på att gå till det fatet kan jag säga. Och när jag pratade med en av de andra passade han på att smyga dit utan att jag märkte det! Vilken lycka för honom 😁. Uppfödaren sa att han var perfekt i sin vikt! Så det var ju kul att höra!

När klockan närmade sig 15 började jag bli lite väl kall och frusen! Dessutom skulle jag på kalas på kvällen så det var dags att dra sig hemåt! Tar ju lite mer än en timme att ta sig hem också. 

När jag kom hem skyndade jag mig att duscha mig varm och sen göra mig klar för att fira födelsedag hos Åsa! Det var så himla mysigt när man kom in i trädgården och såg deras fina Orangeri! Första gången vi är där sen det blev klart! Förstår att de älskar det!

Fint på väg till Orangeriet!
Nu är vi nästan där!
Vi hälsades välkomna med jättegod drink!

Efter att ha beundrat hur fint det var och druckit upp våra drinkar gick vi in i huset. Där paxade Dylan Becka, hehe. Så sjukt söt!

Gulliga! 
Sen la han sig sötnosen! 
Sååå fin!

Åsa öppnade presenter och blev glad! Det var kul! Sen fick vi sätta oss till bords och bjöds på bruschetta till förrätt. Jättegod! Och till huvudrätt oxfilé med massor av goda tillbehör.

Mums!!!
Supergod potatis!

Vi åt och åt och åt och till efterrätt fick vi jättegod rödvinbärspaj och vaniljglass! Och som om inte det var nog dukades det fram snacks som jag ju inte kan sluta äta, hehe. Mums det med! Och jag blev jättemätt! Galet mätt! Bara så ni vet! Och Märtha var där men hon sov mest för det var hennes nattetid. När hon inte skällde på Dylan så han skulle flytta sig. Hon är såååå söt hon med! 

Tiden gick så fort och plötsligt var det mitt i natten! Vi beställde taxi, hade kört dit men lämnade kvar bilen och tänkte jag kunde hämta den på söndagen. 

På söndagen var det spöregn! Jag gick och hämtade Spike som passades hos Elliott och Michael. Jag hade en jobbig huvudvärk och hade sovit dåligt. Kollade busstider och det skulle ta över en timme till Arlöv. Gick och hämtade Spike och då erbjöd Michael mig skjuts till Arlöv, han skulle ändå ut och handla. Sicken tur! Det tog jag tacksamt emot!

När jag kom hem gjorde jag kaffe och satte mig i soffan. Vi skulle just börja titta på TV när jag fick ett sms om att jag hade en visning. Jag hade bara en halvtimme på mig. Joakim var sjuk så jag fick åka och titta själv. Som tur var tog det bara en kvart dit! Jag var förvånad, bara en kvart till Oxie? Så nära! Huset var jättefint! Jag gick runt överallt. Det var jättemycket folk på visningen. Jag frågade mäklaren, som var väldigt trevlig, om han kunde hjälpa mig att mäta ovanvåningen. Det kunde han genom att ställa sig där och han var 190, takets höjdpunkt var ca 210 max sen lutade det snett nedåt! Men då kan i alla fall Joakim stå rak där. Det var det jag behövde veta. Hehe.

Jag frågade om jag kunde titta igen med Joakim och mina föräldrar. Det gick bra, de skulle ha en visning på måndagen också, så jag bokade in oss på den. Åkte hem lite peppad och förklarade för Joakim. Han kollade bilderna på huset och tyckte att det såg fint ut!

Inga kommentarer: