måndag, oktober 23, 2023

16-22 oktober

Jag vaknade på måndagen och kände mig friskare än på länge! Blev så glad.

Jobbade och tiden gick så sjukt fort. Hämtade Elliott på skolan. Han hade haft prov i hemkunskap, lagat kyckling med nudlar. Och det hade gått jättebra. Så det var ju kul. Men han hade väldigt ont i magen hela kvällen, stackaren. 

Sen tappade jag ALL ork efter att ha lagat mat. Jag kände mig heeeeelt dränerad. Såååå konstigt! 

På onsdagen hade jag lunchfika med mamma vilket som alltid var himla mysigt! Bulle med ost o grönsaker och latte på Katarinas. 

Sen till kontoret igen för att jobba och ta del av nästa fika. Vi har nämligen börjat med en fikastund varje vecka! Och denna dag hade en kollega bakat lite gott till oss!

Fika på kontoret

På torsdagen hade jag en galet full dag, jag hann inte ens ta lunch. Det gick i ett hela dagen. 

Elliott har kämpat på och gått till skolan varje dag, men på fredagen hade han alldeles för ont i magen och kunde inte gå. Så det var ju trist. Själv körde jag till kontoret. Där har jag massor att göra, men inte lika intensivt som på torsdagen. 

På förmiddagen försökte jag pigga upp mig med kaffe och chips (som blivit över från kräftskivan). Det hjälpte inte mycket. 

På lunchen följde jag med en kollega som skulle lämna blod. Tänkte att jag också kunde bli blodgivare. Så fyllde i papper och svarade på frågor. Sen skulle de ta blodtryck och känna på kärlen. Och mitt blodtryck var 94/nåt och det var tydligen alldeles för lågt, då fick man inte ge blod. Och mina blodkärl var för små, det är tydligen en större nål när man lämnar blod. Så då kunde kärlen typ spricka. Så det blev ingen blodgivning för mig. Det var ju synd för jag har tydligen en blodgrupp som alla kan ta emot, men själv kan jag bara ta emot min egen. Så min typ av blod verkar behövas.

Gick och suckade och beklagade mig på jobbet över hur trött jag var hela dagen, galet trött... 

Jag älskar Lars Winnerbäcks nya skiva! Den kan jag spela hundra gånger om! Det var längesen jag kände så! Så det är jättekul! Och vi ska se honom på Arenan om två veckor och det ser jag fram emot!

Vi festade till det med en Magganpizza från Mastio. Det var gott! 

Fint utanför Mastio på kvällen

På helgen tittade vi in till Joakims mor. Hon hade ställt fram rena kakbuffén. Det var gott! 
mums för kakor

På helgen piggade vi upp Elliott med lite räkor. Något han gillar! Och det gör jag med!
Mums!
Spike sov sött

På söndagen tog Spike och jag en liten promenad på Sibbarp. Fortfarande rätt jobbigt att gå längre sträckor. Ingen energi i kroppen sen förkylningen. Men det var sååå fint väder och Spike var så glad!
Han får vara lös första biten
Längs stranden går han kopplad
Utsikt åt brohållet
Utsikt åt Dragörkajen hållet
Och så springa lös igen på väg tillbaka till bilen

Det finns två saker jag är sååå tacksam för på hemmaplan! Det ena är oljeelementet vi fick av mina föräldrar. För vi har såååå kallt här hemma och att sätta på elementet medan man jobbar är GULD! Det blir så skön värme direkt. Och det andra är en värmefilt jag köpte häromdagen. Så skön att vira in sig och sina kalla fötter i. Så slipper man sitta och huttra. Hehe. Nu läste jag att de dessutom sänker temperaturen denna vinter och ska försöka att hålla 20 grader istf 21... Vi har ju bara 16 grader på golvet när det är 21 i luften, så det blir inte roligt med 20... Men nu har vi ju både element och värmefilt så då ska väl vintern bli uthärdlig hoppas jag!

Sen var vi på födelsedagskalas hos Catta för att fira hennes dotter. Mina föräldrar, Elliott och jag. Det var supertrevligt!!! Vi satt en stund i uterummet, tittade omkring i trädgården och sen var det tacos och det var jättegott! Vi hade ätit tacos på fredagen och Elliott hade ätit tacopaj till lunch samma dag, hehe, men det kan man inte få för mycket av säger jag! 😀

Sen spelade vi ett roligt spel, där man skulle gissa vad medspelaren skulle välja för alternativ när man gjorde ett påstående. Tex "vad skulle vara din drömsemester" A - cityresa, B - strandliv, C... osv . Ibland blev man förvånad över svaret, ibland var det självklart. Det var kul! 

Vi sjöng för födelsedagsbarnet, hon fick presenter hon blev glad för, vi åt Viennetta och drack kaffe och sen var det dags att åka hem. Cattas mamma gav mina föräldrar och mig kantareller som hon plockat. Snällt! 

Inga kommentarer: