måndag, januari 30, 2023

Kallt så kallt

Oj vad kallt det var idag! Isande kyla skulle jag vilja säga... Och det är måndag, har inte skrivit på en vecka pga att jag inte haft någon inspiration. Jag har mest jobbat och jobbat och har jag inte jobbat så har jag funderat på jobbet :-D. Men jag tycker det är kul, inte jobbigt jobbande. Nu är det spännande, vad kommer resultatet att bli, hur utfaller alla våra förväntade intäkter och kostnader. osv osv. Och jag har lite extra hjälp från mina nyupplärda kollegor. Det är också bra! Så jag ska inte klaga, möjligtvis bara på att jag redan arbetat 30 timmars övertid i januari... det måste jag sluta med. Men det är ju årsbokslut och lite lättare att jobba när man inte får frågor hela tiden, vilket man inte får på kvällarna. 

Men men, lite annat har jag också gjort. 

Vi hade en bukett tulpaner som blommade hela veckan

Jag var tex på meditation i måndags på soltemplet. De var lika välkomnande som alltid. Och det var en kvinna som hade med en massa raggsockor som hon hade stickat, så jag köpte 3 par. Trevligt! Sen var det meditation, den är mellan 19-20. Jag satte mobilen på flygplansläge och satte mig. Det tog lite tid innan jag kom in i meditationen ordentligt, men just när jag verkligen kommit djupt in i den hör jag "pling-plong", "pling plong". Oj vad snabbt jag kom upp ur meditationen, kastade mig över min väska och snubblade ut ur lokalen. Skämdes enormt över min plingplongande mobil!!! 

Tro inte jag hittade den heller. ... Jag fick sätta mig på golvet alldeles snurrig för jag varit så djupt nersjunken i meditationen och hälla ut allt ur väskan. Hehe. Till slut hittade jag den och kunde stänga av ljudet... sen vågade jag inte mig in i lokalen igen, så satte mig utanför och fortsatte min meditation där. När de andra var klara och kom ut så bad jag om ursäkt. Det var lugnt sa de och att jag kunde kommit in igen. Typiskt att jag skulle bli störd just när jag behövde meditation så väl. Det var ju "ta hand om Spike" alarmet som satte igång 😁. Och det är vi väldigt nöjda med för nu blir det att vi kammar honom varje dag. Och borstar hans tänder. 

En morgon var det kallt och nästan lite snö. Spike fick is på nosen när han bökade runt i gräset. 

Frostnupen Spike

En dag hade jag lunch med mamma. Vi fikade på Katarinas, bulle med ost och grönsaker plus latte. Som alltid mysigt med fika och vi fick våra toppenplatser i fönstret! Fick lite ont i magen så kunde inte dricka och äta upp allt.  Förmodligen av för mycket kaffe? Eller Treo? Eller järntabletter? Får försöka vara snäll mot lilla magen framöver. 

En eftermiddag åkte jag till Sibbarp med Spike. Han sprang som en galning! Varv efter varv efter varv efter varv!!! Han behövde verkligen springa av sig! Härligt att se :-D. Han skrämde iväg en jätteflock fåglar också. Övar honom på att komma på inkallning och det gör han faktiskt bra än så länge. Men så har det inte varit så jättemånga distraktioner heller... 




Och i helgen var vi hos mina föräldrar på eftermiddagen och mamma hade dukat upp en superfin fika!
Fikatajm
 
Ostfatet
Supergott var det och när vi ätit klart spelade vi Olsson. Flera rundor 😀. Det var kul!

2 kommentarer:

Mona Beergrehn sa...

Hej! Jag kikar in då jag hittade min egen gamla blogg från 2012 och där hade jag länkat din! Gud så roligt att du fortfarande bloggar!! Ha en helt underbar dag! /Mona

Kattalena sa...

Hejsan! Vad kul! Ja, jag är ganska stolt över att ha upprätthållt detta bloggande, ett stycke historia, hehe. Man tycker inte att det händer något men tittar man bakåt har det ju hänt en hel del, man glömmer mycket, så kul att ha det kvar här i bloggen. Önskar dig med en riktigt fin dag!