söndag, januari 22, 2023

15-22 jan


På söndagen firade vi min brors fru som fyllde 60 år. Det var mina föräldrar, Elliott och jag som var där. Det är inte ofta vi träffar dem utan deras barn, men så blev det denna gång 😊 
Deras söta små stenar
Det var trevligt och de bjöd på jättegod fisksoppa! Vi spelade även myrstacken 😃
Myrstacksspelande
Och vi bjöds på goda ostar! 
Mums!
De har två katter och den ena var väldigt social och sällskaplig.

Sällskaplig kise

Och efter allt ätande åt vi ännu mer! En nötbottentårta med krusbärskräm på.

Kaka!

På måndagen hade jag Spike med mig på kontoret. Joakim messade att Sweet kräkts hela dagen. Så himla tråkigt. Nu tål han inte veterinärmaten heller. Så vi får återigen testa att ha enbart fisk plus höja kortisonet. 

Tog en lunchmeditation som lunchpaus och den var bra! När den var slut så satt jag kvar en stund tills jag kände mig "utvilad" eller vad man ska säga. 

Jag fick ett par sockar av mamma, hon har stickat dem och jag tycker att de är så fantastiskt fina! 

Älskar dessa sockar!

På tisdagen var jag på kontoret hela dagen och vid fem-tiden kom Christina med ett glas vitt vin blandat med bubbelvatten. Lite fördrink innan vi skulle till Elysée hela ekoavdelningen för att äta bokslutsmiddag (fira att 2019,2020 och 2021 års bokslut är klart, hehe, något försenat alltså). Så jag avslutade jobbet och de hade dukat fram lite chips och när vi ätit och druckit lite gick vi i samlad trupp till Elysée. Eller Åsa och jag halkade efter lite pga fotografering. 

En fin väggmålning

Fina lampor på vägen

Det var supertrevligt på Elysée och alla var glada och allt var jättegott! 

Plockar av salladsbuffén

Åsa satt bredvid mig

Vi var tre som tog fondue, mycket gott! Många skratt blev det under kvällen och jag åt alldeles för mycket! Det var bara en av oss som orkade efterrätt också, hehe. Det var INTE jag. 
Men den såg god ut 😊

När vi ätit klart skyndade jag till bussen och åkte hemåt. Den skakade och bromsade mest hela tiden, så jag blev lite åksjuk. Men men, jag härdade ut och det var SÅ skönt att komma av bussen när jag var hemma. Jag hatar verkligen att åka buss. 

På onsdagen var jag uppe jättetidigt. Gick in på toaletten och kände att det luktade kattpiss. Bläää! Jag tvättade golvet flera gånger, tyckte ändå att det luktade lite när jag var klar. 

Tog med Spike till kontoret. Och när Abbie (boxern) kom skällde Spike som en galning, och då började såklart Abbie också skälla. Så de fick hälsa genom gallret som jag har för dörren och efter det var de tysta. 

Allt på jobbet trasslade, satt i telefonkö med banken i evigheter, två gånger i rad då de kopplade bort mig precis när jag kommit fram. Jag höll på med alla bokorders mellan bolagen. Känns som de aldrig kommer att bli klara. 

Några skulle ha sushi till lunch, det ville jag med. Åsa gick och hämtade till alla. Det var jättegott! Har inte ätit därifrån sen den som var så äcklig och smakade fisk. Då sa jag att jag inte skulle handla där mer. Men det var ju en helg. Nu var det vardag och gott igen och jag handlade ju inte själv, hehe. Men det ska jag nog göra igen, så gott som det var. Sen satte jag mig i min soffa för en meditation men innan jag hann börja flämtade Spike och krafsade på mitt ben. Som att han var i akut behov att gå ut, vi brukar inte gå ut före 14 egentligen. Men men, det var bara att gå ut.

När jag kom hem sa Joakim att Sweet inte kräkts på hela dagen! Åh så skönt! Kanske vänder det igen? Nu när han får mer medicin, och enbart fisk och ris. 

Jag hämtade med pizza hem, det var såååå gott! 

På torsdagen hade Sweet återigen kissdroppat vid sin låda, så klart precis när jag skulle gå iväg till kontoret. Jag kom trots det tidigt till kontoret då jag steg upp redan vid 06. Hade med mig Spike. Och äntligen fungerade hissen! 

Det var fullt upp även denna dag. Åt knäckebröd till lunch och sen tog jag en meditation. Återigen började Spike flämta och krafsa... men jag hann nästan komma in i meditationen innan han började krafsa på mig. Han verkar ha ändrat tid för sin promenad? Eller så gillar han inte att jag sätter mig i soffan. Han kanske tror jag ska klippa hans klor? Who knows? I alla fall gick vi ut och han verkade inte speciellt nödig... 

När jag kom hem åt vi lasagne till middag. Elliott ville spela Alias så det gjorde vi och det är kul som alltid! Gillar både att gissa och förklara ord 😀.

På fredagen vaknade jag tidigt igen, pga att Sweet kom och mjauade och klöste på sängen... Så jag gick upp och började med att jobba hemifrån. Gick ut en morgonrunda med Spike och så här ser vår balkong ut när man går förbi den. 

Vår balkong i mörkret

Sen åkte jag till en ny sjukgymnast. Den jag hade finns inte längre att få tag på, men hennes kollega har börjat här i Limhamn. Och till min stora glädje jobbade hon på samma sätt som den jag gått hos förut. Så jag fick nackmassage och värme och stretching av nackmusklerna. Fantastiskt, det är det enda som hjälpt förutom att stå. Nu har jag tyvärr suttit några halvdagar på kontoret för att jag varit så trött i kroppen. Så då har jag fått ont i nacken och axlarna igen. Men nu kom jag ju hit och det var så bra! Plus att jag fick många goda tips och råd. Så hon var toppen!

Sen åkte jag till kontoret och fortsatte jobba. Det var full rulle. Åsa hade med sig Märtha, sötnosen! Men jag tog inte en enda bild på henne???!!! Vad är det med mig???

 Jag hade tänkt sluta vid 16 men då hade jag hållt på så mycket med en massa saker som inte var mina egna, så jag stannade en timme till och strukturerade upp allt och gick igenom vad jag hade att göra. Städade undan på skrivbordet och skrev upp alla prio-saker. Så jag kunde lämna lite mer "tillfreds" och inte behöva fortsätta jobba hemma. Så när jag kom hem kände jag mig ledig! 

Vi åt hummer med vitlöksbröd till. Vi skulle köpt kräftor, men vi hittade inga. Och det var rea på hummer så vi lyxade till det lite och det blev vår fredagsmiddag. Gott! När vi ätit spelade vi "finns i sjön" med Elliott. Och sen kokte vi fond av hummerskalen. 

Fond på g...

Vi tittade på en dokumentär om djur och kommunikation och sen en till dokumentär om djur med Elliott. Och så himla coolt att en tjej lärt sin hund kommunicera med knappar. Sett lite av det på YouTube innan också. Kolla här så gulligt: VIDEON

På lördagen vaknade jag och var såååå trött. Sweet mjauade och klöste under sängen... sen gick han in i badrummet och kissade och då får man banne mig skynda sig upp och torka honom i rumpan... Så vi flög upp både Joakim och jag och torkade katt och golv (eftersom han droppar mer än nådigt nu när vi har EverClean kattsanden som vi tänkte kanske skulle vara en bättre kattsand, men vår Tigerino är 1000 ggr bättre)... så nu har jag beställt den igen.

Joakim gjorde kaffe. Elliott tog Spike på morgonrunda. Så skönt! Jag orkade verkligen inte... Vi gjorde scones och te med teblomma till frukost när Elliott var tillbaka. Det var längesen sist och mycket gott! 

Teblomman

Såg att mandeln i skafferiet hade utgångsdatum om någon dag. Så bakade en toscakaka. Och det gjorde jag, bara det att jag glömde ta i smöret i smeten... hehe. Det var kvar i micron efter att jag smält det... Hoppsan! Så det blev till att starta om och göra en ny sats... Och till slut blev den klar. Den åkte in i frysen sen. 

Toscakakan

Satte mig för att blogga. Skulle jag inte ta många bilder nu i år? Jo, det var väl min tanke va? Det har jag minsann inte lyckats med... Behöver dem för att minnas vad man gjort i veckan. 

Åsa har visat hur man klipper ut figurer ur fotona på mobilen. Så här fin blev Spike!

Sicken snygg vovve vi har!

Hela lördagen var jag så slut, så jag gjorde typ ingenting annat än la pussel, bloggade och kollade på TV. Stekte lövbiff, gjorde aprikossåsen utan aprikoser (igen) och hade vitlöksost till. Gottegottgott. 

På kvällen var vi ute på en lite längre kvällsrunda och det var så fint ute!
Fin himmel och fint ljus

Snygg Spike

Och fin solnedgång

På söndagen kände jag mig lite piggare än dagen innan. Så dagen startade med välbehövd storstädning. Så skönt att städa ordentligt! Dock hade jag huvudvärk som var lite störande... och det tog sin tid att städa. När det var klart var det dags för Spikes eftermiddagsrunda. 

Åkte till Sibbarp och precis när vi klev ur bilen var det en annan hund som hoppade ut ur en annan bil och den hade en typisk Schappe-svans! Det måste vara en schappe tänkte jag och gick ut på fältet, det gjorde de med och hade sin hund lös. Vi började prata och det var minsann en schappe! Men helt klippt förutom öronen och svansen. Den var så söt!!! 
Oerhört mjuk och skön att klappa

Och den var lydig! Ägaren berättade att hon velat ha en schappe men att hon inte ville ha en långhårig hund. Så det sa hon till uppfödaren meddetsamma. Och den har varit klippt sen den var valp. Och hon hade tränat stenhårt med den direkt, då hon haft en hund som inte var lydig när hon var yngre och det tyckte hon var sjukt jobbigt. Denna söta schappetik var 4 år, kom från Lightshaps och var pigg och glad! Men den busade inte så jättemycket med Spike. Den sprang mest mellan matten och resten av familjen som gick lite fortare än vi.Men Spike  sprang på bra själv, så han behövde nog ingen buskamrat ändå. 
Vår galenpanna

Det var så man blev sugen på att klippa Spike, så gosig och mjuk som hennes klippta päls var. Men då får man veta att man aldrig tänker ställa ut honom... och där är vi inte än. Nåväl, vi slog följe och gick längs havet en bit medan hundarna sprang lösa. 

Bron var som vanligt fin där i bakgrunden

Spike for fram som ett jehu

Flyttfåglarna var i full gång. Jag tog ett foto och sen filmade jag dem också, det var ganska maffigt när de flög över oss. 
Flyttfåglarna

Vi gick lite på egen hand efter att ha sagt hejdå till den andra schappen + dessa matte.
Fint var det att gå

Pusslet blev också klart denna söndag. Det blev fint och var kul att lägga! Svårt på slutet, men roligt. Vissa försökte dock sabba det! 😀
Pusselmarodören

Nu är det nattinatti - allt för sent! Imorgon är det jobb... 😊

Inga kommentarer: