måndag, februari 06, 2023

Fortfarande kallt så kallt och mest bara jobb....

Ja inte kan man säga att det varit varmare eller bättre väder denna vecka! Helt förfärligt väder var det i fredags! När jag kom ut var det snö!! Massor! Men sen regnade den snabbt bort i världens ösregn! Inte alls kul väder att gå ut med Spike i. Han gillade inte heller det. Så han kissade snabbt, hehe. 

Vi var på kontoret hela dagen och det var såååå stressigt! Tusen frågor från alla håll, tusen saker att fixa, tusen saker som inte fungerar som de ska. Jag blev irriterad på Pleo och skrev att om de inte kan fixa att vi kan importera till ekonomisystemet som de sagt så vill vi inte betala för tjänsten... Det är så tröttsamt att inget flyter på som det ska i våra nya system alltså. Men men, vi löser allt efter hand. 

Igår var det lördag och det var fint väder. Så då passade jag på att gå med Spike i Sibbarp. Det är super att gå där tycker jag! Det var isande kallt men ändå skönt. Var väl påpälsad. Det var frost i gräset på vissa ställen. 

Och där springer den lille vovven
Liten paus får det också vara i frostnupna gräset

Mera spring
Och så måste man sprätta lite också

När vi kom hem så duschade jag honom, äntligen! Han har varit så tovig i pälsen, trots pälsvård, så kände att det var dags för en duschning. Det är verkligen inte någonting han gillar. Det tog en timme att duscha + torka pälsen med fön och så passade jag på att kamma också. Dock inte baksidan, den är så svår att komma åt, det får vi hjälpas åt med. Joakim var inte hemma men Elliott hjälpte mig att klappa Spike medan jag tog några rejäla tovor... Spike var glad när hela proceduren var över, jag med, för nu är han ren och fin och har mindre tovor. 

Sweet låg i Elliotts säng och var söt. Han mår fortfarande bra av att bara äta fisk och ris (+ en påse "mag-veterinärmat" om dagen). Så himla skönt!

Han tyckte det var sådär att jag fotade honom

Elliott och jag gjorde pannkakor till lunch, det var länge sen! Så gott! 

Jag hämtade Joakim hos hans mamma på kvällen. Hon gav mig en jättefin bukett! 

Mycket fin bukett!

Det var en väldigt härlig måne på kvällsrundan

Inramad måne...

I övrigt har det även denna vecka i stort sett bara varit jobb. Det enda annat jag gjort var att jag i fredags var på Reikiyoga. Det var helt fantastiskt skönt! Först startade hon igång med en chakrameditation, sen några väldigt snälla yogaövningar. I dessa kändes det som att min högra sida av kroppen var dubbelt så stor som min vänstra, jättekonstigt! Speciellt i en övning som jag knappt kunde göra med högra benet, bara med vänstra. Hela vänstra sidan av kroppen kändes mjuk och smidig men högra verkligen stel och klumpig. 

Efteråt var det meditation igen med olika klingande ljud och så en kort handpåläggning med reikihealing. Wow säger jag! Frågade om hon skulle ha fler såna kurser. Men hon skulle resa till Indien om en vecka så inte den närmaste tiden. Men senare i vår trodde hon. Dessa ska jag VERKLIGEN boka in mig på. 

Igår hade jag sån träningsvärk! För man stretchar ju mycket i yogaövningarna och jag är ju så oböjlig....

Nu kom jag på att jag också varit hos sjukgymnasten med nacken denna vecka. Det var också bra! Värme och massage, otroligt välgörande. 

Matmässigt har det varit någon form av hämtmat i stort sett hela veckan. Sushi, pizza, Max, Thai... Men en kväll gjorde jag trattkantarellstuvning och hällde i varma tartletter till Elliott och mig. Jättegott! Trattarna har vi fått av mamma. Mycket uppskattat! 

Trattar!

Jag tror att jag kommit på hur jag ska kunna delegera mer till nästa bokslut. För nu ser jag vad som tar sån himla tid! Så jag ska skriva en handledning för årsbokslutsarbetet för respektive bolag som jag ska ge till några kollegor att göra nästa år. Det kommer att underlätta massor. Jag har fått hjälp med en hel del i år också, men det är såååå mycket för mycket för en person ändå. Så behöver bli av med mer. 

Jag jobbade hela lördagen och även söndagen, förutom en paus för promenad med Spike... Så det var typ inget annat än jobb hela helgen och imorgon är det jobb på kontoret igen... Hund och katt jobbar inte så mycket, de har legat bredvid och slappat mest hela helgen...

Sötnosarna chillar bredvid när jag jobbar 

Inga kommentarer: