måndag, juli 25, 2022

Swoooosh....

 Så har det redan gått en vecka sen senaste blogginlägget. Tiden bara flyger iväg! Söndagen ägnades faktiskt åt vila så långt det gick och jag la klart pusslet som var väldigt kul att lägga! Lagom svårt. 

Kul pussel!

Sweet har kräkts flera gånger, troligtvis oftast pga att han äter hundmaten. Han är bra på att ta den om den står framme så vi försöker sätta undan så fort Sweet kommer in. Men ibland hinner vi inte. Vi är inte helt säkra på att det är orsaken, men misstänker det. Och häromnatten vaknade jag av att Spike kräktes... Men det kan ha varit Sweets kräk som Spike ätit och kräkts upp för det var misstänkt likt det Sweet brukar producera... Och såklart över hela hallmattan. Så det var bara att stiga upp och ta hand om det hela. 

Spike har varit ute på promenader. Kul att följa årstiderna här vid kalkbrottet.
Står fint på vanliga bänken
Det blommar
Och blommar

Jag jobbade en del på kontoret och vi hade mycket att fixa med. Många som har semester och många frågor kring allt möjligt. Blev en hel del utredningsarbete och momsutredningar då Vismamomsen är lite bökig. Ja, svenska momsen är inte så rolig heller med all EU-moms som ska stämma och det är omvänd moms på så otroligt mycket. 

Men onsdagen var en väldigt trevlig dag! Dels hade en kollega med sin fantastiskt söta boxer-valp. Alltså sååå gullig och gosig och kelig! Så himla mjuk päls och mage. Den kastade sig framför mina fötter och ville bli kliad på magen.

Sjukt söt!

Och på lunchen så mötte jag upp mamma och vi fikade på Katarinas och satt ute i solen. Det var jätteskönt och som alltid jättetrevligt och mycket att prata om. Och hon hade med sig två fina blombuketter till mig, så kul! Det var en skön paus innan jobbandet igen!

Fin aster i buketten!

På torsdagen jobbade jag hemifrån och Elliott och jag tog en långpromenad in till Limhamn med Spike och så åt vi lunch på "Jacks". Jag tog en smal grillad korv och Elliott en hamburgare. 

Spike var sugen på vår mat

På kvällen hängde Elliott med på kvällsrundan och det var riktigt skönt ute! 
Kvällsrundan

På fredagen jobbade jag också hemifrån och på eftermiddagen tog Elliott och jag en runda till Hammarspark med Spike, det var ganska svalt ute för solen var i moln. Så det var skönt. Spike fick springa lös lite och vi tränade inkallning på kennelklubben. Han kom varje gång, så var jätteduktig. Skönt! Men på hemvägen blev det så jäkla varmt för då var solen framme. Puh! 

Sweet har fått en ny idé när han kommer in, han ska hjälpa till att jobba! Står mitt på tangentbordet! 

Sweet kom och störde!
För söt att motstå 😀

Återigen en mycket intensiv jobbvecka som slutade först igår, trots att det var lördag. Fast jag hade sagt till mig själv att inte jobba i helgen. Men natten till lördagen vaknade jag hela tiden pga jobbstress och saker jag inte hunnit med och det kändes mycket lättare att göra så mycket av det som möjligt så att jag skulle få sova bättre natten till söndagen. Och det lyckades i alla fall på så sätt att när jag jobbat klart på lördagen kunde jag koppla bort jobbet helt... Jaja, så kan det bli när man har för mycket att göra och är för plikttrogen och har svårt att släppa. Det ska jag verkligen bli bättre på! Att släppa och inte vara så duktig hela tiden. Men nu struntar vi i det :-). 

Idag är det söndag och jag har varit på hundträff i Klippan med Spike! Det var himla härligt! Det var dock väldigt trafikerat på vägen dit, hundra husvagnar, husbilar osv. Och såklart en olycka vid Rydebäck, så fick stå och vänta och vänta och vänta. Och jag var så stressad, dels för att jag körde själv (Joakim kunde inte följa med) och dels för att Spike satt och flämtade. Tack och lov var inte solen framme just då, så vi blev inte överhettade i alla fall :-). Jag ringde och pratade lite med Helene, passade på när vi stod stilla. För att bli lite mindre stressad och så var det ett tag sen vi pratade 😀. Sen rörde trafiken äntligen på sig. Blev över en halvtimme sena, men det var ingen fara med det! Och när vi kom fram och alla hundar sprang omkring släppte stressen och Spike och jag njöt av en riktigt fin dag med härligt väder i fin miljö. Vi började med att grilla och alla hundar var så himla gulliga och duktiga! 

Här ligger Benson fint
Några voffisar
Grillning på G

Spike uppförde sig exemplariskt och var väldigt uppmärksam på mig hela tiden. 

Duktig Spike!

Uppfödaren hade ringträning med de som ville. 

Ringträning

Sen var det promenad runt sjön för de som ville. Då stannade Spike och jag kvar med uppfödaren så hon kunde hjälpa mig att trimma honom. De andra vovvarna kom tillbaka så snabbt att vi inte hann så mycket, men jag fick se hur man kan göra i alla fall. 

Mycket lugnare hundar nu när de är äldre
Spike låg fint

Efteråt drack vi kaffe och fikade och sen sattes karaokemaskinen på och de tre ungdomar/barn som var med turades om att sjunga 😀. Kul! 

2 kommentarer:

åsa sa...

Åh! Märtha på pusslet ju! 😍

Kattalena sa...

Hehe, ja hon var rolig att lägga! :-D