måndag, juni 27, 2022

20-27 juni - födelsedagsfiranden

Den 20 juni (måndag) var det min födelsedag. Och jag blev fint firad av Joakim och Elliott på morgonen då de kom grattis-sjungandes med presenter! Så kul! 😄 🎉

Spike hjälpte till att öppna paket

Vilka fina presenter jag fick!

Jag gick på morgonpromenad med Spike och det var skönt ute! Lite kyligt och daggvått. 

Nu blommar det fint på vägen

När jag kom hem fick jag blommor! En jättefin somrig bukett.

Fina blommor!

Joakim smörstekte bröd som vi åt med cremefraiche, rödlök och löjrom till tidig lunch. Supergott! 
Mums!
Vi tog det lugnt en stund och sen var Joakim iväg och fixade hemlig lunch till oss. Och vi åt redan vid 12 då vi skulle ut och äta på kvällen och inte ville vara för mätta. Jag fick inte komma ut i köket, hehe. 
Men sen äntligen var det dags för lunch och den var såååå god. För första gången fick Elliott och jag äta färsk nykokt hummer med hemmagjord dragonmajonnäs och vitlöksbröd till. Den smakade faktiskt väldigt annorlunda mot fryst hummer som är det jag ätit förut. Mycket fastare kött och helt annan konsistens på klor och smör och så var det massor av rom. Hur gott som helst! 
Oerhört supergod hummer!!!
Med goda vitlöksbröd och surdegsbaguette till

Efter denna delikata lunch tog vi det lugnt där hemma. Moster Annika ringde och berättade att hon fått gallstensanfall och varit inlagd på sjukhus och haft galet ont. Stackars henne! Så de kunde såklart inte vara med när vi skulle fira med middag på Elysée samma kväll. 

Jag och Elliott tog Spike på en springtur, så han skulle vara lugn och fin när han skulle få passning på kvällen. Kollade noga så inga andra hundar var i närheten. Man är ju lite nervös nu efter att han blev biten... 

Spike sprang glatt o lyckligt runt
Och nosade i vinden
Sen kom en åskknall och jag kände att det var bäst att koppla honom. Det var en bra idé för strax efter kom tre lösa hundar varav en pitbulltyp... och de rusade mot honom men jag ropade att han blivit påhoppad och att de gärna fick kalla in dem. Vi var nästan ute ur hundfältet. Det var tack och lov lydiga hundar så vi kunde gå till bilen utan något möte. 

Vi åkte till Elysée framåt kvällen och mötte upp mina föräldrar och Olle. Vi beställde allihop fondue och det var jättegott och trevligt! Alltid så god salladsbuffé också. Mina föräldrar bjöd oss på maten som present, vilket var superuppskattat!  Elliott åt fondue för första gången och tyckte också att det var gott. 
Pappa mumsar i sig

Jag blev överraskad med en stor glass till efterrätt! Och den var supergod! Alla fick del av den, vilket var lite extra kul. 
God och tjusig glassbomb!
Jag fick presenter också fast jag sagt att firandet var att gå på restaurang tillsammans 😊. 
Olle och mamma söker något på mobilerna

På hemvägen släppte vi av mina föräldrar hos sig och vi fick med oss en bukett rosor från trädgården! 
Rosorna nu i vas

21 juni (tisdag) åkte Joakim och jag en tur på Emporia och medan vi var där och tittade i affärer och handlade så tvättades bilen. Praktiskt. Elliott passade Spike. Joakim sprang på en gammal bekant han inte sett på 20 år, så det var kul! Vi hittade absolut ingenting i varken kläd- eller skoväg men jag fick bra tips från en frisör-utbildare och hon rekommenderade en frisör som hon trodde skulle passa mig. Plus tipsade mig om hur jag ska göra för att få mitt hår att repa sig innan jag kan färga osv igen. Så det var jag glad för! Inga värmetänger i håret nu, absolut förbud på det… så får försöka ha håret i klämmor osv tills det hämtat sig efter den förfärligt dåligt gjorda permanenten… 

När vi kom hem gick Elliott till Michael och vi åt matjessill med gräddfil och nypotatis till middag. Det var hur gott som helst! Vi satt ute på terassen, vilket var jätteskönt! Ska försöka sitta ute mer i sommar. Sen blev jag akut sugen på jordgubbar! Så köpte två liter och vi frossade på jordgubbar, maränger och glass. 
Min portion

Joakims portion

Det blev en liter jordgubbar över så då gjorde jag en ”improviserad” jordgubbsglass också. Den blev god!   

Den 22 juni (onsdag) vaknade jag och kände mig väldigt seg... Men det var så gulligt för när jag vaknade så tittade jag rakt in i Spikes söta ansikte. Han hade lagt sig längs med mig utan att jag märkt det. Var ute på morgonrunda och sen åkte jag till Limhamn för att hämta parkeringstillstånd som vi nu måste ha. 

Körde hem om och drack en kopp kaffe med Joakim innan jag åkte in till Triangeln och mötte upp Helene. Vi gick till Waynes Coffée på Triangeln och drack lite kaffe. Sen gick vi en liten sväng inne på Triangeln och avslutade med lunch på den syriska buffén. Det var trevligt!  

Den 23 juni (torsdag) passade Elliott Spike hela dagen! Joakim och jag åkte och hämtade upp hans mamma och körde till Köpenhamn. 
Bron är snygg
Vi hade gett henne en ”afternoon Tea” i present för hur länge sen som helst, men den har inte blivit av. Så nu kombinerade vi min födelsedag och hennes present. Det var helt omöjligt att hitta parkering i stan, så ställde bilen vid botaniska trädgården, där vi parkerat förut. Men det var en bit att gå sen. På A.C. Perchs beställde vi sen in aftenoon Tea till oss allihop. Oj så gott! 

Mums!

Jag fick present och godis av Joakims mamma. Blev jag glad för!
Godismums!
En fin port

Sen gick Joakim och hans mamma på ströget en sväng medan jag kilade iväg till arabaffärerna där jag brukar kunna hitta kläder. Och denna gång hittade jag en fin tunika! Köpte den och mötte sen upp de andra och vi satte oss på en uteservering och drack en cola. Det var så gott! När man är törstig på sommaren så är cola med citron och is något av det mest svalkande!  Joakim hade hittat två tröjor som passade, som hans mamma gav honom, så det var ju jättebra! Och jag satt och funderade på om jag inte skulle köpa en tunika till... så jag gick tillbaka till affären igen och köpte en tunika och en klänning. 
Kultorget i Köpenhamn
Ett café som såg mysigt ut

Det var långt till arab-affären och denna dag hade jag gått 1,3 mil såg jag när jag kom hem på kvällen. Galet men bra! 

När vi kom hem hade vi med fläsksvålar till Elliott som tack för hundpassningen. Vi mötte också upp pappa som hämtade en såg från lokalen i Folkets hus. Vi orkade absolut inte laga någon middag, så vi hämtade burgare på Max. Det var gott! Speciellt pommes och bearnaisedippan!

Den 24 juni (fredag) var det midsommar! Vi skulle inte göra någonting speciellt denna dag. Vi åt frukost på balkongen, supervarmt och skönt. Sen var Joakim och jag iväg lite ärenden medan Elliott hade Spike. När vi kom hem satte jag ner blommorna som vi skulle ge i present till Olle i en zinklåda. 
Blommor till Olle
Spike kopplade av på balkongen

Ligger och är snygg

Nosar i luften

Elliott och jag tog en timmes promenad med Spike i värmen. Vi försökte hålla oss till skuggiga partier.

Det var inte skuggiga alternativ överallt dock

I parken fanns det skugga

Spike drack lite

Sen fick han springa lite

Det gillade han

Sen en promenad i parken igen

Hemma igen hade Joakim satt igång matlagning, fläskstek med nypotatis, rödkål, gurka, brunsås, broccoli och minimorötter. Det åt vi ute på balkongen. Krispig och god svål!
Oj så gott!
På kvällen åt vi också jordgubbar! 
Mums!

Eftersom det var midsommarafton försökte jag sätta en krans på Spike när vi var på kvällspromenad. Han ville ABSOLUT INTE ha den på sig. Han skakade på huvudet, försökte slita den i bitar osv. Men till slut satt den still en liten stund 😃.

Midsommarfin Spike

Hemma igen spelade vi Alias innan det var dags att nanna. 


25 juni (lördag). Denna dag fyllde Olle 75 år och vi firade det hemma hos mina föräldrar. Annika och Rolf var också där. Olle bjöd på mumsiga förtugg och vi drack gott bubbel. Satt ute i det väldigt varma och sköna vädret! Mysigt! Efter förtugget var det grönpeppar paté med rödlökscumberlandsås till. Och till middag saftig och god varmrökt lax.

Laxen
Pappa hade satt upp en badmintonbana eller vad det kan heta? Där spelade Elliott och Joakim lite badminton. 
Spike tittar på
Fina blommor i trädgården

En tjusig ros
En till tjusig ros
En annan fin blomma
Spike tyckte att det var varmt
Spike sitter fint innan han ska fånga bollen
Spike är lycklig i trädgården! 
Det var en varm och skön kväll och vi satt ute och pratade länge och jag åt alldeles för mycket av de goda ostarna! Sen kom en igelkott och det tyckte inte Spike var ok utan började skälla på den, då var det dags att gå hem 😊

Gick en sväng med Spike och gick sen och la mig. Men just när vi släckt och skulle sova vaknade jag och mådde jättekonstigt. Troligtvis för att jag ätit alldeles för mycket! Så jag kunde varken sitta eller ligga pga det utan fick vanka runt i två timmar. Sen la det sig och jag satte mig att lägga pussel tills jag mådde ok igen och kunde somna, sådär vid 04.30...

26 juni (söndag). Efter att knappt ha sovit något alls var jag väldigt trött och seg när jag vaknade. Spike och jag tog en sen morgonpromenad. Han var också seg och trött så vi satt länge på varje grej han hoppade upp på. Jag lät honom sitta för jag var trött jag med och det var skönt att pausa. 
Medan vi satt passade jag på att ta en selfie med Spike

Balkongen är inbäddad i grönska just nu
Våra fina lampor har gått sönder, de som satt på balkongräcket. De ovanför också. Så vi tänkte skaffa nya. Lämnade Spike hemma med bild-facetimesamtal på så vi kunde se vad han gjorde och så åkte vi en sväng till Mobilia. Där letade vi utebelysning med det var det ont om. Så vi får nog försöka hitta det på nätet istället. 
Det här var ett fint växtbeklätt hus på Mobila

När vi gått omkring så det räckte åkte vi till kontoret och vattnade blommorna. Sen hade Spike varit hemma i 2 timmar själv så vi åkte hemåt. Det är det längsta han varit själv och det gick jättebra! Han bara låg och sov eller vankade runt kort och sov igen. Så skönt!!! 

På kvällen grillade Joakim örtkryddade fläskkarréer på gården som vi sen åt med grekisk sallad och tzatziki på balkongen. Gott! 
Kvällsmat på balkongen 


En fin födelsedagsbukett som höll över en vecka

Sen tog Joakim och jag en gemensam kvällspromenad med Spike. 
Snyggingen
Det var en fin och varm kväll

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Grattis i efterskott!
Nu är ju Elliott stor, men jag tänker ändå att ni har lite koll på lekparker. Kan du tipsa om någon som är extra bra? Vi ska till Malmö i helgen och behöver rasta av två barn som älskar att springa och klättra :)

Kattalena sa...

Tackar tackar! Oj! Ja det var ett tag sen Elliott var ute och lekte. Men det finns nog många fina lekplatser här. Det finns en i Västra hamnen som ligger nära Turning Torso. Den har hängbro och sånt. Ochdär vi bor vid Hammarspark finns en lekplats i Hammarspark som har en stor båt och stor gräsmatta och lite "skogspark" intill. Den kan vara trevlig. Den ligger nära Sibbarp också om man vill gå ner och bada eller till stranden. Och så ska det finnas en som jag inte varit på som heter Skogslekplatsen som ligger i Rönneholmsparken. Där ska finnas liggande klätterträd, klätterställning, hoppstubbar och balansstockar och några karuseller och kompisgunga. När Elliott var liten gick vi i Afrikaparken i Bunkeflostrand. Där var ett stort klätternät och så är det stora djur i typ naturlig storlek man kan klättra på/titta på. Är nog ganska slitet nu, men kan ändå vara kul. Sen finns en lekplats vid Ribban "Öresundslekplatsen" som nog också är ganska bra. Det beror lite på var i stan ni ska vara :-). Just det, en uppskattad lekplats ligger bredvid biblioteket finns det också, den heter sagolekplatsen. Dock en lite "farlig" rutschkana som många slog sig när de åkte i. Men annars trevlig! Och slottsparken är ju precis mittemot också. Där finns någon mer lekplats inne plus att där kan vara fint att gå. Vad kul att ni kommer till Malmö!

mossfolk sa...

Oj så mycket tips -tack! Tar en skärmdump av svaret :)
Sagolekplatsen var vi på förra gången och den var ju bra. Missade att det finns en i slottsparken också, det får utforskas.
Afrikaparken låter spännande, men ligger i lite fel ände. Får vi tid över blir det kanske en utflykt dit...

Kattalena sa...

I slottsparken ligger det en liten lekplats bakom Casinot. Men vet inte alls om den är rolig :-).
Vill ni så hojta gärna till när ni är i Malmö, så kanske jag kan titta förbi och säga hej lite snabbt bara, har ju följt dig i många år så hade varit lite kul att få träffa dig/er live :-D. Ha det så mysigt oavsett! Och skulle ni ha några fler frågor eller vilja ha andra tips så bara säg till.