onsdag, juni 29, 2022

De två sista semesterdagarna 27-28 juni

27 juni (måndag). Vaknade med huvudvärk igen. Så trött på det. Trött på att inte må bra och trött på alla vallningar. Ska det vara så här alltid? Som start ska jag i alla fall dra ner på allt onyttigt nu. På semestern ville man ju ändå unna sig lite. Och helgerna ska också vara fria tycker jag. Men allt det där onödiga småätandet på kakor och godis och snacks och läsk. Det får det vara slut med. Kanske kan det få en att må bättre? Jaja, jag gick ut på morgonpromenad med Spike, herregud vad det var varmt!!! Och  så fint med all vallmo som blommar.
Gör en glad!
Cyklade till sjukgymnasten - tog längre tid än jag tänkt pga dålig kondis, huvudvärk och blåst. Men jag hann fram i tid. Fick välbehövd nack-massage och vi pratade lite om vad jag ska göra för att inte få så ont i nacken hela tiden. Det blir ju mycket bättre när jag är där, sen tills nästa gång är det typ samma igen. Förmodligen för att jag sitter fel och sover fel, blir aldrig bra ställning för nacken med huvudkuddarna, byter hela tiden men det är alltid något som är obekvämt... Hon rekommenderade styrketräning och yoga och avslappningsövningar. Vi får se vad jag kan lägga in på ett bra sätt. Cyklade sen hem igen och det var motvind och tog över en halvtimme... snigelfart alltså! 

Väl hemma tog jag ett stort glas vatten och sen gick jag ut på balkongen. Beundrade våra blommor innan jag slog mig ner i solstolen för lite vila. 
Blommor på väggen
en fin blomma jag fick i present av mamma

Elliott kom hem framåt eftermiddagen och när han duschat så duschade jag själv. Så mycket som jag svettas nu för tiden skulle jag behövt duscha varje timme typ... men det gör jag inte 😀. Sen laddade jag energi för att åka till Emporia och fika med Catta och Nea. Och när jag kom dit började med att äta sushi och efter det tog vi kaffe på Espressohouse. 
Sushi i det konstigt blåfärgade ljuset
Det var trevligt! Oj så stor och "vuxen" Nea blivit! Galet vad tiden går, det ser man ju framförallt på barn som förändras mycket mer än vi vuxna gör. Vi gick en sväng på Emporia också, sen hämtade jag med mat hem och vi åt och kollade Stranger Things. 

28 juni (tisdag). Inte var det mycket bättre med huvudet denna dag... Och inte blev det bättre av att jag skulle avboka tågresan med snälltåget hem från Stockholm, och köpa nya biljetter till dagen innan. För jag hade köpt biljetter via SJ, men ringde snälltåget och hon sa att jag kunde avboka där. Så det gjorde jag. Men då blev det fel i systemet och plötsligt var biljetterna avbokade utan att bli återbetalade, fast de skulle återbetalas helt. Så jag fick ringa SJ och där var det 184 personer före mig, och jag satt i telefonkö i över TRE TIMMAR! för att komma fram. Hur lite personal har de??? Eller hur många har de som ringer? Helt galet! Så det gick hela förmiddagen åt till att försöka reda ut... Vi fick rätt på det till slut. Puh!
Morgonpromenad med Spike hanns också med

Just nu fint med rosorna i portalen

Vi åkte allihop till Slottsparken på eftermiddagen och gick en runda. 
Parkbild
Vi kollade även in fiskehoddorna för lunch men attans så dyrt det var där. Det slutade istället med att vi gick till Surf Schack där Elliott och Joakim tog vars en burgare. Jag var inte hungrig så hoppade över. Sen gick vi tillbaka genom parken till bilen. 
Söta fåglar

Söt Spike

Fint boende för insekterna!

Och som alltid fint vid möllan

Vi köpte jordgubbar på vägen hem. Jag är galet sugen på jordgubbar... kan äta det varje dag! 

Eftersom jag inte åt lunch när vi var ute så fixade jag en tonfisksallad med äpple och gröna ärtor till middag och på kvällen åt vi jordgubbar med mjölk och de var så söta och goda! Mums! Kollade Stranger Things med Elliott och spelade Alias innan vi la oss. Elliott gick kvällsrunda med Spike och hade sällskap av Michael som också ville ut och gå. 

Inga kommentarer: