tisdag, juni 21, 2022

13 -19 juni

13 juni (måndag) - När jag vaknade denna morgon kände jag att det har blivit alldeles för mycket för mig den senaste tiden... Det har ju gått i ett. Så att jag började min semester nu var ju väldigt lägligt! Jag känner att jag måste prioritera vila och återhämtning. Vet inte när jag återhämtade mig senast. Jag blir helt slut för ingenting, har huvudvärk jämt och ständigt och känner mig överbelastad. Det är ju lite svårt att skilja ut vad som är vad, men förmodligen en kombination av stress, för mycket jobb, klimakterie, TBE vaccinering (2 på 2 veckor), att jag tar lägre dos levaxin osv.... Oavsett så är det till att trycka på pausknappen nu. Och känna in hur jag mår dag för dag så det inte blir för mycket. 

Spike och jag på morgonpromenad

Sommaren har inte visat sig från sin bästa sida mer någon enstaka dag. Och denna måndag var det kyligt i luften och grå himmel. Efter morgonpromenaden kammade jag igenom Spike ordentligt, det var skönt! Han har fortfarande så mycket valppäls som ska bort, så det blir många tussar hår att slänga efter kamningen. Det är verkligen inte någonting han älskar, men han finner sig i det. Förresten hörde jag att det kunde vara bra att lägga ut håret i någonting, så att fåglarna kan ta det och bygga bo. Men jag vet inte om de bygger bo nu? Det är nog för sent, så vi kastar det. 

Måndagen ägnades helt åt vila. Elliott kom hit på eftermiddagen. Vi lagade och åt matkassemat, sojamarinerad fläskytterfilé med potatis, sallad och aioli till. Det var gott. 

Elliott var glad att snart sluta skolan o Spike var snygg!

På kvällen efter att vi alla spelat lite Alias, spelade Elliott och jag flaggspelet med Europas flaggor. Jag var hopplöst dålig. Jag hade redan glömt alla flaggor jag lärt mig förra gången vi spelade... hehe. 

Sweet kom och störde oss 😀

Det är så mycket vi vill ta tag i nu när jag äntligen har semester. Som att flytta upp PS4 från stolen till hyllan bredvid TV:n (låter inte som något stort projekt, men det känns så...), fixa blommor i balkonglådorna och göra fint på balkongen, städa ordentligt här hemma, rensa lokalen i Folkets Hus på grejor som ska slängas, fundera ut var andra grejor ska ta vägen när lokalen sägs upp, planera någon kul semesterresa, typ weekend till nästa semesteromgång, planera inför eventuell Stockholmsresa och boka hotell, hitta kläder som inte är svarta och lite mer somriga, fixa ett bättre skrivbord i hallen, gå och träna lite på gymmet med Elliott, ta tag i träning med Spike, leta upp en hundkurs till hösten, hitta nytt större boende, rensa i förrådet, putsa fönster, tvätta bilen, hitta fin ljusslinga till balkongen mm mm. Listan kan göras hur lång som helst! Den tar typ aldrig slut... 

Men för stunden har vi ingen energi så påfyllnad av energi och ork är prio ett just nu.

14 juni (tisdag) åkte vi hem till mina föräldrar strax efter lunchtid. Spike blev så glad och sprang loss i trädgården! 

Springer lyckligt omkring!

Sen bjöds vi på supergoda smörrebröd från Limhamn. Jättegoda leverpastejsmackor!

Mums mums!!!

Och efter denna mumsiga lunch spelade vi några omgångar Olsson, vilket alltid är kul! Pappa hade gjort en "resplan" (eller vad man ska kalla det) till mamma - en resa med olika stopp i Köpenhamn & Louisiana. Den verkade trevlig!  Elliott läste frågekort med allmänbildande frågor som vi fick svara på. Och vi fikade på bullar och nötkakor ute på terassen! För då tittade solen fram en liten stund!  
Mmmm... gott!

Spike busade i trädgården som han älskar att vara i. Man riktigt ser hur han blir "sig själv" och känner sig fri och lycklig! Jag blir lite ledsen för hans skull som måste bo i en lägenhet och inte få ha den där friheten att gå ut och lägga sig i gräset och bli svalkad och springa loss lite. Men så skönt att han kan få det hos mina föräldrar då och då 😊
Härligt i gräset
Med sin leksak!

Det blommar så fint i deras trädgård!

Fin pion!
Och fin klematis!

Vi fick plocka blommor med oss hem! Underbart! Och jag vill såklart också ha en trädgård att plocka blommor i 😊. Hoppas så att det kommer någongång i framtiden!

Så här superfin och somrig bukett blev det!

Elliott gick hem till Michael när vi kom hem. Nästa dag är sista skoldagen för honom. Så skönt! 
Joakim och jag tog det lugnt och spelade bilspel när vi kom hem. Och tittade på "Everything's Gonna Be Okay", en serie som vi tycker mycket om men som vi tyvärr snart sett klart. 

15 juni (onsdag) sov jag jättedåligt. Vaknade alldeles för tidigt och mådde skruttigt. Kunde inte somna om. Så gick ut med Spike. Just när jag tänkt ta en meditation, för jag var så himla slut, så ringde Michael och vi var tvungna att åka till banken för någon hade stulit Elliotts bankkort i skolan och köpt en massa på det... så vi var tvungna att reklamera dessa köp, eller vad det kan heta. Det var låååång kö. När jag kom hem igen tog vi det bara lugnt hela dagen. Gjorde inga knop alls. 

Joakim och jag njöt av de fina blommor vi plockat i mina föräldrars trädgård! Så glada för dem var vi. Luktade underbart av jasminen och pionerna såg så somriga och fina ut!


Pioner o lejongap

Jag lagade en matkassemat som var pärlcouscous, chorizo, vitost och annat gott. Supermumsig var den!
Pärlcouscous är ju så gott!
Vi såg en jätteläskigt thriller på kvällen.

16 juni (torsdag) kom Spike och väckte mig och ville gå ut alldeles för tidigt. 
Godmorgon Matte, är du redo för en promenad?

Jag var tvungen att ligga och försöka vakna en lång stund innan jag äntligen tog mig ut med honom...  När vi kom tillbaka var jag jättetrött. Skulle precis sätta mig med en kopp kaffe när Sweet ville in. Så fick låsa upp balkongdörren, släppa in honom, fylla på hans mat och sen gjorde jag kaffe och satte mig ner för att blogga. Men då vaknade Joakim, hehe. Men efter att ha sagt godmorgon så satte jag mig igen för att blogga och då pep tvätten att den var klar, tar man inte ut den direkt så luktar det surt... Så är det hela tiden. Det är svårt att få en stund när man bara sitter ner  😊.
Fina rosor från buketten jag plockade hos mina föräldrar

På eftermiddagen skulle Elliott och Joakim handla present till mig och vi skulle också gå upp om kontoret, för att vattna blommor. En liten stund innan vi skulle åka ringde Annika och undrade om hon kunde titta förbi på och ha lite fika med sig. Det hade ju varit jättetrevligt! Men förutom att jag var helt slut så skulle vi ha bokcirkel aw på webben kl 18 så det var tight med tid eftersom vi skulle åka in till stan. Så det fick bli en annan gång. Vi åkte in till stan allihop. Jag tog med Spike upp till kontoret och vattnade blommorna. Pratade med Åsa som var där och några andra också. Så det var kul. Åsa har semester sen när jag kommer tillbaka. Men vi ska nog se till att Märtha och Spike får en liten playdate under hennes semester. När det var färdigvattnat och färdigpratat gick vi igen och åkte hemåt. 

Det var snabblagning av matkasse-mat så jag skulle hinna äta innan bokcirkelträffen. Och det hann jag precis... Och sen hade vi webträff och det var kul att prata med tjejerna! När vi pratat klart var klockan mycket. Vi spelade bilspel och sen spelade vi Alias med Elliott. La oss tidigt eftersom jag var så slut. 

17 juni (fredag) startade Elliott och jag dagen med att baka Scones. De blev ovanligt goda. 
Mums!

Vi åt frukost allihop och jag kände mig lite mer utvilad än dagen innan. 
Spike tittade så sött på mig

Vi åkte till blomsterstället vid V. Ingelsta medan Elliott passade Spike. Där köpte vi massor av blommor till balkongen! Hade tre lådor som behövde bytas ut blommor i. 
Inköp i fin miljö!
På hemvägen körde vi in om Citygross som inte alls var rolig längre. Grönsakerna var jättedåliga, de hade inte massor av saker vi behövde, så vi fick åka till Malmborgs sen också. Vissa saker har blivit jättemycket dyrare nu... det märks verkligen. 

När vi kom hem tog jag promenad med Spike och Elliott hängde med och gick hem till sin pappa på vägen. Så ska han vara där två dagar nu. När Spike och jag kom till en stor gräsplan var det en katt på balkongen i ett av husen som var väldigt nyfiken.

Man får förstora bilden för att se katten :-D

Spike tycker detta vattenställe är lite konstigt
Hemma igen orkade vi inte så mycket mer. Vi hoppade över middag också och åt bara lite smått vi hade i kylen. 

Jag tog kvällspromenaden med Spike och vi mötte Michael o Elliott som var ute med Utter o Manne. Oj vad Spike blev glad, studsade som en studsboll... Vi fick gå åt olika håll så jag kunde gå med honom. 

När jag kom hem gick vi och la oss, för vi var jättetrötta båda två. 

Den 18 juni (lördag) vaknade vi tidigt, alldeles för tidigt. Tog Spike på morgonpromenad. 
Han hittade något på vägen som inte brukar vara där...

När jag kom tillbaka så messade Åsa N så vi bestämde att prata på messenger. Det var skoj! Vi pratade en timme och när vi pratat klart spelade Joakim och jag bilspel. Kul! 
 
Jag fick för mig att jag skulle fixa på balkongen. Började med att plantera ner våra inköpta blommor. 
Nu blommar det fint på balkongen!
Klematisen blommar

Sen passade jag på att sopa och städa ur skåpen mm. Rensade ogräs utanför balkongen också när jag ändå höll på. Tog tid och jag blev helt svettig, hehe. När jag tittar ut från balkongen ser jag mamma lite längre bort. Hon hade varit och handlat på Mattssons så jag ropade på henne och hon kom in till oss. Spike blev galet överglad och stirrig så Joakim fick ta med honom på en promenad (men Spike ville bara tillbaka). När de var tillbaka satte vi oss på balkongen och drack lite bubbel och åt kex och oliver 😊. 
Fikapaus!
Det tog en stund men till slut la sig Spike också ned och chillade. Det var superskönt med en paus och trevligt med fika! Och jag fick en tidig födelsedagspresent i form av en jättefin klätterväxt. 

När mamma skulle gå så kom grannen med en supersöt Bearded Collie valp som fick hälsa på oss. Kul! Och när jag kom hem igen gjorde jag klart på balkongen och slängde ogräset och skräpet. Sweet var söt och han trivs verkligen med att vara ute. 
Kommer och säger hej

Rullar sig o njuter i sol o sand
Känns fint att se! 
Inte snyggaste fotominen 😀

Sen gick han sin väg...

Sen var det duschen och pusta ut! Och sen lagade vi räkgryta med ris och sallad till middag. 

19 juni (söndag) vaknade jag och hela rummet snurrade. Verkligen! Sjukt obehagligt! Så jag fick ligga och blunda. Vet att jag haft det så någon gång förut och att det då hjälpt att somna om igen. Så jag försökte somna om. Somnade till. Men det snurrade lika mycket när jag vaknade. Så då fick jag lite panik. En stor skräck skulle vara att få kristallsjukan eller yrsel som stannar kvar. Fy!!! Så oj vad jag ska vara tacksam att jag inte varit helt yr tidigare! Jag undrar om det är bilspelet som kanske triggat igång det? För det enda jag såg när jag blundade var att jag körde bil på banorna.... och när jag slog upp ögonen bara snurrade allt. 
Joakim tog morgonpromenaden med Spike. 
Så här söt var han på deras runda

Jag försökte somna om. Somnade till. Fortfarande yr när jag vaknade. Vi googlade och man kan få yrsel av spända nackmuskler, vilket jag ju vet att jag har. Så Joakim fick massera min nacke och sen försökte jag sova igen. Denna gång somnade jag till lite mer och när jag vaknade var jag inte yr längre. Puh!!!! 

Vi behövde städa, så vi städade i så lugnt tempo vi kunde, när vi väl stigit upp. Det var himla svettigt och vi blev helt slut båda två. Men så skönt när vi efter några timmar äntligen var klara! Sen fixade Joakim lunch och när vi ätit så duschade jag.

 Joakim gick ut med Spike och sen lämnade vi honom hemma för ensamträning (med FaceTime uppringt till datorn så vi kunde se honom medan vi var borta). Vi åkte till lokalen och satte av lite lera och annat, sen till Malmborgs och handlade. Spike var jätteduktig! Han var ensam ganska länge. Sen kom Elliotte hem precis innan vi var klara. Och då blev Spike så glad så glad. Men han verkar verkligen ha fattat det där med att vara hemma själv, så det är ju toppen! Vi ska försöka lämna honom lite oftare. Så han blir van. 

Inga kommentarer: