fredag, juni 04, 2021

Så kan man också vakna en fredagsmorgon

Vilken jobbig natt jag haft. Kunde inte somna förrän jättesent, typ vid tvåtiden och sen väckte Spike mig vid 04 och var jobbig till 05.30. Han grävde i soffan, på mattan, gnagde på soffan, hoppade upp till mig osv osv. Jag funderade på att gå ut med honom men orkade inte och tänkte att han ju inte får vänja sig vid att gå upp så tidigt varje natt... Han somnade om till slut och jag somnade också. 

Tyvärr fortsatte min sömn med att drömma att jag blev väckt och i min dröm väckte Spike mig med att dra några grejor till soffan och lägga på mig. Jag var helt yrvaken och försökte somna om, men det var så många kladdiga papper och grejor överallt och jag råkade välta en tejprulle som lyckades klistra tejp överallt...  sen hörde jag något som lät och det var ett par hörlurar som låg bredvid mig och spelade musik jättehögt. Upptäckte samtidigt att jag även hade hörlurar i öronen, som också spelade och jag försökte desperat stänga av alla ljud. 

I drömmen steg jag upp och upptäckte att jag inte hade några kläder på, så skyndade till toan för att klä mig. Där ser jag Spike stå och krafsa i kattlådan och jag slänger ut honom samtidigt som Joakim kommer in. Spike vill tillbaka till lådan och jag puttar bort honom med foten. Joakim undrar varför jag är dum mot Spike och jag förklarar hur jobbig Spike varit hela morgonen. 

Plötsligt är Åsa här och jag ska berätta för henne om min jobbiga morgon. Men när jag börjar berätta så ser jag att det ligger sopor över hela golvet och inser att Spike tagit ut och trashat allt från soptunnan under vasken. Och att det som han väckt mig med var blöta sopor vilket inte kändes så fräscht... 

Försöker plocka upp allt men då kommer en massa folk som jag inte träffat på länge, Camilla, Catta, Helene, moster Annika med någon väninna, mina föräldrar mfl. Plötsligt befinner vi oss vid ett långbord och ska äta. Men det vi ska äta ska grillas så vi går för att grilla det i en annan byggnad där vi får stå i kö och vänta på vår tur. Någon pratar om att mikra majs och får instruktionen att majsen tar man sist för annars exploderar den och de säger att den måste ligga i en skål med vatten.... 

Jag kommer vilse och står vid en stor ställning dit två klättrat upp och båda börjar gråta. De säger att det kommer att hända någonting hemskt. Jag klättrar upp till dem och plötsligt börjar jag också gråta och långt borta ser jag en massa gevär i en sjö. Så kommer det flera män och plockar upp gevären och börjar gå mot oss. Jag springer för livet och för att varna folk på festen att det kommer en massa män som ska skjuta oss. Springer längs en sjö och det har blivit mörkt ute och jag möter apor och andra exotiska djur på vägen. Får tag på Elliott och drar med mig honom och berättar vad jag sett och vi springer mot en större byggnad för att gömma oss. Vi ropar också till alla andra vad som är på gång. Men ingen tror oss. 

Vi hittar inte Joakim och jag hittar inte min mobil. Elliott säger att det var sista gången vi får äta Joakims köttbullar. Jag frågar vad han menar, han menar att kanske bara vi klarar oss. Jag tänker att jag måste hinna tillbaka till bordet och se om mobilen är där så att jag kan få tag på Joakim. Vi går förbi ett lekhus en bit bort och Elliott råkar trilla ner för en rutschkana och hamna i det huset. Då ser jag att Uffe och hans barn är där och leker. Elliott åker med dem och jag ropar till honom att jag ska hämta mobilen men att jag ska komma tillbaka så snabbt jag kan. 

Jag springer mot festen men då hör jag hur det skjuts från andra sidan ön, de läskiga männen har alltså gått runt och kommer från det håll vi sprungit mot istället för från det håll jag såg dem komma från. Rusar mot lekhuset igen och ropar på Elliott, han är där och ska åka ner med rutschkanan. Då vaknar jag... Jätteläskigt! 

Jag kan inte påstå att denna dröm gjorde mig speciellt utvilad! Snarare tvärtom. Den var väldigt stressig och jobbig och otäck och nu är klockan 06.40 och jag ser ingen poäng i att försöka somna om... Lika bra att jag jobbar och sen går en runda med Spike, för han sover så gott nu... Jaja, man kan undra hur denna dag kommer att bli... 

1 kommentar:

åsa sa...

Nä fy vilken jobbig dröm!!! :(