måndag, september 23, 2019

v. 38 (16-22/9)

16/9 måndag
Natten till måndagen kollade jag på GPS:en och upptäckte att Sweet var ute på stora vägen. Jag kände mig tvungen att gå ut och leta efter honom. Tyckte jag såg något vitt vid vägrenen och blev alldeles rädd... Men det var inte han, puh! När jag gick tillbaka hemåt så snubblade jag till på något sätt och ramlade. Slog sönder mobilglaset... Tack och lov bara lite ont i handen o benet. När jag kom tillbaka till lägenheten så hade Sweet kommit till balkongen. Bestämde mig för att nu får han vara inne. Bilarna kör som galningar på gatan här utanför på nätterna. Här kunde de komma o kolla hastigheten tycker jag. Poliserna alltså.

Körde til kontoret och vi pratade kräftskiva och hade måndagsmöte med frukost och bra musik. Bland annat en singel från Mando Diao och den var jättebra.
Jobbade på hela dagen, fick mycket gjort och lyssnade på Queen. Så himla bra!

Sen åkte jag till Apple för att fixa min mobil, som tack och lov gick att rädda genom att byta glaset. Den skulle bli klar två timmar senare. Under tiden den blev reparerad åkte Joakim o jag och handlade i Limhamn. Vi förberedde tacosalllad och jag hämtade mobilen, hemma igen så åt vi. Det var gott! Vi har äntligen hittat en ny serie att titta på med Elliott. Berg som provar världens tuffaste jobb. Den gillar vi allihop. Så vi hade lite tv-kväll med lillskrutten och tittade på detta.

17/9 tisdag
Sweet fick vara inne hela natten och jäklar i min låda vad det var jobbigt. Han jamade och jamade och tyckte det var helt förfärligt. Han letade upp allt han kunde att leka med och jaga... Ja, det här med att vara innekatt är nog inte alls roligt när han fått smak för utelivet.

Skjutsade Elliott till skolan i ösregnet. Jäklar vad det regnade! Körde till kontoret. Åt lunch på Syriska med Torgny. Det var mycket gott! Jobbade vidare och när jag kom hem lagade jag schnitzel till middag. Gott! Elliott var hängig och sa att han kände sig risig. Han hade ont i örat också. Och han ville absolut inte göra sin läxa, läsa en tråkig bok och svara på frågor. Men det fick han göra i alla fall. Och sen tittade vi på Berg och åt lite nötter. Han hann inte bli klar med läxan så jag satte mig och läste med honom. Så hjälptes vi åt och boken var inte så himla tråkig ändå och det gick till slut bra att svara på alla frågorna :-).

Vi tog ett gemensamt beslut i familjen, att Sweet får vara utekatt ändå, trots stora vägen. För han älskar det och det är ju synd om honom om han inte får ha sin frihet och röra sig och jaga och ha ett bra kattliv nu när han fått ha det så länge. Så vi släppte ut honom på natten.

18/9 onsdag
Skjutsade Elliott till skolan och jobbade på kontoret. När jag jobbat klart åkte jag hem och hämtade upp Joakim och vi åkte till mina föräldrar som hade hämtat Elliott på skolan innan på dagen.
Vi hade med lite rosor
Mamma hade dukat fram en massa gott att tugga på! Det var sååå gott och längesen vi åt så mycket goda tilltugg kändes det som :-). Jättegoda räkor hade de också gjort, vilka var starka på ett bra vis.
Bara några av gotterna
Vi åt flygande Jacob till middag och det var också jättegott. Tittade på Idol och hade det bra hela kvällen. Fick även efterrätt, en riktig favorit, Savarin med grädde till. Mums! Och gott kaffe.
På hemvägen åkte pappa med om lokalen och vi fick låna två sågar. Han fick med sig kärnmjölk hem.
Väl hemma var det nattinatti direkt.

19/9 torsdag
Hade semester denna dag. Skjutsade Elliott till skolan, tankade och åkte sen och hämtade upp Catta på Jägersos parkering. Vi åkte till Ystad Saltsjöbad och hade en härlig SPA-dag. Catta hittar alltid bra erbjudanden och detta var ett dagspa mellan 10-17. Vi badade i varma poolen utomhus flera gånger.
Jättevarm o skön pool utomhus
Utsikt från sängen, fönstren är öppna  
Det var sååå fint väder och vi fick till och med lite sol när vi pool-badade. Härligt! Vi slappade i sängarna och jag lyssnade på ljudbok och åt äpplen och torkad frukt. Vi åt en god lunch. Jag fick Cattas rotfruktschips också, mums! Hon viktväktar och hade med sig kokta ägg, proteinshake mm.
Marinerad flankstek med gotter
Vi gick ut en sväng och vi hade verkligen tur med vädret! Det var helt lugnt och riktigt varmt ute.
På väg ut till bryggan, alldeles lugnt vatten
Gick så långt ut vi kunde, simmade massor av stora maneter i vattnet.
Utsikt över SPA huset
Stranden och havet
Slappade lite mer, badade ett avslutande varmbad och sen duschade vi och åkte hemåt efter en härlig spa-dag. 
Avslutande slapp vid fönstret
När jag kom hem hade Joakim lagat middag, vi åt en jättegod Yakiniku.
Yakaniku
Joakims mamma hade tittat förbi tidigare på dagen med en fin bukett blommor till mig :-).
Härligt med fina blommor!
20/9 fredag
Ännu en semesterdag. Vaknade tidigt och kunde inte somna om. Vi gjorde kaffe och sen varma mackor till frukost.
Liljorna har slått ut nu
Joakims mor tittade in, hon hade varit hos ögonläkaren och kunde inte se bra nog för att köra hem. Vi drack lite te. Sen åkte vi till Vellinge en sväng. Joakim och jag passade på att gå på italienska marknaden, som var på torget där. Joakims mamma bjöd på kaffe, gifflar och sockerkaka innan vi åkte hem :-). Väl hemma skulle vi ha spagetti o köttfärssås till middag, men råkade tina chiliconcarne :-). Tittade på en lite väl tramsig film och sen på Idol. 

21/9 lördag
Jag vaknade tidigt och satte mig att blogga lite, läste sen tidningen och Joakim steg upp och hostade väldans. Vi tog en kopp te och lite havregrynsgröt och centrifugerade stjälkselleri och morötter till god juice. Två olika, vi blandade dem inte :-)
Vi satte oss att titta på en film och drog för då det var så soligt ute. Joakim fick feber och kände sig krasslig så han fick gå och lägga sig.
Sweet låg och gosade sig
Jag åkte och handlade och oj vad fint väder det var ute idag. När jag kom hem var jag helt slut, dessa vallningar jag har gör mig såååå slut och är jobbiga. Var ju av med dem i ett halvår eller så men nu är de tillbaka, lite mildare än innan, men ändå jobbiga. Läste att man kan kurera dem med linfrön, b-vitamin och motion. Så får försöka se till att ta tag i dessa tre och se om det hjälper.

När jag kom hem gjorde jag mig en kopp kaffe och satte mig på balkongen. Oj så skönt!
Fåglarna kvittrade såååå mycket, mysigt! Och solen sken och kaffet var gott. Satt och njöt.
Då Joakim var sjuk o vilade, satte jag mig att titta på alla filmer jag fått av pappa. Från 1966 till 2019. Så kul att se! Och jag förstår inte varför jag tyckte att jag var så ful på den tiden, jag var ju jättesöt! Vi var söta allihop! Tokigt att vi hade en så felaktig självbild hela tiden (i alla fall Åsa och jag), väldigt onödigt och dumt...

Det blev parmalindad kyckling till kvällsmat och det var jättegott! Till det en god sallad. Vi tittade på en bra film på Netflix "The boy who harnessed the wind". Vi gick ut en kvällspromenad och sen la vi oss tidigt, då vi båda var trötta.
Fint ute på kvällspromenaden
22/9 söndag
Vaknade sent, sov ända till 09 vilket typ aldrig händer! Var trött och hade ont i huvudet, men tog en treo och den hjälpte efter en timme eller så. Åt lite frukost och drack kaffe. Joakim var krasslig och låg till sängs större delen av dagen. Själv pysslade jag lite där hemma och nålade upp gardiner, försökte ta bort blyertssträcket på rullgardinen, vilket var omöjligt! Har testat allt. Suddgummi, sprit, maskindiskmedel, fläckborttagningsmedel, fläckborttagningspenna, diskmedel, klorin.... Det sitter som berget... Så det får vara en rullgardin med streck på. Ändå ingen som ser det, för den ska ju bara rullas ner på natten. Lyssnade på ljudbok, läste ut Kepler "Lazarus", den var bra!
Dammsög och plockade undan lite. Spenderade någon timme på balkongen med att plocka bort vissna blad, vattna och sopa. Det är fint där fortfarande, nästan allt blommar. Och det var superfint väder.

Strax före 16 åkte jag och hämtade Elliott och vi körde till Södra Sandby för att säga hejdå till Mire som ska göra examensarbete i Bolivia. Coolt! Elliott och jag kom sist och mitt i en bocciamatch där vi tog över Lottas plats, så gick hon in och fixade med maten. Härligt väder och blåste inte alls. Kul att träffa alla och kela med katter (de har 4 st).
Sitter o pausar efter boccian
Fina astrar på bordet
Elliott hittade en massagestol och sa att han bröt ryggen när han satt i den, hehe. Jag tyckte den var nice! Det tyckte Elliott nog också, för han gick dit o satte sig lite då och då :-D. På toaletten hittade jag en artikel om Uffe (min andre bror) i tidningen Prima Vivor 2018. Handlade om hans intresse för växter och att han är den expert på krypbjörnbär. Den var kul att läsa!
Mums!
Vi bjöds på jättegod buffé och satt i uterummet. De hade varma mackor med 4 olika sorters svamp, så man fick smaka hur olika svamparna smakade (kantarell, champinjon, karljohan och stolt fjällskivling). Alla plockade i Revinge om jag förstod det hela rätt.
Till efterrätt fick vi lingonparfait. Mycket mumsigt allting! Och väldigt trevligt! 

Inga kommentarer: