måndag, september 16, 2019

v 37 (9-15 september)

På tisdagen startade jag dagen med att gå till läkaren. En hälsokontroll på hans initiativ. Jag har tydligen för låg dos levaxin och återigen d-vitaminbrist. Så det kan vara därför jag känner mig så trött i kroppen. Vi får se, nu får jag högre dos levaxin och dubbel dos d-vitamin att ta framöver.

På onsdagen fyllde Gittan år. Mamma och jag skickade blomma till henne dagen före och den kom fram som den skulle, dock såg den inte riktigt ut som på bilden och hon hade fått Vegankola istället för vanlig kola till. Så dumt. Men hon tyckte den var fin ändå.

Denna dag var det även äntligen dags för mammas och min Ullaredstur! Jag åkte och lämnade Elliott på skolan och sen tankade och dammsög jag bilen på macken. Hämtade mamma och vi körde mot Ullared. Det var mycket trafik, men bra väder och en trevlig bilfärd dit. Vi stannade vid Glumslöv och köpte latte och toast. Gott! De har jättegod latte på mackarna tycker jag.
Framme!
Vi kom till Ullared och det var lika härligt som alltid! Vi gick runt i flera timmar och jag provade massor av kläder och jag hittade många basplagg och var supernöjd! Så himla kul! Vi tog en liten fika där också och delade på en Caesarsallad och jag åt ett mumsigt wienerbröd. 
Fina kundvagnar
När vi körde hem så öste regnet ner. Vi stannade till hos lax butiken och där köpte vi oss några mumsiga laxbakelser och jäklar vad gott det var. Speciellt laxen med sparris! Sjukt god. Den var så god att vi köpte med oss några hem också :-). 
Mums!
Vi hoppades att det skulle regna lite mindre när vi ätit, men det vräkte fortfarande ner och det började bli mörkt. Det kom lastbil efter lastbil och var massor av trafik och regn och när man körde om en lastbil såg man ingenting pga allt vatten... Men det gick bra! Vi stannade till innan Glumslöv och jag tog en kaffe och åt en caramel-muffins. Mums!!! Vi lyssnade på podcasts hela vägen hem och det var mysigt! 

På fredagen var det dags för kontorets årliga kräftskivan! Jag hade gjort en paj kvällen innan (getost och grillad paprika). Den tog jag med, tyvärr var den inte så fin. Körde Elliott till skolan och sen hann vi jobba en liten stund innan vi alla åkte till Gislöv och förberedde kräftskivan. Det hade regnat varje dag innan, men just denna dag var det sol mellan varven och härligt väder. I solen var det så skönt!
Alla hjälpte till att piffa och det blev SÅÅÅ fint!
Vi beställde pizza till lunch och det var jättegott! Allt gick supersmidigt att fixa. Tråkigt att Åsa var sjuk och inte kunde vara med. Men hon hade gjort två Västerbottenpajer som vi fick med oss. 
Michael hade med sig Iskra och hon frös och fick låna min sjal :-)
Danskarna kom och vi började med kubb och sen gick vi tipspromenad. Nice!
Åsa o Christina hade fixat tipsrundan
Efter det åt vi kräftor och supergoda pajer och sjöng några snapsvisor och hade en himla trevlig kväll! Jag fick tyvärr en icke-god kräfta det första jag fick, så sen var jag lite småskeptisk när jag tog nya, fick provsmaka varje innan. Det var lite synd. Nästa år ska jag köpa på goda kräftor när vi testat så de inte tar slut som detta året. Men det gick ändå 9 paket på 15 personer, så det var bra ätet av alla.
Kräftkalas 
Vi hade pajer och annat gott också såklart
Det var lite olika kvalitet på kräftorna (det var ju jag som köpt dem, och hittade inte de jag ville ha). Men hela 9 paket gick åt till 15 personer och då åt jag ovanligt lite själv. Så det var ju många som åt mycket! Trevligt! Nästa år ska jag köpa de jag vet är goda direkt. Så vi säkert har bra kräftor. Alla hjälptes åt att städa undan efteråt och det gick jättebra. Körde hem och det blev ganska sent.

Joakim hade köpt fina blommor till mig.
En jättebukett liljor, fint med alla knoppar
Helgen försvann i ett nafs. På lördagen åkte jag till Hylliebadet med Elliott och hans kompis Erik.
På väg till badet
Tyvärr är mina shorts o bikiniöverdel alldeles för små och sitter inte speciellt bra. Så jag kände mig något obekväm på badet... Men jag försökte att koppla bort det :-). Elliott o Erik hoppade och badade och hade sig. Jag hängde på så gott det gick. Men det var roligare för mig när bara Elliott o jag var där, för då simmade vi och åkte vattenrutschbanor tillsammans. Nu tittade jag mest på :-).

Det gick inte att åka rutschkanor så mycket, det var galet många människor och flera barn bara åkte hundra stycken samtidigt och fastnade i rutschkanorna och skötte sig inte så Erik ville inte åka, vilket jag förstår. Tycker att de borde ha en badvakt där och hålla ordning på det hela.
I övrigt var badvakterna bra och visslade när folk betedde sig felaktigt.

Helt slut efter badandet och efter att barnen fått lite fika lämnade jag av Elliott hos Michael och Erik hos sig och åkte hem. Joakim och jag festade till det och åkte till Elysée när de öppnade. Vi beställde fondue och åt och åt och åt. Det var jättegott och mysigt!

På söndagen städade vi typ hela dagen. Och Joakim lagade en jättesats köttgryta. Vi satt knappt ner på många många timmar. Men det blev mycket god mat och väldigt fint här hemma. Under den lilla kväll som var kvar efter allt fixande tog vi det lugnt och tittade på "Bohemian Rhapsody" och den var jättebra och så bra musik de gjort och jag ville bara lyssna på Queenlåtar men det var dags att nanna så det fick vänta tills dagen efter :-).

Queen på Live Aid. Sååå himla bra alltså.

Inga kommentarer: