måndag, augusti 26, 2019

RIP Mango

Finaste bästa Mango finns inte mer. Det är så sorgligt och tomt utan honom. Mango som kunde sitta och komma på kommando, som alltid var med, som pratade med sina "mjau", som var världens gosigaste och aldrig gjorde någonting dumt (utom att fånga möss och kaniner).

Vi saknar honom såååå mycket!!!!!

Finaste bästa Mango
Han var så liten när jag fick honom, han och Sweet kom ju samtidigt och var enligt kattjouren bästisar. Och visst hängde de mycket tillsammans när de var små :-)
Kattungarna Mango och Sweet
Alltid Sweet som slickade Mango, aldrig tvärtom
De var renodlade innekatter i förra lägenheten. Men så fort de fick ville de vara ute på balkongen.

När Joakim kom in i Mangos liv fick de en egen grej. Om Joakim sa "mangomys" till honom så la Mango sig på ryggen med magen i vädret och ville bli klappad. I början var det bara Joakim han lät sig bli klappad av, men efter en tid fick vi alla klappa magen :-).
Inbjudande mage
Jagar fjäder
Han var smart o kunde fidget-spinna
När vi flyttade till bottenlägenhet fick de bli utekatter och de älskade det. Båda katterna blev helt nya personligheter och verkade såååå mycket mer nöjda med livet. Sweet slutade kissa på badrumsmattan varje dag. De fångade möss och levde livet.

Kollar läget på nya utestället
Mango visade alltid tydligt när han ville komma in.
Släpp in mig
Ute-span

Mango hade olika favoritplatser i olika perioder. Ett tag var det en korg i garderoben som han alltid låg i.
Ingen Mango som ligger i garderoben längre...
Gosekatten
Vattnet smakade oftast bäst ur våra glas
Söndag den 25:e augusti kom han inte in på morgonen som han brukar, han var ju oftast ute på natten. Han älskade att vara ute, han var hellre ute än inne. Ofta i stolen på balkongen.
Myskatten som nästan låg mer i stolen på balkongen än var inne
När han var inne låg han mest hos Elliott eller i Elliotts säng. Finaste Mango.
Ingen Mango att mysa med längre
Han blev som en ny katt när han fick vara utekatt. Så det känns ändå fint att han fick det. Han var älskad på gården, alla visste vem han var. Barnen kom ofta till vår balkong och ropade på Mango och ville klappa honom.


Han var en mästare på att chilla. Såååå avslappnad och cool med allt. Inte rädd för hundar, inte rädd för nästan någonting. Världens coolaste katt.
Mango chillar
och chillar
Usch vad vi saknar honom. Jag kan inte fatta att vi inte ska få gosa med honom mer eller höra honom prata med oss. Hans fina "mjau". Och han ville alltid ha den lilla mjuka filten när han skulle gosa med en i soffan. Ville man att han skulle lägga sig hos en, fick man bre ut hans favoritfilt, då hoppade han upp. La man inte dit filten framme jamade han tills vi fattade :-).

Det finns så mycket mer att berätta om Mango och alla hans små egenheter. Och hans fina personlighet. Vi har så många minnen att tänka på som gör oss glada. Vi önskar att han fick vara kvar längre och han kommer för alltid att finnas i våra hjärtan. Älskade finaste bästa Mango.

Bästa och finaste och mysigaste Mango

3 kommentarer:

åsa sa...

❤️❤️❤️💔

Anonym sa...

Så fint skrivet <3 <3 <3
Stor kram från Becka

Petra sa...

Men så sorgligt! Husdjur lämnar verkligen ett stooooort tomrum efter sig! Så skönt ändå att ni hittade honom och vet vad som hände! <3