måndag, september 02, 2019

v 35 (26/8-1/9)

måndag 26/8
Vi körde till Sysav och lämnade in Mango för kremering. Det var så sorgligt :-(.
Jobbade tills Elliott slutade, då hämtade jag honom och sen jobbade jag hemifrån på eftermiddagen.
Joakims far hade varit här och Elliott och jag fikade lite på resterna efter deras lunch.
Sen åt vi kronärtskocka. Och till kvällsmat entrecote med stuvade brytbönor. Jättegott!
Men både Elliott och jag var trötta och kände oss inte så hungriga. Vilket var lite konstigt.

Vi spelade Super Mario och tittade på Stranger Things. Jag trampade på trampen och Elliott tog tiden. Då fick han superont i magen och blev jättedålig. Själv fick jag också ont i magen och behövde gå på toaletten. Vi har ju bara en toa... Så det blev att Michael fick komma och hämtad Elliott så han kunde vara där på natten. Elliott hade så ont i magen att han grät, stackaren. Vi har ingen aning om varför både han och jag blev dåliga? Joakim var hur bra som helst och vi hade ätit samma saker allihop. Skumt och dumt.

tisdag 27/8
Elliott var bättre, jag med. Jag hade tänkt ta kompledigt denna dag för att få lite extra semester. Men det blev lite si och så med det. Elliott kom till oss vid lunch. Vi åt renskav och kantareller. Joakim var i lokalen och pysslade så vi passade på att luncha på det han inte tycker är gott :-). Elliott och jag spelade Fortnite tills Joakim kom hem.

Sen påbörjade jag projekt fotovägg, eller att sätta upp foton på ett stort hjärta att ha i hallen. När jag pysslat med det i evigheter (och lyssnat på ljudbok samtidigt, vilket var mysigt) så kom vi på att vi inte mätt det. Och det var såklart alldeles för stort, hehe. Suck! Så får fixa till det där sen.. och ta bort lite bilder och klippa om det. Jaja. Så onödigt...
Lite ovanligt mönster på ett äpple vi köpt
Vi åt spagetti o köttfärssås till middag. Det var sjuuuukt varmt ute, typ 36 grader eller nåt. Och jäkligt varmt inne. Svettades och svettades. Vi tittade på Stranger Things, spelade Super Mario och la oss tidigt. Somnade ganska snabbt.

Onsdag 28/8
Cyklade till kontoret denna dag och jag var lite ringrostig kände jag. Men det var skönt att cykla och jag var framme vid halv nio. Åsa och Christina var där och satt i köket och pratade. Jag satte mig o pratade med dem en stund och sen gick vi och jobbade.

Vi hade kräftskivemöte och det gick bra. När jag kom hem så testade jag ett nytt recept på färsrutor som var fyllda med lök, kapris, dijonsenap och vitost (snällfeta). Det var gott, men inte riktigt lika gott som jag hade förväntat mig. Gräddsås och sallad till.
Blomman för dagen blommar fint fortfarande! Fick plantor av mamma
Så även hibiskusen vi också fått av mamma
Torsdag 29/8
Var tidigt på kontoret denna dag, körde fast jag egentligen hade tänkt att cykla. Det var fullt upp som vanligt. Tog äntligen tag i en sak jag tänkt göra länge och påbörjat flera gånger. Skönt att äntligen ha startat i alla fall. Iskra, vovve som passas av Michael och Elliott, var hos mig en stund.
Söt Iskra
Vi tog en meditationspaus tillsammans
Handlade på hemvägen, ställde av kassarna hemma innan jag åkte och hämtade Elliott hos Michael.
Vi kom hem och gjorde mat. Det blev kyckling med olika salladstillbehör och bacon och en väldigt god ceasardressing.
Mums för sallad!
Vi tittade på Stranger Things och sen spelade vi Super Mario och åt lite melon.

Fredag 30/8
Elliott och jag gick till bussen på morgonen. Men vi missade den. Så jag fick skjutsa honom till skolan i alla fall. Så dumt. Jag hade en semesterdag och när jag kom hem gjorde Joakim och jag frukost och drack vars en latte. Vi tittade på en serie och klippte till fotohjärtat som var alldeles för stort för väggen. Så nu ska det passa. Fick ta bort en del foton då de inte fick plats längre och så vi kunde klippa till det.

Vi bestämde oss för att åka till Köpenhamn, det hade vi egentligen tänkt göra för någon vecka sen, men då blev det av någon anledning inte av. Tror att det var för att jag var för trött. Vi började med att tanka och sen åkte vi över bron och körde till Flyvekiosken och åt vars en fläskstekssandwich. Det var mumsigt. Det var en holländare som var där och kollade plan, han visste vilka alla var och vart de skulle. Han pratade lite med oss. Han sa att det finns väldigt fina platser vid flygplatsen i Amsterdam, dit borde vi åka, där kom man riktigt nära flygplanen vid start och landning, sa han.
Mums!
Vi åkte vidare in till Köpenhamn och parkerade bilen. Gick till Tivoli och jag bad att få gå in och köpa popcorn, utan att behöva betala inträde. Det fick jag. Wohoo!

Söta vovvar
Vi gick längs ströget och några tvärgator och jag provade massor av kläder och tittade på ännu fler. Inget som passade. Hittade några klädmodeller som passade, men då var det fel färg/mönster på dem eller så var de solblekta och inte så fina. Så det var ju synd. Men kul ändå att prova och strosa och ta det lugnt.
En fontän skvätte vatten på mig
Vi satte oss och drack en cola men vi blev inte mer hungriga efter fläsksteken. Hade egentligen tänkt äta i Köpenhamn, men det hoppade vi över och åkte hem strax efter 18.
Denne man spelade sin "fina" trudelutt även förra gången vi var i Köpenhamn
Vid bron var det fullt ståhej, på Svenska sidan. Och vid skånegården en stor lastbil med ambulanser bredvid och folk som stod i lastbilen och tittade ner på någon. Så undrar vad som hade hänt där?
Vi blev så chipssugna och stannade på Hemköp på vägen hem och köpte chips och dipp. Det var längesen vi åt det. Hemma var klockan rätt mycket så vi satte på en film "I love New York" och åt våra chips med dippa. Det var nice.

Lördag 31/8
Vaknade och mådde jätteskumt. Trött, trött, trött och det var jobbigt i huvudet. Jag var inte alls i form denna dag. Försökte sova lite men lyckades inte. Trampade på trampen 20 min för att se om det kunde få mig att må bättre. Det gjorde inte mycket nytta. Men skönt att motionera lite.

Vi var på Ikea och köpte rullgardiner och mörkläggningsgardiner, så det kan bli mörkt i vardagsrummet, ibland sover någon av oss i soffan där :-). Passade på att äta en korv och sen åkte vi till Biltema för att kolla deras cyklar. Även om Biltema suger kvalitetsmässigt... så kanske någon modell kan passa Elliott.

Elliott o Joakim köpte blommor till mig, Elliotts val. Väldigt fina!
Fin bukett som gjorde mig glad! 
Orkade inte laga mat och vi var alla sugna på pizza, så det blev det. Det var himla gott. Jag tar alltid tonfiskpizzan. Jag frågade varför de inte har sardellpizza där, för det hade varit så bra om de haft det. Men de svarade att man måste öppna en ny burk varje gång man skulle ha sardeller och att ägaren inte vill det. Så därför har de ingen. Och kommer inte att ha. Synd.
Men tonfiskpizzan är god och vi gör goda sardellpizzor själva, så får väl nöja mig med det :-).

Vi tittade på Stranger Things och det var spännande. Vi har bara 3 avsnitt kvar. Så tråkigt att den tar slut nu! Nästa säsong är inte förrän 2021. Tidigast... Vi åt lite snacks, då det är lördag. Och lite melon. Spelade Super Mario och sen såg vi ett Stringer Things till.

Söndag 1/9
Vaknade och mådde bra! Tjohoo! Sååå skönt. Pysslade med fotohjärtat. Gjorde american pancakes till frukost, sydde upp gardiner och upptäckte att de gardiner jag köpt på IKEA var fel sort. Suck. Gjorde klart fotohjärtat och vi satte upp det. Äntligen! Kul! Det har vi tänkt fixa sen vi flyttade in och oj vilken tid det tog att få till det projektet. Men nu så!
Råkade lägga en kofta på sängen, den hittade Sweet meddetsamma och hårade ner :-)
Vi gjorde varma mackor till lunch. Åkte sen till Biltema för att Elliott skulle prova cyklarna. Det gjorde han och då kom vi fram till att det nog var skönare med en upprätt ställning men att han är precis på gränsen mellan två cykelramsstorlekar, så då är det bättre att vänta med ny cykel tills han vuxit ikapp nästa storlek. Han själv kom fram till att en ny sadel som inte är så hård och en cykelkorg skulle göra den cykel han har lite bättre. Jag tror också han bör höja sadeln lite. Vi får testa.

Tog en fika på biltema. En korv m bröd, 2 kaffe med kanelbulle, en dricka och en festis, 35 kr. Tokigt billigt och deras bullar är väldigt goda tycker jag :-). Så vi var alla nöjda med denna lilla fika, hehe.
Sen såg vi att Katrinetorp hade ostmässa. Så då åkte vi dit, det var ju på vägen hem.

Där var fint att gå omkring. Elliott och jag gick och smakade på alla ostar. Där fanns en halloumi, på svensk mjölk och med palestinskt recept som var galet god. Den köpte vi ett paket av. Trevligt med ostar från små ställen gjorda på mjölk från egna kossor. Gillas! Vi tittade runt i trädgården, där var bikupor och blommor och fint.
Fina fågelholkar

Mysigt uterum/växthus
Fina pumpor
De hade bikupor och det var bin på var och varannan blomma
Varm färg på dessa blommorna
Mysigt gräs
Fina blommande kronärtskockor
Fina blommor
Fint tyckte jag
Elliott tyckte att vi gick omkring i den där trädgården och fotade alldeles för mycket och för länge. När vi kom hem så hann Elliott och jag precis börja spela en Fortnite match, när det ringde på dörren och hans pappa kom och hämtade honom. De skulle ut en Pokemon runda. De var iväg två timmar eller så och hade gått långt. Elliott var superhungrig när han kom hem, vi hade som tur var maten klar :-). Vi åt gyros och testade denna gång att äta det bara som sallad och utan bröd. Tyvärr var det inte alls lika gott. Så nu vet vi det. Brödet tillför tydligen väldigt mycket och gossar ihop allt på ett annat sätt. Så då får vi ha bröd framöver :-).
Inget bröd till, det behövdes...
Vi såg Stranger Things, sista avsnittet. Buhuu! Kommer att sakna den serien sååå mycket och det mysiga att ha någonting att titta på som vi alla tycker är lika bra. Läste bok med Elliott och la oss tidigt. Skola imorgon.

Inga kommentarer: