måndag, augusti 26, 2019

Jobb igen v 34

Måndag 19/8
Kul att vara på tillbaka på jobbet igen och träffa alla. Vi hade kick-off med lunch på Scandic. Jättegott! Och trevligt.

Väldigt god mat!
Efter jobbet lämnade jag tillbaka 4 par glasögonbågar som jag lånat för att testa. Inga var riktigt bra. Joakim och jag åkte till Limhamn för att handla, pappa ringde när vi var där och önskade få tillbaka en maskin som vi lånat så vi mötte upp honom utanför Folkets Hus där vi hade den.

Vi åt middag när vi kom hem, kamben och revben. Revbenen smakade gris, inte alls gott. Typ oätbart för min del, men Elliott tyckte konstigt nog om dem. Kambenen var supergoda. Vi spelade Super Mario, tittade på Stranger Things, åt vattenmelon och spelade Fortnite. En härlig kväll med många skratt!

Tisdag 20/8
Upp o jobba igen, skjutsade Elliott till skolan först. På jobbet var det jättemycket att göra. Jag hann inte ta paus eller lunch, var tvungen få ihop en koncernrapport. Åt medhavd chili vid skrivbordet. Åkte hem vid 18-tiden. Joakim hade fixat vars en supergod iskaffe, gott!
Vi åt lasagne och paprika sallad till middag. Jättegott!
Jag fortsatte jobba hemifrån på kvällen tills det var läggdags.

Onsdag 21/8
Jobbade på och blev klara med rapporterna inför styrelsemötet och skickade iväg dem. Så skönt!
Lunchade på Akropolis och det var gott som vanligt. När jag kom hade Joakim varit hos sin mamma och hjälpt henne att spackla alla hål i väggarna i lägenheten hon flyttar från nu. Vi fick Beuf borgignon av henne så det åt vi till middag och det var jättegott.

Torsdag 22/8
Styrelsemöte på eftermiddagen på jobbet. Det var intressant och gick bra. Handlade på hemvägen och vi åt Beuf Bourgignon med Elliott. Vi hade matvete till och det passade riktigt bra. Det var mumsigt!
Vi spelade Super Mario, såg Stranger Things och spelade Fortnite även denna kväll, så mysigt att vi har denna rutin nu :-D. Uppskattar vi allihop. Tråkigt när vi sett klart alla Stranger Things... hoppas vi kan hitta någonting nytt bra som passar oss alla att kolla på då.

Fredag 23/8
På lunchen kom mamma och vi gick och fikade på Triangeln. Tog en jättegod juice på äpple och Mango, mackan var lite tråkig, smakade inte så mycket, men det gjorde inte så mycket :-). Vi hade så mycket att prata om och tiden bara flög iväg. Mysig lunch som alltid!
Jobbade på och slutade lite tidigare än jag gjort innan i veckan. Hämtade upp Joakim och vi åkte ut till ön och gick en promenad. Skönt att komma ut. Där har blivit så annorlunda, kanske inte på själva Ön men innan ön. Som ett eget litet samhälle med massor av nya hus.
Bron långt där borta
Stenar längs hela kanten
När vi kom hem blev det tacos till kvällsmat. Elliott var här och vi gjorde samma som kvällen innan, hehe. Super Mario, Stranger Things och lite Fortnite :-).

Lördag 24/8
Vaknade tidigt och började dagen med att putsa fönster. Sen åt vi lite frukost. Elliott behöver nya skor och kläder och vi ville kolla cykel till honom så vi åkte iväg vid 10-tiden och började vår runda på Emporia. Där hittade vi inga skor eller kläder som passade. Men vi provade i alla fall lite. Sen åkte vi till Fridhems cyklar, de hade ingen vanlig cykel i hans ramstorlek, bara Mountain Bikes. Och det har han en redan, det är en mer vanlig cykel vi tycker att han ska testa nu. Vi kom i alla fall fram till vilken ram han ska ha och att det ska vara en begagnad cykel då han kommer att växa ifrån just den ramstorleken om ca 1 år. Så vi får leta vidare.

Vi tänkte äta lunch någonstans, gärna på ett trevligt ställe kanske lite utanför stan, men Elliott var inte sugen på att åka någon längre sträcka alls så vi kompromissade och sa att vi kollar vad som finns på Möllan. Men på vägen dit Ringde pappa och undrade om vi ville hjälpa dem att lyfta på en bänkskiva i köket. Det ville vi såklart! Så vi tänkte att vi kunde ta med och äta lite lunch där istället. Så vi åkte till Mobilia och köpte lite smått och gott och så åkte vi hem till mina föräldrar och dukade upp det i deras trädgård och det var superfint väder och jätteskönt att sitta ute, och god lunch. Mycket trevligt.
Vindruvorna växer

Sen lyfte vi på bänkskivan, efter att pappa fått ta bort kaklet för att den skulle gå in :-). Plockade vaxbönor som vi fick med oss hem och även cocktailtomater. Nice!
En jättefin solros var gömd bakom ett träd
Körde Elliott till Michael och när jag kom hem gjorde Joakim och jag lite iskaffe och satte oss en stund på balkongen. Sen storstädade vi resten av dagen tills åtta på kvällen. Det var väldigt skönt att få det gjort! Vi var så mätta efter lunchen hos mamma och pappa så vi hoppade över kvällsmat :-). Tittade på film och tog det lugnt tills vi skulle sova.
Såna här konstiga äter upp våra växter på balkongen...
Söndag 25/8
Jag vaknade tidigt och bestämde mig för att putsa fönster. När det var klart kände vi att det skulle vara mysigt att äta lite brunch. Vi testade den vietnamesiska på Gamla Väster. Den var bra. Jättegod soppa, jag brukar ju aldrig ta det, men denna var så god så jag tog till och med två gånger.
God god soppa
Bra efterrättsbuffé också. Speciellt en liten sesamboll med jordnötter i.
Mumsiga efterrätter

RIP MANGO
Mango hade inte kommit in på förmiddagen och jag gick ut för att leta efter honom. Jag gick längs vägrenen och så såg jag någonting orange ligga i kanten. Så jäkla hemskt. Jag fattade direkt att det var Mango och att han blivit påkörd. Buhuuu! Jag gick hem och hämtade Joakim och vi gick ut och tittade på honom och blev så jätteledsna, så fruktansvärt hemskt!!! Men han var i alla fall hel och det såg ut som att det gått jättesnabbt och han hade fortfarande ett byte i munnen, så tror att han jagat och inte varit uppmärksam på trafiken och så blivit påkörd.

Vi var tvungna att gå hem och lugna ner oss lite och fundera igenom hur vi skulle göra. Det var ju typ 28 grader ute, jättevarmt. Ringde djursjukhuset och man kunde köra dit med kroppen och det skulle kosta 3 000 att lämna honom där idag. Sysav hade öppet först dagen efter och vi bestämde oss för att ta hand om kroppen och lämna in honom på Sysav direkt på morgonen dagen efter.

Vi åkte och köpte ispaket och tog med oss dessa, sprit, handskar och sopsäckar. Gick till Mango och svepte in honom i en filt innan han fick förvaras i en påse täckt med is. Han fick ligga på balkongen över natten. Hemskt på sitt sätt, men ändå skönt att vi vet vad som hänt och att vi tog hand om honom. Tänk om man aldrig fått veta, eller om han fastnat någonstans och fått ont eller blivit instängd. Men sen kommer dåliga samvetet över att ha låtit honom vara utekatt, det är ju alltid risker med det. Det kvittar ju var man bor, det finns alltid bilar och gator någonstans. Och hade han varit innekatt hade det ju inte hänt. Men hans liv var så mycket bättre som utekatt och han älskade verkligen att vara ute. Han blev en helt annan och mycket gladare katt sen han fick gå ut. Jag tycker att det känns fint att han fick vara en riktig katt, alltså leva ett bra kattliv. Så tycker ändå att vi gjorde rätt som lät dem vara ute.

På kvällen hade jag tänkt att Sweet skulle vara inne, men han smet ut. Jag var orolig hela natten. Gick och tittade ut för att se om han var på balkongen, han var inte där. Han kom inte förrän vid 05 på morgonen. Då kunde jag andas ut, men lyckades inte somna om... Sov jättedåligt.

Inga kommentarer: