måndag, juni 10, 2019

Vecka 23 London

Måndag 3 juni
Äntligen dags att åka till London. Vi körde till Triangeln och ställde bilen i garaget på kontoret. Sen tog vi tåget till Köpenhamn,. Allt gick supersmidigt och vi åt god varm macka och drack latte på flygplatsen. Flyget var Easy Jet och det var en gate så långt bort man kunde komma. Vi gick och gick och gick och sen gick vi lite till :-). Flyget flög bra, lite skumpigt vid landningen men helt ok!
Vi tog oss in till London och till vårt hotell och fick ett superlitet rum med bara plats för säng och knappt något mer :-D. Det är ju London och det var helt ok!
Vårt lilla rum
Trappan till hotellrummet som låg på fjärde våningen var crazyhög och sned. Ingen hiss. Vår kondis är inte den bästa om man säger så, vi fick kämpa oss upp med paus halvvägs :-D.
Vi installerade oss på rummet och gav oss sen ut för att göra London. Dvs gå och gå och njuta av att vara på plats i en av mina absoluta favoritstäder.
Snygga lampor på detta matstället
Vårt första stopp var på Primark. Jag hade längtat dit och såg framför mig att jag skulle hitta massor av billiga kläder att ta med hem, framförallt klänningar. Vi började med en latte på deras Café, sen gick jag och letade kläder medan Joakim satt kvar och drack kaffe och sen gick en egen runda på Oxford Street. Det var kul, även om jag tyvärr inte hittade någonting som passade mig...

Vi började bli hungriga och letade restauranger i Soho och hittade en fantastisk restaurang med världens trevligaste kypare. Han satte sig hos oss och förklarade hela menyn, när vi velade mellan såserna bjöd han på en märgbenssås, som han tyckte var bäst. Allt var fantastiskt gott.
Vi såg att han kom ut med en efterrätt till några andra, den såg väldigt god ut och vi frågade honom vad det var. Det var en cheesecake. Vi orkade ingen efterrätt denna kväll. Blev väldigt sen middag. Nöjda och mätta gick vi till tunnelbanan. Då var det redan mörkt ute.
Fina bussar på väg till tunnelbanan
Vi var inte tillbaka på hotellet förrän jättesent så vi la oss att sova meddetsamma. Hade med egna kuddar vilket gjorde att det gick att sova trots stenhårda sängar. Jag sov dock inte så mycket denna natt, men det var ändå OK nästa dag.

Tisdag 4 juni
Vi vaknade tidigt och gick ner för att äta frukost, den var spartansk, men det var mycket gott kaffe! Vi frågade om man kunde få ett rum lite längre ner, eftersom trapporna var så sjukt jobbiga. Tyvärr hade de inga rum på de lägre våningarna, men de hade ett större rum om vi ville ha det. Vi fick titta på två olika rum, ett bredvid det vi hade och ett på vindsvåningen, 5 trappor upp. Hehe. Vi valde det högst upp. Så fick vi kämpa oss upp ytterligare en trappa varje gång, hehe.
Nytt rum
 Det var jättestort och luftigt och skönt! Så det var det värt!
Fina blommor i granntrappen
Denna dag åkte vi till Camdentown.
Oh yes!
Vi var lite tidiga, där finns ju en food-court men den hade inte öppnat än.
Så här lugnt och stillsamt har jag aldrig sett det förut
Vi gick runt och tittade i de olika klädstånden och på smycken och i alla små affärer.
Lite roliga örhängen o ringar
Camden Lock
Vi hade googlat att Poppies hade Fish and Chips som skulle vara väldigt bra. Så vi gick till ett Poppies. Fisken var jättegod, men potatisen var mjuk och inte så jättegod. Det var något sura kypare också, så vi ångrade lite att vi inte hade väntat på att de skulle öppna på Camden och ätit de Fish and chips som de hade där. De verkade nämligen jättegoda. Men men, det var ändå gott med lite mat och nu hade vi testat det.

Vi åkte till Piccadilly och gick på Harrods och Joakim hittade en skjorta och vi ögonfrossade i matavdelningens allehanda läckerheter. Köpte med oss ett litet olivbröd. Vi var på Primark också, jag köpte tre tröjor till Elliott. Fortnite tröjor. Sen åkte vi till hotellet och tog en välbehövlig paus. Vi hade köpt med oss oliver, skinka och salami och åt det på rummet. Supernice! Sen satte vi på en meditation och somnade till en stund.

Så skönt med det stora rummet! Vilken tur att vi frågade om vi kunde byta!
Två extra sängar förutom den jag fotograferar från
Vilan var verkligen väbehövd. När vi kände oss klara med att vila och snacksa så gav vi oss ut igen. Det blev en lång promenad bland annat in i Chinatown och återigen till Primark.
I chinatown
Hittade inga kläder denna gång heller, sjukt lång kö i kassorna. Efteråt letade vi efter en bra restaurang. Vi hittade ett ställe med jättelång kö. Alla ville köpa någon sorts mjölkdryck med geggamoja i. Vi blev så nyfikna, men det var inte läge att testa. Vi kollade upp vad det var senare och det var "Bubble Tea". Är väldigt nyfiken på att prova det någon gång! Det här verkade vara ett välbesökt ställe. Såg att det finns i Malmö också, ska testa det en dag.
Vad var det alla köade till?
Hamnade på samma matställe igen :-D. Blacklock. Det var ju så gott och trevligt där!
Bästa restaurangen, missa inte den!
Denna kväll var det kö och fullsatt och de sa att vi skulle inte få bord på över en halvtimme... vi blev lite besvikna. Men så såg våra kypare från dagen före oss och de kom och sa att de skulle fixa bord till oss snabbt. De bjöd också på dricka medan vi väntade. När vi fått bord (bara en stund senare) så kom de in med en förrätt till oss, också helt gratis. Så gulligt!  Det var något kex med kimchi, ett med pickles och ett med sardell och äggröra. Gott!

Vi beställde in en jättestor köttbit och delade på den. Sjukt god!
Köttbiten, sådär 600 g
Och till det beställde vi pepparsås, bearnaisesås, 10-timmars askbakad sötpotatis och pommes. Oj så mätta vi var sen. Vi orkade ingen efterrätt denna gång heller. Men kyparen kom ihåg att vi velat prova cheesecake kvällen innan, så han kom med en liten minicheesecake till oss, också helt gratis. Galet snälla och trevliga var de och pratade med oss och sa att om vi kommer en annan gång så ska vi få bord även om det är fullt, vi ska bara säga att det är vi från Malmö, hehe. Det var en upplevelse i sig med den fina servicen. Vi var så jättenöjda och klockan var jättemycket när vi kom tillbaka till hotellet även denna kväll.

Onsdag 5 juni
Oj vad vi hade ont i kroppen denna morgon! Jäklar! Det var sååå hårda sängar och jag hade ont överallt när jag vaknade. Men vi sov bra båda två denna natt trots allt. Skönt! Vi har gått en mil varje dag, så inte så konstigt att man lyckades sova då kanske... hehe.
Frukosten
Sen upp för alla 1 000 trappsteg till rummet :-).
En duva väsnades utanför takfönstret, söt!
Jag hade googlat fram bästa ställena för "afternoon tea". Vi tog tunnelbanan till St Pauls kyrka för att hitta en av dem som fått bäst betyg. Den var inte lätt att hitta dit, vi hamnade i ett område fullt av banker och business. Plötsligt var stället där. Vi gick in. Det luktade sunkigt och fiskigt. Kände mig inte sugen på te där. Och inte var det mysigt heller... Som tur var var man tvungen att boka innan, så vi fick inget afternoon Tea där. Istället googlade jag fram ett annat ställe och ringde och bokade :-D. De hade tid om 40 min. Vi gick mot tunnelbanestationen men förbi en busshållplats. Den gick till London Bridge. Vi hoppade på och fick plats på första parkett, inga folk på bussen. Kanon! Och så fick vi åka över London Bridge. Inte illa! :-D
Regnig dag men kul att åka buss över London Bridge!
Och ännu bättre var att vi hamnade på en stor matmarknad. Borough Market. Fantastsikt! Nu hade vi ju bokat te så vi kunde inte äta på marknaden, men dit ska vi nästa gång vi kommer till London. Definitivt. Vi gick direkt till vårt Afternoon Tea med utsikt över matmarknaden.

Inte helt fel utsikt
Vårt afternoon tea dukades fram. Oj så mycket att äta! Speciellt av kakor och annat. Det var supergott te. Jag tog ett grönt te och Joakim matcha te. Det var världens godaste Scones! Verkligen. Sjukt goda. Undrar hur man gör för att få dem att smaka så. Det är precis så jag vill att de ska smaka och jag har provat såååå många recept men aldrig lyckats få dem så perfekta.
Afternoon tea
Närbild på tilltuggen
Och plötsligt Robban på TV:n och en ko på väggen! 
Vi var sjukt mätta efteråt. Men vi gick ändå runt och tittade på matmarknaden. Hade vi inte varit så mätta fanns där massor att äta. Anka, raclette, musslor, hummer och alla tänkbara maträtter.
Roliga upplägg av grönt och sånt

Kolla svamputbudet, så snyggt! 
Skrapar av raclette! Mums!
Vi åkte tillbaka till hotellet och vilade. Köpte lite chips och dricka och tog en lång välbehövd paus. Fötterna värkte. Vi bestämde oss för att hitta en indisk restaurang, en som fått bra betyg. Det fanns en i South Kensington och vi tog oss dit, det var bara två tunnelbanestop. När vi kom dit var den tyvärr fullbokad och jättekö och väntelista. Första plats tidigast om 1,5 timme.
Så istället googlade vi efter någon bra takeaway och hittade en indisk restaurang. Den låg rätt långt bort och vi gick dit genom områden jag aldrig varit i förut. Välbeställda kvarter.
Lugnt och skönt
Lugnt och skönt och fint. Hämtade maten, gick till en tunnelbanestation som låg hyfsat nära och åkt tillbaka till hotellet och åt. Det var gott men väldigt lite, inte värt sina pengar tyckte jag. Men vi blev ju mätta i alla fall och det var roligt att ha provat det också! Kändes lite "Londonigt" att hämta indisk takeaway :-D.
Lollipop lampor
Innan vi la oss kollade vi upp när vi skulle behöva åka hemåt från Victoria Station och funderade på vad vi skulle hitta på när vi checkat ut från hotellet nästa dag.

Torsdag 6 juni
Vaknade vid 08 och gjorde oss klara att äta frukost. Gick ner och sen upp till rummet och packade allt. Tog med väskorna ner och checkade ut. Vi bestämde oss för att åka till Covent Garden. Vi gick runt där lite.
Fint!
Som vanligt var det opera som sjöngs nere i caféet på Covent Garden. Vi lyssnade en stund. Kul!
Sen åt vi på Wagamama och det var väldigt gott!

Lite mumsig anka och samma goda kimchi som vi brukar köpa
Vi satte oss ute och såklart började det ösregna, så vi fick flytta in under en markis :-). Det var ju tur att det fanns plats där, det var helt fullsmockat inne i restaurangen.

Mätta och belåtna tog vi oss till victoriastation och åkte tåg till flygplatsen. Vi checkade in ett bagage och gick genom säkerhetskontrollen. Satte oss på Prete a Manger och fikade och tittade på "Chefs table" två avsnitt på datorn för att få tiden att gå. Flyget skulle inte gå på ett tag och var dessutom försenat... Det var skönt att sitta och vila och titta på serie.

Vi gick till flyget och resan hem gick väldigt snabbt och bra. Köpte en tapastallrik på planet och spelade lite "twenty".
Utsikt, vi hade tur och hade tre säten för oss själva
Landningen var nog den mjukaste ever. Kände inte ens att det nuddade vid marken. Var så förvånad över att vi redan landat!

Kändes som att det varit en lång resdag. Tog tåget till Triangeln och hämtade bilen och körde hem. Så skönt att vara hemma igen!!! Katterna blev glada och vi la oss att sova. Somnade sent för man var så uppe i varv :-). Var inte hemma förrän vid 22.30 eller nåt.

Fredag 7 juni
Åkte hem till mina föräldrar på förmiddagen. Mamma fick whiskey som tack för kattpassningen. Hon hade varit där två gånger varje dag, så himla snällt! Allt hade gått bra. Vi stannade och pratade en stund och sen åkte vi vidare. Vi veckohandlade och åkte sen hem.

Hade semester denna dag och hämtade Elliott på skolan när han slutade. Han deklarerade att han hade ont i halsen. Jätteont. Stackaren.
Joakim lagade musslor, något Elliott beställt.
De smakade lite mycket hav för mig, men Elliott älskade dem
Sen åt vi alldeles för sen middag och alldeles för avancerad för att just ha kommit hem och egentligen  bara behöva vila.

Lördag 8 juni
Joakims mamma tittade förbi med blommor. Hennes Rhododendron var snart utblommade och hon ville att vi skulle få några innan det var försent. Vi åt jordgubbar och hallon och drack kaffe.
Rhododendron
Söndag 9 juni

Allt resande tog ut sin rätt. Söndagen blev en ren vilodag. Spelade med Elliott och hade det bra.
Blommorna var välskötta av mamma och nu börjar det bli grönt minsann!
Mango verkade helt nöjd med livet

Inga kommentarer: