måndag, juni 17, 2019

vecka 24

måndag 10 juni
Fick stiga upp tidigt och åka till skolan med melon och vindruvor till Sommarfrukosten, Elliotts klass avslutningsfrukost. Detta trots att inte Elliott kunde vara där då han var sjuk. Jag pratade med Alexanders föräldrar och stannade och drack en kopp kaffe. Några tjejer i klassen hade en dansuppvisning och de var jätteduktiga :-). Så det var trevligt även om det var synd att inte Elliott kunde vara med.
Lite frukost
Mer frukost :-)
Fina muffins
Efter frukosten åkte jag till kontoret och jobbade. Skulle egentligen haft semester, men det kändes slösigt i och med att Joakim är sjuk och jag ändå inte skulle hitta på något speciellt.
Efter jobbet åkte jag och hämtade loppiskartonger som vi tillfälligt fått ställa i min chefs garage. Åkte hem och packade upp och sorterade upp sakerna i vad som ska till barnloppis och vad som ska till annan loppis. Äntligen! Så ska jag satsa på loppis i Folketspark 30 juni.

Hade veckohandlat på söndagen, så lagade thaigryta och chicken tikka denna kväll.

tisdag 11 juni
Elliott hade jätteont i halsen och lite feber. Så jag jobbade hemma denna dag. Elliott spelade och jag jobbade. Joakim var också förkyld.
Mango slappade på balkongen 
Elliott och jag åt lite thaigryta på kvällen och jag hade kött som skulle gå ut inom kort, så stekte upp det också. Michael är bortrest så Elliott ska vara hos oss några dagar. Mysigt, men synd att han är sjuk...

onsdag 12 juni
Elliott fortfarande dålig, nu mest hosta. Han fick stanna hemma och ville inte åka med till kontoret. Men jag behövde åka dit och jobbade där på förmiddagen, åkte hem vid 10-tiden igen, då Elliott inte hade någon nässpray vilket jag köpte med hem.  Sen jobbade jag hemifrån resten av dagen.

På kvällen spelade Elliott och jag kort och det var jättekul. Vi åt tacossallad till kvällsmat. Gott!
Lite tacosallad
Det åskade och dundrade och Elliott tyckte det lät så mycket att han kom in och la sig i vårt sovrum.
Han mådde betydligt bättre framåt kvällen, så imorgon blir det skola igen.


torsdag 13 juni
Skjutsade Elliott till skolan och körde sen till kontoret. Jobbade. Vi hade möte med banken och åt lunch med dem på Scandic. Det var jättegott och trevligt!
Jag tog någon gryta, minns inte vad den hette :-)
De har väldigt god sallad och även efterrätt där och maten brukar också var super och det var den även denna dag. Så det var nice. Efter jobbet åkte jag direkt till mina föräldrar. Mamma och moster Annika hade hämtat Elliott på skolan idag, pappa var i Småland men skulle hem på kvällen.
När jag kom dit var även Olle och Rolf där. De satt och fikade i trädgården. Jag satte mig och fikade lite också. Trevligt att träffa alla!

Annika och Rolf åkte hem, Olle stannade en liten stund till och pratade. Pappa var på väg hem, han hade varit i Småland flera dagar och fixat en massa med huset. Mamma tog fram smått och gott och vi pratade om mumsade i oss. Vi åt tonfisksallad som var supergod, den de brukar laga med äpple, tonfisk och ärtor. Supergott! Jag kom på att jag måste mata Mango innan kl 21 så fick åka iväg och ge honom mat och sen tillbaka igen. Vilken tur att jag kom på det. Han ska vara fastande från kl 21 då han ska opereras imorgon.

Elliott och jag åkte hem vid 21.30, då hade pappa just kommit hem och han hade med sig det superbra varmamackorjärnet som de har i Småland. Så får vi låna det. Kanon ju! Michael hade tagit ett tidigare flyg hem än det var tänkt, då hans flyg var inställt. Så jag skjutsade Elliott till Michael efteråt så han fick sova där. Det passade bra då jag skulle till veterinären med Mango samma tid som Elliott börjar skolan dagen efter.

fredag 14 juni
Sov superdåligt hela natten. Var jättetrött när jag skulle gå upp. Lämnade in Mango hos veterinären kl 08. Jobbade hemifrån före och efter. Körde till skolavslutningen och tittade på när Elliott och alla klasser sjöng och höll tal och det var kul! Det var en jätteduktig tjej som sjöng solo också. De sa hejdå till sin lärare och nu är det sommarlov för lillskrutten! Han och Michael gick hemåt. Jag åkte hem och jobbade vidare.

Jobbade inte hela dagen, vid 14.30 träffade jag Camilla på Hollandia och vi mumsade i oss en passionsfruktstårtbit som alltid är lika god, och jag tog en iskaffe, det har de inte haft förut och den var så himla god. Veterinären ringde och sa att det bara var den skadade tanden som behövde opereras bort och att de nu skulle göra det, så jag kunde hämta Mango kl 17.

Camilla hade med sig min bettskena som de lämnat till tandteknikern för lagning då det blivit en stor spricka i den, men den hade inte gått sönder tack och lov. Och tandteknikern lyckades fixa den. Eftersom jag är Camillas kompis gjorde han det gratis, så himla snällt!!!
Vi hade en jättemysig fika, vi satt inne för det var alldeles för varmt i solen där ute.

Skyndade vidare efter fikan för att hämta Mango. Det var en lite groggy och olycklig katt jag hämtade. Tur att det är typ tvärs över gatan så han inte behöver åka så mycket bil hem, han gillar inte att åka bil. Jag körde till Michael och lämnade sandaler till Elliott. Han hade glömt dem hos mig. Sen åkte jag till Emporia och där hittade jag en kjol. Inte en perfekt, men ändå bra nog och så har jag äntligen någonting nytt att ta på mig. Jag har sååååå tråkiga kläder. Bara svarta allihop och inga sommarkläder som passar längre. Har gått upp så mycket av alla fikor och för att vi äter för mycket och rör oss för lite. Jaja. Får köpa lite större kläder om jag bara hittar några :-)..

Mango mådde bättre och kunde äta lite. Elliott och jag spelade Fortnite i över en timme, kul att man kan spela tillsammans fast han inte är här. Nu var det ett nytt spel där man dödar Zombies och inte kan bli skjuten. Bara uppäten.... Det var jättespännande och jag fick öva i att skjuta. Mycket roligt!

lördag 15 juni
Sov ok för första gången på hela veckan. Så skönt! Ändå trött när jag vaknade. Men idag inget speciellt planerat. Jag funderar på om jag ska åka till Stockholm på min födelsedag. Joakim är fortfarande sjuk och jag har länge velat åka dit och hälsa på Gittan och ta med Elliott. Men han ska på konsert på onsdag kväll i Köpenhamn, så kan inte åka förrän på min födelsedag. Så jag får fundera på hur jag ska göra.

Låg kvar i sängen och fick äntligen gjort några blogginlägg. Trött även då jag sovit bra. Satte mig och jobbade en stund.
Fin klematis som blommar nu
På eftermiddagen körde jag för att fika i stan med Helene och Torkild, Elliott skulle också vara med och var redan i stan. Jag höll på att aldrig komma fram. Först var det avspärrat på flera ställen för det brann i ett hus där blixten stått ner. Brandkåren pumpade vatten och det var nästan lite läskigt. Tänk jag trodde man var typ säker i en lägenhet nu för tiden när det åskade.

Körde omvägar och vart jag kom sattes det upp avspärrningar, det visade sig sen att det var pga att det var maraton eller nåt :-). Men jag kom fram till slut och Elliott kom dit med Michael och strax efter kom Helene och Torkild. Michael åkte hem och vi andra gick in på Espressohouse och fikade. Det var väldigt trevligt! Elliott fick present av Helene och Torkild.

På hemvägen åkte Elliott och jag och plockade lite fläderblommor och jag gjorde en sats saft.
Flädersaft på G

Inga kommentarer: