måndag, maj 27, 2019

vecka 21

måndag 20/5
Joakim och jag drack lite te innan jag åkte till kontoret på morgonen. Där hade vi måndagsmöte med frukost och ekomöte. Sen jobbade jag på och hade lite andra uppgifter än jag brukar (Åsa har semester så jag fick göra utbetalningar denna dag). Fixade med ÅR och koncernbudget och uppdaterade första kvartalets resultat i forecast för alla bolag. Dagen flög iväg. Åkte hem strax efter fem och handlade lite på hemvägen. Bland annat vin och annat till Elliotts kalas. När jag kom hem hade Joakim fixat maten. Idag blev det makaroner och stekt falukorv. Jag var såååå sugen på det och det var jättegott!

Tisdag 21/5
Full dag på kontoret, som alltid. Cyklade hem redan vid lunch då jag skulle till vårdcentralen och sen hämta Elliott på skolan. Jobbade hemifrån på eftermiddagen. Vi hade fika och Elliott fick ost och frukter i present, snällt! Vi lyssnade på musik och hade det trevligt. Joakims mamma hade varit här och lämnat en jättestor bukett syrener till oss innan på dagen.
Syrenerna

Onsdag 22/5
Även denna dag var väldigt fullmatad på jobbet. Elliott hade studiedag och var kvar hemma när jag gick till jobbet, blev hämtad av Michael på förmiddagen då han skulle vara där på dagen. Jag ska ha semester tors-fred så det är mycket som måste fås undan innan. Gör annat än jag brukar och denna dag var det utbetalningsförslag för Sverige som jag gjorde och bokade bort utbetalningar från måndagen. Och det tog lite tid :-) Stort förslag. Men roligt att göra sånt jag inte brukar göra.

Var klar vid halv sex och åkte hem och sen åkte Joakim och jag och handlade på Emporia. Hämtade Elliott på vägen därifrån och vi åt spagetti och köttfärssås till middag. Tittade på Robison och spelade Fortnite med Elliott. Sen var det nattinatti.

Torsdag 23/5
Hade semester och Joakim och jag tittade så vi hade allt klart inför Elliotts kalas på fredagen. Vi var sjukt sega båda två. Skjutsade Elliott till skolan. Vi åkte till Ikea då vi behövde köpa lite mer bestick inför kalaset. Självklart passade vi på att äta deras brunch också.
Brunch på Ikea
Vi putsade fönster och handlade och hämtade Elliott när han slutade skolan. Joakims mamma kom hit för att fira Elliott en stund senare. Han fick en jättestor fruktkorg med alla frukter han gillar och en bok "Världens viktigaste bok" som jag gett henne tips om för den sägs vara väldigt bra :-).
Elliott blev jätteglad och vi fikade på vars en bit prinsessbakelse och drack lite kaffe/te och det var gott och trevligt!
Elliotts favoritfrukter o bär
När Joakims mamma åkt hem fortsatte Joakim och jag med våra kalasförberedelser. Vi satte upp ballonger och dekorationer och städade och stekte kyckling till fajitas och bakade tårtbotten och gjorde kladdkaka och cheesecakebzotten. Kollade dukar och undrar var mina dukar kan befinna sig? Kunde inte hitta de jag brukar använda. Så det fick bli några andra, som tur var hade jag fler :-).

Fredag 24/5
Elliotts födelsedag! Stort grattis till världens finaste och mest älskade pojke!

Joakim och jag fixade iordning där hemma och förberedde kalas med att hacka grönsaker, duka mm. Fixade korsord till Elliott och packade in hans present och dukade och det gick i ett :-). Sen var det dags att hämta Elliott på skolan och vi sjöng för honom när han kom hem och han fick korsord och mellanmål som vi fixat och han blev jätteglad!
Födelsedagsmellanmål
Elliott löste korsord och letade upp sin present!
Korsordslösande
Switchet behövde laddas så han kunde inte spela meddetsamma. Han la sig att slappa med Mango tills det var kalas.
Slapp med Mango
Joakim och jag hann med allt vi skulle och fick till och med nästan en timmes paus vid fyratiden så vi kunde ta lite hasselnötslatte och titta klart på en film. Sen dukade vi fram och fixade och klockan 18 ringde det på dörren och de första gästerna kom!

De som var med var mina föräldrar, Olle, Annika, Camilla, Josefin, Catta, Magnus, Nea, Anastasia, Michael och så vi såklart. Vi var 15 stycken och jag undrade så om vi alla skulle få plats och kunna sitta bra och äta och allt. Det fick vi allihop och det gick jättebra och var hur trevligt som helst! Elliott fick otroligt många fantastiskt fina presenter och vi fick blommor och ett doftljus som luktade jättegott. Alltså Elliott fick så fina och omtänksamma presenter! Han blev jätteglad! Vi också!
Fick en jättefin bukett
Alla var så gulliga och snälla och det var gott med Tacos och Fajitas.
Börjat duka fram lite
Vi åt och blev mätta och sen var det tårtor och vi sjöng för Elliott och det var kul med två fyrverkeriljus i tårtan som vi tände samtidigt.
En lite halvdålig bild på några av tårtorna :-)
Tyvärr hinner man ju inte fotografera någonting när man har kalas :-). Men det var ett mycket trevlig födelsedagskalas för lillskrutten!

Lördag 25/5
Började dagen med att städa undan efter kalaset. Vi åt rester av tacos till frukost, vilket var mycket mumsigt. Jag kan nog inte tröttna på det. Elliott skulle på kalas hos sin kompis Erik så jag skjutsade honom dit. När jag kom hem igen fick jag för mig att göra ordning i köksskåpen. Sen städade jag bland alla papper i mina skrivbordslådor, det har jag tänkt göra hur länge som helt. Äntligen blev det av. Och sen skulle jag ta en sak i kylen och upptäckte att det var en rutten gurka i grönsakslådan så det var hur äckligt som helst och jag fick plocka ut och ta ut allt och diska rent där.
Sen tog orken slut. Det blev vila och meditationspaus för oss båda.
Elliott fick en blomma av Nea, den satte vi på terassen. Jättefin!

Vi tog det lugnt hela kvällen, åt kyckling fajitas rester till middag på kvällen. Såg två filmer, en bra och en som jag tyckte jättemycket om. "Folk man kan lita på". En spansk, söt feelgood film.

söndag 26/6
Dags för Elliott att ha kalas för sina kompisar. Det skulle vara på Laserdome och jag var sent ute som vanligt, men kom ändå före Michael och Elliott. Gick till kassan för att fixa med betalning och samlade ihop vad alla ville dricka, om de hade allergier mm. Sen var det dags att skjuta! Det var kul! Jag var med i den andra omgången. Så stressigt att skjuta och bli skjuten men jätteroligt! Love it!

Efteråt var det korv och glass och Elliott öppnade presenter, han fick jättemånga fina presenter och många bio-presentkort! Så det blir en sommar och höst full med bio! Kul!

Körde hemåt, Elliott kom en stund senare och hade köpt en orkidé till mig i morsdagpresent för egna pengar :-). Den var jättefin. Gulligt!

Vi åkte allihop hem till mamma och firade morsdag. Pappa hade dekorerat hela vardagsrummet med sommarblommor. Så fint! Det gör han i stort sett varje morsdag. När jag var liten brukade han typ fylla ett rum med blommor, vad jag minns :-).
Sommarbukett
Ännu en liten bukett
Smörblommor
Vi hade också med en liten bukett och det var svårt att hitta fler vaser, så de fick möblera om bland buketterna :-D. Mamma dukade fram allehanda gotter och vi mumsade i oss. Sen fick vi middag och det var jättegott och trevligt! 

Inga kommentarer: