måndag, februari 11, 2019

vecka 6

Tisdag 5/2
Joakim steg upp samtidigt som jag och vi drack en kopp te tillsammans innan jag åkte till jobbet.
Vi påbörjar idag 5:2 och ska ha fastedag. Det är ju inte helfasta för man får äta 500 kcal. Joakim får äta 600 kcal. Men vi bestämde att vi inte äter något på dagen utan gör lite mat på kvällen. Jag tänkte äta fiskbullar och köpte fiskekakor till Joakim.

På kvällen svängde Joakim ihop en jättegod rätt på kalorifattiga nudlar och fiskkakor. Så jag hoppade mina fiskbullar och åt av det istället :-). En lyckad start på 5:2. Blev mindre än 500 kcal denna dag.
God nudelsallad med nyttigheter i
Onsdag 6/2
Joakim o jag drack lite te tillsammans på morgonen innan jag åkte till kontoret. Det var en hektisk jobbdag och mina vallningar fortsätter, får ha scarves och kofta varje dag så jag kan ta av och på. För efter jag blivit överhettad fryser jag som en gris alltså...

Det var väldigt regnigt ute.
Tycker det varit regnigt och grått i evigheter
Det var dags att bestämma sig för om vi ska till Roskilde i år eller inte. Men det blir himla dyrt för oss om vi åker hela tiden, så bestämde att vi åker dit den dag Cure spelar. På lördagen. Ska bli skoj!
Känns väldigt lagom med en heldagsfestival! Så hoppas vi att vädret är ok den dagen och att Cure är bra! Jag har inte varit på festivalen på två år så det ska bli kul att komma dit igen i år!

Joakims mamma hade kommit över med en stor kålpudding till oss. Så vi åt kålpudding till middag och Joakim hade gjort en jättegod sås till.

Torsdag 7/2
Andra 5:2 dagen. Den gick jättebra! Jag lunchade med mamma och vi gick till Espressohouse och delade på en toast. Jag räknade ut hur mycket kcal det gick där. Det var väldigt trevligt med att fika med mamma som alltid! Var borta lite länge så blev lite stressad när jag kom till mitt rum, för det var så himla mycket att göra. Det är det nu när vi har årsbokslut. Jag var hungrig på seneftermiddagen. Men tog två koppar te och en kopp kaffe...

När jag kom hem så åt vi kålpudding. Det blev även under 500 kcal denna dag! Och man blev mätt av kålpuddingen. Jag var ganska nöjd, men Joakim var mer hungrig. Han fick härda ut :-D.

Fredag 8/2
Jobbade hemifrån denna dag. Hämtade Elliott på skolan och vi åkte och handlade på Emporia. Det var skoj! Elliott prickade av på listan och bippade alla grejor. Vi fixade lite inför Joakims födelsedag och sen åkte vi hem.

Joakim hade hackat grönsaker och gjort salsa till taco-sallad. Stekte tacofärs och sen åt vi och det var hur gott som helst!
Dukat till taco-sallad
Sen förberedde Elliott och jag lite presentpackning mm och jag bakade tårtbotten och rulltårta och gjorde maränger. Det var kul men tårtbotten blev inte så fluffig, tror det var för att jag glömde smöra och bröa formen... men jag skar den i två delar, så fick det räcka :-).

Lördag 9/2
Joakims Födelsedag! Han vaknade före mig och Elliott! Men han fick snällt ligga kvar och vänta tills Elliott och jag fixat klart frukostbrickan.
Frukostbrickan :-)
Elliott och jag sjöng för honom när vi gick in med brickan. Och så fick han öppna presenter :-). Kul!
Efteråt åt vi alla frukost och vid 11-tiden tittade mamma in med presenter och blommor! Så kärt!
Vi åt jättegoda hallon med grädde och vars en bit rulltårta. Mycket trevligt och jättefina blommor och presenter till Joakim.
Hallon o grädde
Vid 14-tiden kom Joakims mamma och då hade vi dukat fram tapas och mumsade i oss detta allihop. Mycket gott! Efter det blev det kaffe och tårta.
Alla tyckte vi att tårtan var jättegod :-)
Joakims mor åkte hem och vi andra hade tänkt åka ut och äta på kvällen. Men vi var alldeles för mätta. Istället dukade vi fram lite snacks och tittade på action-film :-D. Mysigt! En finfin födelsedag tyckte jag det blev för Joakim, härligt! Han var jätteglad och kände sig väldigt firad!
Flera födelesedagsblommor, kom med blomsterbud.

Söndag 10/2
Elliott och jag spelade lite fortnite på morgonen sen åt vi frukost allihop. Vi lämnade Elliott (och en bit tårta och risbollar) hos Michael och åkte och handlade.

När vi handlat klart åkte vi hem och tog det lugnt. Vi hämtade Elliott framåt kvällen och åkte till Rådhuskällaren på filéfrossa. Det var jättegott och trevligt!
På väg hem från rådhuskällaren i ruskvädret

2 kommentarer:

Petra sa...

Det är så roligt att läsa din blogg med alla typiskt skånska uttryck! jag får barndomsflashbacks (bodde i Lund tills jag var 9 år) när jag ser hur du t ex använder ordet "kärt" i betydelsen "snällt/gulligt" eller skriver "mor" istället för "mamma". :-)

Kattalena sa...

Hehe, så har jag aldrig tänkt på det! :-D.
Mor skulle jag inte själv använda som ord utan jag säger alltid mamma, men Joakim som är lite mer skånsk i dialekten än jag säger alltid "mor" om sin mor. Så därför skriver jag det när det handlar om henne :-D.