måndag, januari 21, 2019

tredje veckan på det nya året

14/1 måndag
Jobbade på kontoret. Det var måndagsmöte med god frukost och bra musik och sen ekomöte.
Fullt upp hela dagen.
Åsa, Ingrid och jag har bestämt oss för att gå med i fotoutmaning, så att vi kommer igång, får lite inspiration och fotograferar mer.
Sweet slappar som vanligt

15/1 tisdag
Jobbade på kontoret och vi hade IT möte på Skype på förmiddagen och det var långt, nästan 2 timmar. Mötet fortsatte lite över lunchen också, vi gick till den syriska restaurangen och det var gott och trevligt!

Jag åkte och hämtade Elliott när han slutade skolan, vi skulle till tandläkaren så vi körde in till stan.
Vi fick köpa tandborste till mig för det hade jag glömt ta med. Sen var vi hos tandläkaren där Camilla ju jobbar och det var jättekul att träffa henne! Och tandläkaren är också snäll och vi fick ta tandsten vilket inte är så kul och Elliott hatar mintsmak så när de putsade tänderna tyckte han inte det var så trevligt. Men vi hade inga hål och allt såg fint ut. Camilla var gullig och sa att de kanske kan beställa en liten tub putsmedel utan mintsmak till Elliott nästa gång :-).

Elliott ska tydligen tappa alla kindtänder också! Över 10 st. Galet, jag trodde det var slut på att tappa tänder nu... men det är det uppenbarligen inte :-).

Vi åkte hem och Joakim hade fixat klart spagetti och köttfärssås åt oss. Så det åt vi och vi hade en fin kväll. Spelade lite fortnite med Elliott och läste bok.

16/1 onsdag
Skjutsade Elliott till skolan och sen jobbade jag hemifrån. På lunchen skulle vi åka och hämta lite mat och då var det ett stort hål i bilens kofångare där bak. Suck! Någon som kört på min bil och inte lämnat lapp eller hört av sig :-(. Något irriterande! Så när vi hämtat mat från kinarestaurang, mycket god sådan, ringde jag till polisen och anmälde, till försäkringsbolaget, leasingfirman osv. De ska göra en skadebedömning nästa vecka och då måste man ju lämna in bilen och ha sig. Störigt.

Jobbade på och stämde av och bokade om. Stämmer av förskott mot databasen, korrigerar och fixar iordning, ett stort jobb som tagit mycket tid och jag typ aldrig blir klar med. Men nu börjar det närma sig att boka snart om det hela hoppas jag. Skönt sitta hemma och gå igenom detta fokuserat. Klockan sprang iväg och närmare halv sex åkte jag hem till mina föräldrar.

Mamma hade dukat fram smått och gott och det var mumsigt och mysigt att fika på!
Delar av mumsigheterna
Vi åt och pratade och plötsligt var klockan mycket och mamma satte in mat, vi fick kaviarfisk och det var supergott! Har inget minne av att ha ätit det förut, ska jag själv laga någon dag. Mums!
Vi tittade på mästerkocken och lite handboll. Jag klippte pappa och sen var det dags att åka hem.
Elliott fick lägga sig meddetsamma och jag likaså :-).

17/1 torsdag
Joakim var uppe tidigt och fixade frukost. Det var trevligt att äta ihop innan skola och jobb. Körde Elliott till skolan, var själv hur trött som helst då jag sovit jättedåligt, men åkte till kontoret och det gick bra att jobba ändå. Så det var ju bra! Jag fortsatte mitt evighetsprojekt med förskotten.

Jag och Åsa har bokat yoga+meditationspass på lunchen om två veckor. Super ju! En deal på let's deal och den var billig, går dessutom på friskvårdsbidraget. Tänk om jag äntligen kan komma igång med någonting hälsobra för egen del.

Efter jobbet hämtade jag en sardellpizza i Limhamn och den delade Joakim och jag på. Den var supergod! Joakim hade varit i lokalen och pysslat tidigare på dagen, vi var båda trötta och hade en lugn kväll, tittade på Gossipgirl i sovrummet och somnade redan vid 21.

18/1 fredag
Var jättetrött när jag vaknade. Joakim hade dukat fram frukost till oss alltid mysigt med gemensam frukost innan kontoret. Hämtade Elliott på vägen hem och vi åkte till Malmborgs i Limhamn och tog en lapp i delikatessen. Så valde vi lite smått och gott att mumsa på denna kväll. Vi sprang på Hanns och deras barn o pratade lite med dem. Sen åkte vi hem och dukade fram alla gotter.
Mycket god fredagsmiddag
Vi åt och försökte hitta någon bra film att se. Det lyckades vi inte med. Vi såg en halvtimme på en film som visade sig vara våldsam och alldeles för realistisk... så vi stängde och satte på 72 farligaste djuren istället. Vi var trötta allihop och la oss ganska tidigt.

19/1 lördag
Vaknade och var såååååå trött. Och hade ont i huvudet. Jobbigt! Tog Treo och kaffe men det hjälpte inte mycket. Vi åt frukost och det var mysigt. Elliott och jag gjorde yoga och jympade och det var skönt, men hjälpte inte min huvudvärk direkt. Michael kom och hämtade Elliott, de skulle pokemona och sen gå på kollektivets 10-års fest.

Joakim och jag ville unna oss någonting trevligt så vi åkte till Köpenhamn och åt brunch på favoritstället Cafe 22. Det var väldigt gott och mysigt. Jag tog latte till denna gång, den såg väldigt mörk ut och jag var rädd att den skulle vara för stark, men den var perfekt. Supergod.
Fint på bordet
Min första tallrik
Caféet ligger vid kanalen, där var det fåglar och is på delar av vattnet
Köpte panodil och det hjälpte faktiskt lite mot huvudvärken, tack och lov! Så vi åkte in om fisketorvet på hemvägen och jag hittade en svart tröja på rea. Vi var så trötta så vi tog en uppfriskande juice på Joe the Juice och sen körde vi hem och satte oss och tittade på TV. Vi var inte mer hungriga denna dag. Jag åt lite chips och dippa bara för att jag var sugen. Vi la oss redan vid 20 och kollade tv i sovrummet. Somnade strax efter 21. Välbehövt! Sov och vaknade om vartannat hela natten, men oj vad bra att lägga sig tidigt. Det måste vi se till att göra oftare, så man får varva ner och sova och kunna gå upp tidigt och ändå ha sovit sina timmar.

Galet jobbigt är att jag verkar har återfått mina vallningar. Varit av med dem i flera månader! Jag blir sjukt varm plötsligt och måste ta av mig. Sen en stund senare fryser jag och måste ta på mig. Även på natten. Blir sååå varm och måste ta bort täcke o kudde och sen när det lagt sig ta på det igen. Inte nog med att man ska ha PMS varje månad och sen ska man ha vallningar och annat mög i klimakteriet? Och det kan fortsätta 15-30 år... Orättvist.

20/1 söndag
Vaknade med huvudvärk även denna dag. Tog och nässköljde ordentligt, tänkte att det kanske är bihålorna som stör. Det var det nog, men första nässköljningen var det inget, men så måste det ha mjukats upp för sen kom det i andra sköljningen :-). Skönt! Tog panodil och Treo och hoppades på att det skulle lägga sig.
Morgon-gosande Sweet
På eftermiddagen hämtade jag mamma och vi åkte till Spegeln för att gå på bio. Det var en morsdagspresent som inte blev av förrän nu. För första gången var jag på Bar Deco, det var ju hur mysigt som helst! Vi såg en jättebra japansk film som hette "Shoplifters". Den var väldigt speciell och bra, den var 2 h och 10 min men kändes inte alls lång och man var helt uppslukad hela filmen. Och så himla trevligt att man kan äta tapas och dricka gott under tiden man ser filmen. Rekommenderar verkligen att gå på Bar Deco!
Tapas i mörkret i salongen :-)
Jag var inte så jättemätt som jag trott att jag skulle vara efter all tapas, så när jag skjutsat hem mamma efter bion åkte jag till Malmborgs och köpte Entrecote (på extrapris) så det blev två goda biffar, färdig gratäng och sås till middag denna kväll.

Inga kommentarer: