söndag, januari 13, 2019

Andra veckan på nya året

7/1 måndag
Nu var det jobb igen. Kom iväg lite sent tyckte jag. Elliott var med på kontoret, skolan börjar först på onsdag. Vi hade måndagsmöte och frukost  och ekomöte. Och vi fick höra bra musik.
Finsällskap på jobbet, med en ostmacka på tallriken
När jag kom hem från kontoret, jobbade till 18.30 så släppte jag ut Mango och Sweet.
När jag tittade ut satt Sweet i kartongen där vi hade julmaten :-D. Såg helt "lost" ut.... Sötnosen.
Sweet I kartongen
8/1 tisdag
Upptäckte när jag tittade ut att i den kartong Sweet suttit i innehöll en död mus. Nice! Not!!!
Så jag fick slänga den. Förstorade bilden där Sweet satt och misstänker att musen låg där redan då...

9/1 onsdag
Minns inte vad vi hittade på denna dag.

10/1 torsdag
Jobbade och det var möte med danska kontorschefen. På lunchen träffade jag mamma och vi gick till Espressohouse och åt en ovanligt god macka med avokado och ost. Mycket trevligt och jag fick en bukett jättefina tulpaner! Vi avslutade med en liten shoppingtur på Willys där mamma hittade en hummer till halva priset (gick ut samma dag). Samma dag är lite för sent för mig, vilket var tråkigt för Elliott för han verkligen älskar hummer och skulle ha blivit väldigt glad för en sådan :-).
Dessa fina tulpaner fick vi av mamma
På hemvägen hämtade jag Elliott hos Michael. Vi åt stekt fläskfilé med potatis och morotskaka till och sås. Elliott fick kokt potatis. Denna rätt gick hem hos Elliott. Trevligt! Jag råkade salta köttet lite för mycket, det var ju synd, men det tyckte Elliott var gott. Hehe.

11/1 fredag
Hämtade Elliott på skolan när han slutade och vi åkte hem och jag hade förberett så vi kunde ha gratinerade mussel-mackor till lunch. Jättegott!

Musselmackor:
1 burk musslor i vatten.
Blanda 1 dl gräddfil, 1 pressad vitlök, 1 dl riven ost, 1/2 dl hackad persilja, salt och peppar.
Smöra 4 skivor vitt bröd, gärna frysta.
Fördela musslorna på bröden, bre på gräddfilsröran (inte för tjockt, då kan det bli blött/degigt).
Ugn 250° i 8-10 minuter.

Vi åt och sen jobbade jag och Elliott slappade. Han duschade och jag fixade med maten. Denna dag blev det taco-sallad igen... var sugen på det. Jag gjorde också godaste räkgrytan som jag tänker frysa in och ha med till lunch framöver. Den är också jättegod och väldigt lättlagad. Egentligen gör man den lite annorlunda, men jag har förenklat den och tycker den blir lika god såhär :-)

Gryta med tomat, räkor och curry
1 stort paket frysta räkor, som man skalar
3 gröna paprikor, skärs i ca 2 cm strimlor
1 burk krossad tomat
currypulver, paprikapulver
salt, peppar efter smak
1 pressad solovitlök
chilisås eller tomatpuré och ketchup
Smör

1. Smält smör och fräs paprikan med currypulver och paprikapulver.
2. Ta i vitlök när det fräst ett tag och tomatpuré om du inte har chilisås.
3. Häll i en burk krossad tomat och chilisås (och ketchup om du tagit tomatpuré)
4. Smaka av. När det smakar gott så ta i alla räkorna och låt koka upp. Ta sen av plattan = klart.

Vi la pussel, så vi fick ihop kanterna. Sen har Sweet vält ner pusslet för det bästa han vet är att ligga mitt ibland alla pusselbitarna...
När vi pusslat klart så valde vi ut en film. Det blev Salt med Angelina Jolie. Det var verkligen full action. Man kunde inte titta bort en sekund utan att det hände något. Väldigt osannolik och mycket blod och våld, men den var onekligen spännande :-D. Elliott och jag gillade den.

Vi gjorde lite dans-gympa (youtube) vilket var jättekul och jobbigt,  sen gick vi o la oss tidigt.

12/1 lördag
Elliott vaknade jättetidigt, typ vid 06 och hade inte lyckats somna om. Men vi la oss ganska tidigt igår så det kan ju vara därför. Fixade frukost. Vi hade äggröra, frukt, rostade mackor och keso. Mysigt. Elliott föreslog lite nackyoga. Vi kör Yoga med Anna. Den är bara 4 min. Hon har även ryggyoga som är bra.


Elliott var påklädd och redo för pokemon event i Köpenhamn när Michael och Eric kom och hämtade honom vid 10-tiden. Själv städade jag där hemma. Tog bort julstjärnor och julpynt och dammsög. Förstår inte hur mycket damm det kan bli på så kort tid. Tvättade och vattnade blommor.
Sen tittade jag på TV. Såg flera olika Skavlan, Flera avsnitt Stjärnorna på slottet, Nyhetsmorgon mm.
Tyckte  Esther Perel - så bråkar man på bästa sätt var jätteintressant!
Och stjärnorna på slottet var ju kul! Ska jag se allihop.


13/1 söndag
Sov dåligt på natten och vaknade av att någon man ropade "hjälp mig" jättehögt flera gånger. Jag hade öronproppar och tog ur dem så fort jag kunde. Men det var kanske som jag drömde? För det verkade inte vara någon som ropat? Det var alldeles tyst när jag väl fick ur öronpropparna.
Mango myser där hemma
Sweet myser också
Jag drog mig i sängen tills klockan 12, vilket jag typ aldrig gör. Men kände att jag behövde en riktigt lugn dag. Jag åkte för att lämna en bok på bibblan. Det regnade ute. När jag kom ut ur bilen och hade lämnat boken så fick jag lite feeling och sprang en runda. Den var inte lång. Men parken var så fin och det var mycket att fotografera där och regnet var nästan lite fint och mysigt. Fast tyvärr regnade det genom jackan så jag var inte så torr efteråt. Kanske är det springa jag ska framöver? Förutom att jag fick lite ont i benet, det var inte så skönt.
Fågel i fina dammen
Fin färg på löven
Ett favoritställe i parken
Lummigt och fint mitt i vintern
Handlade på hemvägen och när jag kom hem lagade jag chicken tikka. Åt det med matvete, det har jag aldrig gjort förut, men det passade riktigt bra till. Gjorde även lite raita. Sen tog jag det lugnt resten av kvällen. Hade tänkt gå på "sjung ut julen" men var lite för trött. Istället såg jag "Marcella" hela kvällen, 6 avsnitt på raken :-). Sen var det natti natti.

Inga kommentarer: