onsdag, november 07, 2018

vecka 44

måndag 29/10
Jobbade på kontoret och vi hade måndagsmöte. Jättegod ost till frukosten. Och sen hade vi kort ekomöte. Resten av dagen var full av allehanda möten. Elliott var här på kontoret och mycket i mitt rum och då kommer Heimi också, de trivs i soffan :-).
Elliott trillade ner på golvet...
Elliott hade lite tråkigt på eftermiddagen så då satte jag honom i arbete. Han fick hålslå och sätta in kundfakturor i ABC-pärmar. Det gick superbra! Duktig kille!
Elliott jobbar
Vi köpte med pizza på hemvägen, jag hade egentligen tänkt att göra sushi men orkade inte. Dessutom åt han sushi till lunch. Och spagetti och köttfärssås som jag hade som alternativ hade han ätit dagen innan hos sin pappa...

Pizzan var jättegod, vi åt bara en halv pizza var. Jättebra ju, andra halvan får åka med till lunch imorgon. Vi tittade på ett avsnitt av Buffy and the Vampire Slayer. Sen spelade han lite med Philip och jag pillade med fotona igen. Nu börjar jag få lite kläm på det. Så ska försöka få alla mina foton att backupas på iCloud. Så jag vet var de är. Och sen ska jag ta ner alla från iCloud och göra en säkerhetskopia på dem på en extern hårddisk. Har hittat en hel del filmer jag inte sett på länge :-). På Elliott när han var liten. Jättekul!


tisdag 30/10

Vaknade och såg att Mango lagt en fågel utanför balkongdörren, suck! Orkade inte plocka upp den.
Elliott och jag åkte direkt till kontoret när vi vaknat. Vi åt frukost där.
Efter jobbet så hyrde vi ett släp för att få skrivbordet med underrede och drejmaskin till lokalen. Det gick bra, tog lite tid bara. Fixade med foton på kvällen, laddade upp till icloud. La mig tidigt.

onsdag 31/10

Blåste och väsnades som sjutton hela natten. Sov dåligt, vaknade typ varje timme.
Jobbade hemifrån. Gjorde hostmedicin då Joakim hostar jättemycket. Mamma tipsade om det här receptet. Verkar som att den faktiskt fungerar :-)

Hostmedicin: Av receptet får du ett koncentrat som du kan ta av vid behov. Ta en matsked eller två. Du kan också späda med varmt vatten till te – Varm dryck lindrar/lenar i svalget och kan verka lite slemlösande
  • 3 dl vatten
  • ½ Lök – Lök är till desinfekterande (antimikrobiellt alltså, dvs det tar död på bakterier och annat) och antiinflammatoriskt och kan fungera lite slemlösande
  • 2 klyftor Vitlök – antimikrobiellt
  • 2 tsk torkad Timjan, eller mer färsk– Timjan innehåller tymol som är antimikrobiellt. Det är dessutom både inflammationsdämpande, slemlösande och verkar ev. lite avslappnande på musklerna som är involverade i hostandet
  • Några blad torkad eller färsk Salvia – desinfekterande
  • 50 -100 g färsk Ingefära – antiinflammatoriskt
  • Peppar – slemlösande
  • Lite kanelstång – mest för smaken, men kanel innehåller en massa nyttigheter och kan kännas lent i halsen
  • 3-4 msk Citronsaft
  • Ev. 1-4 msk Honung – honung innehåller en massa häftiga ämnen och används traditionellt vid förkylningar, halsont och hosta. Men är du känslig för sött så uteslut det
  • Annat du kan ha i om du önskar som sägs vara slemlösande etc: fänkål, anis, fläder. Och såklart gurkmeja som är kraftigt antiinflammatoriskt (jag hade en bit färsk gurkmeja som fick åka med)
Gör så här: 
Skala och hacka ingefära, lök och vitlöken
Lägg i en kastrull med vatten
Tillsätt timjan, peppar och salvia, samt kanelstång
Koka på låg värme under lock i 30 minuter
Sila av och låt svalna
Blanda ner honung och citronsaft
Förvara i kylen tex. i en glasburk med lock
På lunchen åkte Joakim och jag och hämtade lite kinamat från en kinabuffé. Fortsatte sen att jobba hemifrån.
På kvällen hade jag bokat sushi med Camilla och Jonas på Chill Out. Jag hade aldrig varit där förut. Supergullig personal och jättegod sushi. Det var himla trevligt att träffa Camilla och Jonas och vi pratade och åt och hade det hur bra som helst! 
Supergod sushi!
Det var deras födelsedagspresent till mig :-). Så snällt av dem! Det var mycket uppskattat!

torsdag 1/11
Jobbade på kontoret. Hade möte med danska kontorschefen och vi åt lunch på Beebar. En konstig gryta som smakade absolut ingenting... men salladen och kakan var god och sällskapet trevligt!

På kvällen testade jag att göra taco-kyckling enligt något bloggrecept. Tyckte inte att det passade så bra med tacokryddor på kycklingen... men det var OK. Elliott åt flera klubbor och vi hade sallad och kalla såser till.
Lite kyckling och sallad
fredag 2/11
Elliott och jag vaknade tidigt. Elliott fick testa att göra grillade fetaostmackor till frukost. Det gick finfint och de blev jättegoda.
Elliott har just lagt upp våra toasts
Jag jobbade hemifrån (på Elliotts rum). Han tycker det är kul att jag är där så det känns ju bra :-D. Jobbade till halv ett, det var halvdag denna dag. Sen lagade Elliott och jag pannkakor tillsammans. Jag var såååå sugen på pannkakor. Så det var supergott.
Pannkakstime
Vi la lite pussel och gick ut en liten runda, det var kasst väder. Vi gick till gymmet på lekplatsen och snurrade på pokestop.
Ute på kort liten runda
Elliott och jag gjorde oss klara för att åka till moster Annika på gåsmiddag. På gåsmiddagen var även Ludde, Aline, Markus, Olle, mamma och pappa. Vovven Bacon var också där :-D.
Jag fick jättefina rosor av mamma och en väldigt god tryffelbrie.
Annika o Rolf hade dukat fram massor av förtugg. Så himla gott!
Åt mig nästan alldeles mätt redan innan middagen.
Mums!!!
Rolf dukade och dekorationerna var halloweeniga!
Dukas upp
Roliga! 
Det var supergod gåsmiddag och jag får alltid gåsvingarna, så himla goda!
Efter maten fick vi kaffe med äpplekaka och vaniljgrädde mm. Så mätt jag var orkade jag inte äta så mycket av den, men det var väldigt gott! 
Ludde med sin gosevovve
Hur söt som helst!
Vi spelade spel och sen var klockan så mycket att det var dags att åka hem efter en mycket trevlig kväll. Fast först åt vi lite ost också, mmmm så gott! Elliott var sååå trött :-). La sig och somnade meddetsamma vi kom hem.

lördag 3/11
Vi var uppe vid åtta allihop och åt lite god frukost med rostat bröd, skinka, tryffelbrie och salami.
Jättefina rosorna från mamma
Vi fick äntligen borrat och satte upp min fårtavla och lite annat på väggarna, nu är det bara ett fotokollage kvar att fixa, sen är det tämligen klart :-). Känns bra!
Min kusin Ludde tipsade mig om att vår ventil som tjuter som sjutton, nog bara ska göras rent. De hade samma problem i sin lägenhet och kallade dit ventilationssnubbar och allt, men så var det att man måste göra rent den typ varannan månad. Då slutar den låta. Och vi tänkte "kan det verkligen vara så enkelt?". Men vi gjorde rent den och den blev tyst, Så det var ju ett jättebra tips!

Michael kom och lämnade Heimi till oss och tog med sig Elliott på en pokemongrej. Heimi var glad att komma hit, han tycker nog om det och katterna verkar inte misstycka. Jag åkte iväg till Mobilia för att kolla på en jacka. Tyvärr var jackan slut... Slut var också det smörrebröd Elliott tycker om (spätta). Så jag skyndade till smörgåsbutiken som skulle stänga om en kvart och hämtade spätta där. De var dyrare och är större. De ser finare ut men tyvärr tyckte inte Elliott att de var speciellt goda. De på Mobilia tycker han mycket bättre om, så det var ju lite synd men då vet vi det :-).

Elliott kom hem och vi körde till Falsterbo och hälsade på Joakims mamma och hade med oss smörrebröd. Det var gott och trevligt!
Många goda smörrebröd
Hon hade bakat kaka till efterrätt, så när vi ätit klart och letat lite foton på Joakim till vårt collage fikade vi på kaffe och kaka.
Elliott hittade en annan sorts vovve att gosa med
Det blev inget långt besök då Joakim hade feber (förkyld). Vi fick med oss beuf bourgignon och kakor hem. Det var jättefint väder och fin himmel och fint hav. Vi lämnade av Elliott hos sin pappa på vägen. När vi kom hem tittade vi på Bron och åt chips och la oss tidigt då båda var trötta.
Lite chips och lite saft :-)
söndag 4/11
Drömde mardrömmar om jobbet på natten, drömde att vi skulle anställa vår förre ekonomichef och jag sa att jag tänker inte jobba där om han ska vara där. Och så började jag oroa mig för var jag skulle jobba någonstans då och denna dröm återkom efter att jag vaknat och somnat igen... undrar vad det ska betyda? Jag var oerhört upprörd :-)

Åt lite frukost och sen åkte Joakim och jag till Mobilia och köpte några plantor ljung och jag provade en jacka på intersport på Emporia och den passade mig inte tyvärr. Däremot en annan dunjacka så ska fundera lite på den. Vi köpte en liten ljus-elefant som vi ska ha på kohyllan som vi satt upp nu i vardagrsummet. Tänkte mig att den skulle sprida lite varmt ljus, men det var lite väl lite ljus den spred :-). Men söt var den i alla fall.
Den lilla elefanten på Nepal-kossan

Vi fikade på kaka som vi fått med oss från Joakims mamma igår och hade hallon och grädde till. Jättegott!
Fikatajm!
Tittade på Bron. Sen fixade jag på balkongen medan Joakim som hade feber gick och vilade. Jag fick rensat en hel del på balkongen, vilket kändes skönt. Synd bara att det inte var lika soligt och fint väder som under gårdagen.
 
En liten mini-en blev det på bordet
Vi flyttade in olivträdet från uteplatsen

Det blev lite beufbourgignon till middag, med matvete och sen lite mer bron. Ett nytt uppkok hostmedicin hann jag också med här på kvällen. 

Inga kommentarer: