måndag, oktober 01, 2018

Kalas och annat

måndag 24/9
Joakim åkte till läkaren tidigt på morgonen, jag upptäckte att han glömt sina nycklar. La ut en nyckel på terassen. Åkte till kontoret. Vi hade måndagsmöte vilket var kul. Sen ringde Joakim för han kom inte in med nyckeln, den fungerade inte till ytterdörren. Tydligen måste man ha brickan för att öppna också. Jag bestämde mig för att jobba hemifrån resten av dagen och åkte hem.

Hämtade Elliott på skolan och passade på att handla. Vi åt tagliatelle med ost och baconsås + tomatsås. Det var jättegott. Tittade på Fråga Lund, försökte få Elliott att se det också men han tyckte inte det var speciellt intressant, det tyckte vi :-). Vi såg även "Kroppshets" som också var intressant. Elliott gjorde engelskläxa och sen läste vi bok.
Vi skaffade lite blommor


tisdag 25/9
Jobbade på kontoret. Många nya saker på gång, mycket vi försöker förbättra och utveckla. Vi hade ekomöte också och det var full fart hela dagen.
På lunchen gick jag bort till kafferosteriet och köpte malt espressokaffe gourmet och indonesiskt. Ska bli spännande att testa.

När jag kom hem så hade Joakim fixat kräftsoppa med smördegslock. Det var supergott!
Soppa under smördegstäcke
Tyvärr kunde han inte äta så mycket själv då han inte mådde så bra :-(. Men jag avnjöt det hela med god aptit.

onsdag 26/9
Joakim var fortfarande sjuk. Jag jobbade på kontoret. Sen var jag lite i lokalen och målade dörrkarmen och lite annat. Nu börjar den snart bli klar! Det ska bli så skönt när den är iordning och inflyttningsklar. Har dock inte fått kontraktet än så ska be om det.

torsdag 27/9
Jobbade på kontoret. Mina föräldrar hämtade Elliott på skolan och när jag jobbat klart åkte jag hem till dem och de dukade upp massor av goda förtugg :-). Mums!
Vi åt och sen tittade vi på TV och de bjöd på middag, fläskfilé med grönpepparsås, ris, gurka och kantareller. Jättegott. Vi såg på Bytt är bytt tror jag det hette, det var kul! Pappa gick ut och grävde upp några hemmaodlade palsternackor till oss. Ska bli gott! Han rekommenderade dem skivade och stekta i smör.
Mamma gjorde varma frukter i ugnen, med hemmagjord vaniljsås och glass till. Jättegott det också och jag var väldigt mätt och belåten när jag kom hem :-). Klockan var plötsligt massor och det var dags att åka hemåt. Direkt i säng och läsa för Elliott och sen nanna själv.

fredag 28/9
Skjutsade Elliott till skolan och åkte sen till kontoret. Hade ingen lunch med mig och det blev aldrig tid att äta något. Hämtade Elliott hos Michael innan vi skulle till Lund och fira Frejs födelsedag. Vi var lite sent ute som vanligt... När vi kom till Uffe så grattade vi Frej och medan vi inväntade Martin gick vi ut och spelade boccia. När Martin kom blev det middag. Det var fläskytterfilé med klyftpotatis, ugnsbakade rotfrukter, sky och kantareller. Väldigt gott!
Mumsig mat!

Sen spelade vi spel. Först helt genialt och sen ett spel jag inte kommer ihåg vad det heter men som jag tyckte var väldigt roligt :-D. Det bjöds på kaffe och tårtor till efterrätt och vi sjöng för Frej.
Sen såg vi film från Pappas, Uffes, Martins och Emblas resa till Öland i somras. En mycket trevlig kväll och det blev lite för sent innan vi tog oss hem. Elliott somnade inte förrän långt efter midnatt. Sen vaknade han kl 07 så det var en trött påg på lördagen.

lördag 29/9
Elliott och jag åt äggröra o bacon till frukost. Elliott slappade med sin iPad och jag passade på att städa och putsa några fönster. Vi bestämde oss sen för att åka in till stan och gå en liten pokemonrunda mm. Vi gick till stortorget och åt på Kentucky fried chicken och det var första gången för min del. Inte något jag gärna gör igen  om man säger så. Det var iofs goda kycklingvingar... Både Elliott o jag var så trötta så trötta. Men vi gick till Triangeln och fångade pokemons på vägen och sen lämnade jag honom hos Michael.

Jag åkte och handlade lite och sen åkte jag hem och orkade inte laga någon middag, så det blev gorgonzola och getostrulle och lite salt o vinägerchips. Hehe. Inte det nyttigaste.
Jag har fått fettvalkar på sidorna och de är asjobbiga, för de gör ont när man sitter. Så kan jag ju inte ha det. Så jag har bestämt mig för att jag måste ut och springa lite snart. När jag känner att det är rätt läge. Jag köpte förresten en massa stjälkselleri och gjorde juice av. Tänkte att det nog är nyttigt, det är vad jag läst i alla fall. Så det drack jag i alla fall också. Och vi har ofta korn, matvete eller mathavre till middag istället för ris. Korn läste jag ska vara väldigt bra för de goda tarmbakterierna. Ska försöka mata mina tarmar med lite bättre saker. Jag tror att jag har ätit fiberfritt hela livet egentligen. Och det ska ju vara så himla dåligt.... Så försöker få i mig lite mer fibrer nu. Det är dock svårt att ändra gamla vanor.

söndag 30/9
Vaknade och var väldigt trött och hade huvudvärk. Jag var orolig för Mango som inte kommit hem sen igår förmiddags. Låg och tänkte ifall han blivit påkörd eller något. Men gick upp och öppnade balkongdörren. Sweet kom inrusande men inte Mango. Men sen hörde jag ett annat mjau och då var det äntligen Mango som kom hem. Just när jag börjat fundera på om jag skulle ta min första "joggingrunda" för att leta efter Mango.

Jag låg kvar i sängen och läste "Happy food" tills klockan var närmare 10. Sen masade jag mig upp och plockade undan, tvättade och gjorde en espresso som blev jättegod. Och jag lyckades skumma mjölken riktigt bra, nästan så att jag kunde göra ett fint hjärta. Hade jag bara haft lite teknik på det så såg jag att det hade varit möjligt i alla fall :-D. Det var gourmet espresson jag provade nu och den var supergod! Så kul!

Nu sitter jag och försöker planera dagen. Klockan är 12 och om någon timme ska jag hämta Elliott som leker hos Noah. Jag hade tänkt hinna med en himla massa innan dess. Det är alltid så mycket att göra här hemma. Men nu har jag i alla fall fått städat undan och tvättat en del. Tänker ta de fönster jag har kvar också, tre stycken. Men det ser så kallt ut ute. Hade velat komma på någon bra mat att göra stor sats av, så jag kan frysa in och ha med på jobbet nästa vecka. Får se vad jag hinner med :-).

Inga kommentarer: