måndag, oktober 08, 2018

Höstrusk och blåst

måndag 1/10
Skjutsade Elliott till skolan. När vi kom fram så hade han inte tagit med sin väska... så jag fick köra hem och hämta den och sen knacka på klassrummet och lämna den. Kändes lite jobbigt, hej hej, ska bara lämna skolväskan :-D.

Denna dag fyllde chefen 65 och vi överraskade honom med lunch på den Syriska restaurangen som ligger nära kontoret. Det var väldigt gott och kul att han inte misstänkte någonting innan :-).
Sen bjöd han på tårtor på eftermiddagen.

Michael och jag fick ge oss iväg i full fart efter tårtan, då det tydligen var kvartssamtal för Elliott. Jag hade skrivit upp det på onsdagen... men när jag lämnade Elliotts väska på morgonen så sa läraren att vi ses sen... jag blev lite konfunderad men tänkte att han nog hade blandat ihop mig med någon annan.  Men sen ringde Elliott och sa att det var idag... Vi hann dit i tid. Läraren var alldeles lyrisk kring Elliott. Sa att han är en så fin kille och att vi ska vara riktigt stolta över honom. Han är aktiv på lektionerna, räcker upp handen ofta. Han är bra på allt och väldigt snäll och allt var hur positivt som helst. Han sa också att Elliott är väldigt artig :-). Efteråt undrade Elliott vad det betydde att man var artig, jag förklarade så gott jag kunde :-).

Elliott och jag åkte hem och vi åt grillad macka med fetaost. Sen var vi inte hungriga på länge. Vi åt falukorv med matvete till middag. Kokade kikärtor som jag lagt i blöt kvällen innan.
Sen tittade Elliott och jag klart på Harry Potter, den vi började se i söndags.
Sen var det nattinatti.

tisdag 2/10
Jobbade hemifrån denna dag då jag skulle punktera en knöl i armhålan på förmiddagen. Åkte dit och hon stack in för att ta prov, tyvärr är den lite dum och gömmer sig. Så hon fick sticka och ta ut vävnad 4 ggr innan hon trodde att hon fått den på rätt ställe... Det gjorde ganska ont, man får ju ingen bedövning. Mest när de kom på en nerv. Men det var hanterbart. Efteråt gjorde det mer ont och kändes som att jag hade en smärtsam tennisboll i armhålan...

Kände att det inte gick så bra att jobba för det var höger arm som gjorde ont. Så jag tog sjukledigt på förmiddagen och sen började jag jobba runt lunch när det inte gjorde så ont längre.
Medan jag jobbade så blåste det som sjutton ute! Flera krukor på balkongen blåste ner och en kruka utanför välte. Mango var ute hela dagen i detta oväder. Sweet var hemma och sov.

Efter jobbet så lagade jag Aloo Chana. Och jag gjorde rotsaker i ugn med korvar till. Rotsakerna blev jättegoda, Aloo Chanan smakade inte så bra, det var vitlökens fel. Den var inte god alls. Men jag ska äta upp det ändå, till lunch på kontoret. Och som om det inte var nog gjorde jag också tomatpaj. Frös in i portionsbitar för att ha med till lunch om dagarna.

Varvade matlagandet med att titta på TV. Ser just nu Rebecka Martinsson på TV4 Play och den tycker jag är jättebra faktiskt. Just innan jag funderade på att sova så kom jag på att jag skulle göra hummus av resten av kikärtorna. Så det gjorde jag. Den blev ovanligt god! Jättegod till och med. Jag har aldrig i tahini, tycker inte det är gott. Jag gjorde den denna gång på olivolja, vitlök, spiskummin, örtsalt, svartpeppar, cayennepeppar, citronsaft och lite sambal oelek.
Sov bra hela natten.

onsdag 3/10
Åkte till läkaren på morgonen och fick kollat tre födelsemärken eller vad det nu kan kallas. Vi bestämde att de ska skära bort allihop. Så slipper man ha dem att fundera kring. Så det var väl bra. De kallar mig så småningom.

Handlade på Willys i Limhamn och då mötte jag mamma! Det var jättekul! Hon hade köpt blommor till mig. De var jättefina!
Fina blommor, tycker Sweet också :-D
torsdag 4/10 
Jobbade på förmiddagen, men fick så ont i armhålan.
Åkte hem till mina föräldrar som hade hämtat hämtat Elliott. Vi åt jättemycket godsaker och sen bjöd de på Flygande Jacob. Det var jättegott! Vi satt och åt och hade det bra och sen tittade vi på bytt är bytt. Och jag provade alla mammas glasögon, för att se om några bågar passade mig. Det var inga som passade så jättebra. Så konstigt att mamma kan se bra ut i alla sorters bågar och inga av dem passade mig. Men det var kul att prova lite olika sorter.

fredag 5/10
Jätteont i armhålan... hade möte på jobbet kl 11 så jag åkte till jobbet och jobbade mest med vänster arm för att vila den högra. Vi hade möte först Michael, Torgny och jag. Sen kom konsulterna från revisionsfirman Jenny och en kille, Jenny har vi haft förr som revisor. Men nu är hon konsult.
Vi hade ett jättebra möte som var väldigt omfattande och intensivt. Det är mycket vi ska ändra på och vi verkar vara på rätt spår :-D. Sen ska vi nog ta lite hjälp av dem för att hitta bästa sätt att analysera vår verksamhet. Och bästa programmen man kan ta hjälp av. Om det behövs. Väldigt trevligt möte! Och det gick långt över lunch och vi åt lunch ute sen. Det var gott och trevligt!

Åkte hem sen för att ta det lugnt med armen. Det gick väl ganska bra. Tittade på TV.
Åkte och handlade vars en skiva entrecote och gjorde en snabb vinsås med Joakims handledning. Hade isbergssallad med avocado till och det var jättegott. Jag lyckades steka köttet superbra, vilket var roligt :-D.
Lägg till bildtext
Mango ville väldigt gärna smaka.
Ge mig av er mat!
lördag 6/10
 
Fick en frukostspecial (stekt bröd, tomatröra och skinka) av Joakim när jag vaknade
Hämtade Elliott och åkte sen till Helene och hämtade upp henne. Vi åkte till Vellingeblomman och Halloweenutställningen. Det är i det närmaste en tradition. Tror vi gjort det minst 3 om inte 4 år i rad nu. Och så fikar vi. Mycket trevligt.
Barbapappapumpor
Elliott tittar ut över dammen
Dinosaurier
Tvålar jag fick av Helene o Torkild som tack för semesterns blomvattning
Till middag åt Elliott och jag varmrökt lax med romsås och kokt potatis. Jättegott!

söndag 7/10
Elliott och jag åt getostfrukost och tittade klart på Harry Potter. Nice!
Sen tittade jag klart på ett avsnitt Rebecka Martinsson.
Elliott och jag åt renskav med champinjonsås till lunch. Sen messade Alexander och ville leka med Elliott. Så jag körde honom dit och passade på att tanka bilen också. Åkte hem och städade. Det var skönt. Mango tog en fågel... och la utanför dörren. En jättefin liten kungsfågel.
Knallgul och svart på huvudet. Suck! Sen på kvällen la han dit en till... en stor fågel, vet inte vilken sort. Tror det var en domherre. Jäkla katt! Han fick inte komma in på länge kan jag säga...
Gjorde laxpudding på resterna av varmrökt lax sedan gårdagens middag.
God laxpudding

Inga kommentarer: