måndag, september 03, 2018

Sista veckan i augusti

27/8 måndag
Jobbade på kontoret. Åkte hem och hämtade upp Joakim och sen Elliott. Vi körde till Gislöv för att passa och mata katten Mizzie. På vägen köpte vi lite fläsksvålar som vi åt medan vi var där.
Vi åt gyros när vi kom hem, Joakim hade förberett allt innan på dagen. Det var jättegott tyckte vi allihop :-).

28/8 tisdag
Körde Elliott till skolan, fick skriva en lapp till gympaläraren då Elliott hade jätteont i sitt ben, så han inte skulle behöva vara med på gympan om han inte ville. På kontoret hade jag möte med rekryteringsfirman. De gjorde en efterkontroll efter att vi haft sommarvikarien. Sen skyndade jag iväg för att hämta Elliott och åkte hem och jobbade vidare.

Joakim hade varit i lokalen och spacklat och gjort rent vask och toalett från alla gamla kalkavlagringar.

Vi gjorde löksoppa på kvällen, ville se om Elliott tyckte om det. Det gjorde han först, men han åt inte så mycket och blev inte så mätt... Men nu har vi i alla fall testat :-). Det var inte lika gott som gången innan. För lite vin denna gång tror jag.
Lägg till bildtext
29/8 onsdag
Jag mådde jättekonstigt hela natten. Vaknade efter bara en timme och kunde inte sova mer. Mådde illa och var vaken till kl 06. Sov knappt 1,5 timme på hela natten... Åkte ändå och jobbade på kontoret på dagen. Skulle fika med Camilla på eftermiddagen, kände att jag kanske borde avboka. Men efter en treo så mådde jag bättre. Så jag träffade Camilla när jag jobbat klrat. Vi satte oss på Hollandias uteservering och vi drack kaffe o åt tårta. Jättegod tårtbit, en ny favorit! Det var kul att träffas, det var länge sen sist!
Mumsig tårtbit o lite kaffe
Efter fikan åkte jag hem och åt med Joakim. Sen tog jag ett tag i lokalen. Städade hela toaletten, från golv till tak. Det tog tid och var skitigt. Men den blev ren och fin sen! Så det var ju trevligt! Joakim hade fått bort alla gamla kalkavlagringar, så det var ju toppen!
Städad toalett
När jag kom hem blev det duschen och det var dags att nanna meddetsamma.

30/8 torsdag
Jobbade hemifrån denna dag. Mina föräldrar hämtade Elliott på skolan. Vi åkte för att skriva kontrakt på lokalen, fick nya nycklar. Det spöregnade ute! Något kontrakt fick vi inte, men det ska vi få senare. Nu har vi tittat igenom vad det ska stå i det i alla fall.

Joakim och jag åkte till mina föräldrar när jag hade jobbat klart. De var mitt uppe i att spela myrstacken :-). Det dukades fram allehanda gotter som förrätt. Och sen en supergod pastasallad med massa olika goda tillbehör att plocka i.
Mumsig pastasallad
Vi tittade på en serie "Happy Valley". Den verkade jättebra, lite våldsam emellanåt men bra. Så det var skoj! Det var en jättetrevlig kväll!

31/8 fredag
Äntligen fredag!  Jobbade på och det var full rulle. Handlade med mig pizza hem. Det var ovanligt gott! Vi hade fredagskväll med film och Joakim gjorde en riktigt god pinacolada till mig :-)- 


Mumsig pinacolada
1/9 lördag
Det var fint väder och vi blev sugna på att åka till Köpenhamn denna dag. Det var evigheter sen sist! Så det gjorde vi :-). Jag googlade fram en bra brunchrestaurang. Café 22. Den låg lite i utkanten av centrum och hade fått bra recensioner.
På väg över bron mot Köpenhamn
Vi kom fram till restaurangen, hittade en parkering precis utanför. Det var supergod brunch där! Laxen bara smälte i munnen och man där var pannkakor med nutella.
Mums mums!!!
Jättegott isvatten fick vi också
Det låg alldeles intill kanalen
Vi gick runt på Ströget lite och sen åkte vi hemåt igen. Det var en lagom liten tur denna gång. Ingen långvandring. Joakim hade aldrig varit på Flygkiosken, så vi körde in om den på vägen hem. Vinden låg på sådant håll att flygplanen var närmare än jag sett dem förut. Det är helt tokigt detta ställe, en sunkig kiosk med supergod fläsksteks-sandwich och alltid fullt av människor som är där och tittar på flygplan. Där vi satt och åt fick vi sällskap av en sur katt. Han blev inte gladare av att han fick lite av vår fläskstek :-). Han låg kvar hela tiden vi var där.
Den sura men söta katten
Den oerhört goda fläsksteken som vi delade på
Vi blev inte mer hungriga denna kväll men vi unnade oss lite snacks till "Happy Valley" på kvällen.

2/9 söndag
Vi åkte och hämtade Elliott hos Michael när det var dags att äta middag. Vi hade bokat bord på Pinchos, detta ställe som alla talar om men som vi aldrig besökt. Det var toppen! Vi fick popcorn när vi kom in. Det gillade Elliott :-D. Stället är dekorerat som en cirkus och personalen är klädd som cirkuspersonal. Man beställer maten via appar och får in små miniportioner. Det var verkligen mini-portioner så vi blev inte så mätta, hehe.
Några av våra minirätter :-). Mycket goda!
 Men det var en rolig upplevelse och väldigt goda och söta små rätter. Elliott var supernöjd och tyckte att allt var hur gott som helst. Han tog friterad halloumi, mini-cheesburgare, parmaskinka med melon och så vattenemelonglass till efterrätt.
Nöjd kille!
Vi var väldigt nöjda och belåtna. Efteråt gick vi en promenad på stan och sen åkte vi hemåt.Vi hade en skön kväll och tittade på Arkiv X med Elliott. Väldigt nöjda med helgen.

Inga kommentarer: