måndag, augusti 27, 2018

Nu var det jobb igen

Så var man tillbaka till verkligheten och jobbet. Det känns bra det med. Men jag saknar att ha semester. Tydligen är det jättesvårt att hinna uppdatera sin blogg regelbundet! Jag som var helt ikapp och allt. Så här kommer en liten summering.

14/8 tisdag
Elliott hängde med mig till jobbet. Vi hade med oss frukost och på lunchen gick vi ut och letade skor till Elliott. Vi hittade inga... men ett regnställ på rea hittade vi så det fick han. Vi spelade lite pokemon också. Vi åt pizzarester till lunch uppe på kontoret. Sen hade jag möte på eftermiddagen, Elliott satt och spelade och hade det bra, han tycker min soffa är skön och att det är svalt på kontoret :-).
Elliott trivs på kontoret
När vi kom hem så tinade vi kräftor och åt till middag med vitlöksbröd till. Kräftorna var sååååå goda! Ville ha fler. Två paket var alldeles för lite! Icas kräftor var godast. Även denna kväll gick vi och la oss tidigt, nu inför Elliott ska börja skolan och man ska upp tidigt. Så redan strax efter 21 gick vi in och så läste vi bok. Elliott sov före 22. Jättebra!

15/8 onsdag
Elliott stannade hemma medan jag åkte till jobbet. Joakim och Elliott var ute och spelade lite boll, i värmen :-). Det var fullt upp på jobbet. Åsa och jag tog en tur till lakritsaffären och köpte present till Becka. Oj, så mycket gott det finns där! Jag köpte en liten påse med vitchoklad och lakrits till helgen. Ska bli såååå gott!

På lunchen var chefen och jag på lunchmöte med banken, vi var på Atmosfär och det var hur god mat som helst! Lyxigt. Fick lite ont i magen sen på eftermiddagen dock.
Mumsig lunch

Hemma åt Joakim och jag matjessill med gräddfil, potatis och gräslök. Jättegott! Jag mådde lite konstigt efter maten men vi tog det bara lugnt hela kvällen och tittade på en serie och försökte se två olika filmer, men båda gav vi upp efter ett tag. Behöver nog lite nya filmtips.

Sweet låg ute på bordet som tillhör gemensamma grillplatsen, han åmade och kråmade sig och jag ville ta ett foto men när han fick syn på mig sprang han genast till bänken och mjauade.
Sweet ville prata

16/8 torsdag
Denna dag började Elliott skolan i ny klass och med ny lärare. Det var samling ute på skolgården först. Han går med sin bästis, så det är ju jätteskönt för dem båda! Läraren var rolig, hoppas att det blir bra nu i nya klassen. Det tror jag, det känns så :-).

Mina föräldrar hämtade honom på skolan. Jag jobbade på kontoret och hade så mycket att hinna klart, det är många rapporter och grejor nu. Och allt trasslar hela tiden.

Kom hem och Joakim och jag åkte hem till mina föräldrar. Moster Annika var där med vovven  Bacon. Det var kul! Så fick vi träffa henne också.
Bacon, söta vovven
Det var framdukat så många goda tapasgrejor. Mums! Så lyxigt. Och vi drack cola :-D.
Så mycket gott! 

Inte mogna men fina vindruvor
Vi satt ute och åt. Det var varmt och skönt! Till middag var det en klar favorit! Ungsbakad kyckling med ingefära, chilisås och lök. Ris och sockerärtor till. Jättejättegott. Svårt att sluta äta.
Elliott var trött efter sin första skoldag. Och han hade ont i halsen sa han, men det har han ofta.

17/8 fredag
Jobbade hemifrån och fick riktigt mycket gjort, vilket var skönt. Åt havregrynsgröt till lunch med Joakim. Fortsatte jobba. Åkte och provade ännu en bil när jag jobbat klart. Det var kul!
Efteråt gick vi en promenad och tittade på kossorna på ljungen.
Även fint i halvmulet väder
Vad vill du? undrar nog den vita kon
En kryllig kossa
Så söta allihop
 Handlade med oss gotter hem. Lite lyx får man unna sig en fredagskväll!
Goda gotter! 

Tittade på film och sen blev jag såååå trött så vi fick lägga oss tidigt.

Lördag 18/8
Vi tog det lugnt på förmiddagen. Dagen bara försvann, vet inte vad vi gjorde. Elliott kom hit och vi cyklade allihop till Becka och Hanns för att fira Beckas födelsedag. Efter att Michael fått köra hit med Elliotts cykelnyckel, för den hade Elliott inte med sig :-). Det var lite längre än vi trodde och Elliotts cykel hade inte så mycket luft i ena däcket så det var trögcyklat för hans del. Men vi kom fram till slut, något sena :-).

Vi satte oss på baksidan av huset och bjöds på bubbel och nötter. Gott och mysigt!
Becka grillade massor av gotter!
Åsa och Jörgen var fina som alltid
Becka dukade fram en riktigt fin och god buffé! Oj vad jag åt. Kycklingspetten var grymma. Verkligen jättegott alltihop!
Elliott funderade på vad han skulle äta
Vi satt ute hela kvällen, på deras terass. Det blåste lite kallt men var ändå skönt!

Vi fick goda meloner att mumsa på
När kvällen var alldeles för sen cyklade vi hemåt. Då hade vi lånat pump så Elliotts däck var normalt igen och det gick mycket bättre att cykla hem än att cykla dit :-). Men oj så sent det blev. Elliott somnade nog inte förrän 02.. Joakim och jag låg och pratade och klockan blev hur mycket som helst innan vi lyckades somna, Joakim somnade först, jag var vaken tills klockan var sex på morgonen. Suck...

Söndag 19/8
Såååååå trötta. Steg upp med Elliott vid 07.30. Segade oss iväg och fick nyckel till nya lokalen. Det kommer att bli så bra!!! Det är en hel del att städa och fixa iordning, men när vi är klara kommer den att bli toppen! Så kan vi ha alla verkstadsgrejor där och jag mina pyssel, målar och sysaker. Så får vi en plats dit man kan gå och vara kreativ, där allt är framme. Ska bli så roligt att prova på att dreja och annat när det är klart. Och så skönt att flytta allt som ska dit från vår lägenhet och vårt förråd, så vi får lite mer plats hemma. Och jag får arbetsplats i hallen igen.

Vi åt lunch med Elliott, det blev pölsa med bröd. Och sen framåt kvällen skjutsade jag honom till Michael. Joakim och jag tog det bara lugnt hela kvällen, blev mycket tv-tittande.

Måndag 20/8
Vi hade måndagsmöte för första gången efter semestrarna. Det är mycket som hänt i PGM och vi fick också lyssna på lite ny musik. Sen var det ekomöte och sen var det redan lunch, typ... Jobbade på hela eftermiddagen, med avbrott för en meditationspaus.

När jag kom hem så lagade jag löksoppa, för det har jag velat göra länge. Den som vi lagade när jag var liten. Den blev sååååå god! Att jag inte gjort den på så många år kan jag inte förstå. Den kommer nog att lagas lite då och då framöver. Kul! Vi tog det lugnt på kvällen och tittade på Modern Family och la oss tidigt.
Så fint med ljusslinga och lampor på balkongen
Tisdag 21/8
Gick lite tidigare från jobbet och var hos läkaren och frågade lite om mina bihålor, ska få remiss till öron, näsa, hals. Så det var ju bra. Han är bra min läkare, pratade lite sköldkörtel och övergångsålder också. Var klar precis när Elliott slutade, så han åkte med mig hem. Han var trött och hungrig.
Söt sweet också trött
Joakim och jag åkte till cykelaffären i Limhamn för att höra om man kunde höja styret på Elliotts cykel, det kunde man inte. Det ska vara lågt, för det blir bättre för barns muskelmassa att ligga lite framåtlutade på cykeln. Den cykeln ska passa tills han blir 165 cm lång. Så då vet vi det. Jag tycker att det ser så obekvämt ut när han cyklar, men det ska tydligen vara så....

När vi kom hem hade vi fika med Scones och pålägg och vi spelade musik för varandra. Mycket trevligt!
Fick jättefina blommor av Joakim
Sen fick Elliott prova sin cykel och vi flyttade bak sadeln och lutade den framåt. Då var det bättre tyckte Elliott, för då fick han inte lika ont i rumpan :-D. Så nu tycker han det ska bli skoj att cykla igen.

Onsdag 22/8
Skjutsade Elliott till skolan och la cykeln i bilen. Jag måste skaffa elcykel snart så jag kan cykla med Elliott på morgonen. Jag hade glömt ta med hjälmen så jag fick åka hem o hämta den och lämna på skolan... Sen kunde jag åka till jobbet.
Elliott cyklade hem själv för första gången. Joakim mötte upp honom på vägen och de cyklade sista biten tillsammans hem. Elliott var inte riktigt säker på att hitta själv. Det hade gått jättebra!

Jag jobbade på och hade möten och så kom Helene som lånar mitt rum på onsdagar. Hann prata lite med henne innan hennes klient kom och jag skulle gå. Det var jättelängesen vi träffades så det var skoj!

Åkte hem och lagade kycklingklubbor som vi åt med avokadodippa och klyftpotatis. Elliott åt massor. Jag skulle för egen del haft klubborna inne lite längre i ugnen, de var lite för saftiga för min smak :-). Men det var gott med mat. När jag nattade Elliott var jag så trött att jag somnade till flera gånger medan vi läste. Elliott sa "Mamma sover du?". Oj oj, ja, det gjorde jag visst... hehe.

Torsdag 23/8
Elliott och jag cyklade till skolan. När han var väl framkommen (han tyckte det var väldigt långt) så var det dags för mig att cykla hem :-). Och sen åka till jobbet. Fixar inte riktigt att cykla till jobbet utan el-cykel, det tar så lång tid.

På kontoret satt jag mest med rapporter för halvåret. Försöker få ihop en konsoliderad kvartalsrapport. Vi hade också möte om halvårsbokslutet.

Jag slutade lite tidigare för att fixa i vår nya lokal. Plockade ut saker ur förrådet som skulle dit. Åkte till lokalen och skurade golvet, med maskindiskmedel utspätt i vatten. Oj vad det var skitigt. Vattnet blev alldeles svart och jag fick tömma och byta vatten hur många gånger som helst. Moppade golvet många gånger. Efter diskmedlet tog jag ättika och vatten och sen till sist Ajax. Då var det äntligen mycket renare och vattnet klart i baljan efteråt. Så skönt!
Golv före tvätt
Golv efter tvätt
Jag tvättade fönsterkarmar och galler och sidan av väggen vid fönstren också. Sen kände jag att jag gjort nog för denna dag! Under tiden jag var där hade jag på Sommar i P1 och lyssnade på Mendez. Det var ju intressant faktiskt. Visste inget om honom innan.

När jag kom hem hade Joakim fixat klart middag och vi åt köttfärslimpa, gräddsås, ris och gurka och persiljesallad. Jättegott!
Dagens mat
Vi tvättade alla sofföverdragen och sen tittade vi på Modern Family tills det var dags att sova.

Fredag 24/8
Jobbade på kontoret, hade med mig lunch, rester sen gårdagen. Hämtade Elliott på skolan vid 13.30 och jobbade sen hemifrån. Han tyckte att hans hår kändes så skönt sen jag klippt honom så jag tog en bild så han fick se hur det såg ut också :-) Från sidan då.
Så här fint klippt blev Elliott av mig denna gång
Fick ont i magen, men trodde det var övergående. Jag hade en rapport som jag behövde få klar denna dag och jag hann precis avsluta den innan det var dags att åka till mina föräldrar för att äta surströmming! Mums mums! Joakim stannade hemma då han inte klarar av lukten :-).

Jag och Elliott åkte dit och efter en stund kom Uffe-familjen. Mamma dukade fram salami, skinka, oliver och annat mumsigt! Vissa gick sen ut och spelade boccia. När de var klara så dukades surströmming plus tillbehör fram! Som jag längtat!
Hela filéer som ska rensas, supergoda!
Filéer för de som inte vill rensa själv
Och såklart potatis!
Det var jättegott! Det är alltid lika gott!
Pappa hade gjort punchparfait till efterrätt och den var också jättegod.  Spelade Blokus med Uffe, Martin och Meg. Jätteroligt! Samtidigt spelade Elliott myrstacken med de andra :-)
Myrstacksspelande
Sen fick jag ont i magen och kunde inte mumsa i mig av de goda ostar som jag kunde ha fått om jag stannat kvar. Klockan var ändå mycket då så Elliott och jag bestämde oss för att åka hem. Anna-Carin åkte med och vi släppte av henne på Hyllie. Hon skulle ta tåget hem för alla fick inte plats i deras bil :-). När jag kom hem hade jag jätteont i magen. Jag tog en snaps i efterhand (ett litet glas vodka) vilket kändes som att det faktiskt hjälpte... Så att jag kunde somna till slut. Det var i alla fall inte pga surströmmingen jag fick ont, för det hade jag redan innan :-).

Lördag 25/8
Vaknade tidigt och gick in till Elliott. Han kollade på sin iPad och jag satt med datorn och kollade mail och annat. Joakim kom också upp en stund senare. Hans mamma ringde och ville titta förbi med lite mat som hon gjort till oss. Vi frågade om hon ville ha lite fika när hon kom och det ville hon gärna. Så vi köpte lite smörrebröd.

Joakims mamma kom vid 12-tiden och hade med sig köttbullar, beuf bourgignon och köttfärslimpa till oss. Samt fina blommor. Vi åt de goda smörrebröden och pratade lite och sen åkte hon hemåt igen.
Lite smörrebröd
Jag var rädd att jag skulle få ont i magen efter att ha ätit, men det fick jag tack och lov inte.
Fick en söt bukett av Joakims mamma
Joakim och jag åkte till lokalen och rev tapet och tvättade lister.

När vi kom hem så fick Elliott köttfärslimpa på rostat bröd. Joakim och jag gjorde vars en latte och tittade på TV. Vi tvättade och fixade med grejor hemma. Funderade på om vi skulle åka till lokalen igen men bestämde oss för att låta bli. Vi funderade på att åka och handla men bestämde oss för att strunta i det också. Vi var alldeles för trötta för att göra någonting alls...  Michael kom och hämtade Elliott som skulle vara där på kvällen.

Joakim och jag åt beuf bourgignonen till middag och den var jättegod! Så skönt att slippa laga någonting själva. Jag åt en massa goda toffiffe, (som vi fått av mamma) och vi tittade på en film.
Det blev en amerikansk highschool film. Förutsägbar men söt! Me like! Till alla killar jag har gillat, hette den.
Söt film! 
Och det får mig att tänka på den här pärlan som jag gillade när jag var yngre :-D.

Söndag 26/8
Oj oj, vaknade med huvudvärk och ont i ryggen, värre än vanligt. Sååå trött denna dag alltså. Joakim och jag hade tänkt hålla på i lokalen och spackla och sånt. Men vi orkade verkligen inte. Så vi började dagen med en treo (vi var båda trötta och hade ont i huvudet), gjorde en veckoplanering för både mat och aktiviteter och sen åkte vi och handlade till lokalen. Vi köpte golvpapp och väggfärg och listfärg och pensel. Sen åkte vi till Annas café och unnade oss en god fika ute i solen! Det var skönt!
Bulle, biskvi och mandelbulle
Och en stark latte
På hemvägen handlade vi inför veckan också. Och när vi nu var där så unnade vi oss också lite gott från delikatessen.

Jag åkte och lämnade lite grejor i lokalen och sen handlade jag på Malmborgs i Limhamn. Där träffade jag pappa. Kul att bo i Limhamn nu och springa på mina föräldrar bara sådär då och då :-D.
Hemma hade vi bacon och ägg som gick ut, så jag gjorde en fläskpannkaka. Det åt vi till lunch.

Joakim grillade paprikor och la in. Jag picklade lite rödlök. Gjorde sås till morgondagens mat också. Och deg till bröden (blir gyros imorgon).
Paprikor och lök
Sen gjorde jag en frukt och grönt smoothie. Tänker att vi ska ha en sån varje dag nu i två veckor. Ska vara så bra för hälsan :-).
Lite grönt i mixern
Nu har vår diskmaskin varit sönder i en månad och jag är så trött på att diska hela tiden. Imorgon kommer äntligen Elektrolux och fixar förhoppningsvis den. Ser fram emot att ha en diskmaskin igen!

Vi mumsade i oss våra gotter på kvällen.
Mums mums!
Och vi försökte hitta en film att se, men började på två och ingen var engagerande nog. Så det blev mer Modern Family och vi la oss tidigt.



Inga kommentarer: