onsdag, augusti 01, 2018

Veckan innan semester nr 2

måndag 23/7
Jobbade på kontoret. Elliott kom dit och när jag slutade följde han med mig hem. Mamma tittade förbi just när vi kommit hem och höll på att förbereda lite fika. Hon hade med sig plommon från trädgården. De var supergoda! Vi har ju hjälpt Torgny och hans fru en del när han låg på sjukhuset i Frankrike. Och nu här han kommit hem tittade han in på en fika vilket var väldigt trevligt! När han hade åkt hem så tittade vi på TV med Elliott.
MysMango
tisdag 24/7
Joakim och Elliott var hemma på förmiddagen och jag fick en bild på Elliott och Mango, vilka hade det hur bra som helst. Mango har blivit mycket keligare sen han blev utekatt.
Elliott o Mango
Jag jobbade halva dagen på kontoret och halva hemifrån. På lunchen åkte vi till Emporia för att äta. Jag åt sushi (avokado-maki), Elliott maxburgare och Joakim kebabtallrik. Det var gott! Tog pommes med bearnaisedippa också, just det är så himla gott på Max tycker jag. Går inte att motstå.

Jobbade hemifrån på eftermiddagen, Michael kom och hämtade Elliott och uppdaterade Minecraft på Elliotts dator, vi hade inte lyckats få rätt på det. Under tiden gosade Elliott med Heimi.
Elliott o Heimi
När de hade åkt iväg cyklade Joakim och jag till Limhamns kiosk för att testa om de har limhamns godaste mjukglass (vilket det står på skylten). Det hade de inte tyckte jag. Ikeas mjukglass är godast  :-D. Men det var mysigt att sitta och äta glass och att ta en gemensam cykeltur. Vi handlade ett paket glasstrutar på Lidl på hemvägen. De har jättegoda glassar!

onsdag 25/7
Var på kontoret tidigt och hade många möten denna dag. Elliott var i rummet med mig och hade Heimi med sig :-).
Elliott myser med Heimi
Mamma kom lagom till lunch och vi gick till Smålands för att fika. Vi delade på en bulle med brie och en värmd croissant med ost. Elliott kom ner och fikade med oss en stund. Han lärde oss en del i  Pokemon :-D. Sen gick han tillbaka till kontoret medan mamma och jag satt kvar ett tag till. Det var jättetrevligt med lunchfika med mamma och Elliott.

Efteråt var det direkt in i nästa möte, denna gång om vårt bokslut för juni månad. Gjorde också en liten meditation med Joakim på eftermiddagen. Sen åkte jag hem.

torsdag 26/7
Vaknade på morgonen och skulle byta vatten till katterna. Då var det någon som lagt sitt byte i vattenskålen.... Stackars lilla djur! :-(. Äckligt!
En dränkt mus...
Jobbade på kontoret. Elliott stannade hemma och hans kompis Alexander kom hem till oss. När jag kom hem satt de och svettades i Elliotts rum, det var nästan 30 grader där inne. Joakim hade gett dem lunch och så hade han filéat en lax (som vi ska grava eller röka eller både och). Och alla blommor på balkongen hade han också vattnat. Barnen fick fick isvatten o melon. Sen kom Michael och hämtade dem.

Joakim och jag lagade köttfärslimpor, tre stycken. De fick stå och svalna medan vi åkte till Ljungen. Vi hade med oss iskaffe och vi gick först till kossorna (de är så söta).
En kossa kom springande förbi oss när vi klättrade över gärdet, söt!
Söta!
Där det tidigare var gräs var det nu massor av ogräs?
Vi tog oss till stranden för ett kvällsdopp. Det var iskallt i vattnet! Jag trodde aldrig att jag skulle bada, men Joakim gick i och sa att det blev jätteskönt efter en stund.
Joakim är redan i och simmar
Jag försökte först gå i från stranden, men det var plågsamt. Så jag gick till bryggan och hoppade i istället. Mycket bättre! Dock höll jag på att frysa ihjäl när jag kom i.

Solen gick ner
Fin solnedgång
Det var nog första gången jag badat i Sverige på 20 år... Eller mer? Riktigt härligt ju! Men det går ju bara såna här varma somrar. Den längsta sommaren vad jag kan minnas!

När vi kom hem duschade vi och slängde vi ihop ytterligare en köttfärslimpa av resterna från de båda vi gjort, vi blandade ihop dem. Medan den stod i ugnen kallade vi på Beck.

Fredag 27/7 
Jag påbörjade egentligen min semester denna dag, men var inte riktigt klar med jobbet så på förmiddagen gjorde jag klart det som jag behövde få undan för att sen vara ledig. Det var sååå varmt och jag var så trött att vi började med lite frukost (rostad macka med salami och ost o fyllda starka paprikor). Vi tittade på Beck och sen planerade vi för veckan.

Vi åkte och vattnade blommor hos Helene och Torkild, tyvärr hade basilikorna dött allihop. Buhuu, dålig vattnare jag är... Men balkongväxterna hade klarat sig vilket jag inte trodde så det var ju skönt.
I denna hetta torkar allt ut så fort. Vi åkte vidare till Triangeln och jag köpte snöre till att göra armband, något jag tänkt på ett tag.

Vi åkte till en båtaffär för att köpa spännet och sen handlade vi på hemvägen. Bland annat smågurkor som vi tänker lägga in. Och en ask hallon som vi åt när vi kom hem. Jättegott med hallon. Jag åt mina med mjölk och socker. Joakim tog vispgrädde och socker till sina, mosade dem och vispade ihop allt. Jag tyckte det såg lite grötigt ut, men så fick jag smaka och det var ju jättegott det med.
I denna värme blir det många iskaffe
Jag gjorde vitkålssallad enligt recept från mamma och den blev jättegod. Jag tillsatte lite lök, morot och äppelcidervinäger och skulle gärna haft valnöt i också, men hittade dem inte. Vet att vi har. Men det är helt fullt överallt så man vet inte vad man har eller var det man vet man har är :-D. Joakim fixade gräddsås och så åt vi färslimpan med dessa tillbehör. Mums.

Vi vilade lite på eftermiddagen, men jag var så sugen på att göra armbandet så jag gick upp och kollade på youtube hur man gör och sen knåpade jag ihop ett armband till Joakim. Han kom och provade det och det första jag gjorde blev för stort. Det andra passade perfekt! Det gjorde jag medan vi kollade på Beck.
Armbandet jag gjorde
Vi skulle fira in att jag har semester och titta på en film och äta lite chips och dipp på kvällen. Jag blev så coca-sugen, vi har nästan aldrig cola hemma längre. Så jag tänkte cykla och handla det. Men när jag skulle ta cykeln så hittade jag den inte :-(. Då såg vi att någon klippt av vajern och stulit den! Buhuu!!! Min fina el-cykel som jag älskar. Så det blev till att polisanmäla och skicka in skadeanmälan till försäkringsbolaget istället. Så det fick bli vatten istället för coca till filmen sen.

Jag gjorde apelsin- och passionsfruktsglass och satte i frysen. Vi såg en rolig dansk film och åt snacks. När den var slut gjorde jag melonglass och sen var det nattinatti.

lördag 28/7
Sov ända till halv nio. Var helt seg när jag vaknade. Jag släppte in katterna, båda ville väldigt gärna in. Vi drog oss ett tag och sen gick vi upp. Katterna intog sina platser efter att de ätit och druckit och mjauat lite. Mango på sängen. Sweet i den utdragna lådan lite i bakgrunden. I den ligger en lampa. Där ligger han hela dagarna :-D.
GoseMango
Och goseSweet i sin låda
Jag gjorde havregrynsgröt med äpple i till frukost. Den blev inte så god som den brukar. Joakim gjorde ett silverarmband till mig på förmiddagen. Det blev superfint och passade bra ihop med de andra två :-). Sen gjorde jag klart melon och passionsfruktsglassen.
Tre armband bankade från rund silvertråd. Nu är de kompletta :-)
Jag försökte få ihop detta blogginlägg, det tar en himla tid. Bilder ska väljas ut och fixas till, man ska komma ihåg vad man gjort och sen ska man skriva. Måste börja blogga oftare, så det inte blir så mycket på en gång. De blir liksom aldrig klart att läggas ut och sen går dagarna och plötsligt har man flera dagar som ska läggas till och så kanske det man skrivit innan blivit inaktuellt. Ska försöka ta tag i detta under semestern...  Egentligen borde vi åka och bada i sånt här fint väder. Men det är så skönt att bara vara hemma så det hoppar vi över. Till lunch åt vi rostad macka med kall köttfärslimpa, gurka och gelé på. Jättegott!

Elliott kom hit, han hade varit ute på pokemonrunda och ville vila :-). Idag fläktade det i alla fall, så på balkongen var det skönt! Katterna kom in och var helt slut, trötta av värmen också. Mango hittade en plats vid balkongdörren.
Gosade med Elliott
Vi slappade allihop. Joakim och jag kollade på Beck. Elliott spelade på ipaden online med en kompis :-). Vi åt lite av melon/apelsin/passionsfruktsglassen och det var gott!
På kvällen så fick Elliott "Been boozled", ett spel han önskat sig länge. Där snurrar man på en pil och så vår man en viss jellybean. Då är det så att i samma färg finns en som smakar godis och en som smakar någonting äckligt. Man vet inte vad man får. Såklart fick jag "spya" två gånger och det var fotsvett, hundmat, torkat hö, våtservetter och andra konstiga smaker! Äckligt men lite kul också :-D.
Elliotts hett efterlängtade spel. 
Jag roade mig med att sätta upp en gammal sliten ljusslinga på armeringsjärnet. Det blev jättefint på kvällen när det var tänt. Love it!
Ljusslinga runt armeringsjärnet
söndag 29/7
Jag sov ända tills 09.15. Jag vet inte vad som hänt med mig, jag som aldrig sovit länge på morgonen. Men skönt att kunna sova lite längre nuförtiden! Elliott hade vaknat en timme före mig och låg i rummet och spelade på ipaden. Joakim vaknade också bara en liten stund senare och vi åt frukost allihop.

Vi åkte till Joakims mamma så vi var där vid 13-tiden. Hon hade sin Tibet-flagga uppe. Fint.
Hon bjöd oss först på lite svalkande citrondricka och sen fick vi gravad lax med dillstuvad potatis, sallad, dressing och hovmästarsås. Jättegott var det!
Mums!
Elliott som inte tyckte så mycket om laxen eller potatisen fick ett eget litet smörgåsbord med rostade mackor.
Kall köttfärslimpa, leverpastej, gurka och mozzarella till den lille kräsne mannen :-)
Sen gick Joakim, Elliott och jag ner till stranden för att bada. Det var jättejättevarmt i vattnet denna gång! Så skönt! Elliott gick i först sen badade vi alla tre. Det var mysigt! Elliott fångade en öronmanet. Det var inte så många där, förra gången var det hur många maneter som helst i vattnet.
Elliott badar
Joakims mamma bor väldigt nära stranden och det är en fin väg man går ner till vattnet.
Gammal ruin från 1200 talet. 
Fin himmel
Vi fick fina gröna näsor.
En grön näsa
När vi kom tillbaka så var det dags för efterrätt. Vi bjöds på sockerkaka, glass, grädde, kiwi och hallon. Mycket gott!

På hemvägen så kollade om kossorna var vid havet. Det var de. Alla kor/kalvar kissade och bajsade i vattnet. Alltså typ allihop nästan samtidigt. Tokigt.
Kossor som tydligen använder havet som toalett
Resten av kvällen tog vi det lugnt och tittade på roliga klipp med Elliott. 

Inga kommentarer: