måndag, juli 23, 2018

En fullmatad vecka och förkylning som inte ger upp

måndag 16/7
På förmiddagen skulle Elliott på programmeringskurs på Apple på Emporia. Jag trodde att den började kl 12. Vi gjorde scones till frukost och satte oss för att äta vid 10.20.
Lite frukost
Jag sa till Elliott att vi borde dubbelkolla när kursen börjar. Ojdå! Den började redan 10.30! Så vi fick rusa iväg från frukost och allt. Men Elliott hade hunnit äta sina scones i alla fall :-D. Och medan han slog sitt kloka huvud ihop med en annan på kursen passade jag på att gå ner och handla lite och sen gick jag upp igen. När kursen var klar åkte vi hem.
Alla fick tröjor och sen var de två och två o programmerade
Jag fick ett våffeljärn i present i lördags och Joakim mindes att hans kompis mormor gjorde goda våfflor, så han ringde och bad om detta recept. Jag vispade ihop smeten och gräddade våfflor. Vi åt dem med vispad grädde och jordgubbssylt. Det var jättegott och våffeljärnet fungerade superbra!
Min mumsiga våffla
På eftermiddagen åkte vi för att fira Olles födelsedag. Mina föräldrar, Annika och Rolf var också där. Olle bjöd på mumsiga tilltugg och traditionsenlig middag. Allt var jättegott! Vi gick ut och spelade kubb. Joakim överraskade mig med att träffa flera kubb-pinnar. Jag visste inte att han var så bra på det :-D. Elliott tycker inte om att förlora och första rundan förlorade tyvärr hans lag. Men sen vann de nästa.
Elliotts lag
Vi gick tillbaka till Olle bjöd på jordgubbar med glass (och mjölk, vilket jag tycker är godast). Sen var klockan mycket och det var dags att åka hem.

tisdag 17/7
Jag åkte till kontoret tidigt, lämnade Elliott hos Michael på vägen till jobbet. Hade fullt upp hela dagen. Torgny har äntligen fått komma hem från sjukhuset i Frankrike igen och var på jobbet. Det var kul att träffa honom och vi hade jobbgrejor att gå igenom :-). Joakim och jag tog en meditation på eftermiddagen, han hemma o jag på kontoret. Så himla bra det där!

När jag kom hem hade Joakim marinerat fläskkarré med samma kryddor som när vi gör gyroskötte (med oregano, citron och vitlök mm). Det grillade han och så åt vi det med tzatziki och klyftpotatis. Det var såååå gott. Tog massor av citron på, citron är en av mina absoluta favoritkryddor. Vi åt och sen tog vi det lugnt och tittade på Beck. Vi var båda jättetrötta. Min förkylning vill inte riktigt släppa. Jobbigt i bihålorna.

onsdag 18/7
Jobbade på kontoret och hade fullt upp som vanligt. En daglig meditation med Joakim blev det också. Jag var väldigt trött när jag kom hem. Joakim hade fixat iordning kycklingspett yakitori, sjögrässallad och nudlar. Han grillade spetten och vi åt det med nudlar och kimchi. Hur gott som helst!
yakitorispett med nudlar
Jag var trött och seg, förkylningen sitter kvar och värmen gör också sitt till. Nisse (som jag gått i samma skola som) skulle sjunga på Allsången vid Kajutan och mina föräldrar var där. Jag bestämde mig för att cykla dit och titta, för sjunga kunde jag inte då jag var alldeles hes. Mina föräldrar hade plats nästan längst fram och hade med sig supergod gorgonzola och brie. Jag slog mig ner hos dem och vädret var kanon och Nisse sjöng bra! Så det var himla trevligt!
Nisse på scenen
Lite märkligt att vara på allsång och inte själv kunna sjunga med :-). Man vill ju det liksom. Det var väldigt fin när jag cyklade hem sen vid halv niotiden.
Väldigt fint vid vattnet och några som badar vid den lilla bryggan
Hade lite tv-kväll med Joakim och sen var det dags att nanna.

torsdag 19/7
Jobbade hemifrån denna dag. Det var skönt att vara hemma. Fick mycket gjort. Elliott kom hem och då var det dags att åka till Uffe och fira Emblas födelsedag! Vi hämtade mamma på vägen och hos henne var Olle så vi pratade lite med honom innan vi åkte iväg.

Hos Embla bjöds vi på uppfriskande meloner och god dricka.
Mums för melon!
Mums för dricka!
Sen gick vi ut och spelade boccia nästan allihop. Det var himla varmt och skönt ute och som alltid kul att spela boccia. Det var jätteskönt väder och roligt med boccia.
Bocciaspelande
När vi kom tillbaka efter boccian satt vi ute. Vi fick två sorters pasta, bacon, stekt lök, parmesanost och sallad. Det var jättegott och jag blev såååå mätt. Sen gick vi in och spelade spel.
Chokladtårta med Mangomousse och passionsfruktscurd
Embla hade gjort en supergod tårta och vi sjöng för henne och mumsade i oss av tårta med kaffe till.
Klockan blev mycket och det var dags att åka hem. Mamma åkte med Elliott och mig.

fredag 20/7
Jobbade hemifrån på förmiddagen. Det var så varmt! Jag fick gjort vad jag skulle.
Vi packade ihop liten matsäck av det vi hade i kyl och skåp att ha med oss att mumsa på när vi skulle se Winnerbäck på Sofiero. Det var jättelång bilkö på vägen dit, efter en trafikolycka. Så vi kom fram lite efter att Bob Hund börjat spela. Just när vi kom in så spelade de vår favoritlåt "Hjärtskärande rätt", det var lite kul :-D.
Många som skulle se Lasse
Fina blommor vid entrén
Man fick inte ha med sig stol eller så att sitta på. Vi tog med filtar och en uppblåsbar sittkudde. Det funkade fint! Vi åt vår lilla picknick och solen sken och Bob Hund var bra. Sen kom Winnerbäck och han var hur bra som helst! Jag undrar hur många gånger jag har sett honom. Jag såg honom redan när han just släppt sin första skiva "Dans med svåra steg" och då var han så otroligt blyg och hade långt rött hår och han rodnade mellan varje låt och tackade hur mycket som helst för att vi som var där kom och såg honom. Han var superbra redan då! Och han är så musikalisk och jag har varit på så många fantastiska konserter. Nu är det inte lika "nära" konserter längre, men de är bra på ett helt annat sätt. Jättekul att Joakim också tycker att han är så bra! Denna gång var det en tjej som sjöng jättebra ihop med honom, deras röster passade perfekt. Det var jättemysigt och vi njöt av musiken. I slutet av konserten gick vi fram och stod nära scenen och det var kanon!
Det blev mörkt när Lasse spelade
lördag 21/7
Elliott kom hit på eftermiddagen. Joakim och jag åkte för att handla. Det tog sin lilla tid trots att vi skyndade oss. Vi hade lovat Elliott kräftor och det var inte lätt att hitta, de var väldigt dyra... Men vi lyckades till slut och när vi kom hem så blev det snabbtining av dem. Jag hade ont i huvudet pga bihålorna och var väldigt trött pga det.

Vi åt kräftor och vitlöksbröd och det var supergott. Väldigt goda kräftor! Sen började vi titta på en film allihop, vi åt morot- och gurkstavar + dippa och blandade nötter o torkad frukt till. Filmen var jättedålig. Så vi övergick till att kolla roliga klipp på Youtube istället. Det var skoj.

söndag 22/7
Hade det lugnt hemma. Jag gjorde majonnäs och fixade tonfiskmackor med majonnäs, äpple, lök och cremefraiche  till frukost. Kul att Elliott också gillar dem!

Lämnade Elliott hos Michael vid 14. Vi hämtade Annika vid Skivesset, passade på att vattna hos Helene också då hon bor där. Annika ville gärna åka och fika någonstans, så vi tog med henne till Kajutan där vi köpte morotskakor och latte och det var supergott och trevligt!
Annika vid Kajutan
 När vi kom hem var Annika hungrig så hon fick en tonfisk-sandwich och lite te. Vi satte oss ute på terassen och la tarot.
Katterna ville vara med och låg bredvid oss
Det är alltid kul och spännande. Sen grillade Joakim och han hade gjort potatissallad, cajunsås och vitlökssås också. Vi åt och det var supergott! Annika la en tarot för mig och sen var klockan mycket och jag skulle upp och jobba nästa dag. Så jag skjutsade henne hem till Kim och var hemma igen strax efter 22. 

Inga kommentarer: