måndag, augusti 06, 2018

Första semesterveckan!

måndag 30/7
Vaknade ungefär samtidigt som Elliott och var i hans rum och försökte få ihop ett blogginlägg medan han spelade iPad. När Joakim steg upp bakade vi mina nattjästa frallor vilka blev jättegoda och vi hade en mysig frukost.
En annan mysig en

Vi funderade lite på vad vi skulle hitta på under dagen. Sååå varmt ute. Vi bestämde oss för att åka till tekniska muséet, tänkte att det borde vara svalt på ett museum. Ute var det 30 grader i skuggan, på muséet var det nog ännu varmare! Det var sol rakt in och ingen luft alls. Vi stod inte ut. Vi gick runt och kollade u-båten och två andra rum. Sen gav vi upp. Vi höll på att smälta bort! Jag tycker INTE om denna värme, och man blir ju aldrig avsvalkad...
I det varma varma muséet.
För att hitta på något svalare så åkte vi hem till mina föräldrar och vattnade blommor. De var i Stockholm för att gå på Allsång på Skansen och träffa Gittan. Blommorna såg redan ledsna ut fast de bara åkt någon dag tidigare. Det var skönt att vattna för man kunde spruta lite vatten på sig själv också :-D. Men det var grymt varmt...

På hemvägen åkte vi till Lidl och köpte skinka och när vi kom hem blev det varma mackor till lunch. Oj så varmt det var även hemma. Vi öppnade överallt. Inte hjälpte det mycket...

Vi skjutsade Elliott till Michael och sen åkte Joakim och jag och hämtade ett paket i Limhamn och handlade yoghurt. Vi åt mat från frysen, Rogan Josh och pilaffris och raita till det. Mycket gott! Sen var jag såååå mätt. Vi kollade Beck och det var ett spännande avsnitt! Vi åt lite av min hemmagjorda melon- och passionsfruktsglass.

Igår kväll saltade vi gurkor och nu var det dags för den "vanliga" lagen. Jag skulle cykla och handa lite mer ättika, för den var slut, men hade punktering på den cykel vi har kvar, min gamla "Svalan". Så det fick bli bil ändå. Handlade ättika och sen la vi in gurkor. Ska bli så gott!
Två stora burkar gurka klara
Vi såg "Die Hard" på kvällen, en ny film från 2015. Den var så löjligt macho men ändå lite kul med en actionfilm. Hehe.

tisdag 31/7
Vaknade ganska tidigt och bestämde mig för att putsa fönster i vardagsrummet och i Elliotts rum. Så det gjorde jag. Sen gödselvattnade jag blommorna på balkongen och städade av lite på terassen. Torkade räckena som var fulla med blom-rester. Joakim steg upp och vi åt havregrynsgröt med äpple och kardemumma till frukost. Min favoritgröt.

Det var jättevarmt, typ 30 grader överallt. Hjälpte inte att öppna fönster och dörrar... Så vi tog ut fläkten och satte vid soffan och tittade på Beck. Vi tvättade en massa och Joakim förberedde för maten. Vi hade två bitar oxfilé i frysen så dessa tog vi ut. Joakim gjorde bruschetta till oss till lunch, hur gott som helst!

Vi åkte till Limhamn och handlade lite mer gurka (fick massor av lag över sedan gårdagen då jag tänkte lite fel och gjorde en jättesats). Joakim lagade toppmurkelsås och kokte syltlök i balsamvinäger, han hackade vitkål och stekte med bacon. Jag dammsög och våttorkade golven, så skönt med rena golv, äntligen!

Kraschad Mango
Vi fixade klart gurkan och gjorde klart middagen. Så himla gott! En riktig festmiddag.
Helene ringde och tackade för blomvattningen. De hade haft det bra på sin resa.
Vi såg en film "This is 40" och åt lite cashewnötter. Nu är det slut på snacksandet och fikandet i vardagen. Åtminstone ska vi försöka låta bli. Tråkigt men nödvändigt. Vi är båda alldeles för förtjusta i fika, snacks och andra onyttigheter.

onsdag 1/8
Oj vad det regnade på förmiddagen. Sååååå härligt! Jag hoppades att temperaturen skulle gå ner nu. Jag håller på att smälta bort varje dag. Jag orkar ju inte göra någonting. Är så glad att jag inte bor i något varmt land där det är sådär soligt hela tiden. Jag längtar efter hösten och vintern.
Men det har ju varit skönt att det varit så varmt att man kunnat bada. Men nu är det gjort, så nu får det gärna bli lite svalt igen!

Åskan och regnet gjorde ingen nytta, det var lika varmt hela dagen. Jag åkte och pysslade i trädgården hos mina föräldrar. Det var väldigt avkopplande. Rensade lite ogräs och plockade upp hibiskusblommor som trillat av, klippte lite vissna blommor på buddlejan och lite sånt. Det var jätteskönt för det var molnigt just då.  Jag saknar att trädgårdsarbeta. Och jag saknar att ha en trädgård. Men det tar ju väldig tid också och den tiden har jag nog inte... Så det är bra att vi har lägenhet med balkong för tillfället :-).

Elliott kom hem och vi tog det lugnt allihop hela eftermiddagen. Vi gjorde ytterligare en sats inlagd gurka, på spadet som var över från förra gången. Joakim och jag tittade på "Roslings Värld" efter tips från mamma, det var jättebra! Vi åt kräftor till middag. Dessa kräftor var inte lika goda som de vi hade förra gången. Icas var bättre. Men det var ändå jättegott!
Några kräftstackare

Efter någon timme var vi lite småsugna. Vi tog fram det vi hade. Lite chili med färskost, brie, crostini, tapenade, vitlöksbröd, salami mm. Gott! Elliott var med och kollade på ett helt avsnitt Beck. Det var ett väldigt spännande avsnitt. Elliott tyckte att det var jättebra :-D. Beck är från 15 år egentligen, så jag hoppas att det inte var för läskigt för honom.

Sen satte vi upp massagebänken och den är så bra! Elliott tycker om att få massage, det gör vi allihop. Så det är toppen att vi har en sådan. Jag har önskat mig en sådan i många år. Så det är bra att vi äntligen skaffat en. Så kanske jag kan öva upp lite rosenmassage eller så framöver.

torsdag 2/8
Vi åt tonfisksandwish till frukost. Elliott spelade på sitt rum, Joakim och jag kollade på Beck. Mamma tittade in och hade med sig jättemycket till oss som tack för vattningen. Vi fick en bukett blandade rosor, två toffifee, skinka med manchego, salami, dadlar och annat gott! Väldigt uppskattat :-D. De hade haft det mycket bra i Stockholm och genrepet på Allsången hade varit jättetrevligt och roligt att vara på.
En av de fina rosorna
När mamma gått tittade vi klart på Beck. Vi åt fläskpannkaka till middag. Sen åkte vi till Sibbarp och badade. Det var väldigt mycket tång där och stenig botten. Elliott och Joakim hade tång-peruker... :-D. Det var skönt i vattnet, inte alls speciellt kallt. När vi hade badat klart luktade vi tång allihop, hehe. Men man blev väldigt avsvalkad och det var skönt!
Dags att gå upp

När vi kom hem såg vi på Arkiv X med Elliott.

fredag 3/8
Vi åt tonfiskmacka till frukost allihop. Sen åkte Joakim och jag och tittade på en lokal i Limhamns folketshus. Elliott stannade hemma. Äntligen en "riktig" lokal, en som kändes jättebra! Nästa vecka ska den som har den tömma den på sina grejor, sen ska de städa där lite och förhoppningsvis kan vi nu få en lokal där inom en månad. Den var så mycket bättre än de andra vi tittat på. Så det är ju väldigt kul att vi ska få den, men man vågar ju knappt hoppas på det efter alla turer som varit.

Michael kom och hämtade Elliott. De skulle åka Öresund runt. Joakim och jag passade Heimi hela dagen. Han och katterna kommer väldigt bra överens. Katterna var helt utslagna efter nattens äventyr och av värmen. Mango rörde inte en min när Heimi gick förbi honom alldeles intill.
Så här låg Mango kvar när Heimi gick förbi...
Och Sweet låg och gäspade i sängen
Heimi slappade med oss i soffan. Vi kollade på Beck.
Hunden fann sig till rätta
 Joakim lagade vars en bookmaker toast. Vår sista oxfilé som försvann där. Jättegott var det!
Gott! 
Jag sydde upp gardiner till hallen. Skulle tvätta dem sen men hela tvättmaskinen luktade mögel. Alltså så mycket att det luktade i hela lägenheten efter att jag öppnat luckan. Så vi googlade på hur man tar bort det (konstigt att det blir så efter bara 4 månader, maskinen är ju helt ny). Vi hällde i ättika och bikarbonat och körde 90° och sen en tvätt med diskmaskinstabletter i. Sen luktade den OK. Inte perfekt, men 95% bättre :-). Michael och Elliott kom och hämtade Heimi.


Joakim och jag åkte för att bada i Falsterbo.
Fin väg till stranden
Mjukt och skönt att gå på brädorna
Så fint där är jämfört med i Sibbarp. Mjuk skön sand och rent fint vatten. Jätteskönt var det i vattnet också! Jag råkade trampa på en öronmanet. Stackars den! Hoppas att den klarade sig.
En mås flög iväg
Det började mörkna när vi gick hemåt
När vi kom hem dukade vi upp allt vi fått från mamma och lite vi hade i kylen. Det mumsade vi i oss! Vi hade fått dadlar med färskost i, dessa var jag lite skeptisk till men de var väldigt goda! Och väldigt söta :-). Vi tittade på film "Vår vingård i Bourgogne". Den var jättebra men jag var så trött att jag somnade mitt i...

lördag 4/8
Vaknade och var trötta så vi tog det lugnt hela förmiddagen. Först gjorde vi lite havregrynsgröt, men den var inte god. Så vi värmde bullar och åt med brie & salami istället. Jättegott. Vi tittade på Beck. Sen såg vi klart filmen vi påbörjat kvällen innan. Vi fortsatte sen titta på Beck. Vi tog ner våra amplar och sopade på balkongen. Elliott kom hem.

Vi åkte till mina föräldrar och där hade mamma dukat fram melon, skinka, stekt bacon och räkröra i krustader. Jättegott! Vi spelade lite pingis i trädgården och sen åt vi kräftor med västerbottenpaj och vitlöksbröd. Det var väldigt varmt så vi satt ute och åt. Där var det svalast. Det blev till och med så svalt att jag nästan frös lite, det är första gången på länge man fått frysa lite :-D. Skönt! Vi satt ute hela kvällen. Mysigt!
Kräftor och paj! Mums!
Elliott och pappa spelar pingis
Vi bjöds på kokt fläskkarré med apelsinsås och unnade potatishalvor. Jättegott! Men då hade vi ätit så mycket innan så vi var lite mätta. Och efter maten var vi sen jättemätta och belåtna :-D.
Vi tittade på en cykel som vi kan få låna, en som inte mamma använder. Super ju! Tills vi skaffat en ny.

Söndag 5/8
Vi vaknade alla väldigt sent denna dag. Elliott fick bestämma frukost och då blev det Scones. Så det bakade vi.
Våra scones
Vi åkte till Ikea på eftermiddagen och åt lite lunch. Sen släppte vi av Elliott hos Michael.
Själva åkte vi och handlade på Emporia.
Vi tog det lugnt hemma och åt madrascurry (från frysen) till kvällsmat, med raita & papadams. Det var gott. Vi hade helkväll framför tvn.

Inga kommentarer: