söndag, augusti 12, 2018

Sista semesterveckan

måndag 6/8
Joakim och jag var ute och tittade på bilar, för jag ska försöka hitta en bil jag tycker om att köra och som inte är alltför dyr. Det var kul! Jag provade en audi och den tyckte jag inte om alls. Sen provade jag volkswagen golf och den var jätteskön att köra och att sitta i. Så den tyckte jag om. Det tog typ hela dagen. Så får fortsätta med andra bilmärken en annan dag.

Vi lagade gyros till middag, det blev så gott!!! Jag älskar det. Skulle jag nog kunna äta varje dag. Åt alldeles för mycket och blev så fruktansvärt mätt. Längesen jag var så himla mätt...
Gyrosmums
Elliott var hos mina föräldrar där Embla och Tor också var. Vi hämtade honom på kvällen, fick fina små tomater från mammas planta och fick låna hennes cykel som hon inte använder så mycket och Joakim cyklade hem på den. De åt marängsviss när vi kom dit och tyvärr var vi alldeles för mätta och kunde inte äta någonting. Så dumt!
Tomater som vi fick av mamma
tisdag 7/8
Elliott fick sprattus sprattus (sardiner i tomatsås) till frukost (och lite annat) och var så nöjd. Sen tog vi det lite lugnt på förmiddagen. Jag vattnade balkongblommorna.

Joakim och jag var på bio med Elliott och såg Hotell Transylvania 3 på eftermiddagen. Den var rolig :-). Vi åt popkorn och det är så gott med popkorn på bio!
Filmen
Efter bion gick vi till Noodlemarket och åt.
De har mongolian på eftermiddagen, då är det gott! Det var trevligt.

Sweet hade lagt en present på golvet... en mus som Joakim råkade trampa på. Usch och fy för musfångandet! På kvällen tittade vi på Homeland och på mörk turism.
Sov grymt dåligt denna natt. Somnade inte förrän 04. Tror jag börjar känna mig stressad för att det är dags att jobba igen och semestern snart är slut.

onsdag 8/8
Åt frukost, blev havregrynsgröt med äpple och kardemumma för mig och Joakim och rostad macka med keso och gurka för Elliott. Michael kom förbi och hämtade lite kläder till Elliott och hade med Heimi så att Elliott fick säga hejdå till Heimi som ska vara passad under tiden Elliott o Michael åker till London.

Vi funderade på vad vi skulle hitta på denna dag med Elliott. Han ville mest ta det lugnt. Vi frågade om han kanske ville bada, det var ju hur varmt som helst. Men han var inte sugen på det. Något roligt fikaställe kanske? Föreslog Tirup, Hallongården mm. Men Elliott ville ha smörrebröd. Så vi åkte till Mobilia och åt smörrebröd allihop. Det var jättegott och väldigt svalt och skönt där inne. Så det var ju ett superbra val! :-D.
Jag tog leverpastej och brie
Sen åkte vi hem efter att ha handlat lite på Malmborgs. Hemma tog vi det lugnt. Michael hämtade Elliott och jag sa hejdå ordentligt för nu är han borta tills söndag, lillskrutten. 

Vi gjorde lite fruktsallad. Var sååå sugen på det. Ingen banan, bara äpple, päron, vindruvor, apelsin, passionsfrukt och så hackade valnötter (brukar ha hasselnötter, men hade bara valnötter hemma). Det blev jättegott. Vi åt det med vaniljvispad grädde. Yummie! 
Lite fruktsallad
torsdag 9/8
Elliott messade att han kommit fram till London och att det regnade där. 
Här åskade det som sjutton på natten! Jag gick upp för att ropa in katterna. De hade nog gömt sig någonstans så de kom inte. Jag vaknade och somnade om säkert hundra gånger. Var så varm! Öppnade fönstret men det blåste så mycket att det inte gick att ha öppet. Framåt morgonen när jag testade att öppna igen, så hoppade båda katterna in genom fönstret :-). Alldeles blöta av regnet. Men skönt att de kom hem. Deras andra åskoväder som de varit ute i. De kanske börjar bli vana nu. 
Mangos favoritplats och favoritsovställning
Vi åkte in om Biltema och köpte slippapper. Tog en fika när vi ändå var där. De har ju alltid kaffe och kanelsnäcka för 5 kr. Svårt att motstå för mig :-D. Joakim och jag bestämde oss för att åka och bada igen vid ljungen. Där är så himla skönt att bada. Kollade så det inte var algblomning. Vi var i riktigt länge och det var skönt att bada på dagtid när det fortfarande var soligt. Känns verkligen som semester när man varit och badat 6 gånger på två veckor! Och det här hemma i Sverige. 
En söt ko som tittar fram bakom träden
På hemvägen köpte vi lite smått och gott som vi avnjöt till Homeland. Nu har vi inte så många avsnitt kvar. Det är så spännande hela tiden. Tur vi kom på att vi hade någon säsong kvar av den nu när vi avverkat alla Beck... 

Tog en halv allergitablett på kvällen för den blir jag trött av. Och jag blev verkligen trött och somnade tidigt. Väldigt skönt att ta till ibland. Speciellt om man sovit dåligt ett tag. 

fredag 10/8
Steg inte upp förrän närmare 11. Galet! Men skönt att ha sovit nästan 11 timmar, om än jag drömt och vaknat massor. Homeland påverkar mig tydligen för jag drömde att jag var på något ställe där det var någon terrorgrupp som skulle utföra en attack. Och jag drömde en himla massa annat där jag vaknade men sen fortsatte i samma dröm... 

Fortfarande så himla varmt trots nattens oväder. 
Mango svalkar sig i skuggan på balkongen
Vi gjorde bruschetta till frukost/lunch. På de goda tomaterna vi fått av mamma. En bra start på dagen! 
Vi bestämde oss för att vara hemma och ta det lugnt, har så mycket som ska fixas på hemmaplan också. Joakim kände sig förkyld så vi tänkte att det var bra med en lugn dag. Men det blev inte riktigt så för vi behövde handla och då kunde vi lika gärna köra ut o testa en Peugeot. Så det gjorde vi. Den hade jättesköna säten och bra fjädring men den var lite trög att köra och inte så rolig inuti. Då var golfen mycket, mycket bättre. Om jag bara kan hitta en utan sportsäten... för de är sjukt obekväma. De vanliga sätena var super. Kul att ha provat lite olika bilar nu äntligen i alla fall. Kia är ju bra men så hård fjädring att man studsar i bilen hela tiden. Så vill jag inte ha det. Men annars rymlig och fin. Lite för lågt växlad, jag vill alltid växla upp den i en växel till när vi kör på motorvägen. 

Sen blev det även Emporia för jag trodde att det var kräftprovning på Ica där och tänkte att det kunde vara kul att få smaka de olika sorterna. Men det hade varit dagen innan :-(. 
Jag löste in ett presentkort på Bönor och blad och köpte espressokaffe som vi provat förut. Det är så himla gott! När vi kom hem så behövde vi en fika! Vi hade sockerkaka i frysen, vispade lite grädde till och drack vars en latte av det goda nya kaffet. 

Tittade på Homeland och sen var det dags att laga mat. Jag gjorde bröden till gyrosen. Vi var så sugna på gyros så det blev en favorit i repris. Minst lika gott denna gång. Bröden blir så supergoda tycker jag. Det är inga pitabröd men de passar så bra och är lite sådär sega i konsistensen. 

Recept på jättegott pitabröd att grädda i stekpannan
5 dl mjöl
kokhett vatten
1 tsk socker
1/2 tsk salt

Blanda mjöl, socker och salt. Häll på kokhett vatten och blanda tills det blir rätt så smuligt. 
När det inte är så skållhett så knåda degen så den blir väldigt mjuk, blank och smidig. Den ska inte klibba fast. Lägg ner degbollen i en plastpåse och vila ca 30 min.

Mjöla bordet och ta en lagom boll av degen. Platta ut till en rund cirkel och vänd ett par gånger (mjöla om det skulle klibba). Gör dem så stora du vill ha dem och kanske 1-2 mm tjocka (alltså tunna). Sätt på stekpannan på högsta värme. Lägg i "pannkakan" och vänd den ett par gånger tills den börjar svälla upp och bli full av luft. Då är den oftast klar. Man ser att den blivit gräddad. 
Lägg på tallrik. 

Jag brukar kavla ut alla först, sen steka dem en i taget. Supergott! Och lättarbetad deg. 
Mumsig gyros i mumsigt bröd
Gyrosköttet är också så gott. Massor med kryddor.

Sen fixade jag en fruktsallad igen. Men den orkade vi inte äta på kvällen, så den fick stå tills nästa dag. Gjorde också nattjästa-bullar deg innan vi la oss. För de bullarna är så himla bra att ha i frysen. Nästan lika goda som nya, när man tinar dem i micron. Om än inte lika frasiga utanpå. 

Lördag 11/8
Vaknade vid 08 och hade sovit hur dåligt som helst. Somnade typ 03 på natten. Är så trött på att inte sova bra. Nu var det så himla varmt och jobbigt. Jag försökte somna om men det gick inte. Jag kände mig ändå ok så strunt samma att jag sovit dåligt. 

Joakim gjorde latte, vi älskar kaffemaskinen som vi köpte av Åsa & Jörgen. Så gott kaffe det blir! Mycket uppskattad och mycket använd här hemma. Sen åt vi nattjästa bullar till frukost. Mycket goda som de ju alltid är. Vi gjorde rent ugnen. 

Vi tog en cykeltur (i blåsten) efter att Elliott sagt till mig att jag ska ut och pokemona för att fånga en shiny pokemon. Jag hittade ingen trots att jag fångade flera... Men det var skönt att komma ut. Vi cyklade ner i Limhamn och sen tillbaka hem igen. Så bra att vi fick låna mammas cykel. Jag ska försöka köpa en ny elcykel snart. Men försäkringspengarna täckte det inte helt, de skrev av 45% på värdet. Så jag klurar lite på vilken cykel jag ska välja. 

När vi kom hem så åt vi fruktsalladen som jag gjorde dagen innan. Åt den med lite vaniljgrädde till.
Lite mumsig fruktsallad igen
söndag 12/8
Vad skönt det har varit med semester! Det var längesen jag hade en så väldigt fin och avkopplad semester. Ändå har jag bara haft 2 veckor nu. Men det var bra timing på dem. Först hade jag två veckor varav en veckas härlig semester på Cypern. Ett riktigt break, avkopplande och lyxigt. Sen jobbade jag 4 veckor. Den sista veckan där var det väldigt mycket inplanerat och uppbokat i stort sett varje kväll. Skönt att det var avklarat tills dessa två semesterveckor som det har varit väldigt lite inbokat under. Förutom att dagarna gått lite väl fort har det varit såååå skönt att inte ha haft något planerat utan kunnat ta varje dag som den kommer.

Och idag känner jag lite lätt ångest över att semestern är slut och jag ska jobba igen imorgon. Jag brukar alltid känna att det ska bli jättekul att komma tillbaka till jobbet, det ska det bli, men jag känner att jag gärna hade haft en vecka ledigt ytterligare... så jag hade hunnit med lite av det jag hade tänkt jag skulle hinna med under semestern :-). Hur som helst så är jag jätteglad att det varit så skönt och fint och ledigt! Och ikväll kommer Elliott som varit i London nu i 4 dagar. Ska bli så kul att träffa honom igen :-D.

Vaknade ganska sent i morse också och var helt seg. Sådär seg så man inte orkar göra någonting... Joakim fixade frukost till oss och så tittade vi på Homeland lite. Joakim satte på en ny sadel på ena cykeln, den vi har är alldeles trasig. 

Vi åkte in till Limhamn och handlade och jag spelade lite pokemon. Men min bag är alltid full, tycker jag rensar och rensar... nu har jag för många pokemonfigurer. Så måste rensa där med. Får höra hur jag ska göra med Elliott när han kommer hem :-).

Vi gjorde vars en latte och fikade på med lite wienerbröd. Det var gott! Nu pysslar Joakim med silversmide och jag ska få klart min blogg här och äntligen bli uppdaterad till samma dag! Wohoo! 
Sen tänkte jag förbereda lite för maten och kolla blommorna på balkongen. Det är några som ser lite ledsna ut (inte pga torka) och jag har några som behöver bytas ut. Tog ner amplarna pga att snörena började murkna, så har lite att placera ut därifrån :-). 
Malvan som inte velat blomma i sommar ha plötsligt blivit glad

Inga kommentarer: