lördag, juli 07, 2018

Semesterveckan

Hemma igen efter härliga Cypernresan! Vi kom ju hem mitt i natten och Joakim hade ställt klockan så han var vaken när jag kom hem. Vi pratade lite och Joakim som inte fått någon sömn på över 6 veckor (alltså verklig insomnia), varit jättesjuk och svimmat flera gånger mådde äntligen bättre och hade fått tillbaka sin sömn. Så himla skönt! Så får vi ta det väldigt lugnt nu så att det kan hålla sig så. Jag lyckades somna när jag kom hem och sov ända till klockan 14 på dagen. Det gjorde vi båda två!

Joakim hade städat och gjort fint och handlat hem mat så vi kunde ta det riktigt lugnt hela dagen. Vi åt matjessill till middag och det var supergott! Vi spenderade i stort sett hela dagen och kvällen med att prata och sitta i soffan (och på balkongen) och titta på TV. Började titta på Beck. Mysigt!

27/6 onsdag
Vi åkte till ljungen och gick till havet och satte oss att fika. Det var himla fint väder och kossorna var så söta och badade i havet. Jag hade glömt min mobil i bilen, så fick bara någon enstaka bild som jag tog med Joakims mobil. Det blev en runda på 2 km. Nyttigt för oss båda!
Vackert!

Har aldrig varit där förut, väldigt stilla och rogivande
Inte en människa så långt ögat kunde nå
Vi firade min födelsedag i efterskott genom att köpa en massa gotter på Toppengallerian på hemvägen. Och min favoritdricka med mandarinsmak. När vi kom hem låg Mango så fint i stolen på balkongen.
Söt Mango!
 Vi tittade på Beck och avnjöt de godsaker vi hade köpt.
Mums!
På kvällen gick vi en promenad och tittade ut över Kalkbrottet.
Kalkbrottet på kvällen
28/6 torsdag
Vaknade vid 12.30 och bara en liten stund senare messade mamma och tittade in hos oss. Kul! Hon hade med sig min present (en hårklippare som jag önskat mig!). Hon fick ett glas flädersaft och vi satte oss på balkongen i det fina vädret och pratade en stund. Det var mysigt!

Joakim och jag åkte till Kajutan och tog en fika. Det var en otroligt god morotskaka!!! Vi satt i solstolarna i sanden och det kändes som riktig semester. Jättevarmt och soligt och fin utsikt.
Utsikt från fikaplatsen.
 29/6 fredag
Steg upp jättesent, var så otroligt seg i huvudet. Joakims mamma skulle komma kl 13 men då hade vi just stigit upp så vi ändrade till kl 14. Precis innan hon kom hade jag hunnit duscha och gå och köpa fika på konditori Katarina som ligger tvärs över gatan :-).

Joakims mamma kom hit och hade med sig en jättefin bukett blommor och så fick jag en parfym i present. Jag som har så svårt att hitta parfym som passar mig blev väldigt överraskad då den faktiskt luktade riktigt gott på mig :-). Så kul!
Den jättefina blombuketten som jag fick
När hon hade åkt hem så åkte vi en tur till Jula och till plantagen. Vi var så trötta så det blev ett väldigt kort besök. Vi köpte ingenting på Plantagen. Vi åkte in om Emporia på hemvägen och vi lämnade shorts till Elliott som var hos Michael och vi hämtade min gamla cykel som stod kvar vid förra lägenheten. Den är rostig och skranglig men pappa gav den en service för några år sedan och nu ska Joakim fixa till den så att han kan cykla på den.

30/6 lördag
En ledsen väninna ringde på morgonen, Joakim och jag skulle just äta bruschetta som Joakim fixat till frukost. Det fick vi göra medan jag pratade :-). Satt ute på balkongen och det var nog den godaste bruschettan vi ätit hittills. Jättegoda tomater och jättegott grillat bröd :-). Mums!

När samtalet var slut så åkte jag och hämtade Tina som fått en spricka i armbågen och slagit huvudet när hon var i Frankrike och hälsade på Torgny som ligger på sjukhuset. Hon fick åka in med ambulans till samma sjukhus som hennes man låg på... helt tokigt! Trodde först inte att hon skulle kunna åka hem på fredagen som var planerat, men det kunde hon och denna dag hjälpte jag henne att köra till ett kattpensionat för att hämta hem deras katt. Jag skulle också få lite papper (årsredovisningar) som var underskrivna och som jag ska gå till revisorn med och få stämplade och signerade. Tina hade mått väldigt illa av de smärtstillande tabletter hon fått, så hon hade för säkerhets skull kräkpåse med sig i bilen, jag med min kräkfobi var lite nervös, men det gick bra. Inget hon behövde använda sig av :-). Katten var jättesöt och hade haft det bra på pensionatet.

Jag åkte till Ikea efteråt och köpte en vit gardin och sen åkte jag till Noah för att hämta Elliott. De hade varit på Ribban och haft det kul och lekt hela dagen. Bara tio minuter innan jag kom dit hade Noahs lillebror råkat hoppa på Elliotts fot när de hoppade studsmatta. Så Elliott hade ont och var lite ledsen. När han kom hem till oss var han helt slut och ville gå och vila i sitt rum. Han hade jätteont i foten så han fick lite ipren.
Mango såg ut att ha det bra i Elliotts säng
Sträcker på sig...
Han återhämtade sig och vi åt kronärtskockor till förrätt. Mmmm!
Kronärtskocka, mums!
Till middag åt vi jättegod köttfärslimpa (som vi fått av Joakims mamma) till middag, med kokt färskpotatis, ättiksgurka och gräddsås till. Elliott vill äta sin kall, Joakim och jag åt den varm.

På kvällen tittade vi på en film (terminator) men den var så dålig så vi stängde av och tittade på Squemish istället. Hade lördagsmys med morots- och gurkstavar + dippa, blandade nötter och lite chips.

1/7 söndag
Elliott kom in och väckte mig kl 08 genom att berätta att Mango hade fått en fästing. Usch. Jag ville inte ta bort den. Tycker att de är jätteäckliga. Så vi lät den sitta kvar. Sen la jag mig hos Elliott och jag var så trött så jag kunde inte stiga upp på en timme. Men vid 09-tiden började Elliott bli hungrig. Då steg vi upp. Vi gjorde frukost och åt på balkongen allihop. Trevligt!

Vi behövde fixa mobilskydd till min mobil och lite annat så Joakim och jag åkte till Emporia. Elliott ville vara hemma så länge. På Emporia köpte jag lite nya tights, ett par mjukisbyxor till mamma, en tröja till Elliott och en kofta. Allt på New Yorker och allt väldigt billigt, vilket jag gillar. Mina tights börjar gå sönder då jag använder dem alltid, så det var dags för några nya.

När vi kom hem åkte vi allihop till mina föräldrar. Joakim tog bort fästingen på Mango. Skönt!
Elliott var hungrig och vi köpte med oss lite blandat att fika på. Mamma hade redan en del att bjuda på så det blev ett riktigt gottebord :-D. Elliott var hungrig och lite låg men när han fått mat i sig blev han glad o pigg igen :-D.
Mumsig fika
Vi satt och fikade och pratade ute och solen råkade gå i moln så först var det lite kyligt men sen när solen tittade fram blev det varmt och skönt! Väldigt mumsigt och mysigt var det!
Vi spelade pingis och sen var det dags att åka hem.
Elliott o mamma spelar pingis
Väl hemma var vi väldigt trötta men Elliott och jag bestämde oss för att röja i förrådet och försöka hitta våra vinglas (vilka är helt borta) och mjölkskummarkannan. Vi fick tömma ut nästan allt ur förrådet och så öppna varenda kartong. Ändå hittade vi inga vinglas. Det tog över en timme för oss i förrådet. Sen när vi stoppade tillbaka allt blev det så otroligt fullt igen! Vi satte nämligen in solstol, trädgårdsstolar i trä, armeringsjärn - en bit vi hade över och resväskorna. Så nu kommer man inte in där igen... Och inget mer får plats. Det är ju så dumt det hela, vi skulle ju hyrt en lokal i Limahmns folketshus och där skulle vi ha alla verkstads-sakerna. Men den lokalen får vi ju aldrig, det har varit det ena efter det andra och nu senast att det inte finns någon dörr man kan låsa och så har det varit nu i 2 månader. Så jag tror inte så mycket på den tyvärr. Den hade ju varit kanon annars... 

Så vi har tagit in en hel del av verkstaden och har den i hallen. Och vi har så trångt och ingen plats för köksgrejor eller någonting. Så det får vara kvar i förrådet. Sen har jag 8 eller 10 loppiskartonger i förrådet också. Skulle behöva gå igenom dem innan jag ställer mig. Tänker att jag ska stå på barnloppis först och göra av med alla barngrejor. Sen på vanlig loppis. Men allt i lådorna är i en enda röra. I ett garage vi lånat lite plats i har vi ytterligare 8 loppiskartonger... Hinner aldrig med att gå igenom dem... Joakim försökte borra upp armeringsjärnet under tiden vi var i förrådet, men det är metallarmering överallt i betongen så det behövdes nytt borr, så blev inte klart. 

Vi såg ett avsnitt av Beck. Elliott var i sitt rum och pysslade under tiden. Vi åt spagetti och köttfärssås till middag.

Jag hade tänkt sy upp gardiner, göra apelsinlemonad och permanenta håret men plötsligt var det sen kväll så jag hann inget av det. Eftersom det var jobb på måndag var det dags för alla att duscha och göra sig klara för att sova, så vi gjorde så och såg ett avsnitt Squemish innan vi somnade.

Så var denna fina semestervecka slut!

Jag sov apdåligt hela natten, säkert för att det var jobb nästa dag...

Inga kommentarer: