onsdag, juni 06, 2018

Sköna maj och lite juni

13 maj söndag
Skrotade hemma mest hela förmiddagen. Sen kände jag att vi behövde lite blommor på balkongen. Eftersom klockan hunnit bli mycket var ingenting öppet utom Plantagen. Så jag åkte dit och hittade lite dyra blommor. När jag kom hem så fyllde jag balkonglådorna och satte upp dem.
Lite nyinköpta blommor
Elliott o Sweet trivs ute på balkongen
14 maj måndag
Jobbade på kontoret hela dagen. Åkte till meditationen direkt från jobbet och det var jättebra som vanligt. Väldigt vacker miljö hon som har meditationerna bor i.
Rapsfältet när vi kom till meditationen
Solnedgång över rapsen när vi gick hem (mycket finare i verkligheten än på bilden)
Så härligt det måste vara att gå ut på morgonen och mötas av en denna utsikt precis utanför dörren. Luktade raps och syren. Jag körde och hämtade Elliott på hemvägen, han ville sova hos oss. Vi la oss meddetsamma och läste något kapitel i hans bok Zombiefeber. Den är lite väl läskig tycker både Elliott och jag :-).

15 maj tisdag
Vi åt frukost, Elliott & Joakim åt ägg- och kaviarmacka och jag köttbullemacka. Gott! Lämnade Elliott på skolan och sen åkte jag till kontoret. Vi skulle ha vårutflykt men chefen var sjuk (ovanligt nog) så vi ställde in den. Jag hämtade Elliott när jag var klar på jobbet. Det var varmt och skönt väder och katterna som stormtrivs ute fick vara ute hela kvällen.

16 maj onsdag
Jobbade på kontoret, mina föräldrar hämtade Elliott. Jag åkte dit när jag jobbat klart, stressig dag med många ombokningar. Hos mamma och pappa började vi med att spela boccia. Sen fick vi supergod gratinerad musselmacka, den har jag typ inte ätit sen jag var liten. Även Elliott gillade den, det trodde jag aldrig då det är både gräddfil och vitlök blandat med musslorna. Men han upphör inte att förvåna mig :-). Till middag fick vi tonfisksallad, så himla gott och fräscht! Vi hade en väldigt trevlig kväll. 

17 maj torsdag
Jobbade hemifrån, så himla mycket att göra och samtal med revisorer och förberedelse för koncernredovisningen. Fortfarande inte helt klar med balans och resultat för koncernen så ligger väldigt efter. Joakims mor tittade in med syrenbuketter till oss.  
Katterna slappade under tiden som jag jobbade
Elliotts skola hade vårsalong och han visade alla fina saker de gjort. Deras lärare är helt fantastisk och gör så mycket för barnen. Hon är så oerhört engagerad och de har massor av kreativa saker de gör. Så tråkigt att det är sista terminen hon har med dem. Hon har varit deras lärare sedan förskolan. 4 år alltså. De kommer att sakna henne.

De spelade upp en jättefin teater på engelska för oss alla. Mina föräldrar var också där och tittade :-). Elliott hade rollen att läsa själva pjäsen på engelska mellan skådespelandet. Han var så otroligt duktig och läste på rim och jag var så stolt! Han tyckte själv att det var jätteläskigt men kul. Världens finaste Elliott. Tänk att jag fått ett så fantastiskt fint barn. 
Teaterklädd Elliott
18 maj fredag
Åkte och lämnade bilen på KC Motors för byte av liten lampgrej. Det tog evigheter. Men som kompensation för väntetiden bytte de bilens bakre trasiga vindrutetorkare gratis. Så det var ju bra!

Joakim trillade och skadade sina revben. Så nu har han sprickor i dem vilket gör jätteont. Synd om honom.
 
Mango checkar in planteringarna som görs utanför balkongen
19 maj lördag
Mamma messade att det fanns billiga blommor i Limhamn. Jag trodde att det var på plantskolan så jag cyklade dit meddetsamma, men där fanns ingen rea. Hon i kassan trodde att det var på Limhamns torg så jag tog mig snabbt dig och storfyndade! 15 plantor för 120 kr! Wohooo! Mamma var där och köpte också någon blomma´. Jag frågade om de kanske kunde tänka sig att resa med mig och Elliott i sommar, det kunde de tänka sig :-D.

Var i Gislöv, där var väldigt lugnt, skönt och fint! Katten ville dock inte komma in när vi skulle åka därifrån... Elliott var här och vi hade lördagsmys och såg en Starwarsfilm och åt morots och gurkstavar med dippa till.

20 maj söndag
Elliott och jag gick på promenad till Limhamn, vi spelade pokemon och sen fikade vi på Espressohouse. Vi köpte present till Mynta och sen gick vi hem igen. Jätteskönt väder. Älskar att bo så nära att vi kan gå in till Limhamn. Sååå nöjd med det.


Vi bestämde oss för att resa till Cypern, Elliott, mina föräldrar och jag. Så kul!
Vi hittade ett hotell som verkade bra. Jag ringde för att fråga om transfer och han på Tui sa att det var inte ett hotell han rekommenderade.... han föreslog ett annat hotell istället. Det såg finfint ut och någon timme senare var det bokat och klart! Så spännande! Jag har aldrig varit på Cypern.

Elliott och jag kom hem från vår Limhamnstripp och packade in paket och sen åkte vi till S Sandby och firade Myntas födelsedag samt Malvas hemkomst från en 5 månaders långresa. Hon har varit i Australien, Filippinerna, Bali, Kambodja och Vietnam. Hon hade haft det superbra och kom hem dagen innan. Hon hade badat med rockor och någonsorts haj...
Malva och katten
Vi spelade boccia i högsommarvädret. Det var mycket varmare där än i Malmö.
Min bror, redo att spela boccia
Elliott och mamma pausar
Vi bjöds på supergod middag, grillat och potatis med salvia och babaganouch och tzatziki.
Pingistime!
Vi spelade pingis och sen var det dags för efterrätt.
Mums!
Vi fick rabarberpaj, bär, glass, grädde, kaffe o te. Mycket trevligt och gott!

21 maj måndag
Elliott skulle på Skåne-utflykt med skolan. Det var viktigt att vi kom i tid. Vi hittade inte hans skor. Jag skjutsade honom till skolan och hade packat matsäck. Sen fick jag åka hem o leta upp skorna (kom på var de var) och köra tillbaka med dem, hann lämna dem innan han åkte. Puh! Sen körde jag till jobbet. Vi hade måndagsmöte och jag kom på att jag glömt packa ner kanelbulle och festis till honom. Skrev och bad om ursäkt, han sa att det var ok ;-).

Jobbade som sjutton hela dagen. Kom hem och fortsatte att jobba. Jobbade hela kvällen.

22 maj tisdag
Joakim hade lagat fisk med vitt vin och lök. Det var väldigt väldigt gott! Och lättlagat. Kommer vi att äta fler gånger.

23 maj onsdag
Vilken dag! Puh. Jag började jobba väldigt tidigt på kontoret och det var helt stressigt. Mitt i allt fick Joakim så ont i sina revben (som han skadat) och behövde åka till akuten. Han tog sig dit med taxi och jag gick dit på lunchen och satt med honom, han hatar sjukhus. Läkaren tittade och de kunde inte göra något för man gör inget med revbensfrakturer. Så de rekommenderade vårdcentral för att få smärtstillande. Jaja, Joakim åkte hem, jag åkte till kontoret och jag hann inte äta lunch och sen kom en tjej från Deloitte och hjälpte mig med kassaflödesanalysen, men vi kunde inte börja på jättelänge för det blev någonting fel i balans o resultaträkningen i koncernen så vi var tvungna att reda ut det först. Men hon var superbra och vi fick rätt på det mesta.

På vägen åkte jag till Mobilia och hittade present och blomma till Elliott som fyllde år dagen efter. Handlade även till lyxfrukost åt honom. Fixade hans korsord och gåtor. Tänkte att vi skulle väcka honom med frukost och presenter.

Hämtade Elliott hos Michael. Vi åt smörgås med skivad kall köttfärslimpa & pressad gurka på. Det var jättegott! Tyckte Elliott med och åt upp den hur snabbt som helst. Vi blev inte helt mätta så vi åt även resterna av gårdagens fisk och Elliott tyckte om det med! Så två nya saker att äta med honom nu :-). Förberedde inför morgondagens firande av Elliott. Nattade honom och var så himla trött så jag somnade själv också. Vaknade sen vid 04 och kunde inte somna om...

24 maj torsdag
Elliott hade ledigt då skolan var stängd. Han vaknade redan kl 06 och då hade vi inte hunnit fixa frukost på sängen till honom än, så jag sa åt honom att försöka somna om men det kunde han inte. Han kollade ipad i rummet och vi fixade frukostbrickan. Sen gick vi in med bricka och presenter och sjöng för honom. Han blev glad :-D. Han fick lite gott och blandat. Han tyckte det var supergott. Speciellt getosttoasten.
Frukostbricka, han har redan hunnit äta lite :-)
Sen löste han gåtor, hittade presenter och nya gåtor och så fick han ett megakorsord.
Han byggde lego.
Legodinusaurie
Det var en present i sig som sa att han skulle få gå på fisk-spa för fötterna kl 10.
Elliott iklädd mysig födelsedagsfilt och i full gång att lösa korsord
Längsta korsordet han fått hittills :-D

Färdiglöst
Vi åkte in i god tid och hann ta en glass i solen innan han gick in för fotspa. Han ÄLSKADE det!

Supermys tyckte Elliott!
Efter fisk-spa skjutsade jag Elliott till Michael. De skulle också fira födelsedag :-).

25/5 fredag
Joakim fixade jättegod toast med tunnskivad rå oxfilé och gottigotter på.
Mums! 
Jag skulle egentligen ha semester, men jobbade med koncernredovisning på förmiddagen. Fixade inför morgondagens kalas. Bakade kladdkakor, gjorde maränger, handlade, stekte tacofärs.

26/5 lördag
Dags för kalas för Elliott. Vi hade det hos mina föräldrar. Jag började med att skära grönsaker och annat hemma. Packade ihop allt som skulle med och åkte till mina föräldrar.
Vi dukade borden och satte upp ballonger.
Dukar bord 1
och bord 2
Sen var det dags för kalas för Elliott! Det var många som kom för att fira. Catta, Nea, Magnus, Anastasia, Annika, Rolf, Olle, Helene, Torkild, Camilla, Jonas, Josefin, Uffe, Anna-Carin, Embla, Tor, Frej och mina föräldrar. Vädret var soligt och fint och vi åt tacos och satt ute.
Lite snacks
Lite tacos
Vissa satt inne och la pussel. Vissa spelade spel på gräsmattan.
Spelgänget och så några på väg hem
Annika var snäll och diskade allt efter maten. Till efterrätt hade vi marängsviss och kladdkaka. Mycket gott! Jag har så fina släktingar och vänner. Det gör mig väldigt glad! Och Elliott är så omtyckt och hade det superbra och fick hur många fina och genomtänkta presenter som helst.
Presentöppning
När alla utom Uffe-familjen åkt hem så spelade Embla, Uffe, pappa, Tor, Elliott och jag plump. Det var jättelängesen och väldigt kul! Elliott tyckte det var sådär, hehe. Vi var inte så bra på att bjuda rätt.
Efter kalaset plockade vi ihop allt vi kunde och tog med oss hem. Det var ju kanon att ha kalaset hos mina föräldrar! Så glad för det! Elliott hjälpte till att bära in och packa upp allt när vi kom hem och vi la oss hur sent som helst!

27/5 söndag
Mors dag. Fick en teckning av Elliott. Och blommor som Joakim hjälpt honom att fixa :-).
Elliott och jag cyklade/gick till Lidl och köpte med lite goda ostar hem till mina föräldrar där jag firade mamma på mors dag. Vi spelade kubb, kastade ner burkar och spelade ett parti boccia efter fikan som var jättegod.
Fina aklejor hos mina föräldrar
Elliott kastar kubb
Sen sparkade/cyklade Elliott och jag hem. Det var lite nerförsbackar så det var kul tyckte Elliott. Tog ca 20 min. Joakim och Elliott byggde med lego. Jag förberedde middag vilken bestod av rester från gårdagens tacos och det var jättegott!
Yummie
Mango och Sweet var kvarterets stora attraktion denna dag. De skulle klappas på och "oooh så söta" tyckte de att det var. Barnen stod utanför vår balkong och trampade ner blommorna i planteringen, så jag fick säga till dem att akta dem... Mango älskade uppmärksamheten och låg och rullade och kråmade sig framför dem.

28/5 måndag
Skjutsade Elliott till skolan, vi glömde skolväskan så när jag lämnat av honom fick jag åka hem o hämta den och åka tillbaka dit igen. Sen åkte jag till kontoret och där hade vi måndagsmöte och det var stressigt och mycket hela dagen. Galet mycket.

Vi hade styrelsemöte kl 15 och våra rapporter var inte så funktionella så vi fick i uppdrag att försöka hitta på nya rapporter som bättre visar konsoliderat resultat, då det är för mycket mellanhavanden mellan bolagen och för mycket interima bokningar som ställer till resultatet på så sätt att det inte går att bedöma hur bra vi faktiskt går. Så vi har lite att bita i.

Efter mötet försökte jag få klart koncernens årsredovisning, men det hann jag inte mycket med för klockan var plötsligt halv sex och det var dags att åka till meditationen. Det var som vanligt bra med meditation. Marie meddelade att nästa gång är sista meditationstillfället ever, sen ska hon hitta på något annat. Så jättetråkigt då meditationen är mitt återhämtnings & andningshål. Visst kan jag göra det på egen hand, men det är ändå inte riktigt samma sak. Jag får försöka hitta ett nytt forum att vara i. Oavsett så var det god fika med bla fetaost. Och det är ju i alla fall en gång kvar :-).

29/5 tisdag
Sov bara 1 timme denna natt. Katastrof. Men otroligt nog fungerade jag ändå bra på jobbet på dagen. Tror jag snart närmar mig mål gällande koncernredovisningen. Längtar tills den är klar.

30/5 onsdag
Hämtade Elliott efter jobbet, det blev lite sent då revisorn var här på kontoret och granskade koncernredovisningen och det tog hela dagen och sen satt vi och gick igenom den tillsammans innan det gick att gå hem. Vi åt pasta med ost- och baconsås till middag.

31/5 torsdag
Skjutsade Elliott till skolan, glömde hans vattenflaska och fick köra hem och hämta den och köra dit med den lite senare. Jobbade hemifrån. Satt med koncernredovisningen och en hel del småändringar och rättelser. Hämtade Elliott på skolan och fortsatte sen att jobba.

Lagade kycklingben med klyftpotatis och sås till middag. Elliott och jag spelade Catalan (ett av hans födelsedagsspel). Det var kul! Fick jättefina liljor av Joakim
Finfin lilja som luktar hur gott som helst!
1/6 fredag
Var på kontoret och jobbade. Hade lunch med mamma. Hon hade med presenter som inte hade hunnit komma i tid till Elliotts födelsedag. Och jag fick en jättefin pion från trädgården.
Finfin pion
2/6 lördag
Joakim och jag var uppe jättetidigt. Vi åt mumsig toast (igen) med tunnskivad rå oxfilé, kapris, lök, senap, conrichons på. Jag putsade fönster. Katterna tyckte att det var toppen, wow, ett fönster där! De hade inte sett det förut utifrån tydligen... Så roligt att de är utekatter nu!
Först hoppade Mango upp
Sen Sweet
När jag putsade det utifrån så var katterna också där
Sen tog vi picknickfilt och åkte till Hammarspark och la oss i solen en stund. Väldigt skönt. Joakim mår inte alls bra för tillfället så det var kul att han kunde hänga med ändå. Jag handlade på Emporia medan J väntade i bilen. Vi tog även en fika på Biltema, kaffe o bulle för 5 kr :-).

När vi kom hem så messade mamma att det fanns fina blommor på Mattssons som ligger nära Hammars park. Jag cyklade dit och mötte upp mamma och hittade två jättefina amplar för 95 kr styck. Vilket fynd! Cyklade hem med dem.

Joakim vattnade växter, mamma kom med in och drack ett glas vatten och pratade lite. Det var kul! Sen cyklade hon till affären och jag gick in och planterade om amplarna i våra köpta amplar. Band snören i och hängde upp dem på balkongen. Det blev superbra!
Dammsög upp all jord som var över hela golvet sen.
Så här fin blev ampeln
Elliott kom cyklandes hit med Michael. Jag mötte honom och vi gick in. Han åt fisk med oss och sen hade vi lördagsmys. Tittade på Ice Age 5 och åt lite morots- och gurkstavar med dippa, cashewnötter och lite chips. Mysigt!

3/6 söndag
Elliott sov ända tills kl 08, jag vaknade 06 och Joakim var också vaken, han sover typ aldrig på nätterna nu för han mår så dåligt, han hade bara sovit 2 timmar. Elliott och jag bakade Scones som blev stenhårda men ändå goda. Åt camembert till. Även jordgubbar med chokladsås. Joakim kokade kolasås då vi hade grädde i massor som just gått ut. Den blev supergod.

Vi åkte till Ikea, Elliott hängde med. Sen en kortis inom Mobilia.
Elliott o jag spelade badminton i Hammars park. Invigning av present-racketar. De var superbra och bollarna riktigt höga. Träden var lite vägen, så vi fick testa lite olika ställen att spela på innan vi hittade det bästa.
Så kul med blommor på balkongen!
De frodas och växer
4/6 måndag
Var på utvecklingssamtal på skolan för Elliott, det var kul och vi fick läsa och kolla Elliotts nationella prov som såklart gått strålande allihop. Efteråt åkte Elliott med mig hem och jag jobbade och han spelade iPad. Joakim hade fixat aioli och påbörjat egen kimchi och gödslat och vattnat. Och under tiden vi var hemma gjorde han klart ett armband till mig. Detta trots att han inte alls mådde bra. Jättefint blev armbandet.
Det är det bankade armbandet som är nytt, hur fint som helst.
Vi friterade calamares och vi åt det med citron och aioli. När vi ätit klart så gick Elliott och jag ut och spelade badminton. Det var jättekul. Han skulle hämta bollen som flög in i en upphöjd cementkruka typ och han halkade och ramlade rakt baklänges ner på betongplattorna. Som tur var höll han upp huvudet så han inte slog i det, men oj vad rädd jag blev där en stund. Han själv sa att det kändes helt overkligt när han trillade.... sötisen.  Vi spelade lite badminton till fast på gräsmatta istället och sen gick vi och tittade på kalkbrottet innan vi gick hem igen. Vi konstaterade att vi är supernöjda med att bo där vi bor och att det är så nära till allt möjligt.

Gjorde lite avokadodippa och åt med nachos (kvar sen Elliotts födelesdagskalas). Vi tittade på ett skumt program som visade folk som åt konstiga saker och piercade sig på konstiga ställen mm. Det var jättekul tyckte Elliott (tyckte jag med... ) men oj vad märkliga saker människor gör alltså.
Sen var det nattinatti. Jag somnade samtidigt som Elliott.

5/6 tisdag
Elliott och jag cyklade till skolan från oss för första gången. Det är 3 km och tog 20 min. Så då vet vi det. Det gick hur bra som helst. Vi var ute i god tid så det inte skulle bli stressigt.
Sen hade jag tänkt ha en ledig dag, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig så jag åkte in till kontoret efter lunch och jobbade istället. 

Inga kommentarer: