måndag, juli 16, 2018

Andra jobbveckan och födelsedagskalas


måndag 9/7
Fick nedanstående lapp i bilen på söndagen.
Dum lapp fasttejpad på vindrutan
Grejen är att vi inte har fasta platser på parkeringen här utanför... De är numrerade men vem som helst med månadskort får parkera, andra också om de betalar. Så den person som skrivit lappen har ju helt fel. Ringde P-Malmö för att kolla säkert så jag hade rätt och sen till MKB och bad dem sätta upp info i trappen så jag kan slippa få såna lappar. När jag kom hem från jobbet så hade de redan satt upp en lapp! Härligt! De jobbar snabbt! Så nu hoppas jag alla vet att alla platser är fria :-)

Joakim och jag åkte till Ljungen efter jobbet. Vi köpte med oss lite fika från Annas och så satte vi oss och tittade på vattnet och kossorna och gick en promenad. Sen åkte vi hem och såg på Beck. Joakim hade förberett för Tonkatsu innan på dagen, så det lagade han klart när vi kom hem. Det var jättegott!
Mumsig tonkatsu
tisdag 10/7
Åkte och storhandlade efter jobbet. Tog lite tid. Kom hem ganska sent. Joakim hade fixat ramen till oss, det var supergott! Många goda tillbehör. Tyvärr glömde vi den picklade löken som han gjort. Den stod för att svalna ute på balkongen. På kvällen tittade vi på ett avsnitt av Beck. Väldigt trötta båda två.

onsdag 11/7
Jobbade hemma då en elektriker skulle komma och titta på diskmaskinen som slutat att fungera. Det var något elektronikfel. Han fixade det. Sen tittade Joakims mamma in. Hon hade med sig lite vinglas som vi ska låna inför födelsedagskalaset, då vi inte kan hitta våra... Och hon hade även med sig lite dekorativa valnötter :-).
Valnötter
Vi åt rester av Ramen till lunch. Denna gång kom vi ihåg den picklade löken, hur gott som helst!
Mums!
Jag hämtade Elliott hos Michael efter att jag handlat inför lördagens kalas. Jag började känna mig förkyld och hostade hela tiden. Var helt slut. Tog echinagard o coldzyme. Joakim o jag satte ut några av växterna utanför balkongen och ändrade balkonglådorna till att vara utanför istället för innanför balkongen. Blev mycket bättre så!

Vi åt tacos till kvällsmat med Elliott. Gott och mysigt! Efter maten sydde jag äntligen upp gardinerna. Och förstår inte hur tiden kan gå så fort som den gör. Hinner knappt blinka så har det gått en timme!??? Helt tokigt. När jag hade satt upp gardinen så upptäckte jag att jag sytt den på fel håll... hehe. Suck!

Joakim lagade madras curry som blev jättegod!
Jag hade ont i halsen och sov dåligt hela natten för det var så sårigt och jobbigt.

torsdag 12/7
Gick ut i förrådet på morgonen och hämtade in kattburarna/ställde dem på balkongen. Skjutsade Elliott till Michael. På kontoret hade de fixat fint till chefens återkomst. Jag hade köpt lite kaffe o choklad som vi också satte dit. Sen jobbade jag och gick hem lite tidigare då jag skulle vaccinera Mango och Sweet kl 16. Så skyndade hem och hämtade katterna, de var lätta att stoppa in i sina burar. Sen åkte jag och vaccinerade dem. Det gick finfint!

Elliott var på stranden med Alexander H och lekte sen hos Alexander. Vi hämtade honom kl 19 och han hade haft det jättebra. Vi åkte hem och åt middag. Det blev tortellini denna dag.
Vi lagade Rogan Josh inför lördagens kalas, så den kunde dra åt sig ordentligt av smakerna. Vi städade och fixade så mycket vi hann. Jag hade frossa och feber på kvällen.

fredag 13/7
Storstädningsdag här hemma. Röjning och ihoppackning. Jag hade feber och var förkyld. Men det gick bra ändå. Vi åkte till Gislöv och passade katt, vi köpte med oss smörrebröd från Ica och passade på att äta lunch i Gislöv. Det var gott! På hemvägen plockade vi lite stenar som vi ska göra vaser av.

Vi körde in om biltema på Svågertorp och där tog vi en snabbfika :-). Sen åkte vi hem och Joakim satte upp våra nya partylampor på balkongen. Vi städade klart och det blev äntligen rent och undanplockat, tog hela resten av dagen. Mango hittade såklart direkt högen av nytvättade kläder innan jag la in dem i skåpet, katthår överallt!
Myser på de nytvättade kläderna
lördag 14/7
Gjorde tilltugg, dukade och satte ut ljus och förberedde inför kvällens fest. Vi tittade lite på Beck. Åt rostad macka, salami och gräddost till lunch.
Vi dekorerade med blommor i stenen
Fixade med maten, gjorde papadams och allt annat. Sen kom gästerna. Började med lite rosébubbel och snacks. Satt ute på balkongen då. Katterna var helt slagna och låg på sängen i sovrummet. Fick jättefina presenter! Vi åt middag, pratade, lyssnade på musik, satt ute på balkongen hela kvällen och halva natten! Så skönt och kul att allt gick bra! Vi hade en himla trevlig kväll!
Två finingar!
Och två finingar till :-)
söndag 15/7
Det blev så sent kvällen innan, vi somnade vid 04 och jag vaknade alldeles för tidigt. Men försökte ligga och dra mig lite. När Joakim vaknat så åt vi lite lunch som frukost :-)
Vi åt rester av födelsedagsmaten till lunch
Vi hämtade Elliott, köpte lite fika och tog en liten picknick med Elliott på Ljungen. Det var mysigt! Det var inga kossor synliga denna dag. När vi kom hem var vi alla trötta och vilade ett tag. På kvällen dukade vi fram lite ostar och annat gott och hade söndagsmys med Elliott.
Lite smått o gott

Inga kommentarer: