måndag, maj 14, 2018

1:a maj mm

28:e april lördag 
På seneftermiddagen skulle vi åka till Lund och vi blev lite försenade. När vi kom ut såg det ena däcket på bilen inte så bra ut, det var lite väl platt. Så vi körde till macken och pumpade, det var väldigt lite luft kvar i det så helt klart hål i det. Men luften pös ut långsamt (hade pumpat det en vecka tidigare). Med välpumpat däck körde vi till Lund där vi var bjuda på middag av Annika och Rolf. Mina föräldrar, Berit och Olle var också där. Vi fick grillmix till middag med såser och goda tillbehör! Väldigt gott och trevligt! Vi fick grillad banan med choklad och glass till efterrätt. Det var längesen jag åt! Supergott!
Elliott med jättejordgubb och litet hallon med blåbär i
Vi åkte hem strax efter halv nio och lämnade Elliott hos Michael.

29:e april söndag
Vi passade Heimi på dagen, då Elliott och Michael var i Köpenhamn på japansk festival.
Jag bakade kanel- och kardemummabullar. Mitt när jag skulle snurra ihop dem och grädda så ringde det på porttelefonen och mamma och Berit tittade in. Mamma hjälpte till att pensla bullarna med ägg. Berit gick husesyn och tyckte att lägenheten var fin och verkade större än vår förra :-). Vi fick en fin doftranka och godis.

Vi hade tänkt äta bruschetta till lunch så vi hade förberett dubbel sats ifall de skulle titta in denna dag, så det åt vi allihop. Precis när vi skulle äta kom Elliott och Michael för att hämta Heimi. Så det var full rulle! Vi åt även vars en nybakad bulle en stund senare :-). Vi pratade och hade det bra och sen åkte de hem till sitt.

Joakim och jag lagade nudelsallad med grillad entrecote och Kimchi till. Det var supergott!
Mums! 
På kvällen tittade vi på TV och tog det lugnt.

30:a april måndag
Ringde till en bilfirma och fick tid direkt på förmiddagen. Medan de lagade däcket gick vi till Mobilia och åt smörrebröd till frukost. Körde hem och sen var det dag att lämna bilen på rengöring, en deal jag köpt på Lets deal. Vi vandrade runt på Värnhem och försökte fördriva tiden, vi hjälpte en tant ta sig till vårdcentralen (det blåste så mycket att hon nästan blåste omkull), vi gick in på Ica och Hemköp. Sen fanns det inte mer att göra...  Värnhem är så tråkigt. Så vi delade en pizza på pizzerian som jag brukade äta lunch på när jag jobbade på Fredriksbergsgatan.

Bilen blev klar och var väldigt ren o fin. Vi körde och hämtade Elliott hos Michael på hemvägen. Hela kvällen la vi pussel och sen tittade vi på en film (en action om Amazonkvinnor). Den var bra.
Sweet i goseläge bredvid huvudkudden
Han riktigt myser!
1:a maj tisdag
Vi åt frukost och sen la Elliott och jag pussel. Vid 11-tiden åkte vi till Happy Candy för att vara 1:a maj traditionen trogen. Elliott fick välja vilket godis han ville, vi grundade med hamburgare och sen körde vi till bokskogen för att maja. Fjärde året i rad som Elliott och jag majar, 3:e året som Joakim är med, en mysig tradition! Jag uppskattade majandet som mina föräldrar tog ut mig på väldigt mycket när jag var liten så vill gärna föra det vidare :-). Även i år var det fullt med vitsippor överallt! Lite utblommade men fortfarande jättefina!

Underbart i skogen, även om det inte var någon sol.
Picknick bland vitsipporna
Plockat en bukett
Två som väntar in mig
Jag var ju tvungen att stanna för att fota alla sippor, gula som vita

Precis när vi ätit upp vårt godis, ätit bullar och druckit te och plockat en bukett vitsippor så började det regna. Vilket flyt vi hade som hann med picknicken innan!
På hemvägen körde vi in om mina uppväxtkvarter. Jag visade Joakim och Elliott var jag bodde när jag var lite, mina skolor och lite annat smått och gott däromkring. Kul!

Vi åt schnitzel till middag denna dag.
Gott! 
På kvällen när jag nattade Elliott så sa han att han tyckte det var så intressant att höra mig berätta om där jag växte upp :-). Gullunge!!! <3 p="">
2:a maj onsdag
Jobbade på kontoret. Jag var där tidigt, det var fullt upp hela dagen. Precis innan jag skulle gå hem så upptäckte jag ett fel i bokningarna för föregående år som var resultatpåverkande, med ett ganska stort belopp. Jobbigt! Helene kom för att låna mitt rum, jag hann prata med henne lite innan jag gick hem. Skulle vilja träffas och prata lite längre, men vi har inte lyckats hitta någon dag på länge. Vi får hoppas att vi hittar någon snart :-).

Kom hem efter jobbet och var lite stressad efter resultatgrejen som också ledde till att jag måste göra om rapporter, räkna om skatten och massa annat. Men försökte koppla bort det och ha en lugn kväll med Joakim. Vi hämtade mat på Bhua Thai då vi inte orkade laga något. Jag cyklade dit och det är sååå skönt att man kan cykla till affärer och cykla och hämta mat. Att vi bor så nära ett större utbud än innan. Älskar det! Vi åt och kollade på serier och sen la vi oss tidigt.

3:e maj torsdag
Testade att ta bussen till kontoret, det var värdelöst. Det skulle ta typ 7 min från mig till Hyllie, det tog 25... sen gick tåget fort, men allt som allt tog det mig 40 min till kontoret. Det var galet mycket på jobbet. Tog bussen hem också. Lika värdelöst! Tog också 40 min och bussen kom inte alls den tid det stod... Så det där med buss, det ger jag inte mycket för.

4:e maj fredag
Jobbade och det var så mycket att göra, för allt ska bli klart samtidigt. Håller på med årsbokslut och kvartalsrapport på en och samma gång. Och alla ska ha nya mallar och formler för det är saker vi inte gjort tidigare år på detta sätt. Och att göra nya mallar tar sån himla tid. Och alldeles försenad kom jag iväg för att åka till Lund och fira Martins födelsedag. Hämtade Elliott på vägen och vi körde till Lund, kom nog nästan en halvtimme senare än vi egentligen skulle. De bjöd på jättegod förrätt, sparris i ugnen med coctailtomater, ost och bacon. Mmmm! Sen fick vi grillat, det var korvar och kött med olika rubbing och till det ugnsrostade rotfrukter, klyftpootatis, fetaostsås, tomatsås samt sallad.

Efter maten gick vi ut och spelade boccia. Det var skoj! Lite kallt ute men ändå skönt.
Elliott med sina klot
Skönt väder att spela bocca i, om än lite kallt
Emblas tur att kasta
 När vi var klara så gick vi in och då var det dukat för efterrätt (Anna-Carin var kvar hemma). Vi sjöng för Martin och åt tårtor och drack kaffe.
En av tre mumsiga tårtor
Elliott spelade myrstacken med Uffefamiljen och plötsligt var klockan nästan 22 och det var hög tid att åka hem. Mamma åkte med mig och Elliott och vi släppte av henne hos sig och sen åkte vi hem. Nu har parkeringarna utanför vår lägenhet blivit klara, så skönt! Mycket närmre till bilen.
När vi kom hem var det läggdags direkt.

5:e maj lördag
Elliott, Joakim o jag åkte och lämnade keramik i Höllviken, sen till Joakims mamma med lite saker som vi inte kan ha här hemma, som inte får plats. Vi köpte med lite fikabröd och fikade också.
Lämnade Elliott hos Michael och åkte sen hem.

Skulle ha en vilodag resten av dagen.
Gjorde potatissallad och vinsås och så skulle vi grilla. Men Joakim tappade balansen och råkad trampa på elgrillvärmaren som var glöd het och han landade med hela sin vikt på foten på denna. Så det blev till att direkt kyla med isvatten i 20 min och sen ville sjukvårdsupplysningen att vi skulle åka in och kolla skadan. Så vi åkte till jourcentralen brevid akuten, ville inte till akuten så det var ju bra. Och där var vi i 2 timmar och konstaterade att det nog inte var någon fara.

Åkte till apoteket och köpte jelonet (som Elliott fick till sin brännskada när han var liten också) och lite gasbinda. Sen när vi kom hem var vi helt slut. Vi åt maten och såg på film och mitt i filmen höll jag på att somna, så då la vi oss. Helt slut efter denna dag. Stackars Joakim hade jätteont i sin fot. Men det kunde nog ha varit värre så man får vara glad för det, det mesta kom på hälens trampdyna som ju har lite tjockare hud.

6 maj söndag
Joakim hade ont i sin fot, stackaren. Men det såg mycket bättre ut än man kunde förvänta sig i alla fall. Och han kunde gå på den. Vi åkte in till Drottningtorget för att kolla loppisen, den jag funderat på att stå på. Det var en värdelös loppis som mest sålde kläder och ingen verkade vilja köpa någonting. Den ska jag inte ställa mig på.... så det var ju bra att vi kollade in den först. På hemvägen gick vi in om Oasen och hittade två ampelkrukor som vi ska hänga på balkongen.
Vi satte även upp en tavla och lampor i taket. Skönt att ha fått lite fixat här hemma. Äntligen. Men det är fortfarande en hel del kvar. Joakim grillade kött och vi åt middag.
Mycket goda rester från gårdagen (utom kött o sparris som lagades denna dag)
Resten av dagen städade jag. Joakim var tvungen att vila foten. Det var såååå otroligt mycket damm här hemma. Så skönt att få undan det. Jag var inte klar förrän halv nio på kvällen.... Tokigt!

7 maj måndag
Cyklade till kontoret på morgonen, det tog ungefär 25 minuter. Det var såååå mycket cyklar och bilar och folk överallt, det var nästan lite jobbigt. Jobbade och det var full rulle hela dagen. Vi hade måndagsmöte och låååångt ekomöte men det var bra! Cyklade hem och hittade en underbar bit cykelväg där jag cyklade igenom en lång och jättefin allé av blommande träd. Fantastiskt. Men vägen var ca 1 km längre än vägen jag tog till jobbet. Dock var den mycket lugnare och trevligare.

Direkt när jag kom hem så körde jag och hämtade Elliott som var hos Michael. Joakim hade kokt revben på dagen och glaserade och grillade dem när vi kom hem. Så maten var klar när Elliott och jag kom hem och det var jättegott.

8 maj tisdag
Cyklade med Elliott till skolan, sen till jobbet. Jobbade på och det var fullt upp såklart. Jobbade halvdag på kontoret och cyklade sedan för att hämta Elliott på skolan. Precis när vi skulle cykla hemåt så kom mamma cyklandes förbi :-D. Så kul! Hon gick med oss till Ica och vi köpte vars en banan och lite att fika på. Vi cyklade till kalkbrottet satte oss i solen och åt och pratade. Mamma cyklade med oss hela vägen hem och sen cyklade hon vidare hem till sitt. Hon hade köpt fina blommor på Lillgården.

Elliott och jag kom hem. Vi åt kycklingklubbor som Joakims mamma lagat till oss. Elliott gick och duschade, sen ville han gå en runda till Sibbarp. Så Elliott och jag gick ut och var ute och gick i över en timme. Gick ner till havet. Det tog längre tid än vi tänkt, så var inte hemma förrän det var läggdags.
Fin solnedgång på väg genom Hammarspark

Så fint när solen lyser på träden
Det blev lite kallt på hemvägen så Elliott lånade min kofta

Väldigt fin solnedgång när vi kom ner till havet.

När vi kom hem igen så var det direkt i säng. Jag sov jättedåligt denna natt och var otroligt trött på morgonen, sov bara 2,5 timme ungefär. Hoppas att det är tillfälligt, så rädd att hamna i den onda sömncirkel jag var i för inte allt för länge sen...

9 maj onsdag
Vi åt lite frukost och sen körde jag Elliott till skolan. Kom till kontoret och var så stressad för att det är så mycket som ska bli klart på en gång. Dessutom hade vi anställningsintervjuer för två sommarvikarier. Men det gick bra med både det ena och det andra. Kom dock inte riktigt så långt som jag tänkt så det blir till att jobba en hel del i helgen som kommer.


På lunchen träffade jag Helene som var i stan och hon bjöd mig på lunch på Akropolis. Det var jättegott och mysigt. Vi satt i solen. Det var ingen långlunch eftersom vi båda hade mycket att göra, men bättre med en liten träff än ingen träff! 

Kom hem och Joakim var dålig. Jag åt Beuf bourgignone som Joakimss mor lagat till oss. Den var jättegod! På kvällen tog vi det riktigt lugnt och lyssnade på musik och kopplade av. Så välbehövt! Och roligt att spela låtar för varandra. 

10 maj torsdag
Vaknade trött och med huvudvärk. Usch. Hade sovit himla dåligt också. Jobbade hela förmiddagen och pratade lite med Uppsala-Annika i telefon. Sen ville jag ut och få lite sol. Cyklade till Hammars park med en filt och la mig i solen och kopplade av i några timmar. Hade med några bullar att äta och lyssnade på meditationer (på Youtube). Sååå himla mysigt att bara kunna cykla iväg och ha både strand, park och Limhamns centrum bara 5-10 min bort. Love it.

När jag kom hem så åkte jag och hämtade Elliott. Vi körde till Vellingeblomman för att fika och hämta ett gratis paket jord (även fikan var typ gratis, man fick en fika-kupong för att man flyttat). Vi hade jättemysigt. Elliott åt en smörgås med köttbullar och jag åt pannkaka med nutella. När vi ätit klart så gick vi en promenad i deras trädgård som de pyntat väldigt fint och roligt :-D.
Lite söta minioner, speciellt den lila :-D

Fina får framför bilen
Lite roligt för Elliott också
Fina omgivningar
Söt enhörning
Fin påfågel
Elliott hittade fisk-spa och blev så glad! 
Vi hämtade vårt paket jord och sen åkte vi hem. Därhemma bestämde vi oss för att lägga pussel. Det är så mysigt. Vi la ett med dinosaurier och vi la hela pusslet, det var 300 bitar och alldeles lagom svårt. Sen var Elliott hungrig så då åkte jag och köpte pizza till oss. På vägen ringde mamma, men det var visst jag som råkat ringa upp henne först utan att veta om det :-). Vi pratade en stund och sen hämtade jag pizza och åkte hem och vi åt pizza alla tre.

Joakim gick och vilade. Elliott och jag la oss i hans rum och tittade på TV och hade lite fredagsmys med chips. Vi såg första avsnittet av Arkiv X. Det var kul! Sen ville han se Smurferna, så vi såg en smurffilm. Joakim kom in och var med en stund, sen blev jag så trött att jag låg och somnade. Så vi stängde av och så var jag kvar hos Elliott tills han somnade, sen gick jag själv och la mig också. Sov ok för första gången på ett par dagar. Tack och lov!

12 maj lördag
 Joakim hade fixat med frukosten när Elliott och jag vaknade. Vi gick upp och åt frukost, bla ägg o kaviarmackor. Vi har tränat katterna både på inkallning och på att ha halsband, nu kändes de mogna för att testa lite uteliv. Vi lät Mango gå ut på balkongen. Han ÄLSKADE det. Herregud vad han hade mysigt. Elliott var med när vi släppte ut dem och var väldigt mån om Mango. När Mango gick till parkeringen så hämtade Elliott honom, följde efter för att se var han var och brydde sig verkligen om och såg till att Mango hade det bra. Kärt! Mango fick sån smak för utelivet så när han kom in igen och vi stängde dörren ville han bara ut och satt och jamade framför dörren i eeeeevigheter.
Sweet vill inte gå ut, han har som mest lagt sig vid dörren och nosat på luften. Sötis-Sweet.

Elliott och jag körde till Skrylle och mötte upp Camilla, Jonas och Josefine. När vi just kommit fram dök Ludde och Bacon upp :-D. Kul! Tror aldrig jag träffat min kusin Ludde bara sådär helt apropå förut. Vi pratade en stund och sen gick han vidare och vi andra gick en runda i skogen, vi valde 3 km slingan. Det var jätteskönt väder, inte för varmt och inte kallt. Det luktade skog och fåglarna kvittrade. Elliott fick smaka harsyra och granskott. Det var en rolig gunga som vi alla gungade i.
Gunga i skogen
Linbana
Linbanan var det bara Elliott som testade. När vi gått klart vår runda satte vi oss och fikade på medhavd fika. Mycket mysigt! Sen spelade vi kubb. En mycket mysig dag! På vägen hem spelade Elliott och jag låtar för varandra i bilen. Elliott skulle vara hos Michael på kvällen så jag skjutsade honom dit. Han kastade sig på golvet och gosade med Heimi. Sötisar.
Elliott o Heimi

Inga kommentarer: