torsdag, april 12, 2018

Påsken, flyttbestyr och börjar komma i ordning

onsdag 28 mars
Elliott och jag åkte till kontoret direkt när vi vaknat. Han var med på jobbet på förmiddagen. Vi gick ut på lunchen och Elliott åt en korv med bröd. Mamma hämtade upp Elliott och de gick på bio. De såg Coco.

Elliott tyckte att filmen var bra! Han gillar verkligen att gå på bio och få popcorn och ha det bra! Jag var inte riktigt klar med jobbet, vi slet med finska frågor från revisorerna, mycket svårare att förstå vad de vill när de skriver mail än när man pratar med dem live. Och vi hade massor att plocka fram och fixa klart. Helene som lånar mitt kontorsrum på onsdagar kom också mitt i allt, så det blev till att packa ihop :-). Jag som egentligen skulle vara ledig dagen efter, men det blir nog lite att jobba med ändå.

Mamma, Elliott och jag åkte in till Lund för att fira moster Annika! Marcus och hans dotter var där och henne har jag aldrig träffat förut, så det var skoj! Pappa och Olle och Ludde och Aline var också där och vi bjöds på mumsiga förtugg.
Förrätt efter förtugget :-)
Sen blev det lammstek med sparris, sås, potatis och sallad. Jättegott!
Elliott gosar med Bacon
Efter maten var det tårta och sen ostar. Mums mums! Elliott fick leta påskägg och blev väldigt glad för påskägget och dess fina innehåll!
Påsktårta
Elliott och jag stannade tills alldeles för sent och var inte hemma förrän vid 23. Vi la oss att sova direkt.

torsdag 29 mars
Elliott o jag vaknade tidigt och åt lite frukost. Denna dag skulle städfirman komma kl 08 men de messade att de ville ändra till kl 12. Jag körde Elliott till Michael för att hämta träningskläder och gympaskor. Han bytte om där och sen åkte han och jag och hämtade Alexander H. Elliott o Alexander var på Sport-Camp på Hyllie och jag var med en timme. Sen verkade det gå bra för dem att vara där själva och de fick spela badminton, innebandy och tennis. De hamnade inte i samma grupp men det gick bra ändå :-). Jag körde iväg, städfirman sa att de blev sena. Jag åkte hem och satte mig att jobba då det var saker kvar från gårdagen gällande den finska revisionen. Blev klar med det.
Åkte till Bellevuestadion och checkade att Elliott och Alexander hade det bra, de satt och lunchade på hamburgare och var jättenöjda.

Jag passade på att åka till Emporia och handla några skruvar och hörlurar till mobilen. Städarna sa att nu kunde de komma. Jag messade och frågade om Michael var hemma o kunde släppa in dem, det var han. Jag tog en fika på Espresso (kaffe o minibrownie). Satt där en stund och jobbade, för det kom  såklart akuta jobbgrejor som var tvungna att fixas. Körde för att hämta tv-dosa till lägenheten hos Connect TV på Danska vägen. När jag fått ut grejorna så meddelade städningen att de var klara. Samtidigt som jag kör hemåt för att hämta nycklar som ska lämnas för lägenheten så ringer Elliott och undrar varför jag inte hämtat dem, men de skulle inte sluta förrän kl 16 men nu var de tydligen klara 15.40 :-). Så det blev till att köra dit direkt, två trötta pågar som tyckt det var kul men var helt färdiga och inte orkade gå dagen efter också. Så jag avanmälde dem och vi lämnade Alexander hos sig.

Elliott gick hem till Michael, jag gick till lägenheten. Städarna hade gjort ett bra jobb men ugnsplåtarna var mitt ansvar, de var inte fina och det var inte heller torktumlarfiltret. Så jag diskade plåtar och rensade tumlarfilter, tvättade lite mer på väggarna och tog bort klistermärken från ytterdörren. Sen kom de som skulle besiktiga lägenheten. De gick runt i en timme (för en lärdes upp) och till slut var allt godkänt och klart. Nycklar lämnade och Puh! Så skönt att det äntligen är över. Jag tog med mig de sista grejorna som fanns i lägenheten och packade in i bilen. Sa hejdå till Elliott och åkte hem.

lördag 31 mars
Det har varit så mycket med flytt och jobb så jag bestämde mig för att göra någonting roligt med Elliott. Mamma tittade in med superfina blommor och påskägg till Elliott precis när jag var på väg att åka och för att hämta lillskrutten och ta med honom på äventyr.
Fin bukett från mamma
Mamma tittade in en liten stund och följde mig sen till bilen. Jag hämtade Elliott och vi började med att åka till Emporia och äta burgare och sushi. Mycket gott! Vi var jättehungriga båda två. Sen körde vi till Helsingborg och besökte tropikariet. Tycker att det är ett så mysigt litet ställe. Roliga djur och kul att man i vissa fall går bland djuren.
Denna fina fågel flög förbi oss
En speciell fisk
Vi klappade en orm. Och bland fiskarna tyckte Elliott att det var jättemysigt när småfiskarna åt  hudrester på fingrarna :-D. Jag tyckte det var jätteläskigt. Det fanns även stora fiskar som åt på en, de var riktigt obehagliga :-).
Elliott får lite fisk SPA

Vi åt vars en glass och tittade på surikater innan vi åkte därifrån. Vi körde till till Margretetorps gästgiveri. Vi gick upp på rummet som var stort och fint. Det enda dåliga var att det luktade extremt mycket mögel i badrummet, så där ville man inte vara. Men rummet var befriat tack och lov.
Stort rum
Vi gick ner och åt påskbuffé. Den såg jättegod ut men var inte riktigt så god som den såg ut. Elliott gillade bäst fläskstekens svål :-D. Jag med! Samt den stekta inlagda sillen, lammet, fläsksteken och såserna. Det var oavsett mysigt att sitta och äta med levande ljus och fint dukat bord.
Elliott och jag i matsalen

När vi ätit klart gick vi och kollade in det lilla spa-huset som låg ute i trädgården. Där var bastu och bubbelpool utomhus. Det var bara Elliott och jag och vi bestämde oss för att prova att basta och bada. Fick badrockar och gick ut. Det var jättemysigt! Varmt och skönt i bastun. Iskallt sen att gå ut till poolen som låg på andra sidan om bastuhuset men när man sen kom i vattnet var det jättemysigt!
Badmys!
Börjar mörkna medan vi är i poolen
Vi badade nog i en halvtimme ungefär och det hann bli mörkt när vi skulle gå upp. Bastade lite igen så vi blev varma efter att ha sprungit i iskalla luften. Duschade och gick sen till hotellrummet och åt lite chips och tog det lugnt. Jag var så trött så jag somnade typ direkt.

söndag 1 april

Vi vaknade ganska tidigt och låg kvar och drog oss i sängen. Vi var supertrötta båda två. Sen gick vi ner och åt frukost och det var jättegott! Goda plättar och man gjorde våfflor själv. Jättegoda meloner och färsk ananas. Så det var mysigt!
Fruktfatet
Frukost
Vi gick upp på rummet och låg där och Elliott spelade iPad och jag kollade i tidningar och på datorn tills vi var tvungna att checka ut kl 11. Då gick vi ner och satte oss i receptionen och satt där en timme. Vi var så trötta! Helt slut.
Vi satt vid den öppna spisen i receptionen
 Jag drack en treo och kände mig sen redo att åka hemåt mot Malmö.
Checkar ut
Vi körde hemåt och på vägen stannade vi för att äta på Pizza Hut. Värdelöst ställe när det inte är buffé. Vi fick vänta i evigheter innan vi fick beställa, sen väntade vi i evigheter på pizzan som inte var så god och sen var vi glada att komma därifrån :-). Jag körde Elliott till Michael och så åkte jag själv hem.

Hade tänkt packa upp och fixa hemma, men jag orkade inte. Det enda jag orkade var att skruva ner rullgardinen som inte fungerar i Elliotts rum och såga av stången lite kortare och sätta upp den igen. Nu fungerar den alldeles utmärkt! Så himla bra! Efter det vilade jag och tittade på TV. Lagade en linssoppa och la mungbönor i vatten. Nu måste jag ta tag i att försöka äta lite nyttigt och boosta upp oss båda lite. Och ta tag i lite flyttkartonger förhoppningsvis.
Mango i röran
måndag 2 april
Ledig dag. Handlade på förmiddagen och sen pysslade jag mest där hemma och fick upp en rullgardin i sovrummet också. Kokade nyttighetsrätt på mungbönor och ris med massa kryddor i.
Se recept här. Ska vara bra för kroppen. Tänker att både Joakim och jag kan behöva det.
Var trött denna dag så det blev många pauser och tv-tittande. Men rensade undan lite kartonger och fick undan och sorterat lite verktyg på bordet. La mig sent för jag ville få lite mer ordning i hallen. Så rensade undan kartonger och grejor där också.

tisdag 3 april
Första jobbdagen efter påskledigheten. Oj så mycket det var som skulle bli klart denna dag. Mamma tittade förbi på lunchen så vi fikade på Espressohouse. Tog en macka med lax och färskost, mycket godare än getosttoasten som de mest har getostskal i nu för tiden. Så det var super med laxen och mysigt med liten lunchpaus.

Jobbade länge och på hemvägen hämtade jag Elliott. Han hittade påskägget från mamma och blev superglad! Det var bästa godiset ever i det påskägget tyckte han :-).
Och jag har fixat i hans rum nu också så det är i stort sett klart och han var jättenöjd.
Elliotts lilla men mysiga rum
Mango trivs i Elliotts säng
Vi lagade fajitas. Åt detta och tittade på tv resten av kvällen.

onsdag 4 april
Jobbade på kontoret och det var mycket att fixa med som alltid, men det gick bra. Var väldigt trött i huvudet, men tog en treo så blev det bättre. Mina föräldrar hämtade Elliott och när jag jobbat klart åkte jag hem till dem. Där fick vi melon, tryffelsalami och färska jordgubbar att dippa i god vaniljvisp med chokladbitar i.
Pappa, Elliott o jag spelade myrstacken, två rundor varav den sista blev till en jättehög med myror som Elliott vann :-).
Efter det dukade mamma fram en liten förrättstallrik med kejsarräkor och lax på bröd.
Förrätten
Sen bjöds vi på kreolskans gryta med ris och sallad. Hur gott som helst och jag blev så mätt så mätt! Vi tittade på TV och hade en mysig kväll. När Elliott och jag kom hem satte vi oss en liten liten stund med Joakim och tittade på Talang och åt lite chips. Sen var det direkt tandborstning och bums i säng för Elliott.

5 april torsdag


Sweet myser
6 april fredag
Jobbade på kontoret på förmiddagen och hemifrån på eftermiddagen. Handlade på Lidl och där mötte jag mamma :-). Joakim kände sig för första gången på länge bättre och åkte med.
Hemma pratade jag med byggjobbarna. De tyckte precis som vi att arkitekten är knäpp som bestämt att det ska vara balkongräcken på bottenvåningarna. För det är en perfekt yta som kunde varit en liten uteplats utanför. Jättedumt och tråkigt. Sen ska de sätta upp en stor pergola precis utanför vår balkong också... Som tar ljus och utsikt. Men vi får väl se hur det ser ut när det är klart :-).

Joakim fixade maten denna dag. Han gjorde en supergod sallad och till den dressing på kapris och sardeller. Och så grillade han entrecote till. Så härligt att vi grillar nu! Det blev hur gott som helst alltihop och vi åt och åt.

Supermumsig middag
Vi hade en lugn hemmakväll och tittade på Wahlgrens och åt paprikachips.

7 april lördag
Uppe tidigt och ute i förrådet före 07.30. Vi får inte längre ha extraförrådet där alla saker som ska till lokalen står. Jag tog ut allt ur vårt förråd och möblerade/pusslade ihop allt och lyckades få in allt som ska till lokalen också... Trodde jag aldrig! Bara motionscykeln som inte får plats, så den får vi försöka sälja, för det finns inte plats i lägenheten för den heller.
När jag kom tillbaka in hade Joakim fixat frukost till oss. Jättegott!
Dagens frukost, sill, ägg, bröd och färskpressad apelsinjuice
Joakim satte upp en hylla och vi satte upp en tavla som hans far målat. Jag råkade ställa den lite dumt och välte den så den trillade rakt in i en stolshörna och då sprack hela fernissan och det blev en buckla. Jobbigt! Men Joakim var snabb och strök på aceton så det reparerade sig själv och bara bucklan syns. Puh! På något sätt när jag bar den i flytten gick ramen sönder och det går inte att laga på något enkelt sätt. Men vi satte upp den ändå och det syns inte så mycket.
Mango myser på pelaren

8 april söndag
På morgonen sa Elliott att han hade ont i halsen (igen!). Vi åt frukost tillsammans allihop och det var mysigt och gott. Jag plockade med en massa där hemma och råkade välta en hög bruksanvisningar som låg lite dumt på en kartong alldeles intill pilasterhyllan som är full med saker. Och en bruksanvisning flög rakt in i hyllan och välte ner en 3 000 år gammal parfymflaska som Joakim köpt på auktion så den gick i kras :-(. Han kan inte ha såna värdefulla saker när han lever med mig. I så fall får han låsa in dem i ett skåp... Så han blev lite ledsen och det blev jag med för det var ju synd. Men, det går ju inte att göra någonting åt, jag är sådan att jag tappar och välter grejor...

Elliott och jag skulle till Camillafamiljen så vi åkte till Mobilia och köpte en blomma och ipren till Elliott så han inte skulle ha så ont i halsen.  Camilla sin bjöd på bakad potatis med räkröra till lunch. Jättegott och trevligt. Både Jonas och Josefine var hemma och satt med och pratade hela tiden. Det är jättekul tycker jag. Så roligt att ha följt dem sen de var bebisar :-). Nu är de typ vuxna och väldigt gulliga båda två. De hade en popkornmaskin som spottade ut varma goda popkorn och Elliott tyckte att de var supergoda (det gjorde jag med) så det åt vi massor av.
Silver, Camillafamiljens ena fina katt
De bjöd på parfait med blåbär och hallon till efterrätt. Mycket mumsigt! Vi åkte hem när det började närma sig kväll. På kvällen tittade vi på Wahlgrens och åt lite chips o dippa

9 april måndag
Jobbade på kontoret, tog en snabbtur till Ikea på lunchen och köpte några lådor. Vi har kommit på att vi nog kan använda mina gamla hyllor som jag såklart placerat allra längst in i det fullpackade förrådet. Så jag ska försöka gräva ut dem nu så att vi kan få undan lite lakan och handdukar och kläder i dessa hyllor. Annars kan vi aldrig packa upp :-).

Joakim hade marinerat fläskkarré i vin och örter och grillade dessa. Till det hade han gjort en vinsås och supergod potatissallad. Vi åt och det var så himla gott!

tisdag 10 april
Jobbade på kontoret på förmiddagen. Hämtade en handdammsugare på hemvägen. När jag kom hem fixade Joakim jättegod lunch. Grillade fläskkarré och choritzo och till det åt vi den goda potatissalladen från gårdagen. Gjorde även en sås på shiraza, yoghurt o vitlök till.

Jag jobbade hemifrån på eftermiddagen. Joakims mor som är förkyld tittade in lite snabbt med 3 påskägg och en blombukett. Kärt av henne.
Fina tulpaner från Joakims mor
Jobbade igen och sen kom pappa och hämtade trampmaskinen. Jättebra att han ville ha den! Jobbade och sen kom mamma och Annika förbi och tittade in också :-). Vi fick en jättefin bukett tulpaner av Annika också.
Vi älskar blommor! Bukett nr 2
När jag jobbat klart så skruvade jag ihop ännu en hylla och det blev ju himla bra alltså! Så bra att jag behöll hyllorna. Så får vi undan jättemycket kläder, lakan och annat där. När det var klart tog vi paus och tittade på Wahlgrens och åt buffelmozzarella och annat gott.
Smått och gott gott

Inga kommentarer: