onsdag, mars 07, 2018

SPA förkylt flyttförberedelser mm

torsdag 21/2
Jobbade på kontoret för första gången på nästan två veckor. Det var trevligt. Inte frisk än men bra mycket bättre. Elliott var med mig på kontoret då han har lov denna vecka. På lunchen kom mamma och hämtade honom. De gick på bio och såg Pelle Kanin. Jag jobbade inte så jättelänge utan slutade lite tidigare och åkte hem till mina föräldrar med lite fika. Bion hade varit rolig tyckte de båda två! Kul! Mamma dukade fram gotter och vi mumsade i oss hur mycket som helst. Riktigt frossade i ostar o annat. Mysigt!

Elliott och jag åkte hem strax före 18. Joakim och jag körde till Höllviken för att lämna lite keramik för bränning. Han hade gjort grejorna för flera månader sen men det har inte varit någon bränning på länge. Så vi fick passa på nu så att det blir bränt innan vi ska flytta, så skört och ömtåligt innan.
På kvällen fick Joakim feber (igen) och kände sig risig. Suck för denna segdragna förkylning. Jag hostar och hostar och mår inte heller bra. Men vi tog det lugnt och såg på Parenthood.

fredag 23/2
Jobbade hemifrån på förmiddagen och det tog längre tid än jag tänkt (hade halv dag ledigt). Handlade lunch ute men hade glömt min plånbok och kunde inte betala. Tack och lov fick jag hämta lunch ändå och lova att komma tillbaka senare på dagen o betala :-). Elliott var hemma och åt med oss. Sen fick jag väldigt bråttom för jag skulle på SPA med Catta. Kände mig inte frisk och hostade och snorade en massa. Men körde och hämtade sushi - en deal Catta köpt och passade på att betala lunchen samtidigt. Åkte till Ystad Saltsjöbad och gick till rummet där Catta o Magnus var.
Stort och fint rum
Vi åt sushi och sen åkte Magnus hem. Catta o jag gick ner till Spa-rummet och bastade, jag var såååå frusen! Så skönt med supervarm bastu! Blev riktigt uppvärmd. Efter det gick vi och la oss i en jättesäng med utsikt över havet.
Med utsikt över havet
Jag hade glömt ta med någon bok, så jag la mig och lyssnade på en meditation och somnade till så trött jag var. När jag vaknade hostade och snörvlade jag så folk vände sig om. Jag tänkte att de tänker säkert "vad gör hon här när hon är sjuk". Men jag tror inte jag smittar, har ju varit förkyld jättelänge.... Man kunde mumsa på torkad frukt och bubbelvatten, så det gjorde vi :-).

Vi gick ut och badade i varma poolen utomhus. Det var nice! Det var alldeles mörkt ute och kallt. Men så skönt i vattnet.
I dessa pooler bubblade vi på kvällen, foto taget dagen efter
Vi badade ganska länge. Sen gick vi upp och duschade och tittade på Skavlan. Och åt lite ostbågar trots att jag var så otroligt mätt efter sushin... När Skavlan var slut gick vi till mys-salen som har en öppen brasa och sängar runt omkring.
Eldstad och sängar
Där låg vi och slappade tills jag nästan somnade då gick vi till rummet och la oss.

lördag 24/2
Catta var på Yoga redan kl 08 och jag passade på att skriva lite i bloggen. När Catta kom tillbaka gick vi ner och avnjöt en god frukost. Efter denna gick vi och slappade i de mysiga sängarna (och jag fortsatte skriva i bloggen) tills det var dags att åka hem.
Fin utsikt
Vi körde kustvägen hem. Det var fint. Vi stannade till i Trelleborg och jag köpte med lite fläsksvålar o ankbröst från Möllers. Lämnade av Catta i Malmö där Magnus var och just skulle köra hem.
Det var skönt att komma hem, jag var helt slut av denna utflykt. Såååå trött alltså. Joakim hade fortfarande feber så han var också trött.

Packade några kartonger för vi måste komma lite framåt. På kvällen försökte vi hitta en film att kolla på med Elliott. Så svårt att hitta någonting bra. Vi åt lite chips o annat snacks. Sen ville Elliott spela iPad istället. Jag var så trött så vi la oss tidigt och kollade på TV i sovrummet. Elliott kom in o kollade lite med oss innan han blev trött och gick och la sig i sitt eget rum.

söndag 25/2

Elliott gjorde amerikanska pannkakor till frukost. Med lite hjälp av mig. Vi åt allihop och det var jättegott. Jag jobbade lite och sen försökte jag få klart ett kort till Camilla o Jonas som fyller år på måndagen. Ett kort med massa bilder på dem, har ju många de inte sett sen lång tid tillbaka. Lyckades få klart det.

Det tog emot att ta sig ut. Men vid halv fyra hade Elliott gått över till Michael och Joakim och jag åkte till Emporia och lämnade kortet till Camilla till posten, men det var för sent för att det skulle komma fram i tid tyvärr. Men men, bättre sent än aldrig :-). Sen körde vi till Svågertorp och Jula för att byta en kolsyrepatron som inte fungerade trots att den var ny. Det gick bra.

På kvällen lagade vi pekinganka och det var så himla gott och så länge sen! Love it! Jag gjorde mandarin-pannkakorna och de är så goda de också, man kan nästan äta dem som godis efteråt... Det kan man med ankbröstet också....
Älskar anka! 
måndag 26/2
Jobbade på kontoret, mycket att göra. Möten hela dagen i stort sett.
När jag kom hem hade vi riktig go-fika och satt o pratade o spelade musik.
Mys-fika
Alexandra som har tagit hand om Sweet sa att nu går det inte längre, han hade kissat för typ 3:e gången. Så vi fick köra dit och hämta honom. När jag kom upp så ville han inte alls komma. Han gömde sig under sängen. Jag tror det var för att jag hostade så mycket och var hes. Sweet hatar hosta. När man nyser eller hostar hoppar han till och går sin väg :-).

Tråkigt att han kissat fast allt var nytt och fräscht och lugnt och stillsamt och ingen Mango eller stök. Men då vet vi det, det beror inte på Mango eller på oss i alla fall. Och det var så skönt att få hem honom igen! Vi hade saknat honom massor.

När vi väl fångat in honom och han kom hem till lägenheten så var han hur nöjd och glad som helst. Gosade och la sig på golvet och mös. Och Mango som jamat i flera dagar var plötsligt tyst igen. Så skönt! Han hade nog också saknat Sweet. Alltså Mango var helt jobbig när Sweet var borta. Knuffade ner saker på golvet, jamade morgon, middag och kväll och var allmänt missnöjd.

Men vad ska vi göra med Sweet? Nu har jag köpt något pulver som ska vara bra för urinblåsan och fungera mot urinvägsinfektion. Så när det kommer ska vi testa det också. Sen finns det banne mig inte mycket mer att testa. Det går ju inte att ha en katt som kissar lite här och där lite när som helst...
Ok om det bara hållt sig till en matta eller så, men det gör det ju inte längre. Och det går ju inte att någon ska passa honom när han är sån heller. Så det blir väldigt problematiskt. Jaja... vi får fundera.
Skönt att ha honom hemma i alla fall.

Elliott var hemma själv medan vi hämtade honom. Elliott hade också saknat honom och var glad att han kom hem. När vi skulle sova kom Elliott in till oss och tittade på TV lite innan han gick o la sig.

tisdag 27/2
Elliott var i skolan denna dag. Jag jobbade hemifrån, med en paus för att åka med Joakim och fika på Annas bageri. Det var väldigt gott! Elliott gick hem till Michael efter skolan så han kunde spela på datorn, min är ju upptagen då jag jobbar på den. Michael var inte hemma. Elliott konstaterade att han hatar detta vädret mer än regn och han frös och hade ont i benen. Så jag föreslog att han skulle ta en varm dusch så skulle det nog kännas bättre. Fick gå över och hjälpa honom ta ner duschmunstycket för han nådde det inte :-).

Joakim o jag åkte till Svågertorp och åt china-box till middag, vi skulle ändå till Biltema och skaffa lite pluggar till min lamellgardin på jobbet.

På kvällen meddelade Michael att Elliott hade feber igen och ont i bihålorna. Vi som hade bestämt att han skulle hämtas av mina föräldrar på onsdagen fick meddela att det nog inte blev så i alla fall.

onsdag 28/2
Elliott var dålig och hemma hos Michael. Jag jobbade på kontoret. Mamma kom och lunchade med mig och vi var på Espresso som gjort om sina getostmackor så de nästan bara innehöll getostskal. Men jag sa till så vi fick en ny, den var ungefär likadan... Men det var bra ändå och vi drack varmt och gott te till. Det var jättetrevligt med lunch-fika som alltid! Och jag fick lite torskrom med mig hem, den var så himla god. Smakade precis rätt.

torsdag 1/3
Vi fick meddelande från snubben på Folkets hus, han hade varit sjuk vi kan inte flytta in förrän 1/4 i den lokalen. Suck. Jag blev lite irriterad. Skrev tillbaka snällt att jag förstår att han varit sjuk, men att det känns lite tråkigt att få veta att det är inflyttning 1/3 och sen när det är den 1/3 så får man veta att det blir en hel månad senare.... Frågade om det kanske kunde vara möjligt att den blev klar till 23/3 i alla fall. Han svarade senare på dagen att det skulle gå att ordna till den 23:e. Så det får vi hoppas på! 

Hade möte med chefen kring bokslutet större delen av dagen. Beställde tid för bilservice (för 5 400 kr!!!!) så galet dyrt. Men måste göras. Sen beställde jag även tid hos Camilla för att få en ny bettskena då min gamla gått sönder, kostar också väldigt mycket. Blir en tuff månad det här med dubbel hyra, dubbel parkeringskostnad och så stora extrautgifter. Men men, det blir nog bra. Bara supertråkiga pengar. Hade varit roligare att betala för lite nya kläder, möbler, god mat eller något annat skoj :-D. 

Elliott var hemma då han fortfarande hade jättemycket snor. Dock tyckte han det var lite tråkigt då de skulle åka pulka i skolan denna dag och det ville han med. Men Michael tog med honom för lite pulkaåkning så det var ju bra!

fredag 2/3
Elliott var i skolan igen. Jag jobbade halva dagen på kontoret, var vääääldigt trött. Hade sovit dåligt natten mellan torsdag och fredag. Säkert bara för att jag nyss sagt att jag är så glad att jag sover så bra igen! Sånt ska man akta sig för att säga... Men jag fick väldigt mycket gjort på förmiddagen på kontoret i alla fall. Var där tidigt också för jag kunde inte somna om igen på morgonen... 

När jag kom hem så åt jag lite rester av spagetti o köttfärssås till lunch. Jobbade på eftermiddagen men det gick sådär. Var så trött! Gav upp vid fyratiden. Elliott var och lekte med Philip efter skolan och kom hem när det var dags att äta. Han fick revben med potatismos och sås och kokta morötter. Joakim och jag åt Ramen. Hur gott som helst! Joakim hade fixat med alla tillbehör och sånt till soppan under dagen. Vi blev jättemätta (och törstiga för det var salt!). 
Dagens ramen

Vi hade fredagsmys med Elliott, åt lite chips och ostbågar och tittade på de 72 farligaste städerna att bo i. Elliott gick och la sig, han fick vara uppe så länge han ville. Joakim o jag la oss och kollade på TV. Reneés brygga. Elliott kom in och tittade med oss tills han blev så trött att han nästan somnade, då gick han och la sig i sitt rum :-).

lördag 3/3
Åt frukost med Elliott o Joakim, vi gjorde tonfisk-sandwich. Jättegott! 
Elliott var hemma själv en stund och Joakim och jag åkte in till Höllviken och hämtade brända keramiksaker som ska glaseras. Joakims mor mötte upp oss där och vi lämnade tillbaka några saker vi lånat av henne. Sen åkte vi hem och köpte med oss några kakor från Annas bageri på vägen. 
Väl hemma fikade vi på våra kakor och latte.
Mums!
Jag satte mig för att jobba ikapp lite sen förra veckan. Men det blev inte mycket med det för jag fick hjälpa till med ekonomin för BoAktivs årsbokslut och det tog ca 3 timmar. Jobbigt eftersom jag var helt slut och trött i huvudet (huvudvärk hela dagen). Och jag ville ju egentligen jobba med mitt riktiga jobb och så borde jag ha flyttpackat också. Men efter bokföringssessionen var jag helt slut och fick sätta mig i soffan o kolla TV med Joakim en stund. Vi åt ramen-rester från gårdagen. Med lite nya tillbehör som vi fixade iordning. Hur gott som helst även denna dag. Men oj vad vi blev mätta. 
Jag gjorde apelsin-läsk. Jättegott! 
På kvällen tittade vi på en film, var jättetrötta och la oss tidigt.

Recept på väldigt god apelsinläsk
1,5 dl socker
2 dl vatten
3 apelsiner (riv skalet och pressa ur saften)

1. Koka upp vatten och socker - så sockret löser sig och ta sen av det från plattan
2. Ta i det rivna apelsinskalet i sockerlösningen medan den är varm.
3. Låt det svalna och stå kallt. När det är kallt, häll i saften från de tre apelsinerna. 

Det blir någonstans mellan 4,5-5 dl vätska. 
Dela i tre delar och häll i en sodastreamer flaska. Fyll på med vatten. Kolsyra. Drick! 
Eller häll upp på flaskor (vilket vi gör) och spara. Det blir 3 flaskor, ca 3 liter.

söndag 4/3
Vaknade helt seg i kroppen och med huvudvärk. Gjorde färskpressad juice på apelsin, morot, grönkål, äpple och passionsfrukt. Raspet som blev över sparade jag. Åt rostat grovt bröd till frukost och drack juice till. Vi tittade på ett avsnitt Antoine Bourdain. Han var i Italien och åt så himla mycket gott. Jag blev sååå sugen på alla korvar, skinkor och ostar!

När vi tittat klart och jag tagit en treo uppbådade jag energi till att plocka ner lite grejor i en loppislåda och gå ner till förrådet och kolla vad vi egentligen har där samt ta upp två glasdörrar till hyllan som står i köket. Den ska de som flyttar in ta över och de ville ha luckorna också. Sen slängde jag en himla massa sopor och plockade in loppisgrejer i bilen samt lite som ska till tippen. 

När jag kom upp i lägenheten igen så packade jag två lådor med grejor från Elliotts sovrum. Joakim packade ner ömtåliga saker. Lådorna vi köpt är inte av högsta kvalitet och Sweet som älskar lådor verkar framförallt älska att ligga på den med ömtåliga grejor och den har typ nästan gått sönder på ovansidan så han håller på att sjunka ner i hela lådan :-). Sötnosen!
En av alla favoritkartonger :-)
Det har nog gjort honom gott att vara borta på egen hand ett tag. Han verkar ha lite mer självförtroende och pondus nu när han är tillbaka. Det är ju positivt! 

Jag bakade en sockerkaka med allt fruktraspet i. Den blev god och vi åt vars en bit med lite grädde till. Mums mums! 
Kaka och apelsinläsk
Eftersom vi var helt slut båda två gick vi in och la oss och satte på en meditation. Det var skönt men piggade inte upp sådär jättemycket. 
Elliott var på kalas på Laserdome, efteråt lekte han hos Alexander. När han kom hem till oss var det dags för mat och vi beställde pizza. Jag hämtade dem och det var såååå gott! Vi gör en sås på yoghurt, vitlök och shirazasås. Den blir stark o god och passar perfekt till kebabpizza - min favvis från La Mare.
Mango slappar på sitt eget vis
Vi tittade lite på 72 farligaste städerna att bo i med Elliott. Sen läste Elliott o jag bok och han somnade sött. Nu är det bara 1,5 veckor tills vi ska flytta. Oj oj!

måndag 5/3
Jobbade på kontoret, var där tidigt och fick gjort mycket denna dag. Åkte hem och Joakim hade fixat spagetti o köttfärssås som vi åt till middag. Tittade på Bron och sen åkte jag till meditationen. Jag var sååå trött och somnade till i meditationens första halva, men sen var jag med och det var lika givande som alltid! God fika och spännande analyser. Jag råkade trampa på Maries katt som låg på golvet, den skrek o fräste och bet eller rev mig i foten. Stackars katt! Jag såg den verkligen inte...

tisdag 6/3
Jobbade på kontoret. Satt mycket i möte med chefen om boksluten och gick igenom alla bolags resultat.  Joakim hade tagit ner kattnätet och ramen runt balkongen, sågat ner allt så vi åkte och slängde det på tippen. Och sen orkade vi inte laga någon mat utan lyxade till det med att åka till Noodle Market på kvällen. Elliott ville inte följa med så han fick en hamburgare att äta hemma :-).

När vi körde hem från Noodle så åkte vi förbi lägenheten som inte alls såg klar ut. Fortfarande byggnadsställningar och stor jordhög precis utanför vår balkong, inget balkongräcke uppsatt ännu heller. Undrar hur de ska hinna med det?
Packade några kartonger när vi kom hem. Men vi var trötta och la oss tidigt. Elliott kom in och tittade på tv med oss. Vi började titta på Mandelmanns (mamma hade berättat att hon sett ett avsnitt och att det var helt OK). Så jag tänkte att vi testar att se lite på det. Jag älskar det! Det var ju superbra! Och Elliott gillade det också. Oj vad man vill ha en egen trädgård när man ser det alltså... Och de är så gulliga mot varandra och entusiastiska och fina mot djuren. Verkar väldigt nöjda med sina liv. Kul att se!
Roligt!
onsdag 7/3
Denna dag var det studiedag så Elliott låg och drog sig och spelade iPad hemma. Han skulle eventuellt ha varit hos mina föräldrar denna dag, men mamma var lite förkyld och vi ville inte riskera ännu en förkylning (den vi har verkar ju otroligt seg) så vi flyttade fram Elliott passning till en annan dag. Jag mådde mycket bättre och kände mig starkare i kroppen för första gången sen jag blev förkyld ! Joakim mådde däremot sämre och vilade större delen av dagen. Elliott gick över till Michael   strax innan lunch. Joakims mor körde förbi med banankartonger som vi gick ner och hämtade, hon hade med jättefina tulpaner till oss också. Hon lämnade av det och körde vidare då hon ändå var i Malmö. Snällt! Nu har vi nog kartonger så det räcker hoppas jag.

Joakim gjorde bruschetta till oss och jag tog en liten lunchpaus. Supergott! Sen hade jag telefonmöte och jobbade på efter det och fick många rapporter klara och färdiggjorda. Så det kändes bra!
Sweet vid favoritvattenskålen
När jag var klar för dagen så gjorde jag fläskpannkaka och lite apelsinlemonad. Fläskpannkakan var jättegod, kunde haft i lite mer bacon tyckte Elliott o Joakim, men jag tyckte den var alldeles lagom. Jag gjorde också en såndär hälsosallad på kål, morot, lök o nötter som vi kan gå och äta på varje dag.
När vi ätit klart (och tittat på Mandelmanns) så bäddade Elliott ner sig i en kuddhög i sitt rum och jag packade ner lite grejor från köket och vardagsrummet. Någon kartong varje dag blir det. Till helgen blir det stora packningshelgen. Då ska vi försöka packa ner det mesta som vi inte måste använda.

Elliott gick över för att sova hos Michael, jag plockade ihop det sista i kartongerna och sen gick vi och la oss tidigt och tittade på Mandelmanns tills jag blev trött o ville sova.

Inga kommentarer: