måndag, december 18, 2017

Jul med Playground

7/12 torsdag
Jobbade på kontoret som vanligt. Lunchade med mamma på Espressohouse. De har äntligen börjat med getost-toast igen och den var supergod. De lurade på mig en tomtelatte som var alldeles för söt. Skulle hellre tagit en vanlig latte, men nu vet jag det tills nästa gång :-).
Mumsig toast
Det var som alltid mysigt att fika med mamma och som vanligt flög tiden iväg och plötsligt hade jag haft hur lång lunch som helst.

På kontoret hade vi julmys vid 16-tiden. Vi samlades och drack glögg och åt snacks och pepparkakor med grönmögelost.
julfika på jobbet
Efteråt åkte vi alla taxi till Ängavallen och deras julbord. Det var väldigt gott allting, lagom mycket upplagt och väldigt fräscht. Det var en trubadur som sjöng och spelade gitarr och gick runt bland borden och det var väldigt trevligt!
Fina dekorationer lite här och där
Gottebordet
Egna ostar, såg goda ut, men var inte så jättegoda tyvärr.
Mitt lilla efterrättsfat
Fint ljusfat
Lördag 9/12
På förmiddagen pysslade jag lite där hemma. Jag putsade två fönster och vattnade blommorna. Sen åkte jag in till kontoret och hämtade hem Michaels bil så den fick stå i garaget där hemma.
När jag kom tillbaka åkte Joakim och jag till Hallongården och fikade. Jag tog våfflor. Det var mumsigt!
Våffelbuffé på Hallongården
Sen var vi hemma och tog det lugnt resten av dagen. Joakim kände sig krasslig. Vi tittade på Greys.
Jag permanentade håret, bara så att det blev lite stöd i det. Skönt!
På kvällen satt jag och pillade med foton och ritade lite på planlösningen till nya lägenheten.
Hoppas vi snart får besked om vi får den eller inte...

Söndag 10/12
Jag försökte sova ut på förmiddagen och steg inte upp förrän kl 09.30. Hade ont i huvudet och var trött. Joakim hade bihåleinflammation och jätteont så han fick nässkölja och ha sig. Det som funkade bäst var att ta i lite "Japol" i ångande vatten och andas in, samt sen dricka lite av det.
Vi startade sedan dagen med en kopp te, en skinkmacka och ett avsnitt av Greys.
Jag dammsög och torkade golvet i kök och vardagsrum, det är kattsand överallt alltid...

Lagade långkål på färsk grönkål. Det blev jättegott! Och så stekte jag några skivor julskinka till. Så nu har vi ätit upp första julskinkan redan :-). Den var väldigt god.

På eftermiddagen körde jag till Lund där vi firade Tors födelsedag (samt Uffes och Anna-Carins). Vi fick glögg, calvadosglögg och den var supergod tyckte jag! De hade gjort pasta (hemlagad) och till det fick vi supergoda köttbullar (eller korvar utan skinn som det egentligen var). De som hade fetaost och tomat i sig var hur goda som helst och jag åt massor.

Sen spelade vi spel och jag spelade Helt Genialt med Uffe och Martin. Kul!

Vi bjöds på en supergod marängtårta och det var ett väldigt trevligt kalas!
Mums mumsig tårta!
Tisdag 12/12
Joakim hade tänt ljus och gjort en kopp te till mig när jag vaknade. Jag gick iväg till jobbet och det var fullt upp hela dagen. Vi hade möte med de danska revisorerna. De har en ny tjej som ersätter de revisorer vi haft innan, så vi fick träffa henne och vi berättade om vår verksamhet och planerade lite inför årsbokslutet. Det var ett trevligt och bra möte. Vi lunchade med dem på Beebar efteråt.  Jag åt panerad torsk och det var hur gott som helst! Godaste jag fått på Beebar någonsin.

På eftermiddagen hade jag telefonmöte gällande koncernredovisningen som nu börjar närma sig att bli klar. Men jag har feta problem med skatteuträkningen i koncernen... Hoppas jag kan få rätt på det någongång. Sen träffade jag Helene på en kort fika på Espresso nedanför kontoret. Hon följde med upp och fick prata lite med chefen för hon ska eventuellt låna ett rum på vårt kontor en dag i veckan.

Jobbade lite till och sen var det dags dra sig hemåt. Handlade på Willys på hemvägen.

Onsdag 13/12
Äntligen dags för Elliott att komma hem! Som jag längtat! Så kul att träffa honom igen. De hade haft det så himla bra, men lång hemresa. De hade stigit upp kl 03.30 i Thailand och När Elliott kom hem här var hon ju typ 22 på kvällen för dem men bara 16 här...
Jag bakade en mjuk pepparkaka till morgondagens julfrukost på skolan. Elliott öppnade alla sina kalendrar och satt och byggde sina små legofigurer. Han var så trött så trött

Elliott slocknade redan 18.30 efter att ha försökt hålla sig vaken :-D. Vi hann precis äta lite kycklingvingar innan. Jag tänkte också sova då för jag var så trött, men lyckades inte somna förrän vid 23-tiden.

Torsdag 14/12
Oj oj, lillskrutten vaknade redan 03.30 så vi var uppe kl 04. Vi åt frukost tillsammans alla tre med tända ljus och julmusik :-). Himla mysigt. Ska försöka nästa termin att vi stiger upp tidigt och äter frukost innan han går till skolan. Jag försökte vila lite och sen skar jag gurka och paprika och skar upp den mjuka pepparkakan och la allt på olika fat och sen åkte vi till skolan.
Det var så jättefint ordnat! Jättejättefint! Och de sjöng så bra och var så söta. Elliott var glad att träffa sina klasskompisar igen. Jag hade tyvärr glömt att ladda mobilen på natten så det blev inte så många foton.

Efter jobbet åkte jag hem om mina föräldrar för att lämna kärnmjölk och tack-vin från Helene o Torkild som lånat huset i Småland i somras. Min moster Annika var också hos mina föräldrar och hade köpt kaka som jag fick smaka, samt att jag fick mammas goda nötkaka. Så jag stannade och pratade längre än jag tänkt mig. Det var jättetrevligt! Sen skyndade jag hem och jobbade undan det sista.

Fredag 15/12 
Denna dag var jag så trött. Jag jobbade hemifrån hela dagen, ända tills det var dags för julfest på kontoret i Köpenhamn. Jag mötte upp de andra på tåget strax efter 15. Åsa S var sjuk så det var Christina, Josefin, Åsa, Angelica och Mattias som var med på tåget.
Vi gick förbi Tivoli, såååå fint i juletid
Väl framkomna bjöds vi på julebrygd på en närliggande karaokebar. Det roliga med den var att vi alla kunde sjunga till karaokelåtarna utan att stå vid micken. Man kunde stå vid mick om man ville, men det ville bara de danska tjejerna och bara en gång :-). Det var en bra start på julbordet!

Vi gick upp till kontoret och de hade dukat och gjort så fint! Väldigt trevligt! Vi bjöds på supergod stekt inlagd sill, vanliga inlagda sillar och annat gott. Sen var det musiktävling och efter det blev det dags för spätta med remouladsås, fläskstek med goda tillbehör, stekt fläsk, sylta och hönsesallad.
Fläskstek
Stekt fläsk
Jättegott! Så det var ett riktigt fint julbord även detta! Jag ångrar inte att jag åkte dit :-D.
Trots att jag var trött...

Det var musiklekar och sen var vissa av oss tvungna att åka mitt i det hela, utan att ha hunnit få varken julklapp eller efterrätt :-(. Så danskarna fick springa och leta fram julklappen till oss :-). Efter 22.37 så gick det bara bussar mellan Köpenhamn och Kastrup och det orkade jag inte med. Så vi sprang till tåget, Mattias, Josefin och jag. Och vi hann med det. Sen var det hur försenat som helst och vi fick byta tåg på Kastrup och när vi satt oss till rätta så var det ett tåg som inte gick dit vi skulle, så nästan alla fick gå av igen och springa bort till ett annat tåg. Suck! så jag var hemma strax efter midnatt...

Lördag 16/12
Försökte sova ut på morgonen. Steg inte upp förrän 09.30 men då hade jag bara vilat och inte sovit på flera timmar, trots att jag satt på 3 meditationer för att försöka somna om... Så tråkigt. Men sen bestämde vi oss för att ha en riktig vilodag. Jag mådde typ illa av sömnbrist. Åkte till Limhamn och handlade, på hemvägen hämtade jag burgare till oss att luncha på. Vi tillbringade resten av dagen med att se på Greys.

På kvällen åt vi tacos med Elliott. Sen hade vi lördagsmys. Tittade på roliga youtube filmer som Elliott valde samt även på hans bilder från Thailand. Det var mysigt!

En fin lykta stod plötsligt i loftgången, trevligt
Söndag 17/12
Ja, denna natt sov jag i alla fall. Men känner mig inte återhämtad ändå. Elliott som stigit upp kl 04.30 på lördagsmorgonen när han sov hos Michael sov ända till 09.30!!! Från kl 21. Jättebra ju, behövde han nog :-). Han vaknade med ont i halsen och hosta. Hoppas det inte blir någon förkylning av det.

Denna dag var jag (som vanligt kan man väl säga) väldigt trött och Elliott var också trött och lite hängig. Men vi började med rejäl frukost allihop, äggröra, bacon, mozzarella, keso, rostad macka mm mm. Och varm choklad med marshmallows i (vilka Elliott fick i julklappskalendern på lördagen). Uppskattat!

Efter detta så gick Joakim och la sig, då han inte är frisk än. Elliott och jag påbörjade projekt sortera lego. Oj, oj, oj så mycket lego han har. Vi har bestämt att vi ska sortera legot i färger och sen börja bygga grejor enligt instruktionerna, försöka hitta alla bitar och sen försöka sälja en grej i taget :-). För han bygger inte så mycket med det när han väl gjort det. Men när han får det att bygga efter instruktion tycker han att det är jätteroligt! Det var hur som helst kul att sitta och pyssla med legot tillsammans, det tyckte vi båda.

Eftersom han var lite hängig och inte ville med och titta på lucia och jag själv var trött så blev det ingen jul i Limhamns kyrka vilket jag egentligen hade tänkt.

Joakims mamma ska fira jul i Frankrike hos Joakims bror, så hon tittade in med julklappar och hyacinter och en present i förväg också. Det var bland annat ett par superfina och smarta vantar.
Smarta & jättesöta vantar, med fingrar och överdrag, så det blir lätt att pilla med mobilen utan att ta av hela vanten :-)
En hyacint till Elliott

2 kommentarer:

Petra sa...

Visst är Japols pepparmyntsolja bra?! Bästa förkylningsgrejen alltså! :-D

Hoppas ni frisknar till innan julafton! Själv vabbar jag hostig Alex idag och Riddaren är också förkyld och hängig. Bara väntar på att jag ska bli smittad. Har haft Alex liggande mer eller mindre PÅ mig hela natten så bacillerna flyger väl. :-)

Önskar er en riktigt god jul! Kram!

Kattalena sa...

Tack snälla!

Ja, det var ju ditt tips med Japol! Faktiskt jättebra att andas in i ångat vatten. Väldigt stark eterisk olja, hela kroppen får en smärre chock vid inandning :-D. Men effektiv.

Hoppas att dina familjemedlemmar också frisknar till innan julen! Och att du slipper få förkylningen. Tänker mycket på er!

Själv är jag hemma med Elliott som stukade foten igår (någon som hoppade på hans fot)... vi ska kolla den på vårdcentralen kl 10. Men jag jobbar hemifrån så det är ju bra i alla fall.

Önskar er verkligen en riktigt god och frisk jul!

Kram!